Lot: 1

Güncel Fiyat: 25 TL Açılış Fiyatı: 25 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Hasan Polatkan ve Heyeti, Çerçevesinde Fotoğraf

Hasan Polatkan (1915 – 16 Eylül 1961) Kırım Tatarı kökenli Türk siyasetçi ve maliyeci. Mayıs 1950 ile Aralık 1950 arasında kısa bir dönem Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı görevine getirildi. 1950-60 yılları arasında ise Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı görevinde bulundu. 27 Mayıs Darbesi sonrası başlatılan Yassıada Yargılamaları sonrası Başbakan Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile birlikte İmralı adasında idam edildi.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Hasan Polatkan ve Heyeti, Çerçevesinde Fotoğraf-Hasan Polatkan (1915 – 16 Eylül 1961) Kırım Tatarı kökenli Türk siyasetçi ve maliyeci. Mayıs 1950 ile Aralık 1950 arasında kısa bir dönem Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı görevine getirildi. 1950-60 yılları arasında ise Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı görevinde bulundu. 27 Mayıs Darbesi sonrası başlatılan Yassıada Yargılamaları sonrası Başbakan Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile birlikte İmralı adasında idam edildi.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Hasan Polatkan ve Heyeti, Çerçevesinde Fotoğraf-Hasan Polatkan (1915 – 16 Eylül 1961) Kırım Tatarı kökenli Türk siyasetçi ve maliyeci. Mayıs 1950 ile Aralık 1950 arasında kısa bir dönem Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı görevine getirildi. 1950-60 yılları arasında ise Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı görevinde bulundu. 27 Mayıs Darbesi sonrası başlatılan Yassıada Yargılamaları sonrası Başbakan Adnan Menderes ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile birlikte İmralı adasında idam edildi.

    TLSatıldı
  • Celal Bayar Temel Atarken, Basın Foto Ajans - Ankara Damgalı-Çağdaş Türkiye'nin siyasi yaşamının çeşitli dönemlerinde önemli roller oynamış olan Bayar, Meclis-i Mebusan üyesi, cumhuriyet döneminde iktisat vekili, Mustafa Kemal Atatürk'ün son başbakanı ve 1950-1960 arasında Türkiye'nin üçüncü ve asker kökenli olmayan ilk cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. Yassıada Mahkemelerinde Hüküm verildiği zaman 78 yaşında olan Bayar'ın cezası Millî Birlik Komitesi tarafından yaşam boyu hapse çevrildi.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Celal Bayar Temel Atarken, Basın Foto Ajans - Ankara Damgalı-Çağdaş Türkiye'nin siyasi yaşamının çeşitli dönemlerinde önemli roller oynamış olan Bayar, Meclis-i Mebusan üyesi, cumhuriyet döneminde iktisat vekili, Mustafa Kemal Atatürk'ün son başbakanı ve 1950-1960 arasında Türkiye'nin üçüncü ve asker kökenli olmayan ilk cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. Yassıada Mahkemelerinde Hüküm verildiği zaman 78 yaşında olan Bayar'ın cezası Millî Birlik Komitesi tarafından yaşam boyu hapse çevrildi.

    TLSatıldı
  • Fahrettin Kerim Gökay, Resmi Bir Törende Heyetiyle.-Fahrettin Kerim Gökay (9 Ocak 1900 - 22 Temmuz 1987), Türk bürokrat ve siyasetçi. İstanbul Valisi ve İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. 
6-7 Eylül 1955 Olayları karşısında yetersiz kalması nedeniyle, o günlerde İstanbul'da bulunan ve olayların başlangıcında "Milli Gençliğin Kıyamı" tabirini kullanan İçişleri Bakanı Namık Gedik ile beraber, istifa etmek durumunda kalmıştır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Fahrettin Kerim Gökay, Resmi Bir Törende Heyetiyle.-Fahrettin Kerim Gökay (9 Ocak 1900 - 22 Temmuz 1987), Türk bürokrat ve siyasetçi. İstanbul Valisi ve İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. 6-7 Eylül 1955 Olayları karşısında yetersiz kalması nedeniyle, o günlerde İstanbul'da bulunan ve olayların başlangıcında "Milli Gençliğin Kıyamı" tabirini kullanan İçişleri Bakanı Namık Gedik ile beraber, istifa etmek durumunda kalmıştır.

    TLSatıldı
  • Fuad Köprülü Bir Düğün Merasiminde, Türk Fotoğrafhanesi Damgalı-Mehmet Fuad Köprülü (4 Aralık 1890; İstanbul - 28 Haziran 1966; İstanbul), Türk edebiyatçı, Türkolog, ordinaryüs profesör tarihçi, siyasetçi ve eski dışişleri bakanı. Fuad Köprülü, Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa'nın soyundan gelmektedir.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Fuad Köprülü Bir Düğün Merasiminde, Türk Fotoğrafhanesi Damgalı-Mehmet Fuad Köprülü (4 Aralık 1890; İstanbul - 28 Haziran 1966; İstanbul), Türk edebiyatçı, Türkolog, ordinaryüs profesör tarihçi, siyasetçi ve eski dışişleri bakanı. Fuad Köprülü, Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa'nın soyundan gelmektedir.

    TLSatıldı
  • Fahrettin Kerim Gökay Mezun Olan Askeri Öğrencilere Diplomalarını Takdim Ederken-Fahrettin Kerim Gökay (9 Ocak 1900 - 22 Temmuz 1987), Türk bürokrat ve siyasetçi. İstanbul Valisi ve İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. 
6-7 Eylül 1955 Olayları karşısında yetersiz kalması nedeniyle, o günlerde İstanbul'da bulunan ve olayların başlangıcında "Milli Gençliğin Kıyamı" tabirini kullanan İçişleri Bakanı Namık Gedik ile beraber, istifa etmek durumunda kalmıştır.
Fotoğrafın Sol Üst Kısmında Ufak Yırtılmalar Mevcuttur.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Fahrettin Kerim Gökay Mezun Olan Askeri Öğrencilere Diplomalarını Takdim Ederken-Fahrettin Kerim Gökay (9 Ocak 1900 - 22 Temmuz 1987), Türk bürokrat ve siyasetçi. İstanbul Valisi ve İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. 6-7 Eylül 1955 Olayları karşısında yetersiz kalması nedeniyle, o günlerde İstanbul'da bulunan ve olayların başlangıcında "Milli Gençliğin Kıyamı" tabirini kullanan İçişleri Bakanı Namık Gedik ile beraber, istifa etmek durumunda kalmıştır. Fotoğrafın Sol Üst Kısmında Ufak Yırtılmalar Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Ethem Menderes Bir Törende-Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in yakın arkadaşıydı ancak kendisiyle herhangi bir akrabalık bağı yoktur. Adnan Menderes ile çocukluğundan beri birlikte olduğu için onun aldığı soyadını almıştır. 1919'da İstanbul Yeditepe Askeri Lisesini, 1923 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1924 yılında Ankara 16. Yüksek Anayasa Mahkemesinde Hakim olarak görev yaptı. IX., X. ve XI. Dönem Aydın Milletvekili ile T.C. 20. hükûmetinde İçişleri Bakanlığı, T.C. 21. ve 23. hükûmetlerde Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde bulundu. (Fotoğrafta Kırık Mevcuttur.)

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Ethem Menderes Bir Törende-Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in yakın arkadaşıydı ancak kendisiyle herhangi bir akrabalık bağı yoktur. Adnan Menderes ile çocukluğundan beri birlikte olduğu için onun aldığı soyadını almıştır. 1919'da İstanbul Yeditepe Askeri Lisesini, 1923 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1924 yılında Ankara 16. Yüksek Anayasa Mahkemesinde Hakim olarak görev yaptı. IX., X. ve XI. Dönem Aydın Milletvekili ile T.C. 20. hükûmetinde İçişleri Bakanlığı, T.C. 21. ve 23. hükûmetlerde Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde bulundu. (Fotoğrafta Kırık Mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • Yassıada Yargılamaları Yüksek Adalet Divanı Başkanı Salim Başol-Salim Başol (d. 14 Temmuz 1905, Bozok, Yozgat - ö. 28 Şubat 1990, Ankara) Türk hukukçu. Ortaöğrenimini Yozgat Lisesi'nde tamamladı, 1928 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1930 yılında Niksar hâkimliğine atanarak hâkimlik mesleğine başladı. Sonra değişik illerde ceza hâkimliği, Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı (İstanbul) yaptıktan sonra 10 Kasım 1949 tarihinde Yargıtay Üyeliğine ve 18 Aralık 1954 tarihinde Demokrat Parti hükûmeti tarafından Yargıtay İkinci Başkanlığına atanmıştır. Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanı iken 27 Mayıs Darbesi'nden sonra Milli Birlik Komitesince Yassıada Yargılamalarında kurulan Yüksek Adalet Divanı başkanlığına atanmış, bu görevi sırasında, Başbakan Adnan Menderes'in tutukluluk şartlarına itiraz etmesi üzerine cevap olarak söylediği "Sizi buraya tıkan güç böyle istiyor" sözü ile hatırlanır. Yassıada Mahkemesinin Demokrat Partili 15 kişiyi idama mahkûm edip, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilmelerinden sonra Yargıtay'a dönmüştür. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 2 Mayıs 1962 tarihinde Anayasa Mahkemesi Asıl Üyeliğine seçilmiş, 14 Temmuz 1970 tarihinde emekliye ayrılmıştır. Yakalandığı şiddetli hastalık sonucunda 28 Şubat 1990 tarihinde öldü. | Foto Türk Ajans Press Damgalı.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Yassıada Yargılamaları Yüksek Adalet Divanı Başkanı Salim Başol-Salim Başol (d. 14 Temmuz 1905, Bozok, Yozgat - ö. 28 Şubat 1990, Ankara) Türk hukukçu. Ortaöğrenimini Yozgat Lisesi'nde tamamladı, 1928 yılında ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1930 yılında Niksar hâkimliğine atanarak hâkimlik mesleğine başladı. Sonra değişik illerde ceza hâkimliği, Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı (İstanbul) yaptıktan sonra 10 Kasım 1949 tarihinde Yargıtay Üyeliğine ve 18 Aralık 1954 tarihinde Demokrat Parti hükûmeti tarafından Yargıtay İkinci Başkanlığına atanmıştır. Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanı iken 27 Mayıs Darbesi'nden sonra Milli Birlik Komitesince Yassıada Yargılamalarında kurulan Yüksek Adalet Divanı başkanlığına atanmış, bu görevi sırasında, Başbakan Adnan Menderes'in tutukluluk şartlarına itiraz etmesi üzerine cevap olarak söylediği "Sizi buraya tıkan güç böyle istiyor" sözü ile hatırlanır. Yassıada Mahkemesinin Demokrat Partili 15 kişiyi idama mahkûm edip, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilmelerinden sonra Yargıtay'a dönmüştür. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 2 Mayıs 1962 tarihinde Anayasa Mahkemesi Asıl Üyeliğine seçilmiş, 14 Temmuz 1970 tarihinde emekliye ayrılmıştır. Yakalandığı şiddetli hastalık sonucunda 28 Şubat 1990 tarihinde öldü. | Foto Türk Ajans Press Damgalı.

    TLSatıldı
  • Refik Koraltan-Bekir Refik Koraltan (1889, Divriği, Sivas, Osmanlı İmparatorluğu - 17 Haziran 1974, İstanbul, Türkiye), Türk siyasetçi, Demokrat Parti döneminde, 1950 ile 1960 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı. 
27 Mayıs 1960 Darbesi’nden sonra tutuklandı ve Yassıada Yargılamalarında yargılandı. Mahkeme sonunda Yüksek Adalet Divanı'nca ölüm cezasına çarptırıldı; daha sonra cezası ömür boyu hapse çevrildi. 3 Ağustos 1966'da kabul edilen af yasasıyla serbest bırakıldı. 16 Nisan 1974'te öteki DP'lilerle birlikte Koraltan'ın da siyasal hakları geri verildi, ancak siyaset hayatına bir daha dönmedi.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Refik Koraltan-Bekir Refik Koraltan (1889, Divriği, Sivas, Osmanlı İmparatorluğu - 17 Haziran 1974, İstanbul, Türkiye), Türk siyasetçi, Demokrat Parti döneminde, 1950 ile 1960 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı. 27 Mayıs 1960 Darbesi’nden sonra tutuklandı ve Yassıada Yargılamalarında yargılandı. Mahkeme sonunda Yüksek Adalet Divanı'nca ölüm cezasına çarptırıldı; daha sonra cezası ömür boyu hapse çevrildi. 3 Ağustos 1966'da kabul edilen af yasasıyla serbest bırakıldı. 16 Nisan 1974'te öteki DP'lilerle birlikte Koraltan'ın da siyasal hakları geri verildi, ancak siyaset hayatına bir daha dönmedi.

    TLSatıldı
  • Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Aydın Milletvekili Ethem Menderes

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Aydın Milletvekili Ethem Menderes

    TLSatıldı
  • Adnan Menderes Halkla Selamlaşırken-Ali Adnan Ertekin Menderes (1899 – 17 Eylül 1961), Türk siyasetçi. 1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinde bulundu. Ayrıca, aynı tarihler arasında kurucuları arasında yer aldığı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığını yürüttü. Menderes, Türkiye siyasi tarihine idam edilen ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak geçti. 1990'da Türkiye Büyük Millet Meclisi çıkardığı yasayla, Menderes ve onunla beraber idam edilen Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'ya itibarlarını iade etti.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Adnan Menderes Halkla Selamlaşırken-Ali Adnan Ertekin Menderes (1899 – 17 Eylül 1961), Türk siyasetçi. 1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinde bulundu. Ayrıca, aynı tarihler arasında kurucuları arasında yer aldığı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığını yürüttü. Menderes, Türkiye siyasi tarihine idam edilen ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak geçti. 1990'da Türkiye Büyük Millet Meclisi çıkardığı yasayla, Menderes ve onunla beraber idam edilen Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'ya itibarlarını iade etti.

