• Cancel
    Filter
Filter

Ephemera Auction

You can place your bids from our web site until November 20th at 21:00. Commission rate is 20%.

Lot: 29 » Efemera

Resim Sanatı Tarihi, Gravürler, Süleyman Saim Tekcan, Künyede Sanatçı İmzalı, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Yayını, 12 Sayfa, 34x16 cm

Süleyman Saim Tekcan, (d. 1940) Trabzon'da doğmuş Türk ressam, sinema oyuncusu, heykeltıraş, baskı, grafik, gravür sanatçısı ve öğretim üyesi.

1958 yılında yetenek sınavını kazanarak girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş bölümü'nü 1961'te bitirdi.

1965 yılında oyunculuğu deneyen Süleyman Saim Tekcan, Çiçekçi Kız, Sevmek Zamanı, Sevgim ve Gururum ve Sevgili Öğretmenim filmlerinde oynadı.

Bu filmlerden en mehşuru olan Metin Erksan'ın senaryosunu yazıp yönettiği Sevmek Zamanı filmindeki kötü aşık Başar rolüyle sinema tarihine geçti.

1968 yılında "Öğretim Görevlisi" olarak başladığı İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'ndeki görevine,1975 yılına kadar devam etti. Bu arada 1970'te bir yıl süren "Baskıresim" eğitimi üzerine Almanya'da araştırmalarda bulundu.

Yurt içi ve yurt dışında Özgün Baskı seminerleri verdi. Güzel Sanatlar Akademisinin Grafik bölümünde serigrafi ve gravür atölyelerinin kuruluşu sağlandıktan sonra ve bu atölyelerden yetişen sanatçılar arasında dikkat çeken Alaettin Aksoy, Aydın Ayan, Hüseyin Bilgin, Gören Bulut, Gül Derman, Devrim Erbil, Güngör İblikçi, Gündüz Gönlönü, Mehmet Güler, Ali Teoman Germener, Zahit Büyükişleyen, Erol Deneç, Nail Peyza, Ergin İnan, Utku Varlık, Mustafa Plevneli, Hasan Pekmezci, Hayati Misman, Fevzi Karakoç, Hüsamettin Koçan, Atilla Atar, Ali İsmail Türemen, Kadri Özayten'in, kişiliği olan Türk özgün baskı sanatının oluşmasında çaba sarf ettikleri görülmüştür 1994 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı oldu. 1996'da Yeditepe Üniversitesi Kurucu Dekanı, 2004 yılından bu yana da İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdüren sanatçı, halen Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kurucu dekanıdır.

Details
previous
Go to Page: / 5
next