Lot: 1

Güncel Fiyat: 500 TL Açılış Fiyatı: 500 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezareti Mekatib-i İptidaiyi İkmal-i Tahsil Tasdiknamesi. 1316 Dersaadet (İstanbul) Doğumlu, Hafız Abdullah Efendi bin Ömer Hilmi Efendi Namına 10 Ağustos 1331 (23 Ağustos 1915) Tarihinde Düzenlenmiştir. Haliyle/Tamirli.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezareti Mekatib-i İptidaiyi İkmal-i Tahsil Tasdiknamesi. 1316 Dersaadet (İstanbul) Doğumlu, Hafız Abdullah Efendi bin Ömer Hilmi Efendi Namına 10 Ağustos 1331 (23 Ağustos 1915) Tarihinde Düzenlenmiştir. Haliyle/Tamirli.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezareti Mekatib-i İptidaiyi İkmal-i Tahsil Tasdiknamesi. 1316 Dersaadet (İstanbul) Doğumlu, Hafız Abdullah Efendi bin Ömer Hilmi Efendi Namına 10 Ağustos 1331 (23 Ağustos 1915) Tarihinde Düzenlenmiştir. Haliyle/Tamirli.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. 1320 (1904) Dersaadet Doğumlu Mehmed Kemaleddin Efendi'ye Ait Karne. Yatay Formda ve Mükerreren Okul Öğretmenleri ve İdarecileri Tarafından Kırmızı Hatla İmzalanmıştır. Karne Üzerinde Yer Alan Derslerden Bazıları: Ulum-u Diniye, Tarih, Coğrafya, Hendese (Matematik), Resim ve Hüsn-i Hat (Güzel Yazı). Çil Kondüsyonda.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. 1320 (1904) Dersaadet Doğumlu Mehmed Kemaleddin Efendi'ye Ait Karne. Yatay Formda ve Mükerreren Okul Öğretmenleri ve İdarecileri Tarafından Kırmızı Hatla İmzalanmıştır. Karne Üzerinde Yer Alan Derslerden Bazıları: Ulum-u Diniye, Tarih, Coğrafya, Hendese (Matematik), Resim ve Hüsn-i Hat (Güzel Yazı). Çil Kondüsyonda.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultanisi Tarafından Hayri Bey Mahdumu Ali Rıza Bey'e Verilen 16 Eylül 1336 (16 Eylül 1920) Tarihli Kayıt İlmühaberi. Aşağıdaki Mühürler Okunduğunda Silsile Takip Edecek Şekilde 'Üsküdar İhsaniye Mahallesi İmamı Hafız Ferid', 'Üsküdar İhsaniye Mahallesi Muhtar-ı Evveli' ve 'Üsküdar İhsaniye Mahallesi Muhtar-ı Sanisi' Unvanları Görülmektedir.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultanisi Tarafından Hayri Bey Mahdumu Ali Rıza Bey'e Verilen 16 Eylül 1336 (16 Eylül 1920) Tarihli Kayıt İlmühaberi. Aşağıdaki Mühürler Okunduğunda Silsile Takip Edecek Şekilde 'Üsküdar İhsaniye Mahallesi İmamı Hafız Ferid', 'Üsküdar İhsaniye Mahallesi Muhtar-ı Evveli' ve 'Üsküdar İhsaniye Mahallesi Muhtar-ı Sanisi' Unvanları Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Osmanlı Maarif-i Umumiye Nezareti Müsteşarı Tarafından Kandilli İnas Sultanisi (Kız Lisesi) Müdürüne Yazılmış ve 'Hıfzı-Sıhha Mekatib Müfettişiğince Gönderilen Yazılan Yazıya Cevap Alınamadığı' Konulu 6 Teşrin-i Evvel 1336 (6 Ekim 1920) Tarihli Yazı. Haliyle. -İmparatorluğun Son Günleri. Kandilli Kız Lisesi Halen Faal Olan Çok Önemli Bir Eğitim Kurumumuzdur. 1986 Senesinde Çıkan Yangın Sonrası Harab Olan Tarihi Bina Sabancı Ailesi Tarafından Aslına Uygun Olarak Restore Ettirilmiştir.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Osmanlı Maarif-i Umumiye Nezareti Müsteşarı Tarafından Kandilli İnas Sultanisi (Kız Lisesi) Müdürüne Yazılmış ve 'Hıfzı-Sıhha Mekatib Müfettişiğince Gönderilen Yazılan Yazıya Cevap Alınamadığı' Konulu 6 Teşrin-i Evvel 1336 (6 Ekim 1920) Tarihli Yazı. Haliyle. -İmparatorluğun Son Günleri. Kandilli Kız Lisesi Halen Faal Olan Çok Önemli Bir Eğitim Kurumumuzdur. 1986 Senesinde Çıkan Yangın Sonrası Harab Olan Tarihi Bina Sabancı Ailesi Tarafından Aslına Uygun Olarak Restore Ettirilmiştir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultanisine Kayıt Olmak İçin Dilekçe Veren Ahmed Nuri Efendi'ye Cevaben o Tarihte Üsküdar'da Devlet Ricalini Oluşturan Tüm İdarecilerin (Müftü, Muhasebeci, Tahrirat Müdürü vb.) Mühür ve İmzalarıyla Oluşturulmuş Kabul Yazısı. Yazı Beş Kuruşuk Kıymetli Kağıt Üzerine 30 Eylül 1329 (13 Ekim 1913) Tarihinde Yazılmıştır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultanisine Kayıt Olmak İçin Dilekçe Veren Ahmed Nuri Efendi'ye Cevaben o Tarihte Üsküdar'da Devlet Ricalini Oluşturan Tüm İdarecilerin (Müftü, Muhasebeci, Tahrirat Müdürü vb.) Mühür ve İmzalarıyla Oluşturulmuş Kabul Yazısı. Yazı Beş Kuruşuk Kıymetli Kağıt Üzerine 30 Eylül 1329 (13 Ekim 1913) Tarihinde Yazılmıştır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Erken Dönem Cumhuriyet Denizcilik Hizmetleri - İstanbul Limanı İnhisarı İşletme Türk Anonim Şirketi 3.Şube Çalışanlarına Ait 1928 Senesi Mayıs Ayına Ait Büyük Boy Maaş Bordrosu. Haliyle. Anılan Şirket Salıpazarı Limanını İşletmek Amacıyla Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Kurulmuş, 1930'larda ise Fesh Edilerek Liman İşletmecilik Faaliyetleri Devlete İntikal Etmiştir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    EFEMERA - Erken Dönem Cumhuriyet Denizcilik Hizmetleri - İstanbul Limanı İnhisarı İşletme Türk Anonim Şirketi 3.Şube Çalışanlarına Ait 1928 Senesi Mayıs Ayına Ait Büyük Boy Maaş Bordrosu. Haliyle. Anılan Şirket Salıpazarı Limanını İşletmek Amacıyla Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Kurulmuş, 1930'larda ise Fesh Edilerek Liman İşletmecilik Faaliyetleri Devlete İntikal Etmiştir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Tasdikname. Üsküdar Erkek Lisesi Tali Kısmı Tasdiknamesi. Hasan Nuri Efendi Adına 11 Ağustos 1926 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    EFEMERA - Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Tasdikname. Üsküdar Erkek Lisesi Tali Kısmı Tasdiknamesi. Hasan Nuri Efendi Adına 11 Ağustos 1926 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Osmanlı Maarif-i Umumiye Nezareti Müdir-i Umumisi Tarafından Kandilli İnas Sultanisi (Kız Lisesi) Müdürüne Yazılmış ve 'Okulun Posta İşleri ve Yazışmaları' Konulu 19 Teşrini Evvel 1336 (19 Ekim 1920) Tarihli Yazı. Haliyle. İmparatorluğun Son Günleri. Kandilli Kız Lisesi Halen Faal Olan Çok Önemli Bir Eğitim Kurumumuzdur. 1986 Senesinde Çıkan Yangın Sonrası Harab Olan Tarihi Bina Sabancı Ailesi Tarafından Aslına Uygun Olarak Restore Ettirilmiştir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Osmanlı Maarif-i Umumiye Nezareti Müdir-i Umumisi Tarafından Kandilli İnas Sultanisi (Kız Lisesi) Müdürüne Yazılmış ve 'Okulun Posta İşleri ve Yazışmaları' Konulu 19 Teşrini Evvel 1336 (19 Ekim 1920) Tarihli Yazı. Haliyle. İmparatorluğun Son Günleri. Kandilli Kız Lisesi Halen Faal Olan Çok Önemli Bir Eğitim Kurumumuzdur. 1986 Senesinde Çıkan Yangın Sonrası Harab Olan Tarihi Bina Sabancı Ailesi Tarafından Aslına Uygun Olarak Restore Ettirilmiştir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Tezkire Suretidir. Arabi (Hicri) (1)329 Rumi (1)326 Doğumlu Hayriye Hanım Oğlu Hüseyin Naci Efendi'nin Üsküdar Sultanisine Naklolunduğuna Dair Çift Taraflı ve 15 Mart 1335 (15 Mart 1919) Tarihli Osmanlıca Belge. Öğrencinin Sol Üst Köşede Bulunan Fesli ve Üniformalı Resmi Dönemin Ruhunu Mükemmelen Yansıtmaktadır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Tezkire Suretidir. Arabi (Hicri) (1)329 Rumi (1)326 Doğumlu Hayriye Hanım Oğlu Hüseyin Naci Efendi'nin Üsküdar Sultanisine Naklolunduğuna Dair Çift Taraflı ve 15 Mart 1335 (15 Mart 1919) Tarihli Osmanlıca Belge. Öğrencinin Sol Üst Köşede Bulunan Fesli ve Üniformalı Resmi Dönemin Ruhunu Mükemmelen Yansıtmaktadır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - 1976 Yılında Yunanistan'da Yapılan Sportif Müsabakada Altın Madalya Kazanan Türk Sporcuya Verilmiş Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel Diploma/Berat. Atıcılık/Okçuluk Dalında Olduğu Gözlemlenmektedir. Haliye ve Nadir.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    EFEMERA - 1976 Yılında Yunanistan'da Yapılan Sportif Müsabakada Altın Madalya Kazanan Türk Sporcuya Verilmiş Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel Diploma/Berat. Atıcılık/Okçuluk Dalında Olduğu Gözlemlenmektedir. Haliye ve Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, Üsküdar Toptaşı 15. İlk Mektep Tasdiknamesi. Hamdi Bey Oğlu Necati Efendi Adına 25 Haziran 1928 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    EFEMERA - Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, Üsküdar Toptaşı 15. İlk Mektep Tasdiknamesi. Hamdi Bey Oğlu Necati Efendi Adına 25 Haziran 1928 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Haseki Hastanesi Başhekimi Tarafından 1977 Yılında Bir Hekime 19 Sıra Nosuyla Sunulmuş Başarı Belgesi. Başhekim Dr.Seyfi Basa; 1921 Yılında Rize’nin Pazar İlçesinde Doğdu. İlkokulu Pazar’da Okuduktan Sonra Orta ve Lise Tahsilini Trabzon’da Yatılı Okulda Tamamladı. 1938 Yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’ne Girdi. Sonra Askeri Tıbbiye’ye geçti.- Siyami Ersek Gibi Tanınmış Tıp Adamları İle Birlikte Okudu. 1944 Yılında Teğmen Rütbesiyle Mezun Oldu. Stajını 1945 Yılında Ankara Gülhane’de Yaptı. 1948 Yılında Ankara Gülhane’ye Cildiye Asistanı Olarak Girdi. Binbaşı Rütbesiyle Ordudan Ayrıldı. Kısa Bi