    TLSatıldı
  • Fahrettin Kerim Gökay Çalışırken-Eski İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Fahrettin Kerim Gökay Çalışırken-Eski İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı.

    TLSatıldı
  • Fotoğrafçı Soğuk Damgalı, Fahrettin Kerim Gökay İmza Atarken-8.5x13.5 cm

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Fotoğrafçı Soğuk Damgalı, Fahrettin Kerim Gökay İmza Atarken-8.5x13.5 cm

    TLSatıldı
  • 1960 Darbesi Sonrası, Konya-Ereğli (Konya - Ereğli Fotoğrafçı Damgalı)-11.5x8.5 cm

    Lot No: 13

    Lot: 13

    1960 Darbesi Sonrası, Konya-Ereğli (Konya - Ereğli Fotoğrafçı Damgalı)-11.5x8.5 cm

    TLSatıldı
  • Ahmet Cemal Tural -(1905 – 17 Aralık 1981) Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 13. Genelkurmay Başkanı.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Ahmet Cemal Tural -(1905 – 17 Aralık 1981) Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 13. Genelkurmay Başkanı.

    TLSatıldı
  • Şükrü Kaya-Mehmet Şükrü Kaya (1883, İstanköy - 10 Ocak 1959, İstanbul), Osmanlı Devleti'nin son yıllarında çeşitli devlet görevleri yaptıktan sonra, Türk Kurtuluş Savaşı'na katılmış, savaşın ardından kısa bir dönem İzmir Belediye Başkanlığı'nı üstlendikten sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşlarından biri olmuş devlet ve siyaset adamıdır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Şükrü Kaya-Mehmet Şükrü Kaya (1883, İstanköy - 10 Ocak 1959, İstanbul), Osmanlı Devleti'nin son yıllarında çeşitli devlet görevleri yaptıktan sonra, Türk Kurtuluş Savaşı'na katılmış, savaşın ardından kısa bir dönem İzmir Belediye Başkanlığı'nı üstlendikten sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşlarından biri olmuş devlet ve siyaset adamıdır.

    TLSatıldı
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Eşi Aydın Denktaş-Rauf Raif Denktaş (27 Ocak 1924; Baf - 13 Ocak 2012; Lefkoşa), Kıbrıs Türkü siyasetçi ve yazardır. Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. 1983'ten 2005'e kadar toplamda 21 yıl 5 ay 9 gün cumhurbaşkanlığı yapmıştır.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Eşi Aydın Denktaş-Rauf Raif Denktaş (27 Ocak 1924; Baf - 13 Ocak 2012; Lefkoşa), Kıbrıs Türkü siyasetçi ve yazardır. Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. 1983'ten 2005'e kadar toplamda 21 yıl 5 ay 9 gün cumhurbaşkanlığı yapmıştır.

    TLSatıldı
  • 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve Suphi Karaman-Salih Suphi Karaman (1920; Bayburt - 15 Nisan 2004; Ankara), Türk asker ve siyasetçi.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve Suphi Karaman-Salih Suphi Karaman (1920; Bayburt - 15 Nisan 2004; Ankara), Türk asker ve siyasetçi.

    TLSatıldı
  • Ahmet Tevfik İleri -(1911, Hemşin, Rize - 31 Aralık 1961), Adnan Menderes Dönemi Milli Eğitim Bakanlığı Yapmıştır. Sağ Alt Tarafı Yırtıktır.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Ahmet Tevfik İleri -(1911, Hemşin, Rize - 31 Aralık 1961), Adnan Menderes Dönemi Milli Eğitim Bakanlığı Yapmıştır. Sağ Alt Tarafı Yırtıktır.

    TLSatıldı
  • Emine Mevhibe İnönü -(d. 22 Eylül 1897, İstanbul - ö. 7 Şubat 1992, Ankara), Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün eşi, Ömer İnönü, Erdal İnönü ve Özden Toker'in annesi.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Emine Mevhibe İnönü -(d. 22 Eylül 1897, İstanbul - ö. 7 Şubat 1992, Ankara), Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün eşi, Ömer İnönü, Erdal İnönü ve Özden Toker'in annesi.

    TLSatıldı
  • Yassıada Yargılamaları Yüksek Adalet Divanı Başkanı Salim Başol ve Askerler

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Yassıada Yargılamaları Yüksek Adalet Divanı Başkanı Salim Başol ve Askerler

    TLSatıldı
  • Nahit Menteşe -(1932, Aydın, Türkiye), Türk siyasetçi. Kabataş Erkek Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. Bir süre avukatlık yapmış, daha sonra politikaya atılmıştır. Adalet Partisi Aydın İl Başkanı oldu. 1965'te Aydın milletvekili seçildi. Süleyman Demirel Hükümeti'nde Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevinde bulundu (1968-1969). 1969 seçimlerinde milletvekilliğini korudu, ikinci Demirel Hükümeti'nde Ulaştırma Bakanlığı (1969-1970), ikinci ve üçüncü Demirel Hükûmetlerinde (1970-1971) Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. 1973 ve 1977 seçimlerinde yeniden Aydın milletvekili seçildi. AP genel sekreteri oldu. Süleyman Demirel'in kurduğu hükûmette Turizm ve Tanıtma Bakanı, 1977’de ise Millî Eğitim Bakanı olarak görev yaptı. Daha sonraki yıllarda Doğru Yol Partisi’ne geçti. Tansu Çiller'in kurduğu Hükûmetlerde İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere çeşitli bakanlıklarda bulundu. 2. (XIII), 3. (XIV), 4. (XV), 5. (XVI), XIX ve XX. Dönem Aydın milletvekilliği yaptı. Aydın'da kendisinin kurduğu Nahit Menteşe Ortaokulu bulunmaktadır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Nahit Menteşe -(1932, Aydın, Türkiye), Türk siyasetçi. Kabataş Erkek Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. Bir süre avukatlık yapmış, daha sonra politikaya atılmıştır. Adalet Partisi Aydın İl Başkanı oldu. 1965'te Aydın milletvekili seçildi. Süleyman Demirel Hükümeti'nde Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevinde bulundu (1968-1969). 1969 seçimlerinde milletvekilliğini korudu, ikinci Demirel Hükümeti'nde Ulaştırma Bakanlığı (1969-1970), ikinci ve üçüncü Demirel Hükûmetlerinde (1970-1971) Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. 1973 ve 1977 seçimlerinde yeniden Aydın milletvekili seçildi. AP genel sekreteri oldu. Süleyman Demirel'in kurduğu hükûmette Turizm ve Tanıtma Bakanı, 1977’de ise Millî Eğitim Bakanı olarak görev yaptı. Daha sonraki yıllarda Doğru Yol Partisi’ne geçti. Tansu Çiller'in kurduğu Hükûmetlerde İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere çeşitli bakanlıklarda bulundu. 2. (XIII), 3. (XIV), 4. (XV), 5. (XVI), XIX ve XX. Dönem Aydın milletvekilliği yaptı. Aydın'da kendisinin kurduğu Nahit Menteşe Ortaokulu bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Ferit Sadi Melen -(1906 - 3 Eylül 1988), Türk bürokrat ve siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Ferit Sadi Melen -(1906 - 3 Eylül 1988), Türk bürokrat ve siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı.

    TLSatıldı
  • Mehmet Lütfi Kırdar (Arkada, Ortadaki Kişi)-(15 Mart 1889 - 17 Şubat 1961), Türk hekim, devlet adamı, asker, Manisa ve İstanbul valisi, milletvekili ve sağlık bakanı.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Mehmet Lütfi Kırdar (Arkada, Ortadaki Kişi)-(15 Mart 1889 - 17 Şubat 1961), Türk hekim, devlet adamı, asker, Manisa ve İstanbul valisi, milletvekili ve sağlık bakanı.

    TLSatıldı
  • Mehmet Sadettin Bilgiç -Mehmet Sadettin Bilgiç (23 Aralık 1920, Şarkikaraağaç - 20 Nisan 2012, İstanbul), (lakabı: Koca Reis), Türk siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Genel Cerrahlık, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 1. (XII) Dönem Isparta, 2. (XIII), 3. (XIV) 4. (XV) ve 5. (XVI) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Ulaştırma ve Millî Savunma Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 1950’den 27 Mayıs ihtilaline kadar DP Isparta milletvekilliği yapan ve Yassıada'da idamla yargılanan vekiller arasında yer alan Sait Bilgiç'in kardeşidir. TBMM 23., 24. 25. ve 26. dönem Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in babasıdır.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Mehmet Sadettin Bilgiç -Mehmet Sadettin Bilgiç (23 Aralık 1920, Şarkikaraağaç - 20 Nisan 2012, İstanbul), (lakabı: Koca Reis), Türk siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Genel Cerrahlık, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 1. (XII) Dönem Isparta, 2. (XIII), 3. (XIV) 4. (XV) ve 5. (XVI) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Ulaştırma ve Millî Savunma Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 1950’den 27 Mayıs ihtilaline kadar DP Isparta milletvekilliği yapan ve Yassıada'da idamla yargılanan vekiller arasında yer alan Sait Bilgiç'in kardeşidir. TBMM 23., 24. 25. ve 26. dönem Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in babasıdır.

    TLSatıldı
  • Hasan Esat Işık (Associated Press Photo From London)-(1916, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Ankara, Türkiye Cumhuriyeti), Türk diplomat ve siyasetçi. Bülent Ecevit Hükümetinde Savunma Bakanlığı Yapmıştır.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Hasan Esat Işık (Associated Press Photo From London)-(1916, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Ankara, Türkiye Cumhuriyeti), Türk diplomat ve siyasetçi. Bülent Ecevit Hükümetinde Savunma Bakanlığı Yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Haşim İşcan (Derya Fotoğraf Stüdyosu Damgalı, Sol Tarafında Ufak Yırtık Mevcuttur.)-(1898, Edirne - 11 Mart 1968, İstanbul), halk arasında “Haşim Baba” diye anılan İstanbul'un doğrudan (tek dereceli seçimle) seçilen ilk belediye başkanı (1963-1968). 1898’de Edirne’de doğan Haşim İşcan, Edirne Lisesi'nden mezun oldu. 1922’de Mülkiye Mektebi’ni bitirerek bir süre Edirne Kız Öğretmen Okulu’nda ve Edirne Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. Özel kalem müdürlüğü, kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ve mülkiye müfettişlik gibi görevlerde bulundu. 1933’te Siverek kaymakamlığı ile başlayan yöneticilik yaşamını Tekirdağ, Erzurum, Antalya, Bursa ve Samsun illerinde valilik yaparak sürdürdü. Bu yörelerde 400'den fazla ilkokul açtı. Hastane, liman, stadyum, park, kütüphane ve halkevi gibi yararlı kurumlar kazandırdı. Emekli olduğu 1953 yılına doğru Toprak ve İskân müdürlüğüne atandı; bu görevi sırasında Romanya, Bulgaristan ve Yugoslavya’dan gelen göçmenlerin yerleştirilmesinde örnek bir başarı sergiledi.1963 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak İstanbul belediye başkanlığı seçimlerine katıldı, ancak kazanamadı. Seçimden galip çıkan Adalet Partisi (AP) adayı Nuri Eroğan'ın, CHP'nin başvurusu üzerine Denizcilik Bankası Hukuk Müşavirliğinden yasal sürede istifa etmediği gerekçesi ile başkanlığı iptal edildi. Haşim İşcan belediye başkanlığına getirildi ve ölünceye kadar bu görevde kaldı.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Haşim İşcan (Derya Fotoğraf Stüdyosu Damgalı, Sol Tarafında Ufak Yırtık Mevcuttur.)-(1898, Edirne - 11 Mart 1968, İstanbul), halk arasında “Haşim Baba” diye anılan İstanbul'un doğrudan (tek dereceli seçimle) seçilen ilk belediye başkanı (1963-1968). 1898’de Edirne’de doğan Haşim İşcan, Edirne Lisesi'nden mezun oldu. 1922’de Mülkiye Mektebi’ni bitirerek bir süre Edirne Kız Öğretmen Okulu’nda ve Edirne Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. Özel kalem müdürlüğü, kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ve mülkiye müfettişlik gibi görevlerde bulundu. 1933’te Siverek kaymakamlığı ile başlayan yöneticilik yaşamını Tekirdağ, Erzurum, Antalya, Bursa ve Samsun illerinde valilik yaparak sürdürdü. Bu yörelerde 400'den fazla ilkokul açtı. Hastane, liman, stadyum, park, kütüphane ve halkevi gibi yararlı kurumlar kazandırdı. Emekli olduğu 1953 yılına doğru Toprak ve İskân müdürlüğüne atandı; bu görevi sırasında Romanya, Bulgaristan ve Yugoslavya’dan gelen göçmenlerin yerleştirilmesinde örnek bir başarı sergiledi.1963 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak İstanbul belediye başkanlığı seçimlerine katıldı, ancak kazanamadı. Seçimden galip çıkan Adalet Partisi (AP) adayı Nuri Eroğan'ın, CHP'nin başvurusu üzerine Denizcilik Bankası Hukuk Müşavirliğinden yasal sürede istifa etmediği gerekçesi ile başkanlığı iptal edildi. Haşim İşcan belediye başkanlığına getirildi ve ölünceye kadar bu görevde kaldı.

    TLSatıldı
  • Hasan Esat Işık (Keystone Press Agency Ltd.)

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Hasan Esat Işık (Keystone Press Agency Ltd.)

