Lot: 1

Current Price: 10 TL Starting Bid: 10 TL Estimated: TL Losing Winning

Burhan Uygur - Galata Sanat Galerisi 14 Ekim - 4 Kasım 1981 Sergi Afişi, ''Bir Kuşun Resmini Yapmak İçin J.P.'' Yazılı.

1940 yılında Tirebolu'da doğdu. 1968 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'ni bitirdi. 1970 yılında Salzburg Yaz Akademisi'nde bir süre çalıştı ve Hollanda'da bir sokak sergisi açtı. Burhan Uygur, resmin şiirsel boyutlarını zenginleştiren eserleriyle birçok kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. 1965 yılında Çağdaş Ressamlar Cemiyeti'nin düzenlediği yılın genç ressam yarışmasında Oya Katoğlu ile birinciliği paylaşmış, ayrıca Sedat Simavi Vakfı görsel sanatlar ödülünü almıştır. Ressam, 1992 yılında ölmüştür.

23x34 cm

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Burhan Uygur - Galata Sanat Galerisi 14 Ekim - 4 Kasım 1981 Sergi Afişi, ''Bir Kuşun Resmini Yapmak İçin J.P.'' Yazılı.-1940 yılında Tirebolu'da doğdu. 1968 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'ni bitirdi. 1970 yılında Salzburg Yaz Akademisi'nde bir süre çalıştı ve Hollanda'da bir sokak sergisi açtı. Burhan Uygur, resmin şiirsel boyutlarını zenginleştiren eserleriyle birçok kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır.

1965 yılında Çağdaş Ressamlar Cemiyeti'nin düzenlediği yılın genç ressam yarışmasında Oya Katoğlu ile birinciliği paylaşmış, ayrıca Sedat Simavi Vakfı görsel sanatlar ödülünü almıştır. Ressam, 1992 yılında ölmüştür.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Burhan Uygur - Galata Sanat Galerisi 14 Ekim - 4 Kasım 1981 Sergi Afişi, ''Bir Kuşun Resmini Yapmak İçin J.P.'' Yazılı.-1940 yılında Tirebolu'da doğdu. 1968 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'ni bitirdi. 1970 yılında Salzburg Yaz Akademisi'nde bir süre çalıştı ve Hollanda'da bir sokak sergisi açtı. Burhan Uygur, resmin şiirsel boyutlarını zenginleştiren eserleriyle birçok kişisel sergi açmış ve birçok karma sergiye katılmıştır. 1965 yılında Çağdaş Ressamlar Cemiyeti'nin düzenlediği yılın genç ressam yarışmasında Oya Katoğlu ile birinciliği paylaşmış, ayrıca Sedat Simavi Vakfı görsel sanatlar ödülünü almıştır. Ressam, 1992 yılında ölmüştür.

    TLSold
  • Türk Ressam Salih Acar Resimleriyle 1982 Yılı Takvimi-Türk ressam Salih Acar 1927 yılında Filibe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Filibe’de tamamladıktan sonra Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde okudu(1945-1950). 1950’de İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Ayrıca iki yıl süreyle Zühtü Müridoğlu’nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı. Akademi’yi bitirdikten sonra, herhangi bir görev almayarak sanat çalışmalarına yöneldi. Bu arada Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne girdi. Büyük pano çalışmalarına ve dekoratif nitelikli resimlere ağırlık verdi. Ayrıca fresk tekniğinde duvar resimleri yaptı; gravür ve desenler çizdi, Efes ve Tarabya Oteli yarışmalarını kazanarak bu yapıların duvarlarına fresk ve sgraffito türünde uygulamalar yaptı. Büyük kentlerde, çeşitli duvar resimleri çalışmalarında bulundu. Resmin yanı sıra, heykel sanatçısı olarak da bazı denemelere girişti. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı. 1966 yılına kadar genellikle yöresel köylü figürlerinin üsluplaştırılmasına dayalı bir sanat anlayışı doğrultusunda yapıtlar veren Salih Acar, yüzeye bağlı, süsleyici ve çizgisel bir anlatıma öncelik tanıyan bu çalışmalarında, kırsal kesime özgü yaşamı, gerçekçi ve illüstratif bir bakış açısıyla yansıttı.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Türk Ressam Salih Acar Resimleriyle 1982 Yılı Takvimi-Türk ressam Salih Acar 1927 yılında Filibe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Filibe’de tamamladıktan sonra Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde okudu(1945-1950). 1950’de İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Ayrıca iki yıl süreyle Zühtü Müridoğlu’nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı. Akademi’yi bitirdikten sonra, herhangi bir görev almayarak sanat çalışmalarına yöneldi. Bu arada Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne girdi. Büyük pano çalışmalarına ve dekoratif nitelikli resimlere ağırlık verdi. Ayrıca fresk tekniğinde duvar resimleri yaptı; gravür ve desenler çizdi, Efes ve Tarabya Oteli yarışmalarını kazanarak bu yapıların duvarlarına fresk ve sgraffito türünde uygulamalar yaptı. Büyük kentlerde, çeşitli duvar resimleri çalışmalarında bulundu. Resmin yanı sıra, heykel sanatçısı olarak da bazı denemelere girişti. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı. 1966 yılına kadar genellikle yöresel köylü figürlerinin üsluplaştırılmasına dayalı bir sanat anlayışı doğrultusunda yapıtlar veren Salih Acar, yüzeye bağlı, süsleyici ve çizgisel bir anlatıma öncelik tanıyan bu çalışmalarında, kırsal kesime özgü yaşamı, gerçekçi ve illüstratif bir bakış açısıyla yansıttı.

    TLSold
  • Resim- Türk Soyutunun Yeni Anlamı, Atılgan Bayar, 2003 - Birinci Basım, Fotoğraflar: Müjgan Culfa, Baskı ve Cilt: Mart Matbaacılık, 64 Sayfa.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Resim- Türk Soyutunun Yeni Anlamı, Atılgan Bayar, 2003 - Birinci Basım, Fotoğraflar: Müjgan Culfa, Baskı ve Cilt: Mart Matbaacılık, 64 Sayfa.

    TLSold
  • EDPA Sanat Galerisi 23 Mayıs - 11 Haziran 1990 Sanat Afişi-Kat İzi Mevcut.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    EDPA Sanat Galerisi 23 Mayıs - 11 Haziran 1990 Sanat Afişi-Kat İzi Mevcut.

    TLSold
  • Mikhail Zlatkovsky Sanat Afişi - EDPA Sanat Galerisi 14 Haziran - 25 Haziran 1990-Kat İzi Mevcut. Kızıl ordu subaylarına mensup bir aileden gelen Mikhail M. Zlatkovsky, 21 Ağustos 1944’te Tambov bölgesindeki Aziz Christopher köyünde doğmuştur. Zlatkovsky’nin Rusya kökü 12. yy. sonlarındaki Polonya soylularına kadar dayanmaktadır. Kostyushko isyanının bastırılmasından sonra sanatçının büyük büyük babası Rusya’ya sürgüne gönderilmiştir. Mikhail M.Zlatkovsky; Moskova Mühendislik-Fizik Enstitütüsü Nükleer Fizik Bölümü’nü (Temel Kitlelerin Hız Kazanımı alanında ihtisaslaşmış olarak) bitirmiş  ve 5 yıl araştırmacı-fizikçi olarak çalışmıştır. 1971’de Fizik alanından ayrılmış, serbest sanatçı olarak çalışmaya başlamış ve çok sayıda önde gelen gazete ve dergide baş sanat tasarımcısı olarak görev yapmıştır. 1993-98 yılları arasında Amerika’ya giderek orada bir gazetenin baş sanat yönetmenliğini yürütmüştür. Şu anda New Messages adlı ulusal gazetede editör karikatürist olarak çalışmaktadır. Genel olarak çalışma alanları; siyasi karikatür, çizgi film, kitap ve dergi resimleri, ve poster ağırlıklıdır. Sanat uygulamalarının yanında kuramsal çalışmalar ve araştırmalar da yapmıştır. Devlet Sanat Enstitüsü’nde Rusya Karikatür Tarihi isimli  doktora tezi ve İmaj Yaratım Teorisi ve Uygulaması isimli ders kitabını yazmıştır. 1991-2001 yıllarında Moskova Devlet Üniversitesi  Gazetecilik Bölümü’nden Profesör unvanını almış ayrıca Rus Gazeteciler Sendikası’nda sekreterlik de yapmıştır. Sanat çalışmalarının olgunluk yıllarında  dünyadaki  büyük sanat ödüllerinin pek çoğunu almıştır. Sayısal bir döküm yapılacak olursa; 211 ulusal ve uluslararası animasyon, karikatür, poster, grafik tasarım ve çizim ödülü. Örneğin; Bulgaristan’da ‘Golden Esope’, Canada’da ‘Grand Prix’, Belçika’da iki kez ‘Golden Hat’ Türkiye’de Sedat Simavi Ödülü , Güney Kore’de ‘Grand Prix’, İtalya’da ‘Golden Date’, Belçika’da ‘Golden Egg’, Polonya’da ‘Gold Pencil’, Rusya’da ‘Gold Pen’, Portekiz’de 2 kez En İyi Sanatçı Ödülü’ ve benzeri önemli ödüller kazanmıştır. Pek çok uluslararası yarışmada jüri üyesi olmuştur. Belçika, Almanya, Fransa, İtalya( 2 kez), Malta, Polonya( 2 kez), Rusya, İsviçre ve Amerika’da kişisel sergiler açmıştır. Rusya Karikatürcüler Birliği’ni kurmuş ve başkanlığını yürütmüştür. FECO (Avrupa Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu)’nun Rusya  Başkanlığı’nı yürütmektedir.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Mikhail Zlatkovsky Sanat Afişi - EDPA Sanat Galerisi 14 Haziran - 25 Haziran 1990-Kat İzi Mevcut. Kızıl ordu subaylarına mensup bir aileden gelen Mikhail M. Zlatkovsky, 21 Ağustos 1944’te Tambov bölgesindeki Aziz Christopher köyünde doğmuştur. Zlatkovsky’nin Rusya kökü 12. yy. sonlarındaki Polonya soylularına kadar dayanmaktadır. Kostyushko isyanının bastırılmasından sonra sanatçının büyük büyük babası Rusya’ya sürgüne gönderilmiştir. Mikhail M.Zlatkovsky; Moskova Mühendislik-Fizik Enstitütüsü Nükleer Fizik Bölümü’nü (Temel Kitlelerin Hız Kazanımı alanında ihtisaslaşmış olarak) bitirmiş ve 5 yıl araştırmacı-fizikçi olarak çalışmıştır. 1971’de Fizik alanından ayrılmış, serbest sanatçı olarak çalışmaya başlamış ve çok sayıda önde gelen gazete ve dergide baş sanat tasarımcısı olarak görev yapmıştır. 1993-98 yılları arasında Amerika’ya giderek orada bir gazetenin baş sanat yönetmenliğini yürütmüştür. Şu anda New Messages adlı ulusal gazetede editör karikatürist olarak çalışmaktadır. Genel olarak çalışma alanları; siyasi karikatür, çizgi film, kitap ve dergi resimleri, ve poster ağırlıklıdır. Sanat uygulamalarının yanında kuramsal çalışmalar ve araştırmalar da yapmıştır. Devlet Sanat Enstitüsü’nde Rusya Karikatür Tarihi isimli doktora tezi ve İmaj Yaratım Teorisi ve Uygulaması isimli ders kitabını yazmıştır. 1991-2001 yıllarında Moskova Devlet Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden Profesör unvanını almış ayrıca Rus Gazeteciler Sendikası’nda sekreterlik de yapmıştır. Sanat çalışmalarının olgunluk yıllarında dünyadaki büyük sanat ödüllerinin pek çoğunu almıştır. Sayısal bir döküm yapılacak olursa; 211 ulusal ve uluslararası animasyon, karikatür, poster, grafik tasarım ve çizim ödülü. Örneğin; Bulgaristan’da ‘Golden Esope’, Canada’da ‘Grand Prix’, Belçika’da iki kez ‘Golden Hat’ Türkiye’de Sedat Simavi Ödülü , Güney Kore’de ‘Grand Prix’, İtalya’da ‘Golden Date’, Belçika’da ‘Golden Egg’, Polonya’da ‘Gold Pencil’, Rusya’da ‘Gold Pen’, Portekiz’de 2 kez En İyi Sanatçı Ödülü’ ve benzeri önemli ödüller kazanmıştır. Pek çok uluslararası yarışmada jüri üyesi olmuştur. Belçika, Almanya, Fransa, İtalya( 2 kez), Malta, Polonya( 2 kez), Rusya, İsviçre ve Amerika’da kişisel sergiler açmıştır. Rusya Karikatürcüler Birliği’ni kurmuş ve başkanlığını yürütmüştür. FECO (Avrupa Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu)’nun Rusya Başkanlığı’nı yürütmektedir.

    TLSold
  • Salih Acar Resim Sergisi 31 Ekim - 19 Kasım 1998, Galeri PurArt Sanat Afişi-Kat İzi Mevcut.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Salih Acar Resim Sergisi 31 Ekim - 19 Kasım 1998, Galeri PurArt Sanat Afişi-Kat İzi Mevcut.

    TLSold
  • Leon Hicks - Baskı Sanatı / Prints, Küçük Kuş Resmi

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Leon Hicks - Baskı Sanatı / Prints, Küçük Kuş Resmi

    TLSold
  • Fikret Mualla Sainte-Anne Desenleri 19 Kasım - 19 Aralık '92, Sergi Broşürü, Fikret Mualla Çizim (Baskı) Görselli-(1904 İstanbul - 1967 Fransa), Türk ressamı ve desencisi. Soyadı Saygı. 1930 yılına kadar Almanya'da gravür, Paris'te resim çalışmaları yaptı. 1934'te Türkiye'ye dönerek resim öğretmeni olarak çalıştı. İstanbul'da bir yıl akıl hastanesinde kaldı. 1938'de Paris'e yerleşti. Yaşamı yoksulluk ve yalnızlık içinde geçti. Son yılları Alp eteklerindeki bir köy olan Reillane'ın belediye başkanının karısı Madam Angles'in evinde geçti. Figüratif resimleriyle eleştirmenlerin övgüsünü kazandı. Yapıtlarının çoğu, Madam Angles'in, koleksiyoncu Bruna Basrano'nun ve dekoratör France Bertin'in koleksiyonlarında ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'ndedir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Fikret Mualla Sainte-Anne Desenleri 19 Kasım - 19 Aralık '92, Sergi Broşürü, Fikret Mualla Çizim (Baskı) Görselli-(1904 İstanbul - 1967 Fransa), Türk ressamı ve desencisi. Soyadı Saygı. 1930 yılına kadar Almanya'da gravür, Paris'te resim çalışmaları yaptı. 1934'te Türkiye'ye dönerek resim öğretmeni olarak çalıştı. İstanbul'da bir yıl akıl hastanesinde kaldı. 1938'de Paris'e yerleşti. Yaşamı yoksulluk ve yalnızlık içinde geçti. Son yılları Alp eteklerindeki bir köy olan Reillane'ın belediye başkanının karısı Madam Angles'in evinde geçti. Figüratif resimleriyle eleştirmenlerin övgüsünü kazandı. Yapıtlarının çoğu, Madam Angles'in, koleksiyoncu Bruna Basrano'nun ve dekoratör France Bertin'in koleksiyonlarında ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'ndedir.

    TLSold
  • Sanat Çevresi, Ağustos 1979, Sayı: 10, 33 Sayfa.-İçerisinde; Mahmut Cûda, Türk Ressam Kemal Bastuji, Richard Smith, Türk Sinemasının Sorunları, Erol Kınalı Sergileri ile İlgili Haberler Mevcut.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Sanat Çevresi, Ağustos 1979, Sayı: 10, 33 Sayfa.-İçerisinde; Mahmut Cûda, Türk Ressam Kemal Bastuji, Richard Smith, Türk Sinemasının Sorunları, Erol Kınalı Sergileri ile İlgili Haberler Mevcut.

    TLSold
  • Özer Kabaş 4 Mayıs - 29 Mayıs 1982 Sanat Afişi, MSG Maçka Sanat Galerisi -Özer Kabaş (1934 – 1998, İstanbul) Türk ressam ve baskı sanatçısı. Resimlerinde titiz bir işçilikle denizi ve deniz insanlarını canlandırmıştır. 1 Mayıs 1934’te Mersin’de doğdu. Robert Kolej’ de eğitim gördü. 1959’da aynı okulun Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl ABD’de Yale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girdi. 1962’de bu fakülteyi bitirdi ve Türkiye’ye döndü. Robert Kolej’de öğretim üyeliğine başladı. 1971’de Güzel Sanatlar Akademisi (şimdi Mimar Sinan Üniversitesi) Temel Sanat Eğitimi Kürsüsü’ne geçti. 1983’te doçent oldu. Özgün baskı ve desenlerinde, durağan yüzeylerle çelişen dinamik bir çizgi örgüsü kullanmış ve sürekli bir titreşim duygusu veren hareketli yapıtlar oluşturmuştur. Özellikle denizi ve deniz insanlarını konu alan yağlıboya resimlerinde ise, yalın, açık-koyu ağırlıklı renk uyumları, ölçülü ve özenli bir boya işçiliği göze çarpar. Sanatında öz ve biçim dengeli bir bütün oluşturur. Yalınkat gerçekçilikten olduğu kadar, fanteziden de uzak durmayı seçmiştir. • YAPITLAR (başlıca): Fesliler, 1969; Palatya, 1979, Ankara Resim ve Heykel Müzesi; Bumbarla, 1980, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi; Bumbarla, 1980, Ankara Resim ve Heykel Müzesi; Kayık, 1981; Ahırkapı, 1981; Balıkçı, 1982; Köypostası, 1982; İçerleme, 1982.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Özer Kabaş 4 Mayıs - 29 Mayıs 1982 Sanat Afişi, MSG Maçka Sanat Galerisi -Özer Kabaş (1934 – 1998, İstanbul) Türk ressam ve baskı sanatçısı. Resimlerinde titiz bir işçilikle denizi ve deniz insanlarını canlandırmıştır. 1 Mayıs 1934’te Mersin’de doğdu. Robert Kolej’ de eğitim gördü. 1959’da aynı okulun Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl ABD’de Yale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girdi. 1962’de bu fakülteyi bitirdi ve Türkiye’ye döndü. Robert Kolej’de öğretim üyeliğine başladı. 1971’de Güzel Sanatlar Akademisi (şimdi Mimar Sinan Üniversitesi) Temel Sanat Eğitimi Kürsüsü’ne geçti. 1983’te doçent oldu. Özgün baskı ve desenlerinde, durağan yüzeylerle çelişen dinamik bir çizgi örgüsü kullanmış ve sürekli bir titreşim duygusu veren hareketli yapıtlar oluşturmuştur. Özellikle denizi ve deniz insanlarını konu alan yağlıboya resimlerinde ise, yalın, açık-koyu ağırlıklı renk uyumları, ölçülü ve özenli bir boya işçiliği göze çarpar. Sanatında öz ve biçim dengeli bir bütün oluşturur. Yalınkat gerçekçilikten olduğu kadar, fanteziden de uzak durmayı seçmiştir. • YAPITLAR (başlıca): Fesliler, 1969; Palatya, 1979, Ankara Resim ve Heykel Müzesi; Bumbarla, 1980, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi; Bumbarla, 1980, Ankara Resim ve Heykel Müzesi; Kayık, 1981; Ahırkapı, 1981; Balıkçı, 1982; Köypostası, 1982; İçerleme, 1982.

    TLSold
  • Zekai Ormancı Resim Sergisi - Garanti Bankası Sanat Galerisi, 7-28 Şubat 1986 Tarihli Sanat Broşürü-Zekai ORMANCI, 5 Ocak 1949 tarihinde Aydın'da doğdu. 1937 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nü bitirdi. Öğrenim süresi içinde Zeki Faik İzer - Özdemir Altan Atölyesi'nden çalıştı. 1980 yılında Avusturya Hükümeti'nin burslusu olarak gittiği Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi'nde Albert Bitran ile çalıştı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Halı resim (Tapisserie) Atölyesini kurdu. 1986'da doçentliğe yükseltildi. 1995'de profesör oldu. Yurt içinde ve yurt dışında birçok sanatsal etkinliğe katıldı. 1990'da, yeni yapılan T.C. Cumhurbaşkanlığı Köşkü Şeref Holü'ne asılacak halı resim için verdiği projesi kabul edildi. 340x900cm. (yaklaşık 30 m²) boyutlarındaki bu halı resmi yoğun bir çalışma temposu içinde, öğrencisi ressam Harun Acı'nın katkılarıyla 9 ayda tamamlandı. Eser, halen Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde asılı bulunmaktadır. 1993 yılında, merkezi Paris'te olan Artıfex kuruluşunun düzenlediği Uluslararası 'Texliles Mediterranees' sergisine Türkiye'yi temsilen davet edildi. Fransa'nın Narbonne kentine bağlı Gruissan'da gerçekleştirilen ve Akdeniz ülkelerinden birçok ünlü sanatçının katıldığı bu sergiye iki halı resimle katıldı. Eserleri yurt içinde ve dışında çeşitli müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Zekai Ormancı Resim Sergisi - Garanti Bankası Sanat Galerisi, 7-28 Şubat 1986 Tarihli Sanat Broşürü-Zekai ORMANCI, 5 Ocak 1949 tarihinde Aydın'da doğdu. 1937 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nü bitirdi. Öğrenim süresi içinde Zeki Faik İzer - Özdemir Altan Atölyesi'nden çalıştı. 1980 yılında Avusturya Hükümeti'nin burslusu olarak gittiği Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi'nde Albert Bitran ile çalıştı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Halı resim (Tapisserie) Atölyesini kurdu. 1986'da doçentliğe yükseltildi. 1995'de profesör oldu. Yurt içinde ve yurt dışında birçok sanatsal etkinliğe katıldı. 1990'da, yeni yapılan T.C. Cumhurbaşkanlığı Köşkü Şeref Holü'ne asılacak halı resim için verdiği projesi kabul edildi. 340x900cm. (yaklaşık 30 m²) boyutlarındaki bu halı resmi yoğun bir çalışma temposu içinde, öğrencisi ressam Harun Acı'nın katkılarıyla 9 ayda tamamlandı. Eser, halen Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde asılı bulunmaktadır. 1993 yılında, merkezi Paris'te olan Artıfex kuruluşunun düzenlediği Uluslararası 'Texliles Mediterranees' sergisine Türkiye'yi temsilen davet edildi. Fransa'nın Narbonne kentine bağlı Gruissan'da gerçekleştirilen ve Akdeniz ülkelerinden birçok ünlü sanatçının katıldığı bu sergiye iki halı resimle katıldı. Eserleri yurt içinde ve dışında çeşitli müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
  • Türk - Alman Kültür Enstitüsü ve Karikatürcüler Derneği - Paul Flora Çift Lisan Sanat Galerisi Davet Broşürü, 1979, -Paul FLORA (1922-15 Mayıs 2009) Avusturyalı karikatürcü. Almanca konuşulan ülkelerde yazısız karikatürün öncüsü olmuştur. 29 Flaziran 1922’de Güney Tirol’de Glurns (bugün İtalya’da Glorenza) kasabasında doğdu. Babası kasabanın doktoruydu. 1937’de gördüğü Avusturyalı grafik sanatçısı A. Kubin (1877-1959) üzerine yazılmış bir kitap, Flora’da resim sanatına karşı ilgi uyandırdı. 1942-1944 arasında Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gördü. II. Dünya Savaşı'n sonlarına doğru askere alındı. Savaştan sonra serbest grafikçi olarak çalışmaya başladı. Karikatürleri ve kitap resimleriyle ün kazandı. Resimlediği kitaplar arasında O. Wilde, W. Hildesheimer, M. Ayme gibi yazarların yapıtları da vardır. Flora 1948’de Tirol Eyaleti’nin sanat ödülünü ve Viyana’daki Yeni Sanatı Destekleme Derneği’nin özendirme ödülünü kazandı. 1957’den sonra ünlü Alman dergisi Die Zeit için politik içerikli karikatürler çizmeye başladı. 1962’de Avusturya Eğitim Bakanlığı kendisine profesör unvanını verdi. Flora’nm karikatürleri güncel politikadan düş gücü ürünü yaratıkların maceralarına kadar çok çeşitli konuları kapsar. Karikatürü, öncelikle çizgiyle gülme duygusu uyandırabilen bir sanat olarak gördüğü için, gülmecesi de yazıdan çok çizgi ile anlatıma dayanır, ince çizgiler ve taramalarla çalışmayı sever. Kopuverecekmişçesine ince bu çizgileri sağlam bir düzenleme içinde örerek kullanır. Yapıtlarıyla II. Dünya Sava-şı’ndan sonra Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde yazısız karikatürün öncüsü olmuştur.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Türk - Alman Kültür Enstitüsü ve Karikatürcüler Derneği - Paul Flora Çift Lisan Sanat Galerisi Davet Broşürü, 1979, -Paul FLORA (1922-15 Mayıs 2009) Avusturyalı karikatürcü. Almanca konuşulan ülkelerde yazısız karikatürün öncüsü olmuştur. 29 Flaziran 1922’de Güney Tirol’de Glurns (bugün İtalya’da Glorenza) kasabasında doğdu. Babası kasabanın doktoruydu. 1937’de gördüğü Avusturyalı grafik sanatçısı A. Kubin (1877-1959) üzerine yazılmış bir kitap, Flora’da resim sanatına karşı ilgi uyandırdı. 1942-1944 arasında Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gördü. II. Dünya Savaşı'n sonlarına doğru askere alındı. Savaştan sonra serbest grafikçi olarak çalışmaya başladı. Karikatürleri ve kitap resimleriyle ün kazandı. Resimlediği kitaplar arasında O. Wilde, W. Hildesheimer, M. Ayme gibi yazarların yapıtları da vardır. Flora 1948’de Tirol Eyaleti’nin sanat ödülünü ve Viyana’daki Yeni Sanatı Destekleme Derneği’nin özendirme ödülünü kazandı. 1957’den sonra ünlü Alman dergisi Die Zeit için politik içerikli karikatürler çizmeye başladı. 1962’de Avusturya Eğitim Bakanlığı kendisine profesör unvanını verdi. Flora’nm karikatürleri güncel politikadan düş gücü ürünü yaratıkların maceralarına kadar çok çeşitli konuları kapsar. Karikatürü, öncelikle çizgiyle gülme duygusu uyandırabilen bir sanat olarak gördüğü için, gülmecesi de yazıdan çok çizgi ile anlatıma dayanır, ince çizgiler ve taramalarla çalışmayı sever. Kopuverecekmişçesine ince bu çizgileri sağlam bir düzenleme içinde örerek kullanır. Yapıtlarıyla II. Dünya Sava-şı’ndan sonra Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde yazısız karikatürün öncüsü olmuştur.

    TLSold
  • Semih Balcıoğlu Gravür + Karikatür Sergisi 12 Mart - 1 Nisan 1991, EDPA Sanat Galerisi Sanat Afişi -Kat İzi Mevcut. 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Işık Lisesi'nde okudu. 1952 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü'nü bitirdi. İlk karikatürü, mizah dergisi Akbaba'nın 'Genç Fırçalar' sayfasında çıktı (1943). İlhan Selçuk'la birlikte Taş-Karikatür dergilerini yayınladı. Çarşaf ve Çivi dergilerini yönetti. Akşam, Vatan, Hürriyet, Dünya, Tercüman, Politika, Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Akbaba, Taş, Karikatür, Taş-Karikatür, Özgür İnsan, Yankı, Çarşaf ve Çivi gibi dergilerde çizdi. 1969 yılında iki arkadaşıyla Karikatürcüler Derneği'ni kurdu. Üç kez bu derneğin başkanlığını yürüttü (1970-72, 1975-76, 1978-79). 1996'da derneğin onursal başkanı oldu. 1973-79 yıllarında Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın genel başkanlığını yürüttü. Türkiye'de üç boyutlu karikatürü gerçekleştiren ilk sanatçılardan biridir. Evli ve bir kız çocuğu vardır. Basın Şeref Kartı sahibiydi. 27 Ekim 2006 tarihinde İstanbul'da vefat etti. SERGİLERİ: Toplam 67 kişisel sergi açtı. Bu sergilerden yedisi yurtdışında oldu: Skopje 1972, Paris 1975, New Castle 1978, Frankfurt 1981, Melbourne, Sidney, Canberra 1994. Karikatürleri Tolentino, Gabrovo, Basel ve Varşova'daki karikatür müzelerinde yer aldı. Almanya'da Wilhelm-Busch Karikatür Müzesi'nde sergilendi. ÖDÜLLERİ: Meslek hayatında yurtiçi ve yurtdışında 41 ödül kazandı. Gümüş Güvercin (Skopje), Altın Madalya (Pescara), Altın Palmiye, Gümüş Hurma (Bordighera), Türkiye İş Bankası Büyük Ödülü, Abdi İpekçi Barış ve Kardeşlik Ödülü, Tüyap Şükran Ödülü, Karikatür Vakfı Onur Ödülü bunlardan bir kaçıdır. 1999 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'nü aldı. 15 Ocak 2002 tarihinde Mimar Sinan Üniversitesince 'Onursal Doktor' unvanı verildi. Gabrovo Mizah Evi'nin yaptığı oylama sonucu dünyanın 106 çizerinden biri olarak kabul edildi. Güle Güle İstanbul adlı kitabı, İtalya'nın Pescara kentinde yapılan uluslararası karikatür kitapları yarışmasında birinci oldu. ESERLERİ: 1952'den itibaren yayınladığı karikatür kitaplarının sayısı 19'dur. Bazı kitapları şunlardır: Yazısız Çizgiler (1972) 50 Yılın Türk Mizah ve Karikatürü (1973; Ferit Öngören'le) I. MC (1978) Güle Güle İstanbul (1979) Cumhuriyet Dönemi Türk Karikatürü (1983) Gözüm Görmesin (1985) Karikaturgut (1990) Galeri Çiller (1993) Hacı-Bacı (1996)

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Semih Balcıoğlu Gravür + Karikatür Sergisi 12 Mart - 1 Nisan 1991, EDPA Sanat Galerisi Sanat Afişi -Kat İzi Mevcut. 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Işık Lisesi'nde okudu. 1952 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü'nü bitirdi. İlk karikatürü, mizah dergisi Akbaba'nın 'Genç Fırçalar' sayfasında çıktı (1943). İlhan Selçuk'la birlikte Taş-Karikatür dergilerini yayınladı. Çarşaf ve Çivi dergilerini yönetti. Akşam, Vatan, Hürriyet, Dünya, Tercüman, Politika, Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Akbaba, Taş, Karikatür, Taş-Karikatür, Özgür İnsan, Yankı, Çarşaf ve Çivi gibi dergilerde çizdi. 1969 yılında iki arkadaşıyla Karikatürcüler Derneği'ni kurdu. Üç kez bu derneğin başkanlığını yürüttü (1970-72, 1975-76, 1978-79). 1996'da derneğin onursal başkanı oldu. 1973-79 yıllarında Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın genel başkanlığını yürüttü. Türkiye'de üç boyutlu karikatürü gerçekleştiren ilk sanatçılardan biridir. Evli ve bir kız çocuğu vardır. Basın Şeref Kartı sahibiydi. 27 Ekim 2006 tarihinde İstanbul'da vefat etti. SERGİLERİ: Toplam 67 kişisel sergi açtı. Bu sergilerden yedisi yurtdışında oldu: Skopje 1972, Paris 1975, New Castle 1978, Frankfurt 1981, Melbourne, Sidney, Canberra 1994. Karikatürleri Tolentino, Gabrovo, Basel ve Varşova'daki karikatür müzelerinde yer aldı. Almanya'da Wilhelm-Busch Karikatür Müzesi'nde sergilendi. ÖDÜLLERİ: Meslek hayatında yurtiçi ve yurtdışında 41 ödül kazandı. Gümüş Güvercin (Skopje), Altın Madalya (Pescara), Altın Palmiye, Gümüş Hurma (Bordighera), Türkiye İş Bankası Büyük Ödülü, Abdi İpekçi Barış ve Kardeşlik Ödülü, Tüyap Şükran Ödülü, Karikatür Vakfı Onur Ödülü bunlardan bir kaçıdır. 1999 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'nü aldı. 15 Ocak 2002 tarihinde Mimar Sinan Üniversitesince 'Onursal Doktor' unvanı verildi. Gabrovo Mizah Evi'nin yaptığı oylama sonucu dünyanın 106 çizerinden biri olarak kabul edildi. Güle Güle İstanbul adlı kitabı, İtalya'nın Pescara kentinde yapılan uluslararası karikatür kitapları yarışmasında birinci oldu. ESERLERİ: 1952'den itibaren yayınladığı karikatür kitaplarının sayısı 19'dur. Bazı kitapları şunlardır: Yazısız Çizgiler (1972) 50 Yılın Türk Mizah ve Karikatürü (1973; Ferit Öngören'le) I. MC (1978) Güle Güle İstanbul (1979) Cumhuriyet Dönemi Türk Karikatürü (1983) Gözüm Görmesin (1985) Karikaturgut (1990) Galeri Çiller (1993) Hacı-Bacı (1996)

    TLSold
  • Cumhuriyetin 60. Yılında 7. Sergi, İstanbul Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı, Arz Plastik Sanatçılar Grubu, 46 Sayfa-İçerisinde Bolca Resim Mevcuttur.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Cumhuriyetin 60. Yılında 7. Sergi, İstanbul Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı, Arz Plastik Sanatçılar Grubu, 46 Sayfa-İçerisinde Bolca Resim Mevcuttur.

    TLSold
  • Asker Ressamlar Grubu Resim Sergisi Broşürü, Parmakkapı İş-Sanat Galerisi Broşürü, 1979

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Asker Ressamlar Grubu Resim Sergisi Broşürü, Parmakkapı İş-Sanat Galerisi Broşürü, 1979

    TLSold
  • Sezon Açılış Karma Resim Sergisi 16 Ekim - 6 Kasım Sergi Davetiyesi, Neriman Erkut Sanat Galerisi-Karma Sergiye Katılan Sanatçılar: Salih Acar, Şeref Akdik, İlhan Berk, Hüseyin Bilişik, İbrahim Çallı, Nazlı Ecevit, Metin Eloğlu, Meral Karamanoğlu, Zuhal Köseler, Abdullah Meriçadalı, Işıl Özışık.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Sezon Açılış Karma Resim Sergisi 16 Ekim - 6 Kasım Sergi Davetiyesi, Neriman Erkut Sanat Galerisi-Karma Sergiye Katılan Sanatçılar: Salih Acar, Şeref Akdik, İlhan Berk, Hüseyin Bilişik, İbrahim Çallı, Nazlı Ecevit, Metin Eloğlu, Meral Karamanoğlu, Zuhal Köseler, Abdullah Meriçadalı, Işıl Özışık.

    TLSold
  • Angela Conner Heykel Sergisi 27 Eylül - 4 Kasım / Koray Ariş / Saim Bugay Heykel Sergisi 28 Eylül - 31 Ekim / Joan Miro Son Baskılar 5 Ekim 1989 - 31 Ekim 1989, Uluslararası 2. İstanbul Bienali Sergi Broşürü

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Angela Conner Heykel Sergisi 27 Eylül - 4 Kasım / Koray Ariş / Saim Bugay Heykel Sergisi 28 Eylül - 31 Ekim / Joan Miro Son Baskılar 5 Ekim 1989 - 31 Ekim 1989, Uluslararası 2. İstanbul Bienali Sergi Broşürü

    TLSold
  • J. Tichy Grafik Sergisi Kitapçığı

    Lot No: 18

    Lot: 18

    J. Tichy Grafik Sergisi Kitapçığı

    TLSold
  • Sema Ündeğer - Turgut Resim Sanat Galerisi, 2001 Sergi Davetiyesi-1942 İstanbul (Kadıköy Suadiye) doğumlu. Annesi çevirmen, babası veteriner ve heykeltıraş. Yurt içi ve yurt dışı birçok kişisel sergi açtı, karma sergilerde yer aldı. 12 ulusal, 8 uluslararası ödül aldı. 1986 yılında F.E.C.O (Federation of European Cartoonists) Avrupa Çizerler Birliği Türkiye Temsilcisi seçildi. Aynı yıl ABD’de yayımlanan uluslararası “Witty World International Cartoonisys” dergisinin Türkiye Editörü oldu. Sema Ündeğer, karikatür çiziminin yanı sıra resim, seramik, fotoğraf ve yazın sanatıyla da uğraşmakta. 1992 yılında “Sema” adlı kendi yayını bir kitabı da olan sanatçının, “Kirli Melekler” ve “Müzikatür” adlı çalışmaları da bulunmakta.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Sema Ündeğer - Turgut Resim Sanat Galerisi, 2001 Sergi Davetiyesi-1942 İstanbul (Kadıköy Suadiye) doğumlu. Annesi çevirmen, babası veteriner ve heykeltıraş. Yurt içi ve yurt dışı birçok kişisel sergi açtı, karma sergilerde yer aldı. 12 ulusal, 8 uluslararası ödül aldı. 1986 yılında F.E.C.O (Federation of European Cartoonists) Avrupa Çizerler Birliği Türkiye Temsilcisi seçildi. Aynı yıl ABD’de yayımlanan uluslararası “Witty World International Cartoonisys” dergisinin Türkiye Editörü oldu. Sema Ündeğer, karikatür çiziminin yanı sıra resim, seramik, fotoğraf ve yazın sanatıyla da uğraşmakta. 1992 yılında “Sema” adlı kendi yayını bir kitabı da olan sanatçının, “Kirli Melekler” ve “Müzikatür” adlı çalışmaları da bulunmakta.

    TLSold
  • Şahin Paksoy Resim Sergisi 7-12 Aralık 2004, İstanbulArt, Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması, Fotoğraflar: İrfan Yıldız, Baskı ve Cilt: Promat Basım yayın, İçerisinde Bolca Resim Vardır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Şahin Paksoy Resim Sergisi 7-12 Aralık 2004, İstanbulArt, Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması, Fotoğraflar: İrfan Yıldız, Baskı ve Cilt: Promat Basım yayın, İçerisinde Bolca Resim Vardır.

    TLSold
  • Feyhaman, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü 1970 Yayını.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Feyhaman, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü 1970 Yayını.

    TLSold
  • Ahmet Ekrem Ak'al Resim Sergisi, Rumeli Caddesi Akbank Sanat Galerisi 15-30 Aralık 1978 Sanat Broşürü

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Ahmet Ekrem Ak'al Resim Sergisi, Rumeli Caddesi Akbank Sanat Galerisi 15-30 Aralık 1978 Sanat Broşürü

    TLSold
  • Türk Motifleriyle Kravat ve Eşarp Dizayn Yarışması 147. Sergi, Yapı ve Kredi Bankası, 14 Haziran Salı - 14 Temmuz Perşembe 1977 Sergi Broşürü

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Türk Motifleriyle Kravat ve Eşarp Dizayn Yarışması 147. Sergi, Yapı ve Kredi Bankası, 14 Haziran Salı - 14 Temmuz Perşembe 1977 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Gülümser Atılgan Resim Sergisi, Bahariye Akbank Sanat Galerisi 29 Mart - 20 Nisan 1984 Sergi Broşürü-Bursalı ressam.
1957 yılında Bursa’da doğdu. 1978 yılında İDTGSYO (İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi) Resim bölümünü bitirdi. İstanbul’da serbest sanatçı olarak çalışmaktadır. 1977 yılında Türk Kültür Vakfı resim yarışmasında Jüri Özel Ödülü almıştır. Resimlerinde dekoratif öğeler, ağırlıklı bir etki taşır. Soyutlayıcı görüş ön plandadır. Kendi deyimi ile doğanın vahşi yönünü ortaya koymaya çalışmaktadır.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Gülümser Atılgan Resim Sergisi, Bahariye Akbank Sanat Galerisi 29 Mart - 20 Nisan 1984 Sergi Broşürü-Bursalı ressam. 1957 yılında Bursa’da doğdu. 1978 yılında İDTGSYO (İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi) Resim bölümünü bitirdi. İstanbul’da serbest sanatçı olarak çalışmaktadır. 1977 yılında Türk Kültür Vakfı resim yarışmasında Jüri Özel Ödülü almıştır. Resimlerinde dekoratif öğeler, ağırlıklı bir etki taşır. Soyutlayıcı görüş ön plandadır. Kendi deyimi ile doğanın vahşi yönünü ortaya koymaya çalışmaktadır.

    TLSold
  • 143. Sergi Şemsi Güner Sihirli Türkiye, Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden, Sergi Broşürü-Şemsi Güner (d. 15 Ocak 1933, İstanbul), fotoğraf sanatçısı. Ortaöğrenimini tamamla­dıktan sonra bir süre İstanbul Belediye Konservatuarı'nda şan öğrenimi gördü. 1949-51 arasında, karikatürcü Ramiz’in  özendirmesiyle Mizah’ta ve Akbaba’da çiz­di. 1954’ten sonra Tan ve Vatan gazetelerin­de ressam, Hayat dergisinde ve Hürriyet'im yan yayınlarında grafiker olarak çalıştı. 1972’den sonra serbest fotoğrafçılığa başla­dı. Amman ve Katar’da çektiği fotoğraflar 1979’da Maya, Ses ve Crossroads dergilerin­de yayımlandı. Photography Year Book 1979’da sekiz sayfasını Şemsi Güner’in fo­toğraflarına ayırdı. Güner 1980-83 arasında Yurt Ansiklopedisi için Türkiye’nin 67 ilin­den fotoğraflar çekti.

1973’te “Öyküler” adıyla ilk kişisel sergisi­ni açan Güner çeşitli karma sergilere de katıldı. 1980’de Yeni Fotoğraf dergisinin düzenlediği 5. Kuşaklar sergisinde, renkli baskıları yılın 10 fotoğrafı arasında yer aldı. 1985’te Milano’da düzenlenen Dünya Afiş Yarışması’nda gümüş madalyayla ödüllendi­rildi. Renkli fotoğraf dalında kuşağının önde gelen temsilcilerinden biridir. Kültür Bakanlığı’nın yayımladığı Topkapı Sarayı (1983) ve bir ilaç firması için hazırlanan Darüşşifalar (1986) adh kitapların da fotoğ­raflarını çekmiştir.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    143. Sergi Şemsi Güner Sihirli Türkiye, Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden, Sergi Broşürü-Şemsi Güner (d. 15 Ocak 1933, İstanbul), fotoğraf sanatçısı. Ortaöğrenimini tamamla­dıktan sonra bir süre İstanbul Belediye Konservatuarı'nda şan öğrenimi gördü. 1949-51 arasında, karikatürcü Ramiz’in özendirmesiyle Mizah’ta ve Akbaba’da çiz­di. 1954’ten sonra Tan ve Vatan gazetelerin­de ressam, Hayat dergisinde ve Hürriyet'im yan yayınlarında grafiker olarak çalıştı. 1972’den sonra serbest fotoğrafçılığa başla­dı. Amman ve Katar’da çektiği fotoğraflar 1979’da Maya, Ses ve Crossroads dergilerin­de yayımlandı. Photography Year Book 1979’da sekiz sayfasını Şemsi Güner’in fo­toğraflarına ayırdı. Güner 1980-83 arasında Yurt Ansiklopedisi için Türkiye’nin 67 ilin­den fotoğraflar çekti. 1973’te “Öyküler” adıyla ilk kişisel sergisi­ni açan Güner çeşitli karma sergilere de katıldı. 1980’de Yeni Fotoğraf dergisinin düzenlediği 5. Kuşaklar sergisinde, renkli baskıları yılın 10 fotoğrafı arasında yer aldı. 1985’te Milano’da düzenlenen Dünya Afiş Yarışması’nda gümüş madalyayla ödüllendi­rildi. Renkli fotoğraf dalında kuşağının önde gelen temsilcilerinden biridir. Kültür Bakanlığı’nın yayımladığı Topkapı Sarayı (1983) ve bir ilaç firması için hazırlanan Darüşşifalar (1986) adh kitapların da fotoğ­raflarını çekmiştir.

    TLSold
  • 144. Sergi Anadolu Kadını Giyimi (Sabiha Tansuğ Koleksiyonu), Yapı ve Kredi Bankası Kültür ev Sanat Hizmetlerinden, Galatasaray Sanat Galerisi 5 Mart 5 Nisan 1977 Sergi Broşürü-Sabiha Tansuğ, Türk etnolog, koleksiyoner ve Türk kültürü araştırmacısı. Anadolu giyim kültürü alanında çok zengin bir koleksiyonun sahibidir.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    144. Sergi Anadolu Kadını Giyimi (Sabiha Tansuğ Koleksiyonu), Yapı ve Kredi Bankası Kültür ev Sanat Hizmetlerinden, Galatasaray Sanat Galerisi 5 Mart 5 Nisan 1977 Sergi Broşürü-Sabiha Tansuğ, Türk etnolog, koleksiyoner ve Türk kültürü araştırmacısı. Anadolu giyim kültürü alanında çok zengin bir koleksiyonun sahibidir.

    TLSold
  • Işık Arıburnu -Seramik ve Desenli Kumaş Sergisi-, Bahariye Akbank Sanat Galerisi, 17-30 Kasım Sergi Broşürü

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Işık Arıburnu -Seramik ve Desenli Kumaş Sergisi-, Bahariye Akbank Sanat Galerisi, 17-30 Kasım Sergi Broşürü

    TLSold
  • Boğaziçi Ev ve Yalıları - Gemi Maket Yarışması -Türk Donanma Vakfı-, 140 .Sergi, Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden, Sergi Broşürü, 18 Ekim - 18 Kasım 1976, Galatasaray Sanat Galerisi

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Boğaziçi Ev ve Yalıları - Gemi Maket Yarışması -Türk Donanma Vakfı-, 140 .Sergi, Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden, Sergi Broşürü, 18 Ekim - 18 Kasım 1976, Galatasaray Sanat Galerisi

    TLSold
  • Saime Kurşunoğlu Seramik Sergisi - Osmanbey Akbank Sanat Galerisinde 20-30 Aralık 1983 Sergi Broşürü

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Saime Kurşunoğlu Seramik Sergisi - Osmanbey Akbank Sanat Galerisinde 20-30 Aralık 1983 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Güzel San'atlar Birliği Yıl:41, Ankara Resim Sergisi Broşürü, Halkevleri Genel Başkanlığı Salonlarında 1-15 Mayıs 1964, -Kat İzi Mevcut.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Güzel San'atlar Birliği Yıl:41, Ankara Resim Sergisi Broşürü, Halkevleri Genel Başkanlığı Salonlarında 1-15 Mayıs 1964, -Kat İzi Mevcut.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Eserlerinden: 150. Sergi, Ara Güler'in Fotoğraflarıyla İnsanlar Dünyasından, Galatasaray Sanat Galerisi, 27 Elül - 27 Ekim, -6 Ağustos 1928'de İstanbul'da doğdu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul'un Tiyatro Kurslarına devam etti; çünkü yönetmen veya oyun yazarı olmak istiyordu. 1950'de Yeni İstanbul Gazetesi'nde gazeteciliğe başlarken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam etti. 1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliği görevlerini üstlendi. 1954'de Hayat Dergisi'nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başladı. 1953'de Henri Cartier Bresson ile tanışarak Paris Magnum Ajansı'na katıldı ve İngiltere'de yayımlanan "Photography Annual Antolojisi" onu dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl ASMP'ye (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) tek Türk üye olarak kabul edildi. 1962'de Almanya'da çok az fotoğrafçıya verilen "Master of Leica" ünvanını kazandı. İsviçre'de çıkan Camera dergisinde kendisine özel bir sayı ayırdı. 1964'de Mariana Noris'in ABD'de basılan "Young Turkey" adlı yapıtında fotoğrafları kullanıldı.1967'de Japonya'da çıkan "Photography of the World" antolojisinde Richard Avedon ile birlikte bir dizi fotoğrafı yayınlandı. 1967'de Kanada'da açılan "İnsanların Dünyasına Bakışlar" sergisinde, 1968'de New York Modern Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Renkli Fotoğrafın On Ustası" adlı sergide; aynı yıl Almanya'da, Köln'de Fotokina Fuarı'nda yapıtları sergilendi.1970'de "Türkei" adında fotoğraf albümü Almanya'da yayımlandı. Sanat ve sanat tarihi konularındaki fotoğrafları ABD'de Time-Life, Horizon ve Nesweek kitap bölümlerince ve İsviçre'de Skira Yayınevi tarafından kullanıldı.1971'de Lord Kinross'un "Hagia-Sophia" (Ayasofya) kitabının fotoğraflarını çekti. Yine Skira yayınevince Picasso'nun 90. yaş günü için yayımlanan "Picasso Metamorphose et unite" adlı kitap için Picasso'nun foto-röportajını yaptı. 1972'de Paris Ulusal Kitaplıkta sergisi açıldı.1975'de ABD'ne davet edildi ve birçok ünlü Amerikalının fotoğraflarını çektikten sonra "Yaratıcı Amerikalılar" adlı sergisini dünyanın birçok kentinde sergiledi. Yine aynı yıl Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan "Kahramanın Sonu" adlı bir belgesel film çekti.1979'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin "Foto Muhabirliği" dalındaki birincilik ödülünü aldı. 1980'de fotoğraflarının bir kısmı Karacan Yayıncılığın bastığı "Fotoğraflar" adlı kitabında basıldı.1986'da Hürriyet Vakfı'nca basılan Prof. Abdullah Kuran'ın yazdığı "Mimar Sinan" kitabını fotoğrafladı. Aynı kitap 1987'de "Institute of Turkish Studies" tarafından Ingilizce olarak yayınlandı.1989'da "Ara Güler'in Sinemacıları" kitabı basıldı. 1991'de Dışişleri Bakanlığı için Halikarnas Balıkçısı'nın (Cevat Şakir Kabaağaçlı) "The Sixth Continent" adlı kitabını fotoğrafladı. Bu arada bütün dünyayı gezerek foto röportajlar yaptı ve bunları Magnum Ajansı ile dünyaya duyurdu. Ismet Inönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile röportajlar yaptı ve fotoğraflarını çekti. En ünlüsü fotoğrafçılara poz vermeyen Picasso röportajı. Yıllarca üstünde çalıştığı Mimar Sinan yapıtlarının fotoğrafları 1992'de Fransa'da, ABD ve İngiltere'de "Sinan, Architect of Soliman the Magnificent" adlı kitabı yayımlandı. Aynı yıl "Living in Turkey" adlı kitabı Ingiltere, ABD ve Singapur'da "Turkish Style" başlığıyla, Fransa'da "Demeures Ottomanes de Turquie" adıyla yayımlandı.1994'de "Eski İstanbul Anıları", 1995'de "Bir Devir Böyle Geçti", "Yitirilmiş Renkler ve Yüzlerinde Yeryüzü" fotoğraf kitapları yayımlandı. Ara Güler'in fotoğrafları Paris Ulusal Kitaplıkta, ABD'de Rochester Georg Eastman Müzesi'nde Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyonu'nda bulunuyor. Köln Museum Ludwing'de Das Imaginare Photo Museum'da fotoğrafları sergileniyor.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Eserlerinden: 150. Sergi, Ara Güler'in Fotoğraflarıyla İnsanlar Dünyasından, Galatasaray Sanat Galerisi, 27 Elül - 27 Ekim, -6 Ağustos 1928'de İstanbul'da doğdu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul'un Tiyatro Kurslarına devam etti; çünkü yönetmen veya oyun yazarı olmak istiyordu. 1950'de Yeni İstanbul Gazetesi'nde gazeteciliğe başlarken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam etti. 1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliği görevlerini üstlendi. 1954'de Hayat Dergisi'nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başladı. 1953'de Henri Cartier Bresson ile tanışarak Paris Magnum Ajansı'na katıldı ve İngiltere'de yayımlanan "Photography Annual Antolojisi" onu dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl ASMP'ye (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) tek Türk üye olarak kabul edildi. 1962'de Almanya'da çok az fotoğrafçıya verilen "Master of Leica" ünvanını kazandı. İsviçre'de çıkan Camera dergisinde kendisine özel bir sayı ayırdı. 1964'de Mariana Noris'in ABD'de basılan "Young Turkey" adlı yapıtında fotoğrafları kullanıldı.1967'de Japonya'da çıkan "Photography of the World" antolojisinde Richard Avedon ile birlikte bir dizi fotoğrafı yayınlandı. 1967'de Kanada'da açılan "İnsanların Dünyasına Bakışlar" sergisinde, 1968'de New York Modern Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Renkli Fotoğrafın On Ustası" adlı sergide; aynı yıl Almanya'da, Köln'de Fotokina Fuarı'nda yapıtları sergilendi.1970'de "Türkei" adında fotoğraf albümü Almanya'da yayımlandı. Sanat ve sanat tarihi konularındaki fotoğrafları ABD'de Time-Life, Horizon ve Nesweek kitap bölümlerince ve İsviçre'de Skira Yayınevi tarafından kullanıldı.1971'de Lord Kinross'un "Hagia-Sophia" (Ayasofya) kitabının fotoğraflarını çekti. Yine Skira yayınevince Picasso'nun 90. yaş günü için yayımlanan "Picasso Metamorphose et unite" adlı kitap için Picasso'nun foto-röportajını yaptı. 1972'de Paris Ulusal Kitaplıkta sergisi açıldı.1975'de ABD'ne davet edildi ve birçok ünlü Amerikalının fotoğraflarını çektikten sonra "Yaratıcı Amerikalılar" adlı sergisini dünyanın birçok kentinde sergiledi. Yine aynı yıl Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan "Kahramanın Sonu" adlı bir belgesel film çekti.1979'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin "Foto Muhabirliği" dalındaki birincilik ödülünü aldı. 1980'de fotoğraflarının bir kısmı Karacan Yayıncılığın bastığı "Fotoğraflar" adlı kitabında basıldı.1986'da Hürriyet Vakfı'nca basılan Prof. Abdullah Kuran'ın yazdığı "Mimar Sinan" kitabını fotoğrafladı. Aynı kitap 1987'de "Institute of Turkish Studies" tarafından Ingilizce olarak yayınlandı.1989'da "Ara Güler'in Sinemacıları" kitabı basıldı. 1991'de Dışişleri Bakanlığı için Halikarnas Balıkçısı'nın (Cevat Şakir Kabaağaçlı) "The Sixth Continent" adlı kitabını fotoğrafladı. Bu arada bütün dünyayı gezerek foto röportajlar yaptı ve bunları Magnum Ajansı ile dünyaya duyurdu. Ismet Inönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile röportajlar yaptı ve fotoğraflarını çekti. En ünlüsü fotoğrafçılara poz vermeyen Picasso röportajı. Yıllarca üstünde çalıştığı Mimar Sinan yapıtlarının fotoğrafları 1992'de Fransa'da, ABD ve İngiltere'de "Sinan, Architect of Soliman the Magnificent" adlı kitabı yayımlandı. Aynı yıl "Living in Turkey" adlı kitabı Ingiltere, ABD ve Singapur'da "Turkish Style" başlığıyla, Fransa'da "Demeures Ottomanes de Turquie" adıyla yayımlandı.1994'de "Eski İstanbul Anıları", 1995'de "Bir Devir Böyle Geçti", "Yitirilmiş Renkler ve Yüzlerinde Yeryüzü" fotoğraf kitapları yayımlandı. Ara Güler'in fotoğrafları Paris Ulusal Kitaplıkta, ABD'de Rochester Georg Eastman Müzesi'nde Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyonu'nda bulunuyor. Köln Museum Ludwing'de Das Imaginare Photo Museum'da fotoğrafları sergileniyor.

    TLSold
  • Necati abacı -Onurlandırmanızı Diler-, Çizgilerle Sanat İnsanları, Sergi Davetiyesi-1958 yılında Mut'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tarsus'da tamamladı. 1981 yılında Tatbiki güzel Sanatlar Yüksekokulu Grafik Bölümü'nü bitirdi. 1985-1990 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde öğrenim görevlisi olarak bulundu. İlk karikatürü 1973 yılında yayımlandı. 1982 yılında bağladığı "Çizgilerle Sanat İnsanları" "Çizgilerle Sanat Kadınları", "Çizgi İnsanları" çalışmalarıyla biri Şahin Kaygun'la ortak olmak üzere 11 kişisel sergi açtı. Aralarında, İtalya Pescara'da La'voile Ödülü (1982), Almanya Duisburg Kiliseler Birliği Jüri Özel Ödülü (1986), Uluslar arası Simavi Karikatür Yarışması "Erol Simavi Özel Ödülü" (1986), Abdi İpekçi Karikatür Yarışmaları'nda "mansiyon" (1985, 1987), Abdi İpekçi Dostluk Barış Ödülü Afiş Dalı Üçüncülük Ödülü (1988), Uluslar arası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması "Başarı Ödülü" ve özel ödüller (1992, 1994, 1997, 2000) Japonya Yomiuri Shimbon Karikatür Yarışması "Büyük Mansiyonu" (1994), Asaf Koçak Karikatür Yarışması "Büyük Ödül" ve Başarı Ödülleri (1997, 1988, 2001), Serdar Çakırer Karikatür Yarışması "Büyük Ödül" ve "Jüri Özel Ödülü" (1997, 1999), GMK Sergileri'nde Logotype Dalı 'Emin Barın Ödülü' (1998), Fotoğraf Dergisi&Casio Ulusal Fotoğraf Yarışması "Birincilik" (2001) ödüllerinin de bulunduğu yarışmalarda 40 ödül aldı. Bir karikatürü Bulgaristan "Gabrova Dünya Güldürü Merkezi" (1981), bir afişi Polonya "Varşova Afiş Müzesi"ne alındı (1988). Birçok basın yayın organında ve sanat dergilerinde çalışmaları ve yazıları yayımlanan Abacı Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim üyesidir.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Necati abacı -Onurlandırmanızı Diler-, Çizgilerle Sanat İnsanları, Sergi Davetiyesi-1958 yılında Mut'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tarsus'da tamamladı. 1981 yılında Tatbiki güzel Sanatlar Yüksekokulu Grafik Bölümü'nü bitirdi. 1985-1990 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde öğrenim görevlisi olarak bulundu. İlk karikatürü 1973 yılında yayımlandı. 1982 yılında bağladığı "Çizgilerle Sanat İnsanları" "Çizgilerle Sanat Kadınları", "Çizgi İnsanları" çalışmalarıyla biri Şahin Kaygun'la ortak olmak üzere 11 kişisel sergi açtı. Aralarında, İtalya Pescara'da La'voile Ödülü (1982), Almanya Duisburg Kiliseler Birliği Jüri Özel Ödülü (1986), Uluslar arası Simavi Karikatür Yarışması "Erol Simavi Özel Ödülü" (1986), Abdi İpekçi Karikatür Yarışmaları'nda "mansiyon" (1985, 1987), Abdi İpekçi Dostluk Barış Ödülü Afiş Dalı Üçüncülük Ödülü (1988), Uluslar arası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması "Başarı Ödülü" ve özel ödüller (1992, 1994, 1997, 2000) Japonya Yomiuri Shimbon Karikatür Yarışması "Büyük Mansiyonu" (1994), Asaf Koçak Karikatür Yarışması "Büyük Ödül" ve Başarı Ödülleri (1997, 1988, 2001), Serdar Çakırer Karikatür Yarışması "Büyük Ödül" ve "Jüri Özel Ödülü" (1997, 1999), GMK Sergileri'nde Logotype Dalı 'Emin Barın Ödülü' (1998), Fotoğraf Dergisi&Casio Ulusal Fotoğraf Yarışması "Birincilik" (2001) ödüllerinin de bulunduğu yarışmalarda 40 ödül aldı. Bir karikatürü Bulgaristan "Gabrova Dünya Güldürü Merkezi" (1981), bir afişi Polonya "Varşova Afiş Müzesi"ne alındı (1988). Birçok basın yayın organında ve sanat dergilerinde çalışmaları ve yazıları yayımlanan Abacı Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim üyesidir.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 142. Sergi, Hüsnü Züber, Tahta Dağlama İşleri-Bursa'da Kendi İsmini Taşıyan Bir Müzesi Bulunmaktadır. Hüsnü Züber Evi: Muradiye Semti'nde bulunan Osmanlı Dönemi'ne ait bir evi restore ettikten sonra, 27 Aralık 1992 tarihinde Hüsnü Züber tarafından "Yaşayan Müze" olarak hizmete açılmıştır. İki katlı olan Hüsnü Züber Evi'nin alt katında; dağlama yöntemi ile çeşitli Türk motiflerinin işlendiği kaşık ve ahşap eşyalar ile Hüsnü Züber'in grafik çalışmaları, özel belgeler bulunmaktadır. İkinci katta günlük kullanılan etnografik eşyalar ile antika özelliği olan eşyaların bulunduğu salon, yatak odası ve baş oda bulunmaktadır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 142. Sergi, Hüsnü Züber, Tahta Dağlama İşleri-Bursa'da Kendi İsmini Taşıyan Bir Müzesi Bulunmaktadır. Hüsnü Züber Evi: Muradiye Semti'nde bulunan Osmanlı Dönemi'ne ait bir evi restore ettikten sonra, 27 Aralık 1992 tarihinde Hüsnü Züber tarafından "Yaşayan Müze" olarak hizmete açılmıştır. İki katlı olan Hüsnü Züber Evi'nin alt katında; dağlama yöntemi ile çeşitli Türk motiflerinin işlendiği kaşık ve ahşap eşyalar ile Hüsnü Züber'in grafik çalışmaları, özel belgeler bulunmaktadır. İkinci katta günlük kullanılan etnografik eşyalar ile antika özelliği olan eşyaların bulunduğu salon, yatak odası ve baş oda bulunmaktadır.

    TLSold
  • Akbank 1976 Fotoğraf Yarışması Sonuçları Sergisi, Zerrin Bölükbaşı Heykel Sergisi 6-29 Aralık 1976, Akbank Osmanbey Sanat Galerisi, Sergi Kitapçığı-Zerrin Bölükbaşı (15 Ocak 1919, İstanbul - 14 Aralık 2010),Türk heykeltıraş. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü'nde, Prof. Rudolf Belling atölyesinde çalıştı (1937-1941). İstanbul Belediyesi Şehir Galerisi şefliğinde bulundu (1954-1963). İstanbul, Ankara ve İzmir'de sergiler açtı; Berlin, Münih, Roma ve Viyana'da karma heykel sergilerine katıldı. Milletlerarası Kadın Sanatçıları Kulübü Türkiye kolu başkanı olan Zerrin Bölükbaşı'nın memleket içinde ve New York, Paris ve Meksiko'da müze, galeri ve özel koleksiyonlarda eserleri vardır. 14 Aralık 2010 tarihinde ölmüştür.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Akbank 1976 Fotoğraf Yarışması Sonuçları Sergisi, Zerrin Bölükbaşı Heykel Sergisi 6-29 Aralık 1976, Akbank Osmanbey Sanat Galerisi, Sergi Kitapçığı-Zerrin Bölükbaşı (15 Ocak 1919, İstanbul - 14 Aralık 2010),Türk heykeltıraş. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü'nde, Prof. Rudolf Belling atölyesinde çalıştı (1937-1941). İstanbul Belediyesi Şehir Galerisi şefliğinde bulundu (1954-1963). İstanbul, Ankara ve İzmir'de sergiler açtı; Berlin, Münih, Roma ve Viyana'da karma heykel sergilerine katıldı. Milletlerarası Kadın Sanatçıları Kulübü Türkiye kolu başkanı olan Zerrin Bölükbaşı'nın memleket içinde ve New York, Paris ve Meksiko'da müze, galeri ve özel koleksiyonlarda eserleri vardır. 14 Aralık 2010 tarihinde ölmüştür.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 9. Sergi, Ege Bölgesi'nden Dokuma Makramalar, Yapı ve Kredi Bankası Özel Koleksiyon, 6 Şubat 10 Mart 1973 Sergi Broşürü

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 9. Sergi, Ege Bölgesi'nden Dokuma Makramalar, Yapı ve Kredi Bankası Özel Koleksiyon, 6 Şubat 10 Mart 1973 Sergi Broşürü

    TLSold
  • İstanbul Belediyesi Taksim Galerisi - Stadtische Galerie Taksim, Istanbul, Sergi Kitapçığı

    Lot No: 36

    Lot: 36

    İstanbul Belediyesi Taksim Galerisi - Stadtische Galerie Taksim, Istanbul, Sergi Kitapçığı

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetleri Sergisinden: 7. Sergi, Eski Türk Kumaşlarından Örnekler Sergisi, 18 Şubat - 6 Mart 1965, Sergi Broşürü

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetleri Sergisinden: 7. Sergi, Eski Türk Kumaşlarından Örnekler Sergisi, 18 Şubat - 6 Mart 1965, Sergi Broşürü

    TLSold
  • Gürbüz Doğan Ekşioğlu Sergi Davetiyesi, Vakko Beyoğlu Sanat Galerisi, 14 Nisan - 2 Mayıs 1998-Üst Kısmında Ufak Bir Yırtık Mevcut. Uluslararası üne sahip Türk karikatür ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu 1954 yılında Mesudiye‘de doğdu. 1977 yılından beri karikatür çalışmaları yapan Ekşioğlu, 2006‘ya kadar 27’si uluslararası olmak üzere, toplam 72 ödül kazandı. Türkiye‘de ve yurtdışında pek çok karma serginin yanı sıra, biri New York‘ta olmak üzere 39 kişisel sergi açtı. Atlantic Monthly, New York Times gibi gazete ve dergilerin yanı sıra, New Yorker dergisinin kapağında üç kez, Forbes dergisinin kapağında bir kez çalışmaları yayımlandı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ders vermektedir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Gürbüz Doğan Ekşioğlu Sergi Davetiyesi, Vakko Beyoğlu Sanat Galerisi, 14 Nisan - 2 Mayıs 1998-Üst Kısmında Ufak Bir Yırtık Mevcut. Uluslararası üne sahip Türk karikatür ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu 1954 yılında Mesudiye‘de doğdu. 1977 yılından beri karikatür çalışmaları yapan Ekşioğlu, 2006‘ya kadar 27’si uluslararası olmak üzere, toplam 72 ödül kazandı. Türkiye‘de ve yurtdışında pek çok karma serginin yanı sıra, biri New York‘ta olmak üzere 39 kişisel sergi açtı. Atlantic Monthly, New York Times gibi gazete ve dergilerin yanı sıra, New Yorker dergisinin kapağında üç kez, Forbes dergisinin kapağında bir kez çalışmaları yayımlandı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ders vermektedir.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetleri Serisinden: 8. Sergi, Anadolu Kilimlerinden Örnekler Sergisi, 11 Mart - 3 Nisan 1965, Sergi Broşürü

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetleri Serisinden: 8. Sergi, Anadolu Kilimlerinden Örnekler Sergisi, 11 Mart - 3 Nisan 1965, Sergi Broşürü

    TLSold
  • Sanatçı İmzalı, Tablo Görselli, Boş Sergi Davetiye Kartı

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Sanatçı İmzalı, Tablo Görselli, Boş Sergi Davetiye Kartı

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: Galatasaray Sanat Galerisi 23 Kasım - 23 Aralık 1976 Safranbolu Evleri, 141. Sergi Reha Günay Sergi Broşürü-Reha Günay  (d. 30 Haziran 1937, İstan­bul), fotoğraf sanatçısı. 1960’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. 1970’ten 1973’e değin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne (bugün Mimar Sinan Üniversitesi) bağlı Mimarlık Yüksek Okulu’nda asistanlık yaptı. 1978’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tari­hi Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Ay­nı yıl Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde mimari fotoğraf dersleri vermeye başladı. 1979-80 yıllarında Japonya’da sanat tarihi incelemeleri yaptı. Daha sonra Yıldız Üni­versitesi Mimarlık Fakültesi’ne geçti. 1987’de aynı üniversitede doçent oldu. Ça­lışmalarını mimari mirası belgeleme, koru­ma ve mimari fotoğrafçılık üzerinde yoğun­laştıran Reha Günay, 1966’dan başlayarak yurt içi ve yurt dışında birçok fotoğraf yarışmasına katıldı. 1966’da CENTO,  1967’de Evrensel Barış Şenliği, 1970’te Photokina Fuarı, 1974’te Turizm ve Tanıt­ma Bakanlığı’nın Tarih Yönünden Türkiye ve Akbank’ın Evlerimiz, Yalılarımız adlı yarışmalarında ödüller kazandı. 1976’da Selimiye Camisi fotoğraflarıyla ilk yurtiçi kişisel sergisini açtı; bu sergiyi Avrupa’nın bellibaşlı kentlerine de götürdü. 1981’de İstanbul’da Atatürk’ün Oturduğu Evler, 1985’te Anadolu-Türk Mimari Mirası, 1987’de Sinan’ın İstanbul’u adlı sergileri açtı. Anadolu Medeniyetleri Sergisi’nin ve ABD’de açılan Muhteşem Süleyman Sergisi’nin katalog fotoğraflarını çekti. Fotoğrafları gerek yurt içinde, gerekse dışında çeşitli mimarlık ve sanat dergi­lerinde ve kitaplarda yer alan Reha Gü­nay’ın Geleneksel Safranbolu Evleri ve Oluşumu (1981), Tarihsel Gelişim içinde Japon Kültür ve Sanatı (1986), Süleymanname Minyatürlerinde Mekân ve Anlatım Tek­nikleri (1987) ve Sinan’ın İstanbul’u; Sinan’s İstanbul (1987) adlı yapıtları bulunmak­tadır.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: Galatasaray Sanat Galerisi 23 Kasım - 23 Aralık 1976 Safranbolu Evleri, 141. Sergi Reha Günay Sergi Broşürü-Reha Günay (d. 30 Haziran 1937, İstan­bul), fotoğraf sanatçısı. 1960’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. 1970’ten 1973’e değin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne (bugün Mimar Sinan Üniversitesi) bağlı Mimarlık Yüksek Okulu’nda asistanlık yaptı. 1978’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tari­hi Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Ay­nı yıl Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde mimari fotoğraf dersleri vermeye başladı. 1979-80 yıllarında Japonya’da sanat tarihi incelemeleri yaptı. Daha sonra Yıldız Üni­versitesi Mimarlık Fakültesi’ne geçti. 1987’de aynı üniversitede doçent oldu. Ça­lışmalarını mimari mirası belgeleme, koru­ma ve mimari fotoğrafçılık üzerinde yoğun­laştıran Reha Günay, 1966’dan başlayarak yurt içi ve yurt dışında birçok fotoğraf yarışmasına katıldı. 1966’da CENTO, 1967’de Evrensel Barış Şenliği, 1970’te Photokina Fuarı, 1974’te Turizm ve Tanıt­ma Bakanlığı’nın Tarih Yönünden Türkiye ve Akbank’ın Evlerimiz, Yalılarımız adlı yarışmalarında ödüller kazandı. 1976’da Selimiye Camisi fotoğraflarıyla ilk yurtiçi kişisel sergisini açtı; bu sergiyi Avrupa’nın bellibaşlı kentlerine de götürdü. 1981’de İstanbul’da Atatürk’ün Oturduğu Evler, 1985’te Anadolu-Türk Mimari Mirası, 1987’de Sinan’ın İstanbul’u adlı sergileri açtı. Anadolu Medeniyetleri Sergisi’nin ve ABD’de açılan Muhteşem Süleyman Sergisi’nin katalog fotoğraflarını çekti. Fotoğrafları gerek yurt içinde, gerekse dışında çeşitli mimarlık ve sanat dergi­lerinde ve kitaplarda yer alan Reha Gü­nay’ın Geleneksel Safranbolu Evleri ve Oluşumu (1981), Tarihsel Gelişim içinde Japon Kültür ve Sanatı (1986), Süleymanname Minyatürlerinde Mekân ve Anlatım Tek­nikleri (1987) ve Sinan’ın İstanbul’u; Sinan’s İstanbul (1987) adlı yapıtları bulunmak­tadır.

    TLSold
  • Braue, Anonim, Halil Paşa, Cesar Primitif, Yüksel Arslan, Civanyan Garache, Abidin, İ.C. Karaburçak, Minyatür, Bedri Rahmi, Naif, Uzak Doğu, Klee Yerli Yabancı, Geçmişten, Bugünden Gravür, Desen, Guaş, Yağlıboya Her Türden 100 Resim 27 Haziran - 28 Temmuz-Bedri Rahmi Galerisi Sergi Broşürü

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Braue, Anonim, Halil Paşa, Cesar Primitif, Yüksel Arslan, Civanyan Garache, Abidin, İ.C. Karaburçak, Minyatür, Bedri Rahmi, Naif, Uzak Doğu, Klee Yerli Yabancı, Geçmişten, Bugünden Gravür, Desen, Guaş, Yağlıboya Her Türden 100 Resim 27 Haziran - 28 Temmuz-Bedri Rahmi Galerisi Sergi Broşürü

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 166. Sergi, Türk Halk Elsanatı Örnekleri -Hayrettin Cete Kolleksiyonu-, 13 Mart - 13 Nisan 1979, Sergi Broşürü

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 166. Sergi, Türk Halk Elsanatı Örnekleri -Hayrettin Cete Kolleksiyonu-, 13 Mart - 13 Nisan 1979, Sergi Broşürü

    TLSold
  • Memed Zaimovic - Yugoslavia, Urart Art Gallery Istanbul 22 June - 15 July 1984, Sergi Afişi

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Memed Zaimovic - Yugoslavia, Urart Art Gallery Istanbul 22 June - 15 July 1984, Sergi Afişi

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 161. Sergi, Mimari Miras Savurganlığı, Nadir Ağa - Göztepe (Yıkıldı) Görselli, Perihan Balcı, 1978 Sergi Broşürü

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 161. Sergi, Mimari Miras Savurganlığı, Nadir Ağa - Göztepe (Yıkıldı) Görselli, Perihan Balcı, 1978 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Mahmud Cûda Resim Sergisi, Garanti Bankası Sanat Galerisi, 9-30 Mayıs 1986 Tarihleri Arası, Sergi Broşürü-Mahmut Cuda, ressamdır (Fethiye 1904-İstanbul 1987).1918’de Sanayi Nefise Mektebi’nde Hikmet Onat ve İbrahim Çallı atölyesinde çalıştı. 1923′ te Münih’te Hans Hoffman Okulu’nda, 1924’te devlet bursu kazanarak gittiği Paris’te Prof. Lucien Simon’un atölyesinde dört yıl çalıştı. 1928’de yurda dönüşünde Namık İsmail’in yanına yardımcı öğretmen oldu. Aynı yıl “Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği'nin kuruluşunda görev aldı. Bursa Kız Öğretmen Okulu’nda resim öğretmenliği yaptı. Kırklareli’deki öğretmenlikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Enstitüsü’ne kartograf (haritacı) oldu. 1956’da Osmanbey’de “Serbest Sanat Kursları” açtı. 1977’de Avrupa’da inceleme gezisine çıktı. Aldığı eğitimle, sanat-doğa ilişkisini gerçekçi üslupla yorumlayıp betimledi. Resimlerinde üçüncü boyut belirgindir. Büyük boyutlu kompozisyonların yanı sıra, natürmort, portre, manzara resimleri ve desenleri de üretti. Ayrıca karikatür, kapak resimleri ve heykel çalışmaları da yaptı. Başlıca eserleri: Haramiler (1935; Ankara Halkevi Koleksiyonu); Aydın Yangını (1933; Antalya Müzesi); Mavi Kareli Elmalar (1944; İstanbul Resim-Heykel Müzesi); Üç Şerefeli, Edirne (1949, Prof. Sırrı Erinç Koleksiyonu); Zeytinlik, Marmara Adası (1977; Ersin Düren Koleksiyonu); Buda’lı Natürmont (İstanbul Resim Heykel Müzesi) Süheyl Ünver Portresi (1980; İÜ Tıp Tarihi ve Deontoloji Kürsüsü Arşivi); Yemişler (1982; Hamit Kınaytürk Koleksiyonu).

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Mahmud Cûda Resim Sergisi, Garanti Bankası Sanat Galerisi, 9-30 Mayıs 1986 Tarihleri Arası, Sergi Broşürü-Mahmut Cuda, ressamdır (Fethiye 1904-İstanbul 1987).1918’de Sanayi Nefise Mektebi’nde Hikmet Onat ve İbrahim Çallı atölyesinde çalıştı. 1923′ te Münih’te Hans Hoffman Okulu’nda, 1924’te devlet bursu kazanarak gittiği Paris’te Prof. Lucien Simon’un atölyesinde dört yıl çalıştı. 1928’de yurda dönüşünde Namık İsmail’in yanına yardımcı öğretmen oldu. Aynı yıl “Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği'nin kuruluşunda görev aldı. Bursa Kız Öğretmen Okulu’nda resim öğretmenliği yaptı. Kırklareli’deki öğretmenlikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Enstitüsü’ne kartograf (haritacı) oldu. 1956’da Osmanbey’de “Serbest Sanat Kursları” açtı. 1977’de Avrupa’da inceleme gezisine çıktı. Aldığı eğitimle, sanat-doğa ilişkisini gerçekçi üslupla yorumlayıp betimledi. Resimlerinde üçüncü boyut belirgindir. Büyük boyutlu kompozisyonların yanı sıra, natürmort, portre, manzara resimleri ve desenleri de üretti. Ayrıca karikatür, kapak resimleri ve heykel çalışmaları da yaptı. Başlıca eserleri: Haramiler (1935; Ankara Halkevi Koleksiyonu); Aydın Yangını (1933; Antalya Müzesi); Mavi Kareli Elmalar (1944; İstanbul Resim-Heykel Müzesi); Üç Şerefeli, Edirne (1949, Prof. Sırrı Erinç Koleksiyonu); Zeytinlik, Marmara Adası (1977; Ersin Düren Koleksiyonu); Buda’lı Natürmont (İstanbul Resim Heykel Müzesi) Süheyl Ünver Portresi (1980; İÜ Tıp Tarihi ve Deontoloji Kürsüsü Arşivi); Yemişler (1982; Hamit Kınaytürk Koleksiyonu).

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 156. Sergi, Robert Koleji Liselerarası Fotoğraf Yarışması, Galatasaray Sanat Galerisi, 11 Nisan - 11 Mayıs 1978 Sergi Broşürü

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 156. Sergi, Robert Koleji Liselerarası Fotoğraf Yarışması, Galatasaray Sanat Galerisi, 11 Nisan - 11 Mayıs 1978 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Şeref Akdik (1899-1972) Resim Sergi 6-23 Mayıs, Osmanbey Sanat Galerisi, Sergi Broşürü-(1899 İstanbul - 1972 İstanbul)ressam. Hattat Kâmil Akdik'in oğludur. Güzel Sanatlar Okulu'nu bitirdi (1924). Öğrenimini Paris'te sürdürdü. Türkiye'ye döndükten sonra (1928) Güzel Sanatlar Birliği ve Ankara Devlet sergilerine katıldı. Özel sergiler de açtı. Liselerde ve Güzel Sanatlar Akademisi'nde ders verdi. 7. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde Birincilik Ödülü'nü kazandı. Gerçekçilik, modele bağlılık, yarı empresyonist bir anlayışı sanat yaşamının başından beri sürdürdü. Resim sanatının her çeşidini deneyen Akdik, büyük kompozisyonlar, natürmort ve portreler, tablolar yaptı. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde, diğer müze ve galerilerde, Ankara Millî Kütüphane galerisinde ve birçok özel koleksiyonda eserleri vardır. Ölümünden sonra, ailesi tarafından, öğrenci çalışmalarının en başarılılarını değerlendirmek amacıyla "Şeref Akdik Ödülü" konuldu.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Şeref Akdik (1899-1972) Resim Sergi 6-23 Mayıs, Osmanbey Sanat Galerisi, Sergi Broşürü-(1899 İstanbul - 1972 İstanbul)ressam. Hattat Kâmil Akdik'in oğludur. Güzel Sanatlar Okulu'nu bitirdi (1924). Öğrenimini Paris'te sürdürdü. Türkiye'ye döndükten sonra (1928) Güzel Sanatlar Birliği ve Ankara Devlet sergilerine katıldı. Özel sergiler de açtı. Liselerde ve Güzel Sanatlar Akademisi'nde ders verdi. 7. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde Birincilik Ödülü'nü kazandı. Gerçekçilik, modele bağlılık, yarı empresyonist bir anlayışı sanat yaşamının başından beri sürdürdü. Resim sanatının her çeşidini deneyen Akdik, büyük kompozisyonlar, natürmort ve portreler, tablolar yaptı. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde, diğer müze ve galerilerde, Ankara Millî Kütüphane galerisinde ve birçok özel koleksiyonda eserleri vardır. Ölümünden sonra, ailesi tarafından, öğrenci çalışmalarının en başarılılarını değerlendirmek amacıyla "Şeref Akdik Ödülü" konuldu.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 155. Sergi Çavdar Sapı ile Resim ve Süslemeler (Şadıman Baydar), 10 Mart - 7 Nisan 1978, Galatasaray Sanat Galerisi Sergi Broşürü

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 155. Sergi Çavdar Sapı ile Resim ve Süslemeler (Şadıman Baydar), 10 Mart - 7 Nisan 1978, Galatasaray Sanat Galerisi Sergi Broşürü

    TLSold
  • Lerzan Bengisu 1907/1978 Retrospektif Sergisi, Devlet Güzel Sanatlar akademisi 19-31 Mart 1979, İçi Bol Resimli, Sergi Kitapçığı-Lerzan Bengisu ( 1906)- (1978) heykeltraş, tahta yontucusu. 1906 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim ve Heykel Bölümü'nde öğrenim gördü. Ankara Konservatuarı'ndan mezun oldu. Taksim Gezi Parkı'nda, 1974 yılında yapılan Barış Heykeli'nin yontucusudur. Sanatçı, ilk dönemlerinde ağaç dalları ve tahta yontularından dekoratif işler yaptı. Kuru ağaç gövdelerini yonmak ve cilalamak yöntemiyle süslemeci biçimler elde etti. Daha sonra özgün yorumlara ulaştı. Uluslararası Soroptimistler Derneği ve Kadın Sanatçıları Birliği üyeliği yaptı. Yurt içinde ve dışında kişisel sergiler açtı. Devlet sergisi ödülü aldı. Prof. Dr. Naci Bengisu'nun eşi, Prof. Dr. Ünal Bengisu'nun annesidir. 1978 yılında İstanbul’da vefat etti. Kabri, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Lerzan Bengisu 1907/1978 Retrospektif Sergisi, Devlet Güzel Sanatlar akademisi 19-31 Mart 1979, İçi Bol Resimli, Sergi Kitapçığı-Lerzan Bengisu ( 1906)- (1978) heykeltraş, tahta yontucusu. 1906 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim ve Heykel Bölümü'nde öğrenim gördü. Ankara Konservatuarı'ndan mezun oldu. Taksim Gezi Parkı'nda, 1974 yılında yapılan Barış Heykeli'nin yontucusudur. Sanatçı, ilk dönemlerinde ağaç dalları ve tahta yontularından dekoratif işler yaptı. Kuru ağaç gövdelerini yonmak ve cilalamak yöntemiyle süslemeci biçimler elde etti. Daha sonra özgün yorumlara ulaştı. Uluslararası Soroptimistler Derneği ve Kadın Sanatçıları Birliği üyeliği yaptı. Yurt içinde ve dışında kişisel sergiler açtı. Devlet sergisi ödülü aldı. Prof. Dr. Naci Bengisu'nun eşi, Prof. Dr. Ünal Bengisu'nun annesidir. 1978 yılında İstanbul’da vefat etti. Kabri, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 154. Sergi, Yakma Gravürler - Ayfer Işıldar, Galatasaray Sanat Galerisi, 8 Şubat - 7 Mart 1978 Sergi Broşürü

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 154. Sergi, Yakma Gravürler - Ayfer Işıldar, Galatasaray Sanat Galerisi, 8 Şubat - 7 Mart 1978 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Mustafa Turgut Tok'ad, 58. Özel Resim Sergisi Rehberi 1971 - İstanbul, 24 Sayfa.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Mustafa Turgut Tok'ad, 58. Özel Resim Sergisi Rehberi 1971 - İstanbul, 24 Sayfa.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 151. Sergi, Amerikan Çocuk Resimleri, Galatasaray Sanat Galerisi, 31 Ekim - 30 Kasım, Sergi Broşürü

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 151. Sergi, Amerikan Çocuk Resimleri, Galatasaray Sanat Galerisi, 31 Ekim - 30 Kasım, Sergi Broşürü

    TLSold
  • Özer Kabaş, Resim Sergisi Davetiyesi, 6-7 Mart 1965

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Özer Kabaş, Resim Sergisi Davetiyesi, 6-7 Mart 1965

    TLSold
  • Cevdet Bilgin 1967 Sergisi Kitapçığı

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Cevdet Bilgin 1967 Sergisi Kitapçığı

    TLSold
  • Genç Ressamlarımız 10'lar Grubu, Tan Matbaası, İstanbul-1950 Baskı, 48 Sayfa

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Genç Ressamlarımız 10'lar Grubu, Tan Matbaası, İstanbul-1950 Baskı, 48 Sayfa

    TLSold
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu 1913-1975, Bu Broşür Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 22 Aralık 1976'da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Açılan Sergisi İçin Hazırlanmıştır, Baha Matbaası, İstanbul-1976 Baskı, İçi Bol Görselli.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Bedri Rahmi Eyüboğlu 1913-1975, Bu Broşür Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 22 Aralık 1976'da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Açılan Sergisi İçin Hazırlanmıştır, Baha Matbaası, İstanbul-1976 Baskı, İçi Bol Görselli.

    TLSold
  • Salih Acar Eseri, Baskı Fotoğrafı

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Salih Acar Eseri, Baskı Fotoğrafı

    TLSold
  • DYO Resim Sergisi 1974 Kitapçık

    Lot No: 59

    Lot: 59

    DYO Resim Sergisi 1974 Kitapçık

    TLSold
  • Zeki Faik İzer'in Endişeli Kuş Eseri Fotoğrafı

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Zeki Faik İzer'in Endişeli Kuş Eseri Fotoğrafı

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 29. Sergi Ebrular ve Tesbihler Sergisi (Mustafa Düzgünman'ın Koleksiyonundan, 19 Nisan - 13 Mayıs 1967 Broşürü

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat hizmetlerinden: 29. Sergi Ebrular ve Tesbihler Sergisi (Mustafa Düzgünman'ın Koleksiyonundan, 19 Nisan - 13 Mayıs 1967 Broşürü

    TLSold
  • Cemal Tollu Sergi Kitapçığı, G.S. Akademisi Yayınlarından-Cemal Tollu ( 1899) 1899 İstanbul doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra sanat öğrenimini Sanayi-i Nefise Mektebi'nde savaş öncesi ve sonrası olarak iki dönemde yapmış ve bu öğrenimini pekiştirmek için Paris'e giderek Andre Lhote ve Fernand Leger Özel Akademileri'ne devam etmiştir. İkinci Dünya Savaşı'na yakın yıllarda Münih'teki Hoffman atölyesinde çalışan Tollu, D grubu sanatçılardandır. Sanat hayatının ilk araştırmalarını kübizm tesiri altında yapmış ve sonraları bu yoldan ayrılarak kendine özgü bir renk ve kitle bütünlüğü elde etmiştir. Paris ve Münih'teki eğitiminden sonra memleketimize çağdaş sanat görüşünü getirenlerdendir. Önceleri plastik bir deformasyonla konstrüktivist yolda çalışan Tollu, sonraları bu yoldaki çalışmalarında doğan sertlikleri bırakarak, kitlenin bütünlüğünü parçalayan bir form anlayışı ile ahenkli bir palete geçmiştir. 1968 yılında ölen Tollu'nun altmış dokuz yıllık yaşamına yüzlerce resim sığmıştır. Klasik sanata ve temel kurallarına bağlı kalmakla birlikte çağının sanatına da uyum gösteren Cemal Tollu'nun eserleri İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde, Milli Kütüphane Koleksiyonu'nda ve daha birçok resmi ve özel koleksiyonda yer almaktadır.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Cemal Tollu Sergi Kitapçığı, G.S. Akademisi Yayınlarından-Cemal Tollu ( 1899) 1899 İstanbul doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra sanat öğrenimini Sanayi-i Nefise Mektebi'nde savaş öncesi ve sonrası olarak iki dönemde yapmış ve bu öğrenimini pekiştirmek için Paris'e giderek Andre Lhote ve Fernand Leger Özel Akademileri'ne devam etmiştir. İkinci Dünya Savaşı'na yakın yıllarda Münih'teki Hoffman atölyesinde çalışan Tollu, D grubu sanatçılardandır. Sanat hayatının ilk araştırmalarını kübizm tesiri altında yapmış ve sonraları bu yoldan ayrılarak kendine özgü bir renk ve kitle bütünlüğü elde etmiştir. Paris ve Münih'teki eğitiminden sonra memleketimize çağdaş sanat görüşünü getirenlerdendir. Önceleri plastik bir deformasyonla konstrüktivist yolda çalışan Tollu, sonraları bu yoldaki çalışmalarında doğan sertlikleri bırakarak, kitlenin bütünlüğünü parçalayan bir form anlayışı ile ahenkli bir palete geçmiştir. 1968 yılında ölen Tollu'nun altmış dokuz yıllık yaşamına yüzlerce resim sığmıştır. Klasik sanata ve temel kurallarına bağlı kalmakla birlikte çağının sanatına da uyum gösteren Cemal Tollu'nun eserleri İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde, Milli Kütüphane Koleksiyonu'nda ve daha birçok resmi ve özel koleksiyonda yer almaktadır.

    TLSold
  • (Edip Hakkı) Köseoğlu, Bu Broşür 2-16 Nisan 1976 Tarihinde D.G.S. Akademisinde Açılan Sergisi İçin Hazırlanmıştır

    Lot No: 63

    Lot: 63

    (Edip Hakkı) Köseoğlu, Bu Broşür 2-16 Nisan 1976 Tarihinde D.G.S. Akademisinde Açılan Sergisi İçin Hazırlanmıştır

    TLSold
  • Zekai Ormancı Resim Sergisi, 19 Ocak - 12 Şubat 1989, Soyak Sanat Galerisi Broşürü

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Zekai Ormancı Resim Sergisi, 19 Ocak - 12 Şubat 1989, Soyak Sanat Galerisi Broşürü

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 175. Sergi, Türk Donanma Vakfı 1979 Gemi Modeli Yarışması, Galatasaray Sanat Galerisi, 4 Aralık - 29 Aralık 1979 Sergi  Broşürü

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 175. Sergi, Türk Donanma Vakfı 1979 Gemi Modeli Yarışması, Galatasaray Sanat Galerisi, 4 Aralık - 29 Aralık 1979 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: Topkapı Sarayı Müzesinden Sırma İşlemeler Sergisi, 17 Kasım 12 Aralık 1965 Sergi Broşürü

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: Topkapı Sarayı Müzesinden Sırma İşlemeler Sergisi, 17 Kasım 12 Aralık 1965 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Uluslararası V. İstanbul Festivali Avusturyalı Anton Lehmden Resim Sergisi, Türkiye İş Bankası Sanat Galerisi, Taksim. 21.6.1977 - 17.7.1977 Sergi Broşürü

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Uluslararası V. İstanbul Festivali Avusturyalı Anton Lehmden Resim Sergisi, Türkiye İş Bankası Sanat Galerisi, Taksim. 21.6.1977 - 17.7.1977 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Şükriye Dikmen Retrospektif Sergisi, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi 1968 Yayını, Sergi Broşürü-Şükriye Dikmen’in Yaşamı Şükriye Dikmen, 1918 yılında İstanbul’da doğdu. Babası, Cumhuriyet dönemi bilimadamlarından Batumlu Cafer Fahri Bey‘dir. Ressam Tiraje Dikmen‘in ablası, Meclis-i Mebusan ve TBMM milletvekili Ali Dikmen‘in de yeğenidir. Şükriye Dikmen, Üniversite öncesi öğrenimini Arnavutköy Amerikan Koleji‘nde yaparak 1942 yılında bitirdi. 6 yıl sonra, 1948 yılında Resim bölümünde okuduğu İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi‘ni bitirdi ve Paris‘e gitti. 1953 yılında, Paris’teki Ecole du Louvre‘un sanat tarihi bölümünden mezun olana dek üç yıl Fernand Léger‘le ve 2 yıl Sergiler ve Roger Chastel ile birlikte çalıştı. 1953 yılında ilk kişisel sergisini, sonraki yıl ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini açtı. 1957’de Edinburgh festivaline, 1962’de ise Paris, Brüksel ve Viyana’da sergilenen “Çağdaş Türk Sanatı” sergilerine katıldı. 1968’de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi‘nde eski ve yeni resimlerini bir araya toplayan retrospektif bir sergi düzenledi. Sanatçı, 16 Eylül 2000 tarihinde vefat etti.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Şükriye