    Lot No: 12

    Lot: 12

    EFEMERA - Haseki Hastanesi Başhekimi Tarafından 1977 Yılında Bir Hekime 19 Sıra Nosuyla Sunulmuş Başarı Belgesi. Başhekim Dr.Seyfi Basa; 1921 Yılında Rize’nin Pazar İlçesinde Doğdu. İlkokulu Pazar’da Okuduktan Sonra Orta ve Lise Tahsilini Trabzon’da Yatılı Okulda Tamamladı. 1938 Yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’ne Girdi. Sonra Askeri Tıbbiye’ye geçti.- Siyami Ersek Gibi Tanınmış Tıp Adamları İle Birlikte Okudu. 1944 Yılında Teğmen Rütbesiyle Mezun Oldu. Stajını 1945 Yılında Ankara Gülhane’de Yaptı. 1948 Yılında Ankara Gülhane’ye Cildiye Asistanı Olarak Girdi. Binbaşı Rütbesiyle Ordudan Ayrıldı. Kısa Bi

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, Üsküar 15. İlk Mekteb-i İptidaiyesi Tasdiknamesi. Kasım Efendi Oğlu Ahmed Nureddin Efendi Adına 18 Haziran 1926 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    EFEMERA - Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, Üsküar 15. İlk Mekteb-i İptidaiyesi Tasdiknamesi. Kasım Efendi Oğlu Ahmed Nureddin Efendi Adına 18 Haziran 1926 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Cumhuriyet Döneminde Spor ve Atletizm. 21 Ekim 1947 Tarihinde İstanbul'da Yapılan 110 Metre Engelli Koşusunda Birincilik Kazanan Yarışmacıya Dönemin Beden Eğitimi Genel Müdürü ve Atletizm Federasyonu Yetkililerinin Islak İmzalarıyla Verilen Sportif Madalya Beratı/Diploması. Federasyon Başkanı İmzasının 1968 Tarihinde Bir Kaza Sonrası Vefat Eden Ünlü Spor İnsanı ve Robert Kolej Mezunu Ali Naili Moran'a Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    EFEMERA - Cumhuriyet Döneminde Spor ve Atletizm. 21 Ekim 1947 Tarihinde İstanbul'da Yapılan 110 Metre Engelli Koşusunda Birincilik Kazanan Yarışmacıya Dönemin Beden Eğitimi Genel Müdürü ve Atletizm Federasyonu Yetkililerinin Islak İmzalarıyla Verilen Sportif Madalya Beratı/Diploması. Federasyon Başkanı İmzasının 1968 Tarihinde Bir Kaza Sonrası Vefat Eden Ünlü Spor İnsanı ve Robert Kolej Mezunu Ali Naili Moran'a Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye Maarif Nezareti Sultan 3.Mustafa Numune Mektebi, Mekatib-i İptidaiye Tasdiknamesi. 28 Temmuz 1336 (28 Temmuz 1920) Tarihinde Ömer Tarık Efendi bin Mümtaz Adına Tanzim Edilmiştir. Sultan Vahdettin Tuğralı, İmparatorluğun Son Günleri. Çil Kondüsyonda

    Lot No: 15

    Lot: 15

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye Maarif Nezareti Sultan 3.Mustafa Numune Mektebi, Mekatib-i İptidaiye Tasdiknamesi. 28 Temmuz 1336 (28 Temmuz 1920) Tarihinde Ömer Tarık Efendi bin Mümtaz Adına Tanzim Edilmiştir. Sultan Vahdettin Tuğralı, İmparatorluğun Son Günleri. Çil Kondüsyonda

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye Maarif Nezareti Celilesi Şakirdanına Mahsus Rüşdiye Şehadetnamesi. Rüşdiye'nin Tam Adı (Hüseyin?) Tespit Edilememiştir. 15 Temmuz 1312 (27 Temmuz 1896) Tarihinde Fahri Efendi Adına Tanzim Edilmiştir. Tamamı Altın Yaldız Kullanılmak Suretiyle Hazırlanmış Erken Dönem Lüks Bakı. Haliyle. Baskı: Mahmud Bey Matbaası.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye Maarif Nezareti Celilesi Şakirdanına Mahsus Rüşdiye Şehadetnamesi. Rüşdiye'nin Tam Adı (Hüseyin?) Tespit Edilememiştir. 15 Temmuz 1312 (27 Temmuz 1896) Tarihinde Fahri Efendi Adına Tanzim Edilmiştir. Tamamı Altın Yaldız Kullanılmak Suretiyle Hazırlanmış Erken Dönem Lüks Bakı. Haliyle. Baskı: Mahmud Bey Matbaası.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Mekteb-i Sultani Talebesine Mahsus Künye ve Kayıt İlmühaberi. Mehmed Şefik Bey Mahdumu 1330 Dersaadet Doğumlu İbrahim Edhem Efendi Adına Düzenlenmiştir. Bir Tanesi Hicaz Demiryolu İanesi Olmak Üzere Üç Adet Farklı Valörde Osmanlı Fiskal Pul İçermektedir. Belge Düzenlenme Tarihi 1 Eylül 1333 (1 Eylül 1917).

    Lot No: 17

    Lot: 17

    EFEMERA - Osmanlı Eğitim Tarihi. Mekteb-i Sultani Talebesine Mahsus Künye ve Kayıt İlmühaberi. Mehmed Şefik Bey Mahdumu 1330 Dersaadet Doğumlu İbrahim Edhem Efendi Adına Düzenlenmiştir. Bir Tanesi Hicaz Demiryolu İanesi Olmak Üzere Üç Adet Farklı Valörde Osmanlı Fiskal Pul İçermektedir. Belge Düzenlenme Tarihi 1 Eylül 1333 (1 Eylül 1917).

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi. Türkiye Cumhuriyeti Tabiplere Mahsus İhtisas (Uzman Hekimlik) Vesikası. 1960 Senesinde 'Radyoloji' İhtisasını Tamamlamış İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu Bir Hekimimiz Adına Düzenlenmiştir. Sol Alt Köşedeki Kırmızı Kabartma Mühür Üzerinde Dönemin Sağlık Bakanı Islak İmzalı. Kalın Kağıt Üzerine Basılmıştır, Haliyle.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    EFEMERA - Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi. Türkiye Cumhuriyeti Tabiplere Mahsus İhtisas (Uzman Hekimlik) Vesikası. 1960 Senesinde 'Radyoloji' İhtisasını Tamamlamış İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu Bir Hekimimiz Adına Düzenlenmiştir. Sol Alt Köşedeki Kırmızı Kabartma Mühür Üzerinde Dönemin Sağlık Bakanı Islak İmzalı. Kalın Kağıt Üzerine Basılmıştır, Haliyle.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi. Türkiye Cumhuriyeti Tabiplere Mahsus İhtisas (Uzman Hekimlik) Vesikası. 1962 Senesinde 'Ortopedi ve Traumatoloji' İhtisasını Tamamlamış İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu Bir Hekimimiz Adına Düzenlenmiştir. Sol Alt Köşedeki Kırmızı Kabartma Mühür Üzerinde Dönemin Sağlık Bakanı Islak İmzalı. Kalın Kağıt Üzerine Basılmıştır, Haliyle.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    EFEMERA - Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi. Türkiye Cumhuriyeti Tabiplere Mahsus İhtisas (Uzman Hekimlik) Vesikası. 1962 Senesinde 'Ortopedi ve Traumatoloji' İhtisasını Tamamlamış İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu Bir Hekimimiz Adına Düzenlenmiştir. Sol Alt Köşedeki Kırmızı Kabartma Mühür Üzerinde Dönemin Sağlık Bakanı Islak İmzalı. Kalın Kağıt Üzerine Basılmıştır, Haliyle.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hususi Işık Lisesince 1942 Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Fotoğraflı ve Fiskal Pullu Diploma. Işık Okullarının Öncüsü Feyz-i Sıbyan Adıyla 14 Aralık 1885 Tarihinde Selanik’te Mümeyyiz Tevfik Efendi Tarafından Açılmıştır. 17 Aralık 1934 Tarihinde Atatürk'ün Onayıyla Kuruluşunun 50. Yıl Dönümünde 'Işık' Adını Almıştır. Günümüzde Feyziye Mektepleri Vakfı Bünyesinde Faaliyet Göstermektedir.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    EFEMERA - Hususi Işık Lisesince 1942 Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Fotoğraflı ve Fiskal Pullu Diploma. Işık Okullarının Öncüsü Feyz-i Sıbyan Adıyla 14 Aralık 1885 Tarihinde Selanik’te Mümeyyiz Tevfik Efendi Tarafından Açılmıştır. 17 Aralık 1934 Tarihinde Atatürk'ün Onayıyla Kuruluşunun 50. Yıl Dönümünde 'Işık' Adını Almıştır. Günümüzde Feyziye Mektepleri Vakfı Bünyesinde Faaliyet Göstermektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Antalya Sancağına Merbut İbradı Nahiyesi Eşrafından Olup Vefat Eden Büyük Şeyh Mehmed Efendi İbn-i Merhum Hacı Ali Efendi İbn-i Osman Efendi'ye Ait Tereke Kaydını Gösterir 5 Şevval 1336 (14 Temmuz 1918) Tarihli ve Önyüz'de Ellidört Satırdan Oluşan Hüccet. İlave Olarak Arkayüz'de İlave Otuzyedi Satır Şerh ve Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam On Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Haliyle ve Çok Nadir.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    EFEMERA - Antalya Sancağına Merbut İbradı Nahiyesi Eşrafından Olup Vefat Eden Büyük Şeyh Mehmed Efendi İbn-i Merhum Hacı Ali Efendi İbn-i Osman Efendi'ye Ait Tereke Kaydını Gösterir 5 Şevval 1336 (14 Temmuz 1918) Tarihli ve Önyüz'de Ellidört Satırdan Oluşan Hüccet. İlave Olarak Arkayüz'de İlave Otuzyedi Satır Şerh ve Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam On Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Haliyle ve Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Doğum Yeri Tam Tespit Edilemeyen Bir Şahsın Tereke Kaydını Gösterir 17 Şaban 1336 (28 Mayıs 1918) Tarihli ve Ön Yüz'de Altı Satırdan Oluşan Hüccet. Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam Altı Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Haliyle ve Çok Nadir.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    EFEMERA - Doğum Yeri Tam Tespit Edilemeyen Bir Şahsın Tereke Kaydını Gösterir 17 Şaban 1336 (28 Mayıs 1918) Tarihli ve Ön Yüz'de Altı Satırdan Oluşan Hüccet. Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam Altı Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Haliyle ve Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Medine-yi Üsküdar'da Selimiye Mahallesi Harem İskelesi Sokağı Dokuz Numaralı Hane'de İkamet Ederken Vefat Eden Bir Şahsın Tereke Kaydını Gösterir 16/17 Ramazan  1331 (19/20 Ağustos 1913) Tarihli ve Önyüz'de Otuz Satırdan Oluşan Hüccet. Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam Ondört Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Haliyle ve Çok Nadir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    EFEMERA - Medine-yi Üsküdar'da Selimiye Mahallesi Harem İskelesi Sokağı Dokuz Numaralı Hane'de İkamet Ederken Vefat Eden Bir Şahsın Tereke Kaydını Gösterir 16/17 Ramazan 1331 (19/20 Ağustos 1913) Tarihli ve Önyüz'de Otuz Satırdan Oluşan Hüccet. Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam Ondört Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Haliyle ve Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Dersaadet'de Balıkpazarı Mefsuriye (?) Hanında İkamet Eden Sabiha Hanım Vekili Yanko Kia Efendi Tarafından Üsküdar Hukuk Mahkemesinde Açılan Davaya İlişkin Yatay Formda ve Toplam Kırksekiz Satırdan Oluşan 16 Zilakde 1333 (25 Eylül 1915) Tarihli Hüccet. Üst Tarafta Sultan 5.Mehmet'in Tuğrası ve Arka Yüz'de Muhtelif Valörlerde Üç Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır. Hukuk Tarihi Emsal Belge.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    EFEMERA - Dersaadet'de Balıkpazarı Mefsuriye (?) Hanında İkamet Eden Sabiha Hanım Vekili Yanko Kia Efendi Tarafından Üsküdar Hukuk Mahkemesinde Açılan Davaya İlişkin Yatay Formda ve Toplam Kırksekiz Satırdan Oluşan 16 Zilakde 1333 (25 Eylül 1915) Tarihli Hüccet. Üst Tarafta Sultan 5.Mehmet'in Tuğrası ve Arka Yüz'de Muhtelif Valörlerde Üç Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır. Hukuk Tarihi Emsal Belge.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Üsküdar, Kadıköy Kariyesi Osman Ağa Mahallesi Yoğutçu Çeşmesi Caddesi'nde Kain Feride Hanım binti Ali Rıza ile Reşat Bey Efendi bin Mehmed Raşid Arasındaki Mal ve Eşya Satışına Dair Toplam Onbir Satırdan Oluşan 28 Şaban 1306 (29 Nisan 1889) Tarihli Hüccet. Büyük Boy, Haliyle.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    EFEMERA - Üsküdar, Kadıköy Kariyesi Osman Ağa Mahallesi Yoğutçu Çeşmesi Caddesi'nde Kain Feride Hanım binti Ali Rıza ile Reşat Bey Efendi bin Mehmed Raşid Arasındaki Mal ve Eşya Satışına Dair Toplam Onbir Satırdan Oluşan 28 Şaban 1306 (29 Nisan 1889) Tarihli Hüccet. Büyük Boy, Haliyle.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Medine-yi Üsküdar, İhsaniye'de İkamet Eden ve Tebaa-yı Devleti Aliye Rum Milleti'ne Mensup Bir Kişiyle Alakalı Olduğu Gözlemlenen Toplam Onbir Satırdan Oluşan 19 Cumadelahire 1331 (26 Mayıs 1913) Tarihli Hüccet. Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam Oniki Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Büyük Boy, Haliyle. Gayrimüslüm Osmanlı Vatandaşlarının İslam Hukukuyla Bağlarını Gösterir Enteresan İçerik.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    EFEMERA - Medine-yi Üsküdar, İhsaniye'de İkamet Eden ve Tebaa-yı Devleti Aliye Rum Milleti'ne Mensup Bir Kişiyle Alakalı Olduğu Gözlemlenen Toplam Onbir Satırdan Oluşan 19 Cumadelahire 1331 (26 Mayıs 1913) Tarihli Hüccet. Her İki Yüz'de Farklı Valörlerde Toplam Oniki Adet Osmanlı Fiskal Bulunmaktadır, Büyük Boy, Haliyle. Gayrimüslüm Osmanlı Vatandaşlarının İslam Hukukuyla Bağlarını Gösterir Enteresan İçerik.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hüdavendigar Vilayeti İdare-yi Hususiyesi (Bursa İl Özel İdaresi) ile Reji İdaresi (Müşterek-ül Menfa Tütün Rejisi Şirketi) Arasında Hüdavendigar İstinaf Mahkemesinde Görülen Davaya İlişkin Yatay Formda ve Toplam Otuzdört Satırdan Oluşan 8 Cumadelahire (1)331 (15 Mayıs 1913) Tarihli Hüccet. Yabancıların Büyük Ortak Olduğu Reji Şirketiyle Osmanlı Devleti Arasındaki Bursa/Gemlik Merkezli Hukuki İhtilaf, Haliyle, Nadir.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    EFEMERA - Hüdavendigar Vilayeti İdare-yi Hususiyesi (Bursa İl Özel İdaresi) ile Reji İdaresi (Müşterek-ül Menfa Tütün Rejisi Şirketi) Arasında Hüdavendigar İstinaf Mahkemesinde Görülen Davaya İlişkin Yatay Formda ve Toplam Otuzdört Satırdan Oluşan 8 Cumadelahire (1)331 (15 Mayıs 1913) Tarihli Hüccet. Yabancıların Büyük Ortak Olduğu Reji Şirketiyle Osmanlı Devleti Arasındaki Bursa/Gemlik Merkezli Hukuki İhtilaf, Haliyle, Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı İmparatorluğu, Mümtaz Mısır Vilayeti'ne Ait ve Toplam Kırkiki Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. Osmanlı İmparatorluğu'nun Bir Parçası Olmasına Rağmen Kendi İç İşlerinde Muhtar Bir İdareye Sahip Olan Mısır Vilayeti'nde Hüccetler Bölge'nin Etnik/Demografik Yapısı da Gözetilerek Ağırlıklı Olarak Arapça Dilinde Düzenlenmekteydi. Kesin Düzenlenme Tarihi ve İçeriği Araştırılmadı, Nadir.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    EFEMERA - Osmanlı İmparatorluğu, Mümtaz Mısır Vilayeti'ne Ait ve Toplam Kırkiki Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. Osmanlı İmparatorluğu'nun Bir Parçası Olmasına Rağmen Kendi İç İşlerinde Muhtar Bir İdareye Sahip Olan Mısır Vilayeti'nde Hüccetler Bölge'nin Etnik/Demografik Yapısı da Gözetilerek Ağırlıklı Olarak Arapça Dilinde Düzenlenmekteydi. Kesin Düzenlenme Tarihi ve İçeriği Araştırılmadı, Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı İmparatorluğu, Mümtaz Mısır Vilayeti'ne Ait ve Toplam Kırkbeş Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. Osmanlı İmparatorluğu'nun Bir Parçası Olmasına Rağmen Kendi İç İşlerinde Muhtar Bir İdareye Sahip Olan Mısır Vilayeti'nde Hüccetler Bölge'nin Etnik/Demografik Yapısı da Gözetilerek Ağırlıklı Olarak Arapça Dilinde Düzenlenmekteydi. Kesin Düzenlenme Tarihi ve İçeriği Araştırılmadı, Nadir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    EFEMERA - Osmanlı İmparatorluğu, Mümtaz Mısır Vilayeti'ne Ait ve Toplam Kırkbeş Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. Osmanlı İmparatorluğu'nun Bir Parçası Olmasına Rağmen Kendi İç İşlerinde Muhtar Bir İdareye Sahip Olan Mısır Vilayeti'nde Hüccetler Bölge'nin Etnik/Demografik Yapısı da Gözetilerek Ağırlıklı Olarak Arapça Dilinde Düzenlenmekteydi. Kesin Düzenlenme Tarihi ve İçeriği Araştırılmadı, Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Mısır Krallığı Eğitim Bakanlığınca (Es-Sultaniye-yi Mısriye, Vüzera-ül Maarif-i Umumiye) 13 Şevval 1338 (30 Temmuz 1920) Tarihinde Düzenlenmiş Osmanlı Sonrası Erken Dönem Büyük Boy Diploma. Ortada Dönemin Nazırı Mustafa Tevfik Rıfat Paşa'nın Mührü Bulunmaktadır, Nadir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    EFEMERA - Mısır Krallığı Eğitim Bakanlığınca (Es-Sultaniye-yi Mısriye, Vüzera-ül Maarif-i Umumiye) 13 Şevval 1338 (30 Temmuz 1920) Tarihinde Düzenlenmiş Osmanlı Sonrası Erken Dönem Büyük Boy Diploma. Ortada Dönemin Nazırı Mustafa Tevfik Rıfat Paşa'nın Mührü Bulunmaktadır, Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - 1933 Tarihli Osmanlıca Fransızca Mason Diploması. Türkiye Maşrık-ı Azamlığı (Grand Orient de Turquie) İstanbul Maşrıkı'nca Düzenlenmiştir. 1928 Harf Devrimi Sonrası Osmanlıca İbarelerin Sürsajla İptal Edildiği Görülmektedir. En Aşağıda 33. Dereceden Dönemin Büyük Üstadı Ünlü Askeri Hekim ve Kimyager Mustafa Hakkı (Nalçacı) Bey'in Latin Harfleriyle İmzası Okunmaktadır.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    EFEMERA - 1933 Tarihli Osmanlıca Fransızca Mason Diploması. Türkiye Maşrık-ı Azamlığı (Grand Orient de Turquie) İstanbul Maşrıkı'nca Düzenlenmiştir. 1928 Harf Devrimi Sonrası Osmanlıca İbarelerin Sürsajla İptal Edildiği Görülmektedir. En Aşağıda 33. Dereceden Dönemin Büyük Üstadı Ünlü Askeri Hekim ve Kimyager Mustafa Hakkı (Nalçacı) Bey'in Latin Harfleriyle İmzası Okunmaktadır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. İttihad-ı Milli Osmanlı Sigorta Şirketi'ne Ait 4 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1924 Tarihli Osmanlıca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Şirket, Fransız Ünyon Sigorta'nın Osmanlı Topraklarında Faaliyet Gösteren İştiraki Olması Amacıyla İstanbul'da 1918 Yılında Kurulmuştur. Cumhuriyet Döneminde Sırasıyla İttihad-ı Milli Türk, İmtaş ve Nordstern-İmtaş Unvanlarını Almıştır.- 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir.  Burada Satışa Sunulan Poliçe Şirketin Bilinen En Eski Poliçelerinden Biridir, Büyük Boy, Çok Nadir.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. İttihad-ı Milli Osmanlı Sigorta Şirketi'ne Ait 4 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1924 Tarihli Osmanlıca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Şirket, Fransız Ünyon Sigorta'nın Osmanlı Topraklarında Faaliyet Gösteren İştiraki Olması Amacıyla İstanbul'da 1918 Yılında Kurulmuştur. Cumhuriyet Döneminde Sırasıyla İttihad-ı Milli Türk, İmtaş ve Nordstern-İmtaş Unvanlarını Almıştır.- 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir. Burada Satışa Sunulan Poliçe Şirketin Bilinen En Eski Poliçelerinden Biridir, Büyük Boy, Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Norddoyçe Sigorta Kumpanyası Hamburg, Harik (Yangın) Kısmı Şark Müdiriyeti İstanbul'da F.Şindler ve Şürekası'nca 25 Nisan 1925 Tarihinde Düzenlenmiş Osmanlıca ve Kısmen Yeni Türkçe Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Şirket, Günümüzde Ülkemizde Faaliyet Göstermemektedir, Büyük Boy.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Norddoyçe Sigorta Kumpanyası Hamburg, Harik (Yangın) Kısmı Şark Müdiriyeti İstanbul'da F.Şindler ve Şürekası'nca 25 Nisan 1925 Tarihinde Düzenlenmiş Osmanlıca ve Kısmen Yeni Türkçe Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Şirket, Günümüzde Ülkemizde Faaliyet Göstermemektedir, Büyük Boy.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Osmanlı Sigorta Şirketi Umumiyesi'ne Ait 1904 Tarihli Osmanlıca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Şirket Osmanlı Devlet'inde Kurulan (1893) İlk Sigorta Şirketi Olup, Cumhuriyet Döneminde İstanbul Umum Sigorta Şirketi Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmiştir.- Poliçenin Düzenlendiği Tarihte Yönetim Kurulu Üyeleri O Zamanki Büyük Ortaklardan Osmanlı Bankası'nca Belirlenmekteydi, Nitetim Banka'nın İstanbul Genel Müdürü Arthur Nias İsmi Üst Taraftaki 'Azalar' Listesinde Görülmektedir. Çok Nadir.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Osmanlı Sigorta Şirketi Umumiyesi'ne Ait 1904 Tarihli Osmanlıca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Şirket Osmanlı Devlet'inde Kurulan (1893) İlk Sigorta Şirketi Olup, Cumhuriyet Döneminde İstanbul Umum Sigorta Şirketi Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmiştir.- Poliçenin Düzenlendiği Tarihte Yönetim Kurulu Üyeleri O Zamanki Büyük Ortaklardan Osmanlı Bankası'nca Belirlenmekteydi, Nitetim Banka'nın İstanbul Genel Müdürü Arthur Nias İsmi Üst Taraftaki 'Azalar' Listesinde Görülmektedir. Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Riunione Adriatica di Sicurta Şirketi İstanbul Acentasına (Agence Generela de Constantinople) Ait 1921 Tarihli Fransızca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Osmanlı Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Bir Bayana Ait Bir Mülkün Sigortalandığı Görülmektedir. Şirket O Tarihlerde Avusturya'ya Ait Olan Trieste Şehrinde 1836 Senesinde Kurulmuştur. -Cumhuriyet Döneminde Sırasıyla Şark Sigorta ve Koç-Allianz Sigorta Unvanlarını Almış Olup, Günümüzde Allianz Sigorta Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir. Açık Ara Halen Faal Olan En Eski Sigorta Şirketimizdir. Çok Nadir

    Lot No: 35

    Lot: 35

    EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Riunione Adriatica di Sicurta Şirketi İstanbul Acentasına (Agence Generela de Constantinople) Ait 1921 Tarihli Fransızca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Osmanlı Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Bir Bayana Ait Bir Mülkün Sigortalandığı Görülmektedir. Şirket O Tarihlerde Avusturya'ya Ait Olan Trieste Şehrinde 1836 Senesinde Kurulmuştur. -Cumhuriyet Döneminde Sırasıyla Şark Sigorta ve Koç-Allianz Sigorta Unvanlarını Almış Olup, Günümüzde Allianz Sigorta Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir. Açık Ara Halen Faal Olan En Eski Sigorta Şirketimizdir. Çok Nadir

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Ünyon Harike (Yangına) Karşı Anonim Sigorta Kumpanyasına Ait 1927 Tarihli Osmanlıca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. 1918 Yılında İstanbul'da Kurulan İttihad-ı Milli Osmanlı Sigorta'nın Sahibidir. Şirket Ülkemizde Uzun Yıllar Hem Ana Şirket Olan Ünyon'un Türkiye Müdüriyeti Vasıtasıyla Hem de Eş Zamanlı Olarak Bağlı Ortaklığı Olan İttihad-ı Milli Vasıtasıyla Sigortacılık Ürünleri Satmıştır. -Çeşitli Unvan Değişiklikleri ve Birleşmelerden Sonra 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir. Dünyaca Meşhur Çifte Melek Vinyeti.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    EFEMERA - Sigortacılık Tarihimiz. Ünyon Harike (Yangına) Karşı Anonim Sigorta Kumpanyasına Ait 1927 Tarihli Osmanlıca Büyük Boy Sigorta Poliçesi. 1918 Yılında İstanbul'da Kurulan İttihad-ı Milli Osmanlı Sigorta'nın Sahibidir. Şirket Ülkemizde Uzun Yıllar Hem Ana Şirket Olan Ünyon'un Türkiye Müdüriyeti Vasıtasıyla Hem de Eş Zamanlı Olarak Bağlı Ortaklığı Olan İttihad-ı Milli Vasıtasıyla Sigortacılık Ürünleri Satmıştır. -Çeşitli Unvan Değişiklikleri ve Birleşmelerden Sonra 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir. Dünyaca Meşhur Çifte Melek Vinyeti.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. (Kütahya) Tavşanlı Kızılcaviran Şeyh Mürüvvet Vakfı Zaviyesine Ait 1289 Senesi (Miladi 1873) Muhasebe Kayıtlarını İçermektedir. Sultan Abdülaziz'in Geç Saltanat Dönemi. Kütahya Mevleviliğinde Önemli Bir Yere Sahip Köklü Bir İnanç Müessesesidir. Haliyle, Çok Nadir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. (Kütahya) Tavşanlı Kızılcaviran Şeyh Mürüvvet Vakfı Zaviyesine Ait 1289 Senesi (Miladi 1873) Muhasebe Kayıtlarını İçermektedir. Sultan Abdülaziz'in Geç Saltanat Dönemi. Kütahya Mevleviliğinde Önemli Bir Yere Sahip Köklü Bir İnanç Müessesesidir. Haliyle, Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Erzurum'dan İstanbul'a Göç Eden Hacı Mustafa Efendi-zade Hüseyin Avni'nin Eğitimine Üsküdar Sultanisinde Devam Etmek Amacıyla 6 Kanun-u Sani 1331 () Tarihinde Maarif Nezareti'ne Yazılmış Dilekçe. Dilekçenin Alt Tarafında Nezaret Tarafından Verilen Cevap Şerhi ve Resmi Mühür Bulunmaktadır.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Erzurum'dan İstanbul'a Göç Eden Hacı Mustafa Efendi-zade Hüseyin Avni'nin Eğitimine Üsküdar Sultanisinde Devam Etmek Amacıyla 6 Kanun-u Sani 1331 () Tarihinde Maarif Nezareti'ne Yazılmış Dilekçe. Dilekçenin Alt Tarafında Nezaret Tarafından Verilen Cevap Şerhi ve Resmi Mühür Bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Azınlıklar ve Ticaret Hayatı. Nikolaki ve Konstantin Lazaridi Biraderler Tarafından Beher Ortağın Beşbin Lira Sermaye Koymasıyla Toplam Onbin Lira Sermaye İle Kurulan 'Nikolaki ve Konstantin Lazaridi Biraderler Kollektif Şirketi' Ana Sözleşmesi. Şirketin Faaliyet Konusu Gömlek İmalatıdır. Fotoğraflı ve Osmanlıca Olarak Beyoğlu Katib-i Adlisi Abdullah Hilmi Nezdinde Hazırlanmıştır. Toplam Üç Büyük Sayfa ve Muhtelif Fiskaller İçermektedir.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    EFEMERA - Azınlıklar ve Ticaret Hayatı. Nikolaki ve Konstantin Lazaridi Biraderler Tarafından Beher Ortağın Beşbin Lira Sermaye Koymasıyla Toplam Onbin Lira Sermaye İle Kurulan 'Nikolaki ve Konstantin Lazaridi Biraderler Kollektif Şirketi' Ana Sözleşmesi. Şirketin Faaliyet Konusu Gömlek İmalatıdır. Fotoğraflı ve Osmanlıca Olarak Beyoğlu Katib-i Adlisi Abdullah Hilmi Nezdinde Hazırlanmıştır. Toplam Üç Büyük Sayfa ve Muhtelif Fiskaller İçermektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Balkanlarda Etnik Çatışmalar. Manastır'ın Sırplar Tarafından İşgali Esnasında Meydana Gelen Zarar ve Ziyanı Gösteren 22 Mart 1331 (4 Nisan 1915) Tarihli Cetvel. Tutanak Altına Alınan Zararın 92 Bin Kuruş Olduğu Görülmektedir. 14-18 Aralık 1912 Tarihleri Arasında Sırp İşgaline Uğrayan ve Osmanlı Hakimiyetinden Çıkan Manastır (Bitola) Günümüzde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Sınırları İçindedir. Atatürk Askeri İdadi (Lise) Eğitimini 1896-1896 Tarihleri Arasında Bu Şehirde Almıştır.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    EFEMERA - Balkanlarda Etnik Çatışmalar. Manastır'ın Sırplar Tarafından İşgali Esnasında Meydana Gelen Zarar ve Ziyanı Gösteren 22 Mart 1331 (4 Nisan 1915) Tarihli Cetvel. Tutanak Altına Alınan Zararın 92 Bin Kuruş Olduğu Görülmektedir. 14-18 Aralık 1912 Tarihleri Arasında Sırp İşgaline Uğrayan ve Osmanlı Hakimiyetinden Çıkan Manastır (Bitola) Günümüzde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Sınırları İçindedir. Atatürk Askeri İdadi (Lise) Eğitimini 1896-1896 Tarihleri Arasında Bu Şehirde Almıştır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Abdullah Bey'e Ait Çiftliğin Taksim Edilmesine Dair Katlamalı Hüccet. 3 Rebi-ülahir 1253 (7 Temmuz 1837) Tarihlidir. Anılan Çiftliğin Nerede Olduğu, Alt Taraftaki Mühürlerin Transkripsiyonu Gibi Detaylar Araştırılmamıştır. Haliyle. Sultan 2.Mahmut Dönemine Ait Efemera Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    EFEMERA - Abdullah Bey'e Ait Çiftliğin Taksim Edilmesine Dair Katlamalı Hüccet. 3 Rebi-ülahir 1253 (7 Temmuz 1837) Tarihlidir. Anılan Çiftliğin Nerede Olduğu, Alt Taraftaki Mühürlerin Transkripsiyonu Gibi Detaylar Araştırılmamıştır. Haliyle. Sultan 2.Mahmut Dönemine Ait Efemera Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Balkanlarda Osmanlı Mirası. Prilepe Kazası Bocilin(?) Kariyesindeki Çiftliğin 1253 (1837) Senesi Muhasebe Kayıtları. İncelenen Bir Takım Mühürlerin Es-Seyid (Hz. Peygamber Soyundan Gelenler) İfadesini Taşıması Dikkat Çekicidir. Haliyle. Sultan 2.Mahmut Dönemine Ait Efemera Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    EFEMERA - Balkanlarda Osmanlı Mirası. Prilepe Kazası Bocilin(?) Kariyesindeki Çiftliğin 1253 (1837) Senesi Muhasebe Kayıtları. İncelenen Bir Takım Mühürlerin Es-Seyid (Hz. Peygamber Soyundan Gelenler) İfadesini Taşıması Dikkat Çekicidir. Haliyle. Sultan 2.Mahmut Dönemine Ait Efemera Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Vahid Bey Efendi'nin Mutasarrıf Olduğu Boçin (Poçin) ve Musaoba Kariyelerinin 1329-1332 Senelerine Ait Varidat-İhracat (Gelir-Gider) Kayıtları. Poçin Kariyesi Günümüzde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalan Kırçova Şehrine Bağlıydı. Balkan Savaşları Sonrası Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    EFEMERA - Vahid Bey Efendi'nin Mutasarrıf Olduğu Boçin (Poçin) ve Musaoba Kariyelerinin 1329-1332 Senelerine Ait Varidat-İhracat (Gelir-Gider) Kayıtları. Poçin Kariyesi Günümüzde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalan Kırçova Şehrine Bağlıydı. Balkan Savaşları Sonrası Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Harita. Birinci İnönü Muharebesi, Mikyası (Ölçeği) 1: 300.000. İki Ayrı Planş İçinde Türk ve Yunan Kuvvetlerinin Cephe Yerleşim ve Vaziyet Planları. Her İki Tarafın Ordularının Muharebe Boyunca Karargah, Tümen ve Alaylar Bazında Yapmış Oldukları Hareketler Detaylı Bir Şekilde Görülebilmektedir. Haliyle/Tamirli ve Büyük Boy.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    EFEMERA - Harita. Birinci İnönü Muharebesi, Mikyası (Ölçeği) 1: 300.000. İki Ayrı Planş İçinde Türk ve Yunan Kuvvetlerinin Cephe Yerleşim ve Vaziyet Planları. Her İki Tarafın Ordularının Muharebe Boyunca Karargah, Tümen ve Alaylar Bazında Yapmış Oldukları Hareketler Detaylı Bir Şekilde Görülebilmektedir. Haliyle/Tamirli ve Büyük Boy.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Ticari İlişkileri. Camera Italiana di Commercio Arti ed Industrie in Constantinopoli (İstanbul'daki İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası) Antetli ve 1891 Tarihli İtalyanca Yazışma. Yazının Muhatabının O Tarihteki İtalya İstanbul Başkonsolosu Olan Silvio Carcano Olduğu Görülmektedir,  Emsal Belge.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Ticari İlişkileri. Camera Italiana di Commercio Arti ed Industrie in Constantinopoli (İstanbul'daki İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası) Antetli ve 1891 Tarihli İtalyanca Yazışma. Yazının Muhatabının O Tarihteki İtalya İstanbul Başkonsolosu Olan Silvio Carcano Olduğu Görülmektedir, Emsal Belge.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Ticari İlişkileri. Societa Italiana per Esportazione in Turchia (S.I.E.T) in Constantinopoli (İstanbul'daki İtalya'dan Türkiye'ye İhracat Şirketi) Antetli ve 1900'lerin Başına Tarihlenen İtalyanca Yazışma. Bu Şirketin İtalya Devleti Himayesinde Bir Tür Dış Ticaret Şirketi Olduğu Değerlendirilmektedir. Emsal Belge ve Nadir.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Ticari İlişkileri. Societa Italiana per Esportazione in Turchia (S.I.E.T) in Constantinopoli (İstanbul'daki İtalya'dan Türkiye'ye İhracat Şirketi) Antetli ve 1900'lerin Başına Tarihlenen İtalyanca Yazışma. Bu Şirketin İtalya Devleti Himayesinde Bir Tür Dış Ticaret Şirketi Olduğu Değerlendirilmektedir. Emsal Belge ve Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Diplomatik İlişkileri. Consolato Generala di S.M. il Re d'Italia in Constantinopoli (İtalya Krallığının İstanbul Nezdindeki Başkonsolosluğu) Antetli ve 1870'lere Tarihlenen İtalyanca Yazışma. 1840'larda Başlayan İtalyan Birliği'nin Oluşumu 1870'de Tamamlanmış ve O Tarihe Kadar İstanbul'da Münferiden Temsil Olunan İtalyan Devletleri Artık Birleşik İtalya Olarak Temsil Edilmeye Başlanmıştır. Emsal Belge ve Nadir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Diplomatik İlişkileri. Consolato Generala di S.M. il Re d'Italia in Constantinopoli (İtalya Krallığının İstanbul Nezdindeki Başkonsolosluğu) Antetli ve 1870'lere Tarihlenen İtalyanca Yazışma. 1840'larda Başlayan İtalyan Birliği'nin Oluşumu 1870'de Tamamlanmış ve O Tarihe Kadar İstanbul'da Münferiden Temsil Olunan İtalyan Devletleri Artık Birleşik İtalya Olarak Temsil Edilmeye Başlanmıştır. Emsal Belge ve Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Azınlıklar ve Ticaret Hayatı. Galata Mahmudiye Caddesi No:23'de Silah Ticaretiyle Uğraşan Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Alkimyadi Ksantopulos'un İstanbul Ticaret Odası Nezinde Vermiş Olduğu 1929 Tarihli İmza Örneği. Arka Yüz'de Tüccarın Portre Fotoğrafı da Bulunmaktadır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    EFEMERA - Azınlıklar ve Ticaret Hayatı. Galata Mahmudiye Caddesi No:23'de Silah Ticaretiyle Uğraşan Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Alkimyadi Ksantopulos'un İstanbul Ticaret Odası Nezinde Vermiş Olduğu 1929 Tarihli İmza Örneği. Arka Yüz'de Tüccarın Portre Fotoğrafı da Bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Üsküdar'da Bağlar Mahallesi Balcı Baba Yokuşu 47 Numarada Mukim Tütün Amelesi Hasan Ağa'ya Eşi Tarafından Kendisine Darb ve İşkence Uygulaması Nedeniyle Açmış Olduğu Nikahın Feshi (Boşanma) Davası Hakkında 5 Temmuz 1927 Tarihli Osmanlıca Dilekçe. İki Yüz'de Toplam Altı Adet Eski Türkçe Fiskal Bulunmaktadır. Enteresan Hukuki İçerik.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Üsküdar'da Bağlar Mahallesi Balcı Baba Yokuşu 47 Numarada Mukim Tütün Amelesi Hasan Ağa'ya Eşi Tarafından Kendisine Darb ve İşkence Uygulaması Nedeniyle Açmış Olduğu Nikahın Feshi (Boşanma) Davası Hakkında 5 Temmuz 1927 Tarihli Osmanlıca Dilekçe. İki Yüz'de Toplam Altı Adet Eski Türkçe Fiskal Bulunmaktadır. Enteresan Hukuki İçerik.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Otomotiv Endüstrisi Tarihimiz. Müdaafa-yı Milliye Vekaleti Celilesi ile Fiat Otomobil Şirketi Arasında Türk Ordusuna Üstü Açık Kamyon Tedarik Edilmesi Konulu Dört Sayfa ve Toplam Yirmidört Madde İçeren Osmanlıca ve Fotoğraflı Sözleşme. Fiat Firması Bursa'da Kurmuş Olduğu Fabrikayla 1968 Yılından Günümüze Ülkemizde Otomobil Üretmektedir. Haliyle. Çok Nadir ve Muhtemelen Ünik Efemara.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    EFEMERA - Otomotiv Endüstrisi Tarihimiz. Müdaafa-yı Milliye Vekaleti Celilesi ile Fiat Otomobil Şirketi Arasında Türk Ordusuna Üstü Açık Kamyon Tedarik Edilmesi Konulu Dört Sayfa ve Toplam Yirmidört Madde İçeren Osmanlıca ve Fotoğraflı Sözleşme. Fiat Firması Bursa'da Kurmuş Olduğu Fabrikayla 1968 Yılından Günümüze Ülkemizde Otomobil Üretmektedir. Haliyle. Çok Nadir ve Muhtemelen Ünik Efemara.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Osmanlı Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Vasil Veledi İstavri'nin Taraf Olduğu 'Yağ Bedeli Alacağı' Konulu Davanın Makriköyü (Bakırköy) Mahkemeyi Sulhiyesi Tarafından Yazılan 15 Temmuz (1)311 (23 Temmuz 1915) Tarihli Osmanlıca Karar Metni. Üst Tarafta Sultan 5.Mehmet'in Tuğrası Görülmektedir.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Osmanlı Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Vasil Veledi İstavri'nin Taraf Olduğu 'Yağ Bedeli Alacağı' Konulu Davanın Makriköyü (Bakırköy) Mahkemeyi Sulhiyesi Tarafından Yazılan 15 Temmuz (1)311 (23 Temmuz 1915) Tarihli Osmanlıca Karar Metni. Üst Tarafta Sultan 5.Mehmet'in Tuğrası Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Mütevvefa Kadı Abdurrahman Paşa'nın Hafidi Abdurrahman Bey'in Antalya İbradı'daki Mal ve Eşyası Hakkında Çıkarılan Tereke Kaydı İle İlgili Hatt-ı Hümayun (Padişah Buyruğu) Sureti. Büyük Boy ve Beş Farklı Osmanlı Fiskal İçermektedir. Haliyle ve 21 Mart (1)339 (1924) Tarihli.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Mütevvefa Kadı Abdurrahman Paşa'nın Hafidi Abdurrahman Bey'in Antalya İbradı'daki Mal ve Eşyası Hakkında Çıkarılan Tereke Kaydı İle İlgili Hatt-ı Hümayun (Padişah Buyruğu) Sureti. Büyük Boy ve Beş Farklı Osmanlı Fiskal İçermektedir. Haliyle ve 21 Mart (1)339 (1924) Tarihli.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Mülhak Kahveci Küçük Ali Vakfı Bünyesinde Harem-i Hümayun Kethüdası Tarafından Yapılan Harcamaları Gösterir Çok Büyük Boy Osmanlıca Cetvel. Harem-i Hümayun Kethüdası, Osmanlı Sarayında Harem'in Üst Düzey Yönetiminden Sorumlu Bayan'a Verilen Ünvandır. Haliyle. Ultra Büyük Boy

    Lot No: 53

    Lot: 53

    EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Mülhak Kahveci Küçük Ali Vakfı Bünyesinde Harem-i Hümayun Kethüdası Tarafından Yapılan Harcamaları Gösterir Çok Büyük Boy Osmanlıca Cetvel. Harem-i Hümayun Kethüdası, Osmanlı Sarayında Harem'in Üst Düzey Yönetiminden Sorumlu Bayan'a Verilen Ünvandır. Haliyle. Ultra Büyük Boy

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Evkaf-ı Hümayun Nezareti'nin Tavuk Pazarı Hüseyin Ağa Mahallesinde Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Dimitri Nikola'ya Ait Arsa Hakkında 26 Kanun-u Sani (1)331 (8 Şubat 1916) Tarihli Yazısı

    Lot No: 54

    Lot: 54

    EFEMERA - Osmanlı Evkaf-ı Hümayun Nezareti'nin Tavuk Pazarı Hüseyin Ağa Mahallesinde Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Dimitri Nikola'ya Ait Arsa Hakkında 26 Kanun-u Sani (1)331 (8 Şubat 1916) Tarihli Yazısı

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Antalya'ya Merbut İbradı Kazası Üst Mahallesinde Yaşayan Selami Mehmed Sait Efendi'nin Mal ve Mirasının Eşi ve Çocukları Arasıda Paylaştırılması Hakkında Hüccet/İlam. 19 Teşrin-i Sani 1337 (19 Kasım 1921) Tarihli. Haliyle. Büyük Boy.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Antalya'ya Merbut İbradı Kazası Üst Mahallesinde Yaşayan Selami Mehmed Sait Efendi'nin Mal ve Mirasının Eşi ve Çocukları Arasıda Paylaştırılması Hakkında Hüccet/İlam. 19 Teşrin-i Sani 1337 (19 Kasım 1921) Tarihli. Haliyle. Büyük Boy.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. Hüdavendigar (Bursa) Vilayeti Evkaf Müdüriyetinden Kütahya Evkaf Memurluğuna Yazılmış ve 'Mukattaaların Yönetilip İşletilmesi Hakkında Yayınlanan Yönetmelik ve Maddelerini' İçeren 2 Kanun-u Evvel 1325 (15 Aralık 1909) Tarihli Büyük Boy Yazışma.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. Hüdavendigar (Bursa) Vilayeti Evkaf Müdüriyetinden Kütahya Evkaf Memurluğuna Yazılmış ve 'Mukattaaların Yönetilip İşletilmesi Hakkında Yayınlanan Yönetmelik ve Maddelerini' İçeren 2 Kanun-u Evvel 1325 (15 Aralık 1909) Tarihli Büyük Boy Yazışma.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Antalya Tarihi, Ticaret Tarihi. Cabadayı Zade Hüssein Firmasına Ait 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Mektup. İçeriği Araştırılmamıştır. Milli Mücadele Döneminde 'Yeni Turan' Gazetesi Bu Firmanın Mülkü Olan Binada Basılmıştır, Nadir.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    EFEMERA - Antalya Tarihi, Ticaret Tarihi. Cabadayı Zade Hüssein Firmasına Ait 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Mektup. İçeriği Araştırılmamıştır. Milli Mücadele Döneminde 'Yeni Turan' Gazetesi Bu Firmanın Mülkü Olan Binada Basılmıştır, Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Umumi Vekaletname. Kolzade Hacı Mustafa Efendi Tarafından 5 Teşrin-i Sani (5 Ekim 1923) Tarihinde Antalya Katib-i Adli Dairesinde Verilmiştir. Tamamen Düz Kağıt Üzerine El Yazması Olup Farklı Valörelrde Onüç Adet Osmanlıca Fiskal İçermektedir. TBMM Hükümeti Dönemi. Antalya ve Ticaret Tarihi Açısından Emsal belge.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Umumi Vekaletname. Kolzade Hacı Mustafa Efendi Tarafından 5 Teşrin-i Sani (5 Ekim 1923) Tarihinde Antalya Katib-i Adli Dairesinde Verilmiştir. Tamamen Düz Kağıt Üzerine El Yazması Olup Farklı Valörelrde Onüç Adet Osmanlıca Fiskal İçermektedir. TBMM Hükümeti Dönemi. Antalya ve Ticaret Tarihi Açısından Emsal belge.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. Kastamonu Vilayeti Evkaf İdaresinin Rumi 1327 Senesi Temmuz (Temmuz/Ağustos 1909) Ayı Bilanço ve Gelir Gider Cetvelleri. Katlamalı İki Sayfa Halinde Çok Büyük Boy. Her İki Sayfada Kayıtların Doğruluğunu Onaylayan Altı Adet Kamu Görevlisinin Osmanlıca Mühürleri Bulunmaktadır.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. Kastamonu Vilayeti Evkaf İdaresinin Rumi 1327 Senesi Temmuz (Temmuz/Ağustos 1909) Ayı Bilanço ve Gelir Gider Cetvelleri. Katlamalı İki Sayfa Halinde Çok Büyük Boy. Her İki Sayfada Kayıtların Doğruluğunu Onaylayan Altı Adet Kamu Görevlisinin Osmanlıca Mühürleri Bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. İzmir Belediyesi Sertebabeti (Başhekimliği) Antetli Kağıt Üzerine Antlaya'da Halil Edip Bey'e Yazılmış 7 Mayıs 1929 Tarihli Osmanlıca Mektup. Halil Edip Şakrak, Antalya İbradı Merkezli Köklü Bir Aileye Mensup Olup, Türkiye Cumhuriyetinin İlk Müdde-i Umumilerindendir (Savcılık Makamının Eski Adı).

    Lot No: 60

    Lot: 60

    EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. İzmir Belediyesi Sertebabeti (Başhekimliği) Antetli Kağıt Üzerine Antlaya'da Halil Edip Bey'e Yazılmış 7 Mayıs 1929 Tarihli Osmanlıca Mektup. Halil Edip Şakrak, Antalya İbradı Merkezli Köklü Bir Aileye Mensup Olup, Türkiye Cumhuriyetinin İlk Müdde-i Umumilerindendir (Savcılık Makamının Eski Adı).

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Antalya Tarihi. Antalya İbradı'da Vefat Eden Büyük Şeyh Mehmet Efendi ibni Ali Efendi ibni Osman Efendi ibni Minkari Oruç Ali Efendi'nin Mirasının Oğulları 'Hacı Ahmet, Teke Kadısı Osman ve Küçük Şeyh Mehmet Ali' Arasında Paylaşılması Hakkında 20 Kasım 1337 (20 Kasım 1921) Tarihli Büyük Boy ve Fiskalli Osmanlıca Veraset İlamı.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    EFEMERA - Antalya Tarihi. Antalya İbradı'da Vefat Eden Büyük Şeyh Mehmet Efendi ibni Ali Efendi ibni Osman Efendi ibni Minkari Oruç Ali Efendi'nin Mirasının Oğulları 'Hacı Ahmet, Teke Kadısı Osman ve Küçük Şeyh Mehmet Ali' Arasında Paylaşılması Hakkında 20 Kasım 1337 (20 Kasım 1921) Tarihli Büyük Boy ve Fiskalli Osmanlıca Veraset İlamı.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Diplomatik İlişkileri. Nakkaş Gaboras Veledi Kontiyor'un (?) Davası Hakkında İtalya Devleti İstanbul Kançılaryasına (Konsolosluğuna) 27 Haziran (1)313 (10 Temmuz 1897) Tarihiyle Yazılmış Dilekçe. Kapitülasyonlar Kapsamında Osmanlı Devletinde Yargılamaya Konu Olacak Bazı Yabancı Ülke Vatandaşlarına Bir Takım İmtiyazlar Verildiğini Gösterir Emsal Belge.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    EFEMERA - Osmanlı Devleti İtalya Diplomatik İlişkileri. Nakkaş Gaboras Veledi Kontiyor'un (?) Davası Hakkında İtalya Devleti İstanbul Kançılaryasına (Konsolosluğuna) 27 Haziran (1)313 (10 Temmuz 1897) Tarihiyle Yazılmış Dilekçe. Kapitülasyonlar Kapsamında Osmanlı Devletinde Yargılamaya Konu Olacak Bazı Yabancı Ülke Vatandaşlarına Bir Takım İmtiyazlar Verildiğini Gösterir Emsal Belge.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Mübadiller. Ünye'de İskan Edilen Mübadillere Dair Hacı Ali Oğlu Ali Efendi ve Ailesinden Bahseden ve Ünye Kaymakamlığı'na Hitaben Yazılmış 7 Şubat 1928 Tarihli Dilekçe. Tayyare Cemiyeti Antetli Kağıt Üzerine Bir Kuruşluk Tayyare Cemiyeti Pulu Kullanılmak Suretiyle Yazılmıştır. Haliyle. Her İki Yüz'de Muhtelif Şerh ve Kayıtlar Bulunmaktadır. -Yunanistan'la Türkiye Arasında 30 Ocak 1923 Tarihinde Akdedilen Mübadele Sözleşmesi Kapsamında Ünye'de Ağırlıklı Olarak Yunanistan'ın Drama Bölgesinden Gelen Soydaşlarımız İskan Edilmiştir.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    EFEMERA - Mübadiller. Ünye'de İskan Edilen Mübadillere Dair Hacı Ali Oğlu Ali Efendi ve Ailesinden Bahseden ve Ünye Kaymakamlığı'na Hitaben Yazılmış 7 Şubat 1928 Tarihli Dilekçe. Tayyare Cemiyeti Antetli Kağıt Üzerine Bir Kuruşluk Tayyare Cemiyeti Pulu Kullanılmak Suretiyle Yazılmıştır. Haliyle. Her İki Yüz'de Muhtelif Şerh ve Kayıtlar Bulunmaktadır. -Yunanistan'la Türkiye Arasında 30 Ocak 1923 Tarihinde Akdedilen Mübadele Sözleşmesi Kapsamında Ünye'de Ağırlıklı Olarak Yunanistan'ın Drama Bölgesinden Gelen Soydaşlarımız İskan Edilmiştir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. Son Osmanlı ve Erken Dönem Cumhuriyette İstanbul'un Önde Gelen Şirketlerinden 'Priştineli İlyas' Firmasına Ait Antetli Küçük Boy Osmanlıca Ticari Yazışma. Galata, Ömer Abit Han Numara 2 ve 3. Telefon Numarası: Beyoğlu 69. İstanbul'da Telefon Numaralarının İki Haneli Olduğu Dönem. Esad Efendi'ye Satılan Motorlar Hakkındadır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. Son Osmanlı ve Erken Dönem Cumhuriyette İstanbul'un Önde Gelen Şirketlerinden 'Priştineli İlyas' Firmasına Ait Antetli Küçük Boy Osmanlıca Ticari Yazışma. Galata, Ömer Abit Han Numara 2 ve 3. Telefon Numarası: Beyoğlu 69. İstanbul'da Telefon Numaralarının İki Haneli Olduğu Dönem. Esad Efendi'ye Satılan Motorlar Hakkındadır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. Rıdvanzade Evkafı'ndan Bir Miktar Boş Arazi Hakkında Temessük. 1800'lerin İlk Yarısı. Haliyle. Arapça’da 'Tutunmak, Sarılmak, Yapışmak” Mânasına Gelen Temessük, Diplomasi Dilinde Borç Verilmesi, Borcun Ödenmesi, Bir Şeyin Teslim Edilmesi veya Teslim Alınması Gibi Durumlarda Karşı Tarafa Verilen Belgeyi İfade Eder. Temessükle Eş Anlamlı Olarak Tahvîl ve Daha Çok Son Devirlerde Sened de Kullanılmıştır.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    EFEMERA - Osmanlı Vakıfları. Rıdvanzade Evkafı'ndan Bir Miktar Boş Arazi Hakkında Temessük. 1800'lerin İlk Yarısı. Haliyle. Arapça’da 'Tutunmak, Sarılmak, Yapışmak” Mânasına Gelen Temessük, Diplomasi Dilinde Borç Verilmesi, Borcun Ödenmesi, Bir Şeyin Teslim Edilmesi veya Teslim Alınması Gibi Durumlarda Karşı Tarafa Verilen Belgeyi İfade Eder. Temessükle Eş Anlamlı Olarak Tahvîl ve Daha Çok Son Devirlerde Sened de Kullanılmıştır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. Adapazarı İhtisap ve Demir Malzemeleri Osmanlı Anonim Şirketi'nden Halet Efendi'ye 1918 Tarihinde Verilen Bonservis Belgesi (Noter Tasdikli Suret). 1916 Yılında Açılışını Bizzat Enver Paşa'nın Yaptığı ve Sembolik Ortak Olduğu Bu Fabrika Cumhuriyet Döneminde Çeşitli İsim Değişikliklerinden Sonra Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) Bünyesine Geçmiş ve Uzun Yıllar Ülke Ekonomimize Katkı Sağlamayı Sürdürmüştür.- Fabrika Ürettiği Elektriğin Bir Kısmını Aydınlanma İçin Adapazarı'na Aktarmış ve Bu Nedenle Yerel Halkın Gönlünde ve Anılarında Ayrı Bir Yer Kazanmıştır.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. Adapazarı İhtisap ve Demir Malzemeleri Osmanlı Anonim Şirketi'nden Halet Efendi'ye 1918 Tarihinde Verilen Bonservis Belgesi (Noter Tasdikli Suret). 1916 Yılında Açılışını Bizzat Enver Paşa'nın Yaptığı ve Sembolik Ortak Olduğu Bu Fabrika Cumhuriyet Döneminde Çeşitli İsim Değişikliklerinden Sonra Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) Bünyesine Geçmiş ve Uzun Yıllar Ülke Ekonomimize Katkı Sağlamayı Sürdürmüştür.- Fabrika Ürettiği Elektriğin Bir Kısmını Aydınlanma İçin Adapazarı'na Aktarmış ve Bu Nedenle Yerel Halkın Gönlünde ve Anılarında Ayrı Bir Yer Kazanmıştır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. 'Huzur-u Samilerine' Hitabıyla Başlayan ve Satılan Çiftlik ve Bazı Bataklık Araziler Hakkında 16 Teşrin-i Evvel (1)336 (16 Ekim 1920) Tarihli Osmanlıca Mektup.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. 'Huzur-u Samilerine' Hitabıyla Başlayan ve Satılan Çiftlik ve Bazı Bataklık Araziler Hakkında 16 Teşrin-i Evvel (1)336 (16 Ekim 1920) Tarihli Osmanlıca Mektup.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 1920 Senesinde Paris'te Yaşayan Perpignani Ailesinin İstanbul'daki Avukatları Bay Alberto Vuccino'ya Verdikleri Vekaletname'nin Beyoğlu Birinci Katib-i Adli Dairesinde Çıkartılmış Sureti. Üç Büyük Boy Sayfadan Oluşmaktadır. O Tarihte Osmanlı Devleti ve Fransa Henüz Resmen Savaş Halinde Olduklarından İşlem Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu Aracılığıyla Gerçekleştirilmiştir.- Vekaletname'nin Konusu Şişli'de Bir Takım Arazilerin ve Cendere'de Bahçesiyle Birlikte Bir Casino'nun (?) Satın Alınmasıdır. Çil Kondüsyonda ve Enteresan İçerik.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 1920 Senesinde Paris'te Yaşayan Perpignani Ailesinin İstanbul'daki Avukatları Bay Alberto Vuccino'ya Verdikleri Vekaletname'nin Beyoğlu Birinci Katib-i Adli Dairesinde Çıkartılmış Sureti. Üç Büyük Boy Sayfadan Oluşmaktadır. O Tarihte Osmanlı Devleti ve Fransa Henüz Resmen Savaş Halinde Olduklarından İşlem Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu Aracılığıyla Gerçekleştirilmiştir.- Vekaletname'nin Konusu Şişli'de Bir Takım Arazilerin ve Cendere'de Bahçesiyle Birlikte Bir Casino'nun (?) Satın Alınmasıdır. Çil Kondüsyonda ve Enteresan İçerik.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı'da Tütün Ziraati. Büyük Boy 'Zürra Sergisi'. Rumi 1316 (Miladi 1900) Senesinde Bir Çiftçinin Osmanlı Müşterek-ül Menfa Tütün Şirketiyle (Tütün Rejisi) Tarlasına Ekeceği Tütün Miktarına Dayanarak Yaptığı Bir Tür Avans Sözleşmesi Niteliğindedir. Sergi Kelimesi O Dönemlerde Bugünkü Anlamından Farklı Olarak 'Borçlanma/Tahvil' Anlamında Kullanılmaktaydı. Çok Kıymetli Bir Endüstriyel Bitki Olan Tütün'ün Prefinansmanı Konulu Emsal Belge

    Lot No: 69

    Lot: 69

    EFEMERA - Osmanlı'da Tütün Ziraati. Büyük Boy 'Zürra Sergisi'. Rumi 1316 (Miladi 1900) Senesinde Bir Çiftçinin Osmanlı Müşterek-ül Menfa Tütün Şirketiyle (Tütün Rejisi) Tarlasına Ekeceği Tütün Miktarına Dayanarak Yaptığı Bir Tür Avans Sözleşmesi Niteliğindedir. Sergi Kelimesi O Dönemlerde Bugünkü Anlamından Farklı Olarak 'Borçlanma/Tahvil' Anlamında Kullanılmaktaydı. Çok Kıymetli Bir Endüstriyel Bitki Olan Tütün'ün Prefinansmanı Konulu Emsal Belge

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Erken Cumhuriyet Tütün Ziraati. Galata'daki Karaköy Palas'ta Daire-yi Mahsusunda Faaliyet Gösteren 'Alton (Altun?) Toboacco Company' Tarafından Satışı Yapılan 196.556 Kilo Tütüne İlişkin Teşrin-i Evvel (Ekim) 1926 Tarihli Osmanlıca Belge. Anılan Tütün Şirketi Hakkında Kapsamlı Bilgimiz Bulunmamaktadır. Şirket'in Ofisinin Bulunduğu Karaköy Palas, Ünlü İtalyan/Osmanlı Mimar Gulio Mongeri Tasarımı Olup Günümüzde Yapı Kredi Bankası Tarafından Kullanılmaktadır.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    EFEMERA - Erken Cumhuriyet Tütün Ziraati. Galata'daki Karaköy Palas'ta Daire-yi Mahsusunda Faaliyet Gösteren 'Alton (Altun?) Toboacco Company' Tarafından Satışı Yapılan 196.556 Kilo Tütüne İlişkin Teşrin-i Evvel (Ekim) 1926 Tarihli Osmanlıca Belge. Anılan Tütün Şirketi Hakkında Kapsamlı Bilgimiz Bulunmamaktadır. Şirket'in Ofisinin Bulunduğu Karaköy Palas, Ünlü İtalyan/Osmanlı Mimar Gulio Mongeri Tasarımı Olup Günümüzde Yapı Kredi Bankası Tarafından Kullanılmaktadır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultani Mektebinden 17 Eylül 1339 (17 Eylül 1923) Tarihinde Ayrılan İsmal Zeki Efendi'ye Ait Büyük Boy Fotoğraflı Tasdikname. Her İki Tarafında Farklı Valörlerde Toplam Beş Adet Osmanlı Fiskal ve Muhtelif Kaşe ve İmzalar İçermektedir.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    EFEMERA - Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultani Mektebinden 17 Eylül 1339 (17 Eylül 1923) Tarihinde Ayrılan İsmal Zeki Efendi'ye Ait Büyük Boy Fotoğraflı Tasdikname. Her İki Tarafında Farklı Valörlerde Toplam Beş Adet Osmanlı Fiskal ve Muhtelif Kaşe ve İmzalar İçermektedir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - İzmit'de Bakır Madeni Sahibi Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Bayan Despina Tarafından 17 Kanun-u Sani 1341 (17 Ocak 1925) İstanbul Beyoğlu Katib-i Adlisi Abdullah Hilmi Nezdinde Verilmiş Fotoğraflı ve Farklı Valörlerde Sekiz Fiskal Pul İçeren Katlamalı Vekaletname. Çok Nadir.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    EFEMERA - İzmit'de Bakır Madeni Sahibi Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Bayan Despina Tarafından 17 Kanun-u Sani 1341 (17 Ocak 1925) İstanbul Beyoğlu Katib-i Adlisi Abdullah Hilmi Nezdinde Verilmiş Fotoğraflı ve Farklı Valörlerde Sekiz Fiskal Pul İçeren Katlamalı Vekaletname. Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Fener Rum Patrikhanesi Makamlarınca 20 Şubat 1921 Tarihinde Onaylanan İzdivaç Şehadetnamesi'nin 15 Kanun-u Sani (Ocak) 1928 Tarihinde Noterce Tasdik Edilen Rumca ve Osmanlıca Sureti. Dönemin Fener Rum Patriği 4.Meletios Milli Mücadelenin Zaferle Sonlanmasını Müteakiben 1923 Yılında Ülkemizden Ayrılmıştır, Hem İstanbul Hem İskenderiye Kiliselerinde Patriklik Yapmış Tarihteki Tek Kişidir.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    EFEMERA - Fener Rum Patrikhanesi Makamlarınca 20 Şubat 1921 Tarihinde Onaylanan İzdivaç Şehadetnamesi'nin 15 Kanun-u Sani (Ocak) 1928 Tarihinde Noterce Tasdik Edilen Rumca ve Osmanlıca Sureti. Dönemin Fener Rum Patriği 4.Meletios Milli Mücadelenin Zaferle Sonlanmasını Müteakiben 1923 Yılında Ülkemizden Ayrılmıştır, Hem İstanbul Hem İskenderiye Kiliselerinde Patriklik Yapmış Tarihteki Tek Kişidir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo Müslüman Vakıfları İdaresi'ne Ait Rumca ve Dip Koçanlı 1901 Tarihli Islak İmzalı Kasa Makbuzu. Daha Önceden Piyasada Görülen Sınırlı Sayıda Örneğin Aksine Üzeri Kırmızı Hatla Sürsajlanmış ve Dip Koçanlı Bu Tip Belge İlk Defa Görülmektedir. İçeriği Hakkında Araştırma Yapılmamıştır. Mübadale Sonrası Girit Adasında Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    EFEMERA - Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo Müslüman Vakıfları İdaresi'ne Ait Rumca ve Dip Koçanlı 1901 Tarihli Islak İmzalı Kasa Makbuzu. Daha Önceden Piyasada Görülen Sınırlı Sayıda Örneğin Aksine Üzeri Kırmızı Hatla Sürsajlanmış ve Dip Koçanlı Bu Tip Belge İlk Defa Görülmektedir. İçeriği Hakkında Araştırma Yapılmamıştır. Mübadale Sonrası Girit Adasında Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Türk Rum Ortodoks Cemaati. Tepede Dönemin Fener Rum Patriği 2.Fotiyos'un Kaşeyle Vurulmuş Monogramı Bulunan Eski Türkçe Fiskalli ve 8 Nisan 1931 Tarihli Büyük Boy Rumca Belge. Rum Patriklerinin Göreve Glediklerinde Almış Oldukları Dini İsimlerini Stilize Eski Yunanca İstifler İçeren Monogramlar Halinde Kilise Evraklarında Kullanmaları Kadim Bir Gelenektir.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    EFEMERA - Türk Rum Ortodoks Cemaati. Tepede Dönemin Fener Rum Patriği 2.Fotiyos'un Kaşeyle Vurulmuş Monogramı Bulunan Eski Türkçe Fiskalli ve 8 Nisan 1931 Tarihli Büyük Boy Rumca Belge. Rum Patriklerinin Göreve Glediklerinde Almış Oldukları Dini İsimlerini Stilize Eski Yunanca İstifler İçeren Monogramlar Halinde Kilise Evraklarında Kullanmaları Kadim Bir Gelenektir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - İnce Pelur Kağıt Üzerine Ön Yüz Rumca ve Arka Yüz Osmanlıca 1871 Tarihli Yatay Formatta Belge. İçeriği Araştırılmamıştır. Sol Üst Köşede 100 ila 1.000 Kuruş Arasında İşlemlerin Kıymetli Kağıt Bedeli Olan Sultan Abdülaziz Dönemi Dairevi Matbu Fiskal Mevcuttur.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    EFEMERA - İnce Pelur Kağıt Üzerine Ön Yüz Rumca ve Arka Yüz Osmanlıca 1871 Tarihli Yatay Formatta Belge. İçeriği Araştırılmamıştır. Sol Üst Köşede 100 ila 1.000 Kuruş Arasında İşlemlerin Kıymetli Kağıt Bedeli Olan Sultan Abdülaziz Dönemi Dairevi Matbu Fiskal Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Çift Taraflı ve Tamamı El Yazısı Toplam 40 Satır Rumca Hat İçeren 1891 Tarihli Belge. Her İki Yüz'de Görülen Dairevi Mühürün Bir Rum Vakfına Ait Olabileceği Düşünülmektedir. İçeriği Araştırılmamıştır. Arka Yüz'de 1.000 ila 2.000 Kuruş Arasında İşlemlerin Kıymetli Kağıt Bedeli Olan Sultan İkinci Abdülhamit Dönemi Bir Kuruşluk Fiskal Pul Mevcuttur.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    EFEMERA - Çift Taraflı ve Tamamı El Yazısı Toplam 40 Satır Rumca Hat İçeren 1891 Tarihli Belge. Her İki Yüz'de Görülen Dairevi Mühürün Bir Rum Vakfına Ait Olabileceği Düşünülmektedir. İçeriği Araştırılmamıştır. Arka Yüz'de 1.000 ila 2.000 Kuruş Arasında İşlemlerin Kıymetli Kağıt Bedeli Olan Sultan İkinci Abdülhamit Dönemi Bir Kuruşluk Fiskal Pul Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Balkanlarda Etnik Çatışmalar. Çok Büyük Boy Osmanlıca ve Rumca Hüküm Sureti. Melfusi Nahiyesinde Yanyalı Şeth Ali ve Mehmed Efendilerin Tasarrufunda Bulunan 'Kavzalapo(?)' Çiftliğine Halkın Müdahale Ettiği, Ancak Şahısların Elinde Tepedelenli Ali Paşa'nın Beratı Bulunduğu, Arazilere Müdahalenin Engellenmesi Talebi Üzerine Gönderilen Memurların Talebi Olumlu Karşılayıp Araziye Müdahalenin Men Edildiğine Dair. 15 Kanun-u Evvel 1310 (27 Aralık 1894) Tarihlidir. Haliyle ve Çok Nadir.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    EFEMERA - Balkanlarda Etnik Çatışmalar. Çok Büyük Boy Osmanlıca ve Rumca Hüküm Sureti. Melfusi Nahiyesinde Yanyalı Şeth Ali ve Mehmed Efendilerin Tasarrufunda Bulunan 'Kavzalapo(?)' Çiftliğine Halkın Müdahale Ettiği, Ancak Şahısların Elinde Tepedelenli Ali Paşa'nın Beratı Bulunduğu, Arazilere Müdahalenin Engellenmesi Talebi Üzerine Gönderilen Memurların Talebi Olumlu Karşılayıp Araziye Müdahalenin Men Edildiğine Dair. 15 Kanun-u Evvel 1310 (27 Aralık 1894) Tarihlidir. Haliyle ve Çok Nadir.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Hisse Senedi. Selanik Merkezli Olarak 9 Mayıs 1327 (22 Mayıs 1911) Tarihli Padişah İradesiyle Kurulan İttihad Seyri-Sefain Osmanlı Anonim Şirketi'ne Ait İki Altın Lira Nominalli Nama Yazılı İki'lik Hisse Senedi. Dünyaca Ünlü Kıymetli Evrak Basımevi B.Arnaud Basımı. Bu Tarihten Yaklaşık Bir Sene Sonra Selanik, 9 Kasım 1912'de Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    EFEMERA - Hisse Senedi. Selanik Merkezli Olarak 9 Mayıs 1327 (22 Mayıs 1911) Tarihli Padişah İradesiyle Kurulan İttihad Seyri-Sefain Osmanlı Anonim Şirketi'ne Ait İki Altın Lira Nominalli Nama Yazılı İki'lik Hisse Senedi. Dünyaca Ünlü Kıymetli Evrak Basımevi B.Arnaud Basımı. Bu Tarihten Yaklaşık Bir Sene Sonra Selanik, 9 Kasım 1912'de Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    TLSatıldı
  • EFEMERA - Osmanlı Döneminde Azınlıklar. 1886 Doğumlu Rum Ortodoks Tebalı Bir Vatandaşın Ailesiyle Birlikte Mısır Vizesi Almak İçin Hazırlamış Olduğu Arkalı Önlü ve Fotoğraflı Vize Başvuru Formu. Form İngilizce ve Fransızca Olmak Üzere İki Dilde Hazırlanmış Olup Başvuru Tarihi 1922'dir. Haliyle, Nadir.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    EFEMERA - Osmanlı Döneminde Azınlıklar. 1886 Doğumlu Rum Ortodoks Tebalı Bir Vatandaşın Ailesiyle Birlikte Mısır Vizesi Almak İçin Hazırlamış Olduğu Arkalı Önlü ve Fotoğraflı Vize Başvuru Formu. Form İngilizce ve Fransızca Olmak Üzere İki Dilde Hazırlanmış Olup Başvuru Tarihi 1922'dir. Haliyle, Nadir.

    TLSatıldı