    TLSatıldı
  • Ülkü Ocakları Birliği Başkanı Erol Kılıç ve Genel Sekreter İlhan Kuşçu

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Ülkü Ocakları Birliği Başkanı Erol Kılıç ve Genel Sekreter İlhan Kuşçu

    TLSatıldı
  • Haldun Menteşeoğlu -(1916, Yangı, Köyceğiz, Muğla - 7 Temmuz, 1988), Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve İmar ve İskân Bakanı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Vilayet Mektupçuluk Kalemliği, Kocaeli İl Maiyet Memurluğu, Anadolu Hisarı Bucak Müdürlüğü, Kaş, Saray, Eğil, Seferihisar, Eminönü, Mudanya, Üsküdar, Kadıköy Kaymakamlıkları, Sinop Valiliği, Mülkiye Müfettişliği, Cumhuriyet Senatosu Muğla Üyeliği (15 Ekim 1961 - 12 Eylül 1980), Cumhuriyet Senatosu İçişleri Komisyonu Başkanlığı, 30. Hükûmet İmar ve İskân Bakanlığı, 31. ve 32. Hükûmet İçişleri Bakanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. TBMM VII. Dönem Muğla Milletvekili Feridun Osman Menteşeoğlu'nun kardeşidir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Haldun Menteşeoğlu -(1916, Yangı, Köyceğiz, Muğla - 7 Temmuz, 1988), Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve İmar ve İskân Bakanı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Vilayet Mektupçuluk Kalemliği, Kocaeli İl Maiyet Memurluğu, Anadolu Hisarı Bucak Müdürlüğü, Kaş, Saray, Eğil, Seferihisar, Eminönü, Mudanya, Üsküdar, Kadıköy Kaymakamlıkları, Sinop Valiliği, Mülkiye Müfettişliği, Cumhuriyet Senatosu Muğla Üyeliği (15 Ekim 1961 - 12 Eylül 1980), Cumhuriyet Senatosu İçişleri Komisyonu Başkanlığı, 30. Hükûmet İmar ve İskân Bakanlığı, 31. ve 32. Hükûmet İçişleri Bakanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. TBMM VII. Dönem Muğla Milletvekili Feridun Osman Menteşeoğlu'nun kardeşidir.

    TLSatıldı
  • Fethi Çelikbaş -(12 Mart 1912, Burdur - 3 Kasım 2009, İstanbul) Türk siyasetçi. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Siyasal Bilgiler Okulu müdürlüğü ve onun devamı olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlığı yaptı. 1950 seçimlerinde Demokrat Parti Burdur Milletvekili olarak ilk kez TBMM'ye girdi. 9.,10.,11.,12.,13.,17.,18. dönemlerde milletvekilliği yaptı. Menderes kabinesinde (20. Hükûmet) Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığını (08.04.1953 - 28.05.1953), aynı hükûmette Ekonomi ve Ticaret Bakanlığını (28.05.1953 - 17.05.1954), yine Adnan Menderes Başbakanlığındaki 21. Hükûmette İşletmeler Bakanlığını (17.05.1954 - 06.12.1954) üstlendi. 1955'te Demokrat Parti'den istifa ederek Hürriyet Partisinin kurucuları arasında yer aldı. 1957 seçimlerinde Hürriyet Partisi'nin seçimi kazandığı tek il olan Burdur'dan partisinin dört milletvekilinden biri olarak TBMM'ye girdi. 28 Kasım 1957'de Hürriyet Partisi kendisini feshederek CHP'ye katıldı. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra Kurucu Meclis Odalar Temsilciliği yaptı. (6 Ocak 1961 - 25 Ekim 1961) sonra CHP Burdur milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi. 26. ve 27. Hükûmette (8. ve 9. İnönü Hükûmetleri) Sanayi ve Enerji Bakanlığı (20.11.1961 - 25.12.1963) yaptı. CHP'den ayrılarak Cumhuriyetçi Güven Partisine katıldı. 36. Hükûmette (Mehmet Naim Talu hükûmeti 15.04.1973 - 26.01.1974) Gümrük ve Tekel Bakanlığı yaptı. Cumhuriyet Senatosu Cumhurbaşkanınca Seçilen Üyeliği yaptı (3 Temmuz 1972 - 3 Temmuz 1978). 12 Eylül darbesinin ardından 1983 ve 1987 seçimlerinde 17. dönem ANAP Burdur milletvekili olarak seçildi 18.dönemde yeniden TBMM'ye girdi. 1989 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Turgut Özal karşısında Cumhurbaşkanı adayı oldu, 18 oy aldı. Üst düzey devlet görevlerinde bulunan kişilerin üyelerini oluşturduğu "Encümen-i Daniş" düşünce topluluğunun başkanlığını yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Fethi Çelikbaş -(12 Mart 1912, Burdur - 3 Kasım 2009, İstanbul) Türk siyasetçi. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Siyasal Bilgiler Okulu müdürlüğü ve onun devamı olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlığı yaptı. 1950 seçimlerinde Demokrat Parti Burdur Milletvekili olarak ilk kez TBMM'ye girdi. 9.,10.,11.,12.,13.,17.,18. dönemlerde milletvekilliği yaptı. Menderes kabinesinde (20. Hükûmet) Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığını (08.04.1953 - 28.05.1953), aynı hükûmette Ekonomi ve Ticaret Bakanlığını (28.05.1953 - 17.05.1954), yine Adnan Menderes Başbakanlığındaki 21. Hükûmette İşletmeler Bakanlığını (17.05.1954 - 06.12.1954) üstlendi. 1955'te Demokrat Parti'den istifa ederek Hürriyet Partisinin kurucuları arasında yer aldı. 1957 seçimlerinde Hürriyet Partisi'nin seçimi kazandığı tek il olan Burdur'dan partisinin dört milletvekilinden biri olarak TBMM'ye girdi. 28 Kasım 1957'de Hürriyet Partisi kendisini feshederek CHP'ye katıldı. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra Kurucu Meclis Odalar Temsilciliği yaptı. (6 Ocak 1961 - 25 Ekim 1961) sonra CHP Burdur milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi. 26. ve 27. Hükûmette (8. ve 9. İnönü Hükûmetleri) Sanayi ve Enerji Bakanlığı (20.11.1961 - 25.12.1963) yaptı. CHP'den ayrılarak Cumhuriyetçi Güven Partisine katıldı. 36. Hükûmette (Mehmet Naim Talu hükûmeti 15.04.1973 - 26.01.1974) Gümrük ve Tekel Bakanlığı yaptı. Cumhuriyet Senatosu Cumhurbaşkanınca Seçilen Üyeliği yaptı (3 Temmuz 1972 - 3 Temmuz 1978). 12 Eylül darbesinin ardından 1983 ve 1987 seçimlerinde 17. dönem ANAP Burdur milletvekili olarak seçildi 18.dönemde yeniden TBMM'ye girdi. 1989 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Turgut Özal karşısında Cumhurbaşkanı adayı oldu, 18 oy aldı. Üst düzey devlet görevlerinde bulunan kişilerin üyelerini oluşturduğu "Encümen-i Daniş" düşünce topluluğunun başkanlığını yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

    TLSatıldı
  • Mehmet Ragıp Gümüşpala (Fotoğrafta Ufak Yırtıklar Mevcuttur.)-(d. 1897, Edirne - ö. 6 Haziran 1964, İstanbul), Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 11. Genelkurmay Başkanı. 27 Mayıs Darbesinden sonra bu görevi yürüten Gümüşpala, Millî Birlik Komitesi tarafından emekliye sevk edildikten sonra darbeyle devrilen Demokrat Parti'nin siyasi mirasçısı olan Adalet Partisi'nin kurucu genel başkanlığını yaptı.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Mehmet Ragıp Gümüşpala (Fotoğrafta Ufak Yırtıklar Mevcuttur.)-(d. 1897, Edirne - ö. 6 Haziran 1964, İstanbul), Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 11. Genelkurmay Başkanı. 27 Mayıs Darbesinden sonra bu görevi yürüten Gümüşpala, Millî Birlik Komitesi tarafından emekliye sevk edildikten sonra darbeyle devrilen Demokrat Parti'nin siyasi mirasçısı olan Adalet Partisi'nin kurucu genel başkanlığını yaptı.

    TLSatıldı
  • Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Semih Sancar, Dışişleri Bakanı Hasan Esat Işık (Fotoğrafın Altında Ufak Yırtık Mevcuttur.)-Mehmet Semih Sancar (7 Mart 1911 – 8 Aralık 1984) Türk asker. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 16. Genelkurmay Başkanı. 
Mustafa Bülent Ecevit (28 Mayıs 1925, İstanbul – 5 Kasım 2006, Ankara); Türk siyasetçi, gazeteci, şair, yazar, eski Türkiye başbakanı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı, devlet bakanı ve başbakan yardımcısı. 1974–2002 yılları arasında dört kez Türkiye başbakanlığı görevini üstlenmiştir. 1972–1980 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığında, 1987–2004 yılları arasında ise Demokratik Sol Parti genel başkanlığında bulunmuştur. 1961–1965 yılları arasında İsmet İnönü tarafından kurulan hükûmetlerde çalışma bakanı olarak yer almıştır. Ecevit, 20 Temmuz 1974 tarihinde ilk Kıbrıs Harekâtı'nı, 14 Ağustos 1974 tarihinde ise “Ayşe tatile çıksın.” parolasıyla ikinci harekâtı başlatmıştır. 1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kenya'da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesini sağlamıştır. 
Hasan Esat Işık (1916, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Ankara, Türkiye Cumhuriyeti), Türk diplomat ve siyasetçi.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Semih Sancar, Dışişleri Bakanı Hasan Esat Işık (Fotoğrafın Altında Ufak Yırtık Mevcuttur.)-Mehmet Semih Sancar (7 Mart 1911 – 8 Aralık 1984) Türk asker. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 16. Genelkurmay Başkanı. Mustafa Bülent Ecevit (28 Mayıs 1925, İstanbul – 5 Kasım 2006, Ankara); Türk siyasetçi, gazeteci, şair, yazar, eski Türkiye başbakanı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı, devlet bakanı ve başbakan yardımcısı. 1974–2002 yılları arasında dört kez Türkiye başbakanlığı görevini üstlenmiştir. 1972–1980 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığında, 1987–2004 yılları arasında ise Demokratik Sol Parti genel başkanlığında bulunmuştur. 1961–1965 yılları arasında İsmet İnönü tarafından kurulan hükûmetlerde çalışma bakanı olarak yer almıştır. Ecevit, 20 Temmuz 1974 tarihinde ilk Kıbrıs Harekâtı'nı, 14 Ağustos 1974 tarihinde ise “Ayşe tatile çıksın.” parolasıyla ikinci harekâtı başlatmıştır. 1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kenya'da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesini sağlamıştır. Hasan Esat Işık (1916, İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Ankara, Türkiye Cumhuriyeti), Türk diplomat ve siyasetçi.

    TLSatıldı
  • Süleyman Demirel'in Doğduğu Ev (Camera Press - London Damgalı), İslamköy, Isparta ilinin Atabey ilçesine bağlı bir köydür.-25x20.5 cm

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Süleyman Demirel'in Doğduğu Ev (Camera Press - London Damgalı), İslamköy, Isparta ilinin Atabey ilçesine bağlı bir köydür.-25x20.5 cm

    TLSatıldı
  • Ahmet Ferruh Bozbeyli -(21 Ocak 1927, Pazarcık, Kahramanmaraş - 28 Temmuz 2019 Ankara), Türk siyasetçi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığı (1965-70) ve Demokratik Parti genel başkanlığı yaptı (1970-78).

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Ahmet Ferruh Bozbeyli -(21 Ocak 1927, Pazarcık, Kahramanmaraş - 28 Temmuz 2019 Ankara), Türk siyasetçi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığı (1965-70) ve Demokratik Parti genel başkanlığı yaptı (1970-78).

    TLSatıldı
  • İhsan Sabri Çağlayangil -(1908, İstanbul - 30 Aralık 1993, Ankara), Türk siyasetçi ve diplomat. 1965-1971 ve 1975-1977 arasında Dışişleri Bakanlığı, 1979-1980'de Cumhuriyet Senatosu Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Vekilliği yapmıştır.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    İhsan Sabri Çağlayangil -(1908, İstanbul - 30 Aralık 1993, Ankara), Türk siyasetçi ve diplomat. 1965-1971 ve 1975-1977 arasında Dışişleri Bakanlığı, 1979-1980'de Cumhuriyet Senatosu Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Vekilliği yapmıştır.

    TLSatıldı
  • 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve Turhan Feyzioğlu-Turhan Feyzioğlu (1922, Kayseri, Türkiye - 24 Mart 1988, Ankara, Türkiye), Türk hukuk profesörü ve siyasetçi. XI. Dönem Sivas, 1. (XII), 2. (XIII), 3. (XIV), 4. (XV), 5. (XVI) Dönem Kayseri Milletvekillikleri ile Kurucu Meclis Üniversite Temsilciliği (6 Ocak 1961 - 15 Ekim 1961) yaptı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kısa süreli başbakanlığını (5 saat geçiçi olarak) yapan siyasetçidir. 22x18.5 cm

    Lot No: 36

    Lot: 36

    2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve Turhan Feyzioğlu-Turhan Feyzioğlu (1922, Kayseri, Türkiye - 24 Mart 1988, Ankara, Türkiye), Türk hukuk profesörü ve siyasetçi. XI. Dönem Sivas, 1. (XII), 2. (XIII), 3. (XIV), 4. (XV), 5. (XVI) Dönem Kayseri Milletvekillikleri ile Kurucu Meclis Üniversite Temsilciliği (6 Ocak 1961 - 15 Ekim 1961) yaptı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kısa süreli başbakanlığını (5 saat geçiçi olarak) yapan siyasetçidir. 22x18.5 cm

    TLSatıldı
  • Mehmet Ragıp Gümüşpala ve Bir Grup Yedekte-(d. 1897, Edirne - ö. 6 Haziran 1964, İstanbul), Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 11. Genelkurmay Başkanı. 27 Mayıs Darbesinden sonra bu görevi yürüten Gümüşpala, Millî Birlik Komitesi tarafından emekliye sevk edildikten sonra darbeyle devrilen Demokrat Parti'nin siyasi mirasçısı olan Adalet Partisi'nin kurucu genel başkanlığını yaptı.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Mehmet Ragıp Gümüşpala ve Bir Grup Yedekte-(d. 1897, Edirne - ö. 6 Haziran 1964, İstanbul), Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 11. Genelkurmay Başkanı. 27 Mayıs Darbesinden sonra bu görevi yürüten Gümüşpala, Millî Birlik Komitesi tarafından emekliye sevk edildikten sonra darbeyle devrilen Demokrat Parti'nin siyasi mirasçısı olan Adalet Partisi'nin kurucu genel başkanlığını yaptı.

    TLSatıldı
  • C.H.P. İl Gençlik Kolu Başkanı Yüksel Güney-12x18 cm

    Lot No: 38

    Lot: 38

    C.H.P. İl Gençlik Kolu Başkanı Yüksel Güney-12x18 cm

    TLSatıldı
  • Mahmut Sadi Irmak -(15 Mayıs 1904; Seydişehir, Konya - 11 Kasım 1990, İstanbul), Türk tıp doktoru ve siyasetçidir. Danışma Meclisi Başkanlığı, Başbakanlık ve Çalışma Bakanlığı Yapmıştır.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Mahmut Sadi Irmak -(15 Mayıs 1904; Seydişehir, Konya - 11 Kasım 1990, İstanbul), Türk tıp doktoru ve siyasetçidir. Danışma Meclisi Başkanlığı, Başbakanlık ve Çalışma Bakanlığı Yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Cevdet Sunay ve Cemal Tural-Ahmet Cevdet Sunay (10 Şubat 1899 – 22 Mayıs 1982), Türk asker ve devlet adamı. Türkiye'nin 5. Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 12. Genelkurmay Başkanıdır.
Ahmet Cemal Tural (1905 – 17 Aralık 1981) Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 13. Genelkurmay Başkanı.
Fotoğrafta Yırtıklar Mevcuttur.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Cevdet Sunay ve Cemal Tural-Ahmet Cevdet Sunay (10 Şubat 1899 – 22 Mayıs 1982), Türk asker ve devlet adamı. Türkiye'nin 5. Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 12. Genelkurmay Başkanıdır. Ahmet Cemal Tural (1905 – 17 Aralık 1981) Türk asker ve siyasetçi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 13. Genelkurmay Başkanı. Fotoğrafta Yırtıklar Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Vedat Ali Dalokay -(10 Kasım 1927 – 21 Mart 1991), Türk mimar ve siyasetçi, eski Ankara Belediye Başkanı (1973-1977).
Yırtıklar Mevcuttur.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Vedat Ali Dalokay -(10 Kasım 1927 – 21 Mart 1991), Türk mimar ve siyasetçi, eski Ankara Belediye Başkanı (1973-1977). Yırtıklar Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Ali Çetinkaya (Kel Ali)-(1878, Afyonkarahisar - 21 Şubat 1949, İstanbul), Türk asker, siyasetçi ve devlet adamı. Kel Ali lakabı ile anılır. I. Dünya Savaşı'nda çeşitli cephelerde savaşmış bir subay; İzmir'in işgalinden sonra Türk Kurtuluş Savaşı'nın askeri anlamda “ilk kurşununu atan” kişi olarak kabul edilmiştir. Bayındırlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı görevlerinde bulunmuş bir siyasetçi; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Ulaştırma Bakanı’dır. Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda, TBMM I. II., III., IV., V., VI., VII. dönemlerde meclis üyesi olarak yer aldı. 1926'daki İzmir Suikastı davasının İzmir'deki evresinde mahkeme salonuna giden Necip Ali Bey, "Kel" Ali Bey ve "Kılıç Ali Bey. Hukukçu olmamasına rağmen ikinci dönem Ankara İstiklâl Mahkemesi başkanlığını yaptı. İzmir suikastı, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası davası gibi önemli davalara baktı. Bayındırlık Bakanlığı sırasında Ankara’daki resmi dairelerin çoğunu yaptırdı. Ulaştırma bakanlığı sırasında demiryolu politikasının savunucusu oldu. Ankara İstiklâl Mahkemesi başkanlığı görevinde İskilipli Atıf'ın idam kararını vermiştir.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Ali Çetinkaya (Kel Ali)-(1878, Afyonkarahisar - 21 Şubat 1949, İstanbul), Türk asker, siyasetçi ve devlet adamı. Kel Ali lakabı ile anılır. I. Dünya Savaşı'nda çeşitli cephelerde savaşmış bir subay; İzmir'in işgalinden sonra Türk Kurtuluş Savaşı'nın askeri anlamda “ilk kurşununu atan” kişi olarak kabul edilmiştir. Bayındırlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı görevlerinde bulunmuş bir siyasetçi; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Ulaştırma Bakanı’dır. Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda, TBMM I. II., III., IV., V., VI., VII. dönemlerde meclis üyesi olarak yer aldı. 1926'daki İzmir Suikastı davasının İzmir'deki evresinde mahkeme salonuna giden Necip Ali Bey, "Kel" Ali Bey ve "Kılıç Ali Bey. Hukukçu olmamasına rağmen ikinci dönem Ankara İstiklâl Mahkemesi başkanlığını yaptı. İzmir suikastı, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası davası gibi önemli davalara baktı. Bayındırlık Bakanlığı sırasında Ankara’daki resmi dairelerin çoğunu yaptırdı. Ulaştırma bakanlığı sırasında demiryolu politikasının savunucusu oldu. Ankara İstiklâl Mahkemesi başkanlığı görevinde İskilipli Atıf'ın idam kararını vermiştir.

    TLSatıldı
  • 2. Cumhurbaşkanı ve 1. Başbakan İsmet İnönü ve T.B.M.M. Başkanı Kazım Özalp-Kâzım Fikri Özalp (1882, Köprülü, Kuzey Makedonya - 6 Haziran 1968, İstanbul), Türk asker ve siyasetçi. 1924 ve 1935 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    2. Cumhurbaşkanı ve 1. Başbakan İsmet İnönü ve T.B.M.M. Başkanı Kazım Özalp-Kâzım Fikri Özalp (1882, Köprülü, Kuzey Makedonya - 6 Haziran 1968, İstanbul), Türk asker ve siyasetçi. 1924 ve 1935 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

    TLSatıldı
  • Orhan Cemal Fersoy-İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Gazetecilik, Yazarlık, Emekli Sandığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 3. (XIV) Dönem İstanbul Milletvekilliği, Cumhuriyet Senatosu İstanbul Üyeliği (12 Ekim 1979 - 12 Eylül 1980) ile Millî Eğitim Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Mısır Apartmanındaki Ofisinde İntihar Etmiştir.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Orhan Cemal Fersoy-İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Gazetecilik, Yazarlık, Emekli Sandığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 3. (XIV) Dönem İstanbul Milletvekilliği, Cumhuriyet Senatosu İstanbul Üyeliği (12 Ekim 1979 - 12 Eylül 1980) ile Millî Eğitim Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Mısır Apartmanındaki Ofisinde İntihar Etmiştir.

    TLSatıldı
  • Kazım Karabekir-(23 Temmuz 1882, İstanbul - 26 Ocak 1948, Ankara), doğum adı Musa Kâzım Zeyrek, Türk asker ve siyasetçi. "Alçıtepe Kahramanı" namıyla tanınır. Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlatan komutanların arasında yer alarak Doğu Cephesi'nde gösterdiği başarılardan dolayı Kırmızı-Yeşil şeritli İstiklâl Madalyası ile taltif edildi. Afşar Türklerinden olup soyu Karamanoğulları'na dayanmaktadır.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Kazım Karabekir-(23 Temmuz 1882, İstanbul - 26 Ocak 1948, Ankara), doğum adı Musa Kâzım Zeyrek, Türk asker ve siyasetçi. "Alçıtepe Kahramanı" namıyla tanınır. Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlatan komutanların arasında yer alarak Doğu Cephesi'nde gösterdiği başarılardan dolayı Kırmızı-Yeşil şeritli İstiklâl Madalyası ile taltif edildi. Afşar Türklerinden olup soyu Karamanoğulları'na dayanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Cevdet Sunay ve Devlet Erkanı-Ahmet Cevdet Sunay (10 Şubat 1899 – 22 Mayıs 1982), Türk asker ve devlet adamı. Türkiye'nin 5. Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 12. Genelkurmay Başkanıdır.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Cevdet Sunay ve Devlet Erkanı-Ahmet Cevdet Sunay (10 Şubat 1899 – 22 Mayıs 1982), Türk asker ve devlet adamı. Türkiye'nin 5. Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 12. Genelkurmay Başkanıdır.

    TLSatıldı
  • Mareşal Fevzi Çakmak-(12 Ocak 1876, İstanbul - 10 Nisan 1950, İstanbul), Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci ve son mareşali. İlk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk genelkurmay başkanıdır.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Mareşal Fevzi Çakmak-(12 Ocak 1876, İstanbul - 10 Nisan 1950, İstanbul), Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci ve son mareşali. İlk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk genelkurmay başkanıdır.

    TLSatıldı
  • Millî Savunma Bakanı Antetli, Milli Savunma Bakanı Dr. Sadettin Bilgiç İmzalı Tebrik Dokümanı-Mehmet Sadettin Bilgiç (23 Aralık 1920, Şarkikaraağaç - 20 Nisan 2012, İstanbul), (lakabı: Koca Reis), Türk siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Genel Cerrahlık, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 1. (XII) Dönem Isparta, 2. (XIII), 3. (XIV) 4. (XV) ve 5. (XVI) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Ulaştırma ve Millî Savunma Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 1950’den 27 Mayıs ihtilaline kadar DP Isparta milletvekilliği yapan ve Yassıada'da idamla yargılanan vekiller arasında yer alan Sait Bilgiç'in kardeşidir. TBMM 23., 24. 25. ve 26. dönem Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in babasıdır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Millî Savunma Bakanı Antetli, Milli Savunma Bakanı Dr. Sadettin Bilgiç İmzalı Tebrik Dokümanı-Mehmet Sadettin Bilgiç (23 Aralık 1920, Şarkikaraağaç - 20 Nisan 2012, İstanbul), (lakabı: Koca Reis), Türk siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Genel Cerrahlık, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 1. (XII) Dönem Isparta, 2. (XIII), 3. (XIV) 4. (XV) ve 5. (XVI) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Ulaştırma ve Millî Savunma Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 1950’den 27 Mayıs ihtilaline kadar DP Isparta milletvekilliği yapan ve Yassıada'da idamla yargılanan vekiller arasında yer alan Sait Bilgiç'in kardeşidir. TBMM 23., 24. 25. ve 26. dönem Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in babasıdır.

    TLSatıldı
  • Haydar Saltık Orgeneral Antetli, Haydar Saltık İmzalı ve İthaflı Tebrik Dokümanı-Delikler Vardır. Ali Haydar Saltık (1923 - 8 Nisan 2011), Türk asker ve diplomat. Eski Türk Kara Kuvvetleri Komutanı. 12 Eylül Darbesine giden süreçte Genelkurmay II. Başkanı olan Saltık, "12 Eylül'ün beyni" olarak tanındı.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Haydar Saltık Orgeneral Antetli, Haydar Saltık İmzalı ve İthaflı Tebrik Dokümanı-Delikler Vardır. Ali Haydar Saltık (1923 - 8 Nisan 2011), Türk asker ve diplomat. Eski Türk Kara Kuvvetleri Komutanı. 12 Eylül Darbesine giden süreçte Genelkurmay II. Başkanı olan Saltık, "12 Eylül'ün beyni" olarak tanındı.

    TLSatıldı
  • Cemil Çuha Hava Tümgeneral Gnkur. And. D. Bşk Antetli, Cemil Çuha İmzalı ve İthaflı Tebrik Dokümanı-Delikler Vardır. Cemil Çuha (1923, Refahiye, Erzincan - 20 Aralık 2006), Türk asker. Türk Hava Kuvvetleri eski komutanı.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Cemil Çuha Hava Tümgeneral Gnkur. And. D. Bşk Antetli, Cemil Çuha İmzalı ve İthaflı Tebrik Dokümanı-Delikler Vardır. Cemil Çuha (1923, Refahiye, Erzincan - 20 Aralık 2006), Türk asker. Türk Hava Kuvvetleri eski komutanı.

    TLSatıldı
  • İçişleri Bakanı Antetli, Abdülkadir Aksu İmzalı, Mustafa Akşin'e İthaflı, Abdülkadir Aksu'ya Ait Tebrik Dokümanı, 1990 Tarihli-Kat İzi Mevcuttur. Abdülkadir Aksu (d. 12 Ekim 1944, Diyarbakır), Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve mevcut Vakıfbank yönetim kurulu üyesidir.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    İçişleri Bakanı Antetli, Abdülkadir Aksu İmzalı, Mustafa Akşin'e İthaflı, Abdülkadir Aksu'ya Ait Tebrik Dokümanı, 1990 Tarihli-Kat İzi Mevcuttur. Abdülkadir Aksu (d. 12 Ekim 1944, Diyarbakır), Türk siyasetçi, eski Türkiye İçişleri Bakanı ve mevcut Vakıfbank yönetim kurulu üyesidir.

    TLSatıldı
  • Milliyetçi Çin Lideri Çan Kay Şek-Modern Çin'in kurucusu kabul edilen Sun Yat-sen'in 1925 yılındaki ölümünden sonra Kuomintang'ın (Çin Milliyetçi Partisi: ÇMP) başına geçen askerî ve siyasi liderdir. Ülkedeki kukla iktidar ve iktidarı kontrol eden savaş beylerine karşı Komintang'ın başlattığı ihtilalde Kuzey Seferi'nin komutanlığını yapan Çan Kay Şek, 1928'de başarıyla sonuçlanan seferin sonunda başkenti Nanking'e taşıyıp kendi başkanlığında bir milliyetçi hükûmet kurmuştur. 1928-1948 arasında Çin Cumhuriyeti Milliyetçi Hükümeti'nin önderiydi. (Ufak Tefek Yıpranmalar Mevcuttur.)

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Milliyetçi Çin Lideri Çan Kay Şek-Modern Çin'in kurucusu kabul edilen Sun Yat-sen'in 1925 yılındaki ölümünden sonra Kuomintang'ın (Çin Milliyetçi Partisi: ÇMP) başına geçen askerî ve siyasi liderdir. Ülkedeki kukla iktidar ve iktidarı kontrol eden savaş beylerine karşı Komintang'ın başlattığı ihtilalde Kuzey Seferi'nin komutanlığını yapan Çan Kay Şek, 1928'de başarıyla sonuçlanan seferin sonunda başkenti Nanking'e taşıyıp kendi başkanlığında bir milliyetçi hükûmet kurmuştur. 1928-1948 arasında Çin Cumhuriyeti Milliyetçi Hükümeti'nin önderiydi. (Ufak Tefek Yıpranmalar Mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • İran Şahı Rıza Pehlevi-Muhammed Rıza Şah Pehlevi (d. 26 Ekim 1919, Tahran - ö. 27 Temmuz 1980, Kahire), 1941'den, ülkesini terk ettiği 1979'a kadar tahtta kalan İran şahıdır. Batı yanlısı bir dış politika izleyen Pehlevi, İran'ın son monarşik lideridir. Şehinşah (Kralların Kralı) ve Sayeh-eh-Hodah (Allah'ın Yeryüzündeki Gölgesi) gibi imparatorluk unvanları vardır.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    İran Şahı Rıza Pehlevi-Muhammed Rıza Şah Pehlevi (d. 26 Ekim 1919, Tahran - ö. 27 Temmuz 1980, Kahire), 1941'den, ülkesini terk ettiği 1979'a kadar tahtta kalan İran şahıdır. Batı yanlısı bir dış politika izleyen Pehlevi, İran'ın son monarşik lideridir. Şehinşah (Kralların Kralı) ve Sayeh-eh-Hodah (Allah'ın Yeryüzündeki Gölgesi) gibi imparatorluk unvanları vardır.

    TLSatıldı
  • Clementine Churchill (Eski Birleşik Krallık Başbakanı Winston Churchill'in Eşi)-Sir Winston Leonard Spencer Churchill (30 Kasım 1874 - 24 Ocak 1965), 1940-1945 ve 1951-1955 dönemi Birleşik Krallık Başbakanı. II. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık'ın başında bulunmuştur. Savaşın ardından 5 Mart 1946'da ABD'nin Missouri eyaletinin Fulton kentindeki Westminster Kolejinde verdiği söylevle "Demir Perde" teriminin benimsenmesini sağlamış ve Soğuk Savaş'ın habercisi olarak tanımlanmıştır.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Clementine Churchill (Eski Birleşik Krallık Başbakanı Winston Churchill'in Eşi)-Sir Winston Leonard Spencer Churchill (30 Kasım 1874 - 24 Ocak 1965), 1940-1945 ve 1951-1955 dönemi Birleşik Krallık Başbakanı. II. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık'ın başında bulunmuştur. Savaşın ardından 5 Mart 1946'da ABD'nin Missouri eyaletinin Fulton kentindeki Westminster Kolejinde verdiği söylevle "Demir Perde" teriminin benimsenmesini sağlamış ve Soğuk Savaş'ın habercisi olarak tanımlanmıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Etiyopya Kralı Haile Selassie-Sağdan İkinci. Associated Press Photo

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Eski Etiyopya Kralı Haile Selassie-Sağdan İkinci. Associated Press Photo

    TLSatıldı
  • Eski Kanada Başkanı Pierre Trudeau ve Eski ABD Başkanı Jimmy Carter-Pierre Elliott Trudeau (18 Ekim 1919 - 28 Eylül 2000), 1969-1979 ve 1980-1984 dönemlerinde başbakanlık yapan Kanadalı liberal siyasetçi. Başbakanlığı döneminde Çin'le diplomatik ilişkiler kurulmasını (1970), Fransa'yla ilişkilerin geliştirilmesini, Fransa'ya bağlanma yanlılarının yenilgiye uğratılmasını, Birleşik Krallık Parlamentosu'ndan tam bağımsızlığın kazanılmasını sağlamıştır. Kasım 2015'te Kanada başbakanı olan Justin Trudeau'nun babasıdır.
James Earl "Jimmy" Carter Jr. (d. 1 Ekim 1924), Amerikan siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 39. başkanı. 1977-1981 yılları arasında başkanlık yapmıştır. Carter Center'daki çalışmalarından dolayı 2002 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır. George H. W. Bush'un 30 Kasım 2018'de ölmesinden sonra hayatta olan en yaşlı ABD Başkanı unvanını kazandı.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Eski Kanada Başkanı Pierre Trudeau ve Eski ABD Başkanı Jimmy Carter-Pierre Elliott Trudeau (18 Ekim 1919 - 28 Eylül 2000), 1969-1979 ve 1980-1984 dönemlerinde başbakanlık yapan Kanadalı liberal siyasetçi. Başbakanlığı döneminde Çin'le diplomatik ilişkiler kurulmasını (1970), Fransa'yla ilişkilerin geliştirilmesini, Fransa'ya bağlanma yanlılarının yenilgiye uğratılmasını, Birleşik Krallık Parlamentosu'ndan tam bağımsızlığın kazanılmasını sağlamıştır. Kasım 2015'te Kanada başbakanı olan Justin Trudeau'nun babasıdır. James Earl "Jimmy" Carter Jr. (d. 1 Ekim 1924), Amerikan siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 39. başkanı. 1977-1981 yılları arasında başkanlık yapmıştır. Carter Center'daki çalışmalarından dolayı 2002 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır. George H. W. Bush'un 30 Kasım 2018'de ölmesinden sonra hayatta olan en yaşlı ABD Başkanı unvanını kazandı.

    TLSatıldı
  • Mısır Prensesi İbrahim Fazıla -Fazıla "Hanımsultan" İbrahim (d. 8 Ağustos 1941), Sultan Vahdettin'in torunu, Hanzade Sultan ile Mısır Prensi Mehmet Ali İbrahim'in kızı.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Mısır Prensesi İbrahim Fazıla -Fazıla "Hanımsultan" İbrahim (d. 8 Ağustos 1941), Sultan Vahdettin'in torunu, Hanzade Sultan ile Mısır Prensi Mehmet Ali İbrahim'in kızı.

    TLSatıldı
  • Kraliçe II. Elizabeth-II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor; d. 21 Nisan 1926), İngiliz Milletler Topluluğu üyesi elli üç ülkeden on dördünün kraliçesi. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi'dir. 6 Şubat 1952'de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Bir sonraki yıl gerçekleşen taç giyme töreninin televizyonda gösterilmesiyle bir ilk gerçekleştirildi. 1956'dan 1992'ye kadar bölgelerin bağımsızlık kazanması ve bazı krallıkların cumhuriyet olmasıyla krallıkların sayısı değişti. Günümüzde, yukarıda sayılan ülkelerin ilk dördüne ek olarak Jamaika, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis'in kraliçesidir. Dünyanın hâlen hüküm süren en yaşlı ve Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. 9 Eylül 2015'te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu. (Fotoğrafta Kırık Mevcuttur.)

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Kraliçe II. Elizabeth-II. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor; d. 21 Nisan 1926), İngiliz Milletler Topluluğu üyesi elli üç ülkeden on dördünün kraliçesi. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi'dir. 6 Şubat 1952'de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Bir sonraki yıl gerçekleşen taç giyme töreninin televizyonda gösterilmesiyle bir ilk gerçekleştirildi. 1956'dan 1992'ye kadar bölgelerin bağımsızlık kazanması ve bazı krallıkların cumhuriyet olmasıyla krallıkların sayısı değişti. Günümüzde, yukarıda sayılan ülkelerin ilk dördüne ek olarak Jamaika, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis'in kraliçesidir. Dünyanın hâlen hüküm süren en yaşlı ve Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. 9 Eylül 2015'te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu. (Fotoğrafta Kırık Mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • Eski Hindistan Başbakanı Cevahirlal Nehru-Pandit Cevahirlal (ya da Jawaharlal) Nehru (İngilizce: Pandit Jawaharlal Nehru) (14 Kasım 1889 - 27 Mayıs 1964), Hindistan Ulusal Kongresi'nin önemli siyasi üyelerinden biridir. Hindistan'ın Bağımsızlık hareketi sırasında önemli bir figür olmuştur. Hindistan'ın ilk başbakanıdır. Savaş sonrası dönemde uluslararası politikada kilit figürlerden biridir. Genelde popüler bir bilgin olan Panditji'e başvururdu. Nehru yazar, bilgin, amatör tarihçi ve aynı zamanda Gandi-Nehru ailesinin reisiydi. Nehru ailesi Varlıklı Hint avukat ve politikacı Motilal Nehru'nun oğlu olarak, Hindistan Ulusal Kongresi'nin en genç liderlerinin biri olmuştu. Mahatma Gandi'nin rehber kılavuzluğunda yükselerek karizmatik ve radikal bir lider oldu. Britanyalılara karşı bağımsızlık mücadelesinde Hindistan gençliği için bir ikon aynı zamanda sosyalizmin temsilcisiydi. Kongre başkanı olarak hizmet ettiği sırada 31 Aralık 1929'da Lahor'da bağımsız Hindistan'ın bayrağını kaldırdı. İyi hatipliği sayesinde milliyetçi isyanları düzenlemekte büyük etkisi vardı aynı zamanda azınlıkların haklarını gözetici tavırlar gösterdi. Ölümüne kadar Hindistan'ın başbakanı olarak görev yaptı.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Eski Hindistan Başbakanı Cevahirlal Nehru-Pandit Cevahirlal (ya da Jawaharlal) Nehru (İngilizce: Pandit Jawaharlal Nehru) (14 Kasım 1889 - 27 Mayıs 1964), Hindistan Ulusal Kongresi'nin önemli siyasi üyelerinden biridir. Hindistan'ın Bağımsızlık hareketi sırasında önemli bir figür olmuştur. Hindistan'ın ilk başbakanıdır. Savaş sonrası dönemde uluslararası politikada kilit figürlerden biridir. Genelde popüler bir bilgin olan Panditji'e başvururdu. Nehru yazar, bilgin, amatör tarihçi ve aynı zamanda Gandi-Nehru ailesinin reisiydi. Nehru ailesi Varlıklı Hint avukat ve politikacı Motilal Nehru'nun oğlu olarak, Hindistan Ulusal Kongresi'nin en genç liderlerinin biri olmuştu. Mahatma Gandi'nin rehber kılavuzluğunda yükselerek karizmatik ve radikal bir lider oldu. Britanyalılara karşı bağımsızlık mücadelesinde Hindistan gençliği için bir ikon aynı zamanda sosyalizmin temsilcisiydi. Kongre başkanı olarak hizmet ettiği sırada 31 Aralık 1929'da Lahor'da bağımsız Hindistan'ın bayrağını kaldırdı. İyi hatipliği sayesinde milliyetçi isyanları düzenlemekte büyük etkisi vardı aynı zamanda azınlıkların haklarını gözetici tavırlar gösterdi. Ölümüne kadar Hindistan'ın başbakanı olarak görev yaptı.

    TLSatıldı
  • Andrey Andreyeviç Gromıko (Associated Press Photo From London)-(18 Temmuz 1909, Rus İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Moskova, Rusya SFSC, SSCB), Sovyet diplomat, 1957-1985 yılları arası Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Andrey Andreyeviç Gromıko (Associated Press Photo From London)-(18 Temmuz 1909, Rus İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Moskova, Rusya SFSC, SSCB), Sovyet diplomat, 1957-1985 yılları arası Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

    TLSatıldı
  • Eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat ve Eski İsrail Başbakan Menahem Begin-Muhammed Enver Sedat (25 Aralık 1918 – 6 Ekim 1981), Mısırlı asker, siyasetçi ve Mısır'ın üçüncü Cumhurbaşkanı. Mısır Kralı Faruk'a karşı 23 Temmuz 1952'de yapılan darbeye katılarak siyaset alanında kendini tanıtan, 1960-1969 yılları arasında meclis başkanlığı yaptıktan sonra 5 Kasım 1970'te başkan Cemal Abdülnasır'ın ölümü üzerine onun yerine geçen cumhurbaşkanı.
Menahem Begin (16 Ağustos 1913 – 9 Mart 1992), Likud'un kurucusu ve İsrail'in altıncı başbakanlığını yapan, aynı zamanda Nobel Barış Ödülü alan İsrailli politikacı. İsrail Devleti'nin kurulmasından önce, Yahudi paramiliterin bulunduğu Haganah örgütüne bağlı revizyonist-siyonist militan grubu Irgun'nun liderliğini yaptı. Başbakanlığı öncesindeki sekiz seçimde de yenilgiye uğramasına rağmen 1977 seçimlerini kazanarak İşçi Partisinin 30 yıllık iktidarına da son vermiştir.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat ve Eski İsrail Başbakan Menahem Begin-Muhammed Enver Sedat (25 Aralık 1918 – 6 Ekim 1981), Mısırlı asker, siyasetçi ve Mısır'ın üçüncü Cumhurbaşkanı. Mısır Kralı Faruk'a karşı 23 Temmuz 1952'de yapılan darbeye katılarak siyaset alanında kendini tanıtan, 1960-1969 yılları arasında meclis başkanlığı yaptıktan sonra 5 Kasım 1970'te başkan Cemal Abdülnasır'ın ölümü üzerine onun yerine geçen cumhurbaşkanı. Menahem Begin (16 Ağustos 1913 – 9 Mart 1992), Likud'un kurucusu ve İsrail'in altıncı başbakanlığını yapan, aynı zamanda Nobel Barış Ödülü alan İsrailli politikacı. İsrail Devleti'nin kurulmasından önce, Yahudi paramiliterin bulunduğu Haganah örgütüne bağlı revizyonist-siyonist militan grubu Irgun'nun liderliğini yaptı. Başbakanlığı öncesindeki sekiz seçimde de yenilgiye uğramasına rağmen 1977 seçimlerini kazanarak İşçi Partisinin 30 yıllık iktidarına da son vermiştir.

    TLSatıldı
  • İran Kraliçesi Farah Diba (Pehlevi)-Farah Diba (Pehlevi) (d. 14 Ekim 1938, Tahran), İran Kraliçesi ve İmparatoriçesi, Son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin üçüncü ve son eşidir. İran Hava Kuvvetlerinde görevli olan Azeri asıllı Sührab Diba'nın tek çocuğuydu. Paris'te École Spéciale d'Architecture'de eğitim gördü. 21 Aralık 1959'da Muhammed Rıza Pehlevi'yle evlendi. Bu evlilikten Rıza Pehlevi (d. 1960), Farahnaz Pehlevi (d. 1963), Ali Rıza Pehlevi (1966-2011) ve Leyla Pehlevi (1970-2001) adlarında dört çocuğu oldu. 1967'de, İran tarihinde üçüncü ve İslam devri sonrası ilk ve son kez olmak üzere Şahbanu (İmparatoriçe) unvanı alan tek hükümdar eşi oldu. 1979'da İran İslam Devrimi'nin ardından kocası ve çocuklarıyla beraber sürgüne gitti. 1980'de, kocası Muhammed Rıza Pehlevi'nin ölümünden sonra ABD'ye yerleşti.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    İran Kraliçesi Farah Diba (Pehlevi)-Farah Diba (Pehlevi) (d. 14 Ekim 1938, Tahran), İran Kraliçesi ve İmparatoriçesi, Son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin üçüncü ve son eşidir. İran Hava Kuvvetlerinde görevli olan Azeri asıllı Sührab Diba'nın tek çocuğuydu. Paris'te École Spéciale d'Architecture'de eğitim gördü. 21 Aralık 1959'da Muhammed Rıza Pehlevi'yle evlendi. Bu evlilikten Rıza Pehlevi (d. 1960), Farahnaz Pehlevi (d. 1963), Ali Rıza Pehlevi (1966-2011) ve Leyla Pehlevi (1970-2001) adlarında dört çocuğu oldu. 1967'de, İran tarihinde üçüncü ve İslam devri sonrası ilk ve son kez olmak üzere Şahbanu (İmparatoriçe) unvanı alan tek hükümdar eşi oldu. 1979'da İran İslam Devrimi'nin ardından kocası ve çocuklarıyla beraber sürgüne gitti. 1980'de, kocası Muhammed Rıza Pehlevi'nin ölümünden sonra ABD'ye yerleşti.

    TLSatıldı
  • Leonid Brejnev ve Mareşal Tito-Leonid İlyiç Brejnev (d. 19 Aralık 1906; Kamenskoye, Çarlık Rusyası (bugün Dnyeprodzerjinsk, Ukrayna) - 10 Kasım 1982; Moskova, SSCB), Ukraynalı Sovyet politikacı. 1964-1982 yılları arasında Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri olarak SSCB'yi yönetmiştir.
Josip Broz Tito (7 Mayıs 1892, Kumrovec - 4 Mayıs 1980, Ljubljana), Marksist-Leninist görüşlere sahip Yugoslav devlet ve siyaset adamı. Fikirleri Titoizm olarak bilinir.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Leonid Brejnev ve Mareşal Tito-Leonid İlyiç Brejnev (d. 19 Aralık 1906; Kamenskoye, Çarlık Rusyası (bugün Dnyeprodzerjinsk, Ukrayna) - 10 Kasım 1982; Moskova, SSCB), Ukraynalı Sovyet politikacı. 1964-1982 yılları arasında Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri olarak SSCB'yi yönetmiştir. Josip Broz Tito (7 Mayıs 1892, Kumrovec - 4 Mayıs 1980, Ljubljana), Marksist-Leninist görüşlere sahip Yugoslav devlet ve siyaset adamı. Fikirleri Titoizm olarak bilinir.

    TLSatıldı
  • 11. Türkiye Başbakanı Suat Hayri Ürgüplü ve Leonid Brejnev Kırım'da.-Associated Press Photo, I. Dünya Savaşı'na katılma fetvasını veren Şeyhülislam Ürgüplü Mustafa Hayri Efendi'nin oğludur. Lâle Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın soyundandır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    11. Türkiye Başbakanı Suat Hayri Ürgüplü ve Leonid Brejnev Kırım'da.-Associated Press Photo, I. Dünya Savaşı'na katılma fetvasını veren Şeyhülislam Ürgüplü Mustafa Hayri Efendi'nin oğludur. Lâle Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın soyundandır.

    TLSatıldı
  • Eski Bavyera Başbakanı Franz-Josef Strauss ve Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez-Associated Press Photo.  
Şimon Peres (Doğum adı: Szymon Perski; d. 2 Ağustos 1923, Vişneva - ö. 28 Eylül 2016, Ramat Gan), İsrailli siyasetçi ve 9. İsrail Cumhurbaşkanı.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Eski Bavyera Başbakanı Franz-Josef Strauss ve Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez-Associated Press Photo. Şimon Peres (Doğum adı: Szymon Perski; d. 2 Ağustos 1923, Vişneva - ö. 28 Eylül 2016, Ramat Gan), İsrailli siyasetçi ve 9. İsrail Cumhurbaşkanı.

    TLSatıldı
  • Helmut Kohl, Warren Christopher, John Major, Mr Kohl Mitterrand-Helmut Josef Michael Kohl, Alman siyasetçi ve devlet adamı. 1982 ile 1998 arasında, Almanya şansölyesi, 1973 ile 1998 arasında Hristiyan Demokrat Birliği'nin lideri. 16 yıl şansölyelik yapan Kohl, Otto von Bismarck'tan sonra en uzun süre bu görevde kalan kişidir.
John Major (d. 29 Mart 1943, Londra), İngiliz siyasetçi ve Birleşik Krallık başbakanı. 1990-1997 yılları arasına Muhafazakâr Genel Başkanlığı ve Birleşik Krallık başbakanlığı yapmıştır. 1979-1990 yılları arasında Margaret Thatcher'in kurmuş olduğu hükûmetlerde dışişleri bakanı ve maliye bakanı olarak, 2001 yılına kadar Birleşik Krallık Parlamentosu Huntingdon üyesi olarak görev yapmıştır.
Warren Christopher Eski ABD Dışişleri Bakanı.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Helmut Kohl, Warren Christopher, John Major, Mr Kohl Mitterrand-Helmut Josef Michael Kohl, Alman siyasetçi ve devlet adamı. 1982 ile 1998 arasında, Almanya şansölyesi, 1973 ile 1998 arasında Hristiyan Demokrat Birliği'nin lideri. 16 yıl şansölyelik yapan Kohl, Otto von Bismarck'tan sonra en uzun süre bu görevde kalan kişidir. John Major (d. 29 Mart 1943, Londra), İngiliz siyasetçi ve Birleşik Krallık başbakanı. 1990-1997 yılları arasına Muhafazakâr Genel Başkanlığı ve Birleşik Krallık başbakanlığı yapmıştır. 1979-1990 yılları arasında Margaret Thatcher'in kurmuş olduğu hükûmetlerde dışişleri bakanı ve maliye bakanı olarak, 2001 yılına kadar Birleşik Krallık Parlamentosu Huntingdon üyesi olarak görev yapmıştır. Warren Christopher Eski ABD Dışişleri Bakanı.

    TLSatıldı
  • Dwight David Eisenhower-(14 Ekim 1890, Denison, Teksas – 28 Mart 1969, Washington, ABD), lakabı "Ike", ABD'nin 34. başkanı (1953-1961). II. Dünya Savaşı'nda 1944-45 yıllarında Batı Avrupa'daki Müttefik kuvvetlerinin başkomutanlığını yapmıştır. 1951'de NATO'nun ilk başkomutanı olmuştur. Alman asıllıdır. Başkanlık dönemi süresince; Kore Savaşındaki ateşkesi korudu, Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliğine yapılan baskıyı devam ettirdi, savunma öncelikleri gerekçesiyle nükleer silahlar üretti, uzay yarışını başlattı ve Sosyal Güvenlik programını genişletti. 1953'te İran'da yapılan darbeyle, Muhammed Musaddık'ın devrilerek yerine Şah Muhammed Rıza Pehlevi'nin getirilmesinde etkin rol oynamıştır.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Dwight David Eisenhower-(14 Ekim 1890, Denison, Teksas – 28 Mart 1969, Washington, ABD), lakabı "Ike", ABD'nin 34. başkanı (1953-1961). II. Dünya Savaşı'nda 1944-45 yıllarında Batı Avrupa'daki Müttefik kuvvetlerinin başkomutanlığını yapmıştır. 1951'de NATO'nun ilk başkomutanı olmuştur. Alman asıllıdır. Başkanlık dönemi süresince; Kore Savaşındaki ateşkesi korudu, Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliğine yapılan baskıyı devam ettirdi, savunma öncelikleri gerekçesiyle nükleer silahlar üretti, uzay yarışını başlattı ve Sosyal Güvenlik programını genişletti. 1953'te İran'da yapılan darbeyle, Muhammed Musaddık'ın devrilerek yerine Şah Muhammed Rıza Pehlevi'nin getirilmesinde etkin rol oynamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Johnson-Associated Press Photo From London. Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Johnson-Associated Press Photo From London. Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir

    TLSatıldı
  • Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Johnson-Associated Press Photo From London. Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir. (Fotoğrafta Kırıklar Mevcuttur.)

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Johnson-Associated Press Photo From London. Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir. (Fotoğrafta Kırıklar Mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • Eski Federal Almanya Maliye Bakanı Hans Matthöfer

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Eski Federal Almanya Maliye Bakanı Hans Matthöfer

    TLSatıldı
  • Uganda Eski Devlet Başkanı Idi Amin-Idi Amin Dada Oumee, (d. 17 Mayıs 1925 - ö. 16 Ağustos 2003), 1971-1979 arasında devlet başkanlığı da yapmış olan Ugandalı asker ve diktatördür. Dünya tarihinin en acımasız despotlarından biri olarak kabul edilir. Idi Amin'in yönetimi sırasında politik baskı, etnik ayrımcılığın yanı sıra insan hakları ihlalleri yoğun şekilde gözlemlendi. Uluslararası gözlemciler ve insan hakları gruplarının tahminlerine göre, 100,000 ila 500,000 insan Idi Amin'in yönetimde olduğu dönemde öldürüldü.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Uganda Eski Devlet Başkanı Idi Amin-Idi Amin Dada Oumee, (d. 17 Mayıs 1925 - ö. 16 Ağustos 2003), 1971-1979 arasında devlet başkanlığı da yapmış olan Ugandalı asker ve diktatördür. Dünya tarihinin en acımasız despotlarından biri olarak kabul edilir. Idi Amin'in yönetimi sırasında politik baskı, etnik ayrımcılığın yanı sıra insan hakları ihlalleri yoğun şekilde gözlemlendi. Uluslararası gözlemciler ve insan hakları gruplarının tahminlerine göre, 100,000 ila 500,000 insan Idi Amin'in yönetimde olduğu dönemde öldürüldü.

    TLSatıldı
  • Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson-Texas Doğumlu Türk İkizleri Bu Sabah Balin Otelinin Holünde Amerikan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Lyndon B. Johnson'a Takdim Edilmiştir. Resimde, Mr. Johnson, Tolunay ve Tomris İsimli İkizlerle Birlikte Görülüyor. (USIS - Foto Servisi)

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson-Texas Doğumlu Türk İkizleri Bu Sabah Balin Otelinin Holünde Amerikan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Lyndon B. Johnson'a Takdim Edilmiştir. Resimde, Mr. Johnson, Tolunay ve Tomris İsimli İkizlerle Birlikte Görülüyor. (USIS - Foto Servisi)

    TLSatıldı
  • Windsor Düşesi ve Dükü, Waldorf Astoria Otelinde Bir Baloda-Paul Popper Photo, 1953 Tarihli.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Windsor Düşesi ve Dükü, Waldorf Astoria Otelinde Bir Baloda-Paul Popper Photo, 1953 Tarihli.

    TLSatıldı
  • Eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı makarios ve ABD Başkanı John F. Kennedy (Türk Haber Ajansı Damgalı)-John Fitzgerald Kennedy veya John F. Kennedy, kısaca JFK (d. 29 Mayıs 1917, Brookline, Massachusetts - ö. 22 Kasım 1963, Dallas, Teksas, ABD), Ocak 1961'den suikasta uğradığı Kasım 1963'e değin Amerika Birleşik Devletleri'nin 35. başkanı.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı makarios ve ABD Başkanı John F. Kennedy (Türk Haber Ajansı Damgalı)-John Fitzgerald Kennedy veya John F. Kennedy, kısaca JFK (d. 29 Mayıs 1917, Brookline, Massachusetts - ö. 22 Kasım 1963, Dallas, Teksas, ABD), Ocak 1961'den suikasta uğradığı Kasım 1963'e değin Amerika Birleşik Devletleri'nin 35. başkanı.

    TLSatıldı
  • Andrey Andreyeviç Gromıko (Associated Press Photo From London)-(18 Temmuz 1909, Rus İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Moskova, Rusya SFSC, SSCB), Sovyet diplomat, 1957-1985 yılları arası Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Andrey Andreyeviç Gromıko (Associated Press Photo From London)-(18 Temmuz 1909, Rus İmparatorluğu - 2 Temmuz 1989, Moskova, Rusya SFSC, SSCB), Sovyet diplomat, 1957-1985 yılları arası Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

    TLSatıldı
  • İsrail 2. Cumhurbaşkanı Yitzhak Ben-Zvi-Associated Press Photo From London, Yitzhak Ben-Zvi (24 Kasım 1884, ö. 23 Nisan 1963) İsrail Devleti'nin 2. Cumhurbaşkanı.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    İsrail 2. Cumhurbaşkanı Yitzhak Ben-Zvi-Associated Press Photo From London, Yitzhak Ben-Zvi (24 Kasım 1884, ö. 23 Nisan 1963) İsrail Devleti'nin 2. Cumhurbaşkanı.

    TLSatıldı
  • Çevreci Loki Schmidt (Hannelore Schmidt'in Karısı)

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Çevreci Loki Schmidt (Hannelore Schmidt'in Karısı)

    TLSatıldı
  • Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson-Credit (UPI Photo). Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson-Credit (UPI Photo). Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir

    TLSatıldı
  • Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson-Credit (UPI Photo). Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir (Yırtıklar Mevcuttur)

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson-Credit (UPI Photo). Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir (Yırtıklar Mevcuttur)

    TLSatıldı
  • Melina Merkuri -(18 Ekim 1920, Atina - 6 Mart 1994; New York) veya gerçek adıyla Maria Amalia Merkuri,  Yunanistan'ın ilk sosyalist hükûmetinde kültür ve bilimler bakanı (1981) olarak görev yapan Yunan oyuncu. (Kenarları Yıpranmıştır.)

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Melina Merkuri -(18 Ekim 1920, Atina - 6 Mart 1994; New York) veya gerçek adıyla Maria Amalia Merkuri, Yunanistan'ın ilk sosyalist hükûmetinde kültür ve bilimler bakanı (1981) olarak görev yapan Yunan oyuncu. (Kenarları Yıpranmıştır.)

    TLSatıldı
  • Alexander Fleming-(6 Ağustos 1881 – 11 Mart 1955), penisilini bulan İskoç bakteriyologdur. (Bol Kırık Mevcuttur.)

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Alexander Fleming-(6 Ağustos 1881 – 11 Mart 1955), penisilini bulan İskoç bakteriyologdur. (Bol Kırık Mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Nixon ve Eski Almanya Şansölyesi Willy Brandt-Avrupa Haberler Ajansı Damgalı, Willy Brandt  veya doğum adıyla Herbert Ernst Karl Frahm (d. 18 Aralık 1913, Lübeck – ö. 8 Ekim 1992, Unkel), Federal Almanya Şansölyesi (1969-1974), Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri (1964-1987).
Richard Milhous Nixon (9 Ocak 1913 – 22 Nisan 1994), 1969–1974 yılları arasında görev yapan 37. Amerika Birleşik Devletleri başkanı. Aynı zamanda, Dwight D. Eisenhower'ın başkanlığı sırasında 36. başkan yardımcısı (1953-1961) olmuştur. İki dönem başkan yardımcılığı (1953-61) ve iki dönem de başkanlık (1969-74) yapan Nixon, görevinden istifa ederek ayrılan tek ABD Başkanıdır. İstifası, Watergate skandalının ortaya çıkışından sonra olmuştur.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Nixon ve Eski Almanya Şansölyesi Willy Brandt-Avrupa Haberler Ajansı Damgalı, Willy Brandt veya doğum adıyla Herbert Ernst Karl Frahm (d. 18 Aralık 1913, Lübeck – ö. 8 Ekim 1992, Unkel), Federal Almanya Şansölyesi (1969-1974), Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri (1964-1987). Richard Milhous Nixon (9 Ocak 1913 – 22 Nisan 1994), 1969–1974 yılları arasında görev yapan 37. Amerika Birleşik Devletleri başkanı. Aynı zamanda, Dwight D. Eisenhower'ın başkanlığı sırasında 36. başkan yardımcısı (1953-1961) olmuştur. İki dönem başkan yardımcılığı (1953-61) ve iki dönem de başkanlık (1969-74) yapan Nixon, görevinden istifa ederek ayrılan tek ABD Başkanıdır. İstifası, Watergate skandalının ortaya çıkışından sonra olmuştur.

    TLSatıldı
  • Eski Almanya Şansölye Yardımcısı Hans-Dietrich Genscher-Hans-Dietrich Genscher (21 Mart 1927, Reideburg - 31 Mart 2016, Wachtberg), Hür Demokratlar üyesi Alman siyasetçi. Almanya'da Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 21 Mart 1927'de Almanya'nın doğusundaki Reideburg kentinde doğdu. Genç yaşta Hitler Gençliği grubuna katıldı ve 1943 ile 1945 arası Alman Hava Kuvvetleri Destek Personellerine katılarak orduda görev yaptı. 17 yaşında silah arkadaşlarıyla Nazi Partisi'nin üyesi oldu. Sonraları üyelikten habersiz olduğunu söyledi. II. Dünya Savaşı'nda 1945'te genç bir asker olarak General Walther Wenck'in 12. Ordu'sunda görev aldı. Genscher kısaca bir ABD ve İngiltere'nin savaş esiri oldu. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Halle ve Leipzig Üniversitelerinde ekonomi ve hukuk öğrenimi gördü.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Eski Almanya Şansölye Yardımcısı Hans-Dietrich Genscher-Hans-Dietrich Genscher (21 Mart 1927, Reideburg - 31 Mart 2016, Wachtberg), Hür Demokratlar üyesi Alman siyasetçi. Almanya'da Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 21 Mart 1927'de Almanya'nın doğusundaki Reideburg kentinde doğdu. Genç yaşta Hitler Gençliği grubuna katıldı ve 1943 ile 1945 arası Alman Hava Kuvvetleri Destek Personellerine katılarak orduda görev yaptı. 17 yaşında silah arkadaşlarıyla Nazi Partisi'nin üyesi oldu. Sonraları üyelikten habersiz olduğunu söyledi. II. Dünya Savaşı'nda 1945'te genç bir asker olarak General Walther Wenck'in 12. Ordu'sunda görev aldı. Genscher kısaca bir ABD ve İngiltere'nin savaş esiri oldu. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Halle ve Leipzig Üniversitelerinde ekonomi ve hukuk öğrenimi gördü.

    TLSatıldı
  • Hollanda Kraliçesi Juliana-Juliana (Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina van Oranje-Nassau van Mecklenburg; 30 Nisan 1909 – 20 Mart 2004), 1948'den 1980'deki feragatına kadar Hollanda kraliçesi.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Hollanda Kraliçesi Juliana-Juliana (Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina van Oranje-Nassau van Mecklenburg; 30 Nisan 1909 – 20 Mart 2004), 1948'den 1980'deki feragatına kadar Hollanda kraliçesi.

    TLSatıldı
  • Belçika Kralı Baudouin-I. Baudouin (Okunuşu: Boduen, Felemenkçe Boudewijn, Fransızca Baudouin, Almanca Baudouin, İngilizce Baldwin) (d. 7 Eylül 1930, Stuyvenberg Şatosu - 31 Temmuz 1993 Motril, İspanya), Belçika'nın beşinci kralı. 17 Temmuz 1951 ile 31 Temmuz 1993 arasında tahtta oturdu. III. Léopold ile Kraliçe Astrid'in ikinci çocuğu ve ilk oğlu. Hainaut Kontu unvanını da taşıyordu. II. Albert'in (d. 1934) ağabeyi ve Lüksemburg büyük düşesi Joséphine-Charlotte'un (1927-2005) kardeşiydi.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Belçika Kralı Baudouin-I. Baudouin (Okunuşu: Boduen, Felemenkçe Boudewijn, Fransızca Baudouin, Almanca Baudouin, İngilizce Baldwin) (d. 7 Eylül 1930, Stuyvenberg Şatosu - 31 Temmuz 1993 Motril, İspanya), Belçika'nın beşinci kralı. 17 Temmuz 1951 ile 31 Temmuz 1993 arasında tahtta oturdu. III. Léopold ile Kraliçe Astrid'in ikinci çocuğu ve ilk oğlu. Hainaut Kontu unvanını da taşıyordu. II. Albert'in (d. 1934) ağabeyi ve Lüksemburg büyük düşesi Joséphine-Charlotte'un (1927-2005) kardeşiydi.

    TLSatıldı
  • İspanya Kralı Juan Carlos-I. Juan Carlos (Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón; 5 Ocak 1938, Roma), Kasım 1975'ten Haziran 2014'teki feragatına kadar İspanya Kralı olarak hüküm sürmüş olan İspanya kraliyet ailesinin bir üyesi.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    İspanya Kralı Juan Carlos-I. Juan Carlos (Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón; 5 Ocak 1938, Roma), Kasım 1975'ten Haziran 2014'teki feragatına kadar İspanya Kralı olarak hüküm sürmüş olan İspanya kraliyet ailesinin bir üyesi.

    TLSatıldı
  • ABD Başkanları Dwight D. Eisenhower ve Lyndon B. Johnson-Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir.
(14 Ekim 1890, Denison, Teksas – 28 Mart 1969, Washington, ABD), lakabı "Ike", ABD'nin 34. başkanı (1953-1961). II. Dünya Savaşı'nda 1944-45 yıllarında Batı Avrupa'daki Müttefik kuvvetlerinin başkomutanlığını yapmıştır. 1951'de NATO'nun ilk başkomutanı olmuştur. Alman asıllıdır. Başkanlık dönemi süresince; Kore Savaşındaki ateşkesi korudu, Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliğine yapılan baskıyı devam ettirdi, savunma öncelikleri gerekçesiyle nükleer silahlar üretti, uzay yarışını başlattı ve Sosyal Güvenlik programını genişletti. 1953'te İran'da yapılan darbeyle, Muhammed Musaddık'ın devrilerek yerine Şah Muhammed Rıza Pehlevi'nin getirilmesinde etkin rol oynamıştır.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    ABD Başkanları Dwight D. Eisenhower ve Lyndon B. Johnson-Lyndon Baines Johnson (d. 27 Ağustos 1908; Stonewall, Teksas – ö. 22 Ocak 1973; Stonewall, Teksas), Amerika Birleşik Devletleri'nin 36. başkanıdır. Genellikle Lyndon B. Johnson veya kısaca LBJ olarak anılır. Başkanlığa John F. Kennedy'nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine gelmiştir. Bir sonraki seçimde Amerikan tarihinin en yüksek oy oranlarından birini kazanarak tekrar başkanlığa seçilmiştir. (14 Ekim 1890, Denison, Teksas – 28 Mart 1969, Washington, ABD), lakabı "Ike", ABD'nin 34. başkanı (1953-1961). II. Dünya Savaşı'nda 1944-45 yıllarında Batı Avrupa'daki Müttefik kuvvetlerinin başkomutanlığını yapmıştır. 1951'de NATO'nun ilk başkomutanı olmuştur. Alman asıllıdır. Başkanlık dönemi süresince; Kore Savaşındaki ateşkesi korudu, Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliğine yapılan baskıyı devam ettirdi, savunma öncelikleri gerekçesiyle nükleer silahlar üretti, uzay yarışını başlattı ve Sosyal Güvenlik programını genişletti. 1953'te İran'da yapılan darbeyle, Muhammed Musaddık'ın devrilerek yerine Şah Muhammed Rıza Pehlevi'nin getirilmesinde etkin rol oynamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Cezayir Devlet Başkanı Ahmed bin Bella-Muhammed Ahmed Bin Bella (d. 25 Aralık 1916 - ö. 11 Nisan 2012), 1963 ve 1965 yılları arası Cezayir'in ilk devlet başkanı olan Cezayirli sosyalist asker ve devrimcidir.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Eski Cezayir Devlet Başkanı Ahmed bin Bella-Muhammed Ahmed Bin Bella (d. 25 Aralık 1916 - ö. 11 Nisan 2012), 1963 ve 1965 yılları arası Cezayir'in ilk devlet başkanı olan Cezayirli sosyalist asker ve devrimcidir.

    TLSatıldı
  • Eski Birleşik Krallık Başbakanı Harold Wilson-(11 Mart 1916, Huddersfield - 24 Mayıs 1995), Britanyalı İşçi partili siyasetçi ve 3 dönem Birleşik Krallık Başbakanı. (Kırık Mevcuttur.)

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Eski Birleşik Krallık Başbakanı Harold Wilson-(11 Mart 1916, Huddersfield - 24 Mayıs 1995), Britanyalı İşçi partili siyasetçi ve 3 dönem Birleşik Krallık Başbakanı. (Kırık Mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson'un Kızı Linda Bird Johnson Robb

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon B. Johnson'un Kızı Linda Bird Johnson Robb

    TLSatıldı
  • Pakistan Eski Cumhurbaşkanı Eyüp Han-Muhammed Eyüb Han (14 Mayıs 1907 - 19 Nisan 1974), Pakistanlı asker ve siyasetçi. 1958-1969 arasında Pakistan cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Pakistan Eski Cumhurbaşkanı Eyüp Han-Muhammed Eyüb Han (14 Mayıs 1907 - 19 Nisan 1974), Pakistanlı asker ve siyasetçi. 1958-1969 arasında Pakistan cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.

    TLSatıldı
  • Şah Rıza Pehlevi'nin Kız Kardeşi Prenses Fatima-Haliyle

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Şah Rıza Pehlevi'nin Kız Kardeşi Prenses Fatima-Haliyle

    TLSatıldı
  • İspanya Kralı Juan Carlos-I. Juan Carlos (Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón; 5 Ocak 1938, Roma), Kasım 1975'ten Haziran 2014'teki feragatına kadar İspanya Kralı olarak hüküm sürmüş olan İspanya kraliyet ailesinin bir üyesi. ''Contreras Nicasio Gallego Madrid Damgalı''

    Lot No: 93

    Lot: 93

    İspanya Kralı Juan Carlos-I. Juan Carlos (Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón; 5 Ocak 1938, Roma), Kasım 1975'ten Haziran 2014'teki feragatına kadar İspanya Kralı olarak hüküm sürmüş olan İspanya kraliyet ailesinin bir üyesi. ''Contreras Nicasio Gallego Madrid Damgalı''

    TLSatıldı
  • Eski Hindistan Başbakanı Cevahirlal Nehru ve Dönemin Hindistan Büyükelçisi-Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde, yüksek öğrenimini New York Üniversitesi Kamu Hukuku Bölümü'nde tamamladı. 1937 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi. 1941 yılında tayin olduğu ve 1944 yılına kadar kaldığı Marsilya Başkonsolosluğu'ndaki görevinden önce Atina'ya Muavin Konsolos olarak atanmıştı. Necdet Kent Stockholm, Yeni Delhi, Varşova ve Bangkok'ta Büyükelçilik Görevleri Yapmıştır.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Eski Hindistan Başbakanı Cevahirlal Nehru ve Dönemin Hindistan Büyükelçisi-Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde, yüksek öğrenimini New York Üniversitesi Kamu Hukuku Bölümü'nde tamamladı. 1937 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi. 1941 yılında tayin olduğu ve 1944 yılına kadar kaldığı Marsilya Başkonsolosluğu'ndaki görevinden önce Atina'ya Muavin Konsolos olarak atanmıştı. Necdet Kent Stockholm, Yeni Delhi, Varşova ve Bangkok'ta Büyükelçilik Görevleri Yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük-Fazıl Küçük (14 Mart 1906; Ortaköy, Lefkoşa - 15 Ocak 1984, Londra), Kıbrıs Türkü siyasetçi, gazeteci ve köşe yazarı. 1959 sonunda Kıbrıs Türkleri ile Kıbrıs Rumlarının ortak kurduğu Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı yardımcısı. Kıbrıs Türklerinin, Rauf Denktaş'tan önceki önderi.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Eski Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük-Fazıl Küçük (14 Mart 1906; Ortaköy, Lefkoşa - 15 Ocak 1984, Londra), Kıbrıs Türkü siyasetçi, gazeteci ve köşe yazarı. 1959 sonunda Kıbrıs Türkleri ile Kıbrıs Rumlarının ortak kurduğu Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı yardımcısı. Kıbrıs Türklerinin, Rauf Denktaş'tan önceki önderi.

    TLSatıldı
  • Monaco Prensesi Grace Kelly-Grace Patricia Kelly (d. 12 Kasım 1929, ö. 14 Eylül 1982), Akademi Ödülü sahibi Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusudur. Pek çok filmde rol alan oyuncu The Country Girl filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü elde etmiştir. Grace Kelly Monako Prensi III. Rainier ile evlenerek Monaco Prensesi unvanını almıştır. Kelly 14 Eylül 1982 tarihinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu 52 yaşında ölmüştür. Üç çocuğu vardır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Monaco Prensesi Grace Kelly-Grace Patricia Kelly (d. 12 Kasım 1929, ö. 14 Eylül 1982), Akademi Ödülü sahibi Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusudur. Pek çok filmde rol alan oyuncu The Country Girl filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü elde etmiştir. Grace Kelly Monako Prensi III. Rainier ile evlenerek Monaco Prensesi unvanını almıştır. Kelly 14 Eylül 1982 tarihinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu 52 yaşında ölmüştür. Üç çocuğu vardır.

    TLSatıldı
  • Birleşmiş Milletler NATO Joseph Luns-Joseph Marie Antoine Hubert Luns (d. 28 Ağustos 1911 – ö. 17 Temmuz 2002), Hollandalı siyasetçi ve diplomat. 2 Eylül 1952'den 6 Temmuz 1971'e kadar Hollanda Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttü ve bu görevde en çok kalan kişi oldu. Daha sonra 1971-1984 arasında NATO'nun 5. Genel Sekreteri oldu ve 13 yıl boyunca sürdürdüğü bu görevi en uzun süre yürüten kişi oldu. 1986 yılında Atatürk Uluslararası Barış Ödülü'ne layık görüldü.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Birleşmiş Milletler NATO Joseph Luns-Joseph Marie Antoine Hubert Luns (d. 28 Ağustos 1911 – ö. 17 Temmuz 2002), Hollandalı siyasetçi ve diplomat. 2 Eylül 1952'den 6 Temmuz 1971'e kadar Hollanda Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttü ve bu görevde en çok kalan kişi oldu. Daha sonra 1971-1984 arasında NATO'nun 5. Genel Sekreteri oldu ve 13 yıl boyunca sürdürdüğü bu görevi en uzun süre yürüten kişi oldu. 1986 yılında Atatürk Uluslararası Barış Ödülü'ne layık görüldü.

    TLSatıldı
  • Eski Libya Kralı Muammer Kaddafi-Muammer Muhammed Ebu Minyar el-Kaddafi (7 Haziran 1942, Sirte - 20 Ekim 2011, Sirte), devrik Libya lideri. 1969 yılında yapmış olduğu darbe sonucu iktidara gelip, 1970'ten 1972'ye kadar Libya başbakanlığı, 1972'den 1979'a kadar ise Libya devlet başkanlığı görevini yürüttü. 1977-2011 yılları arasında "Libya Sosyalist Halk Cemahiriyesi"nin Kardeşçe Lideri ve Bir Eylül Büyük Devriminin Rehberi" unvanını kullanarak, resmî bir görevi olmadan toplam 42 yıl boyunca Libya'yı yönetti. Dünya kamuoyu tarafından bir diktatör veya otoriteryen olarak görülmüş olsa da Kaddafi bunu reddetmiş ve kendisinin Libya halkı için sadece bir rehber ve yol gösterici olduğunu söylemişti. Başlangıçta kendisini ideolojik olarak Arap milliyetçiliği ve Arap sosyalizminin bir karışımı olan Baasçılık'a adamıştı, ancak daha sonra kendisi tarafından önerilen bir hükûmet tarzı olan Üçüncü Uluslararası Teorisine göre hüküm sürdü.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Eski Libya Kralı Muammer Kaddafi-Muammer Muhammed Ebu Minyar el-Kaddafi (7 Haziran 1942, Sirte - 20 Ekim 2011, Sirte), devrik Libya lideri. 1969 yılında yapmış olduğu darbe sonucu iktidara gelip, 1970'ten 1972'ye kadar Libya başbakanlığı, 1972'den 1979'a kadar ise Libya devlet başkanlığı görevini yürüttü. 1977-2011 yılları arasında "Libya Sosyalist Halk Cemahiriyesi"nin Kardeşçe Lideri ve Bir Eylül Büyük Devriminin Rehberi" unvanını kullanarak, resmî bir görevi olmadan toplam 42 yıl boyunca Libya'yı yönetti. Dünya kamuoyu tarafından bir diktatör veya otoriteryen olarak görülmüş olsa da Kaddafi bunu reddetmiş ve kendisinin Libya halkı için sadece bir rehber ve yol gösterici olduğunu söylemişti. Başlangıçta kendisini ideolojik olarak Arap milliyetçiliği ve Arap sosyalizminin bir karışımı olan Baasçılık'a adamıştı, ancak daha sonra kendisi tarafından önerilen bir hükûmet tarzı olan Üçüncü Uluslararası Teorisine göre hüküm sürdü.

    TLSatıldı
  • Menderes'in Bir Protokol Konuşması ve Türk İşçilerine Hitabesi-Kondisyon: 6-7

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Menderes'in Bir Protokol Konuşması ve Türk İşçilerine Hitabesi-Kondisyon: 6-7

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Gazetesi, Cuma 29 Nisan 1960, 35 inci Yıl, Sayı: 12.847, 6 Sayfa.-İstanbul ve Ankara'daki Hâdiseler Üzerine Dün Bu 2 Şehirde Örfi İdare İlân Olundu Haberli.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Cumhuriyet Gazetesi, Cuma 29 Nisan 1960, 35 inci Yıl, Sayı: 12.847, 6 Sayfa.-İstanbul ve Ankara'daki Hâdiseler Üzerine Dün Bu 2 Şehirde Örfi İdare İlân Olundu Haberli.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Gazetesi, Pazar 29 Mayıs 1960, 37 inci Yıl, Sayı: 12.868, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi ve Cemal Gürsel'in Başbakan Oluşu Kapaklı.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Cumhuriyet Gazetesi, Pazar 29 Mayıs 1960, 37 inci Yıl, Sayı: 12.868, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi ve Cemal Gürsel'in Başbakan Oluşu Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Gazetesi, Salı 31 Mayıs 1960, 37 nci Yıl, Sayı: 12.870, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi Kapaklı.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Cumhuriyet Gazetesi, Salı 31 Mayıs 1960, 37 nci Yıl, Sayı: 12.870, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Gazetesi, Çarşamba 1 Haziran 1960, 37 nci Yıl, Sayı: 12.871, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi Kapaklı.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Cumhuriyet Gazetesi, Çarşamba 1 Haziran 1960, 37 nci Yıl, Sayı: 12.871, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Gazetesi, Cumartesi 15 Ekim 1960, 36 nci Yıl, Sayı: 13.004, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi Kapaklı.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Cumhuriyet Gazetesi, Cumartesi 15 Ekim 1960, 36 nci Yıl, Sayı: 13.004, 6 Sayfa.-Millî Birlik Komitesi, 27 Mayıs 1960 Darbesi Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Gazetesi, 71. Yıl, Sayı: 25.312, 25 Ocak 1995 Çarşamba-Uğur Mumcu'nun Katledilişinin 2. Yılı Kapaklı.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Cumhuriyet Gazetesi, 71. Yıl, Sayı: 25.312, 25 Ocak 1995 Çarşamba-Uğur Mumcu'nun Katledilişinin 2. Yılı Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Hürriyet Gazetesi, Cumartesi 21 Şubat 1959, Sene: 11, No. 3886, 6 Sayfa.-Menderes'in Düşen Uçağı Kapaklı.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Hürriyet Gazetesi, Cumartesi 21 Şubat 1959, Sene: 11, No. 3886, 6 Sayfa.-Menderes'in Düşen Uçağı Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Hürriyet Gazetesi, Pazar 22 Şubat 1959, Sene: 11, No. 3887, 6 Sayfa.-Menderes'in Düşen Uçağı Kapaklı.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Hürriyet Gazetesi, Pazar 22 Şubat 1959, Sene: 11, No. 3887, 6 Sayfa.-Menderes'in Düşen Uçağı Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Hürriyet Gazetesi, Pazar 6 Kasım 1960, Sene: 13, No. 4499, 6 Sayfa.-6-7 Eylül Olayları Kapaklı.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Hürriyet Gazetesi, Pazar 6 Kasım 1960, Sene: 13, No. 4499, 6 Sayfa.-6-7 Eylül Olayları Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Hürriyet Gazetesi, Pazar 5 Haziran 1960, Sene: 13, No. 4349, 8 Sayfa.-Üniversiteli Öğrencilerin Şehit Olmasıyla Alakalı Kapaklı.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Hürriyet Gazetesi, Pazar 5 Haziran 1960, Sene: 13, No. 4349, 8 Sayfa.-Üniversiteli Öğrencilerin Şehit Olmasıyla Alakalı Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Hürriyet Gazetesi, Pazar 29 Mayıs 1960, Sene: 13, No. 4342, 6 Sayfa.-Cemal Gürsel'in Yeni Hükümeti Kurması ile İlgili Haber Kapaklı.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Hürriyet Gazetesi, Pazar 29 Mayıs 1960, Sene: 13, No. 4342, 6 Sayfa.-Cemal Gürsel'in Yeni Hükümeti Kurması ile İlgili Haber Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Hürriyet Gazetesi, 27 Aralık 1973 Perşembe, Sene: 26, No. 9227, 16 Sayfa.-İsmet İnönü Kapaklı

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Hürriyet Gazetesi, 27 Aralık 1973 Perşembe, Sene: 26, No. 9227, 16 Sayfa.-İsmet İnönü Kapaklı

    TLSatıldı
  • Hürriyet Gazetesi, 15 Ağustos 1974 Perşembe, Sene: 27, No. 9458, 8 Sayfa.-Kıbrıs Barış Harekâtı Kapaklı.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Hürriyet Gazetesi, 15 Ağustos 1974 Perşembe, Sene: 27, No. 9458, 8 Sayfa.-Kıbrıs Barış Harekâtı Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Son Saat Gazetesi, Çarşamba 19 Ekim 1960, Yıl: 4, Sayı: 1421, 6 Sayfa.-Celal Bayar İnkâra Kalkıştı! Kapaklı.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Son Saat Gazetesi, Çarşamba 19 Ekim 1960, Yıl: 4, Sayı: 1421, 6 Sayfa.-Celal Bayar İnkâra Kalkıştı! Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Yeni İstanbul Gazetesi, Çarşamba 10 Eylül 1969, 8 Sayfa.-İsrail'in Süveyş Kanalı'na Çıkarma Yapması Kapaklı.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Yeni İstanbul Gazetesi, Çarşamba 10 Eylül 1969, 8 Sayfa.-İsrail'in Süveyş Kanalı'na Çıkarma Yapması Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Bugün Gazetesi, Pazar 7 Mart 1971, Yıl: 5, Sayı: 1441, 8 Sayfa.-Dört Amerikalıya İstenilen Fidye Kapaklı.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Bugün Gazetesi, Pazar 7 Mart 1971, Yıl: 5, Sayı: 1441, 8 Sayfa.-Dört Amerikalıya İstenilen Fidye Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Günaydın Gazetesi, 26 Aralık 1973 Çarşamba - 100 Kuruş, 6 Sayfa.-İnönü'nün Ölümü Kapaklı.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Günaydın Gazetesi, 26 Aralık 1973 Çarşamba - 100 Kuruş, 6 Sayfa.-İnönü'nün Ölümü Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Öncü Gazetesi, 1960 14 Kasım Pazartesi, Sayı: 81, Yıl: 1, 6 Sayfa.-MBK'nın Cemal Gürsel Tarafından Yeniden Kurulması Kapaklı.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Öncü Gazetesi, 1960 14 Kasım Pazartesi, Sayı: 81, Yıl: 1, 6 Sayfa.-MBK'nın Cemal Gürsel Tarafından Yeniden Kurulması Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Bugün Gazetesi, 17 Eylül Salı 1968, Yıl: 2, Sayı: 637, 8 Sayfa.-Demirel'in Malatya'da 500 Otomobille Karşılanması Kapaklı.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Bugün Gazetesi, 17 Eylül Salı 1968, Yıl: 2, Sayı: 637, 8 Sayfa.-Demirel'in Malatya'da 500 Otomobille Karşılanması Kapaklı.

    TLSatıldı
  • Millî Gazete, 21 Şubat 1975 Cuma  - 9 Sefer 1395, Yıl: 3, Sayı: 757, 100 Kuruş, 4 Sayfa.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Millî Gazete, 21 Şubat 1975 Cuma - 9 Sefer 1395, Yıl: 3, Sayı: 757, 100 Kuruş, 4 Sayfa.

    TLSatıldı