• Cancel
    Filter
Filter

Books Auction

You can place your bids from our web site until May 15th at 22:00. Live auction will run live at 21:02Commission rate is 20%. "PAYMENT PERIOD IS 5 DAYS AFTER AUCTION ENDS."

Lot: 7 » Kitap

Modern Deneyimler 2007-2008 Sürekli Sergi - İmparatorluktan Cumhuriyete,İstanbul Modern Sanat Müzesi 2007,339 sayfa

Türkçe-23*29,5cm

İstanbul Modern, üçüncü yılında üçüncü sürekli sergisini "Modern Deneyimler" adıyla gerçekleştiriyor. Sergi, 19. yüzyıldan başlayarak, Osmanlı ve Türk sanatının gelişimini, modern sanatımızın belleklerde yer edinmiş imgelerini ve ortak bir tarihin farklı kişisel yorumlarını ortaya koyan yapıtları bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Ali Akay, Levent Çalıkoğlu, David Elliott ve Haşim Nur Gürel'in üstlendiği "Modern Deneyimler" genel başlığı altında gerçekleştirilen sergi, "İmparatorluktan Cumhuriyete", "Soyutlama ve Yorum"" ve "Bireysel İzlenimler" başlıklı bölümlerden oluşuyor. Bu sergilerde, Osmanlı ve Türk sanatında farklı modernizm görünümleri, tema-kavramlarla modern sanat tarihimizde yer edinen imgeler ve sanatçı odaları ile kişisel deneyimler, üsluplar ve alternatif anlatımlar yer alıyor.

Details
Lot: 11 » Kitap

Bir Dönemin Görsel Hikayesi Beyaz Güvercinli Adam,Ara Güler,Fotoğrafevi Yayınları ,Şubat 2007,158 sayfa

Türkçe-24*34cm

Fotoğraflarla anlatıma yönelik yayın Türkiye'de ilk defa bu kitapta gerçekleşmektedir. Bir belgesel, film dizisi gibi olayları başka bir anlatım yoludur."Beyaz Güvercinli Adam" Ecevit'in önemli bir dönemini yansıtmaktadır. Kitabı kendisi görmüş çok beğenmiş hatta bizzat yazılarda düzeltmeler yapmıştı."Beyaz Güvercinli Adam" gibi bir kitabın belgeleri ancak yıllar süresince toplanabilir. Bu kitabın ilk fotoğrafı 1957'de çekildi ancak 1960 başı ve sonrası ele alındı.

Details
Lot: 15 » Kitap

Doğumunun 125. Yılı Anısına, Din, Bilim, Uygarlık ve Atatürk,Derleyen:Dr.Mehmet Bulut,Ankara 2007,Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları,152 sayfa

Türkçe-22*29cm

Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 125. yılı vesilesiyle hazırlanan eserde, Diyanet İşleri Başkanlığının gazete ve dergi gibi yayınlarında daha önce yayımlanan makaleler bir araya getirilmiştir. Yaklaşık 40 yıllık bir süreçte yayımlanan yazılardan derlenerek oluşturulan eser, altı bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler “Atatürk’ü Tanımak ve Anlamak”, “Atatürk’ün Kişiliği”, “Bilim, Uygarlık ve Atatürk”, “Atatürk ve İslâm Dini”, “Milli Mücadele, Atatürk ve Din Adamları” ve “Eseri / Konuşmalarından Seçmeler” başlıklarını taşımaktadır.

Details
Lot: 45 » Kitap

Hippodrom / Atmeydanı - İstanbul'un Tarih Sahnesi /2 Cilt Takım ,2010 Pera Müzesi,Cilt 1:371 sayfa,Cilt 2: 345 sayfa

Türkçe-İngilice,24*28cm

Bizans İstanbulu’nun en büyük ve en önemli yapılarından biri olan Hippodrom, kentin merkezinde imparatorluk sarayının hemen yanında yer alırdı. 4. yüzyıldan 7. yüzyıla kadar, sadece en heyecanlı ve en gözde atlı araba yarışlarının, gösterilerin yapıldığı bir alan olmakla kalmamış; aynı zamanda, imparatorların tahta getirildiği, askeri zaferlerin görkemli gösterilerle kutlandığı ve halkın, imparatorlarının huzurunda isteklerini dile getirebildikleri en önemli kamusal alan olmuştu. Atmeydanı ise Osmanlı dönemi İstanbulu’nun en önemli ve hareketli kamusal alanlarından biri oldu. Cumhuriyetin kuruluş dönemi

Details
previous
Go to Page: / 3
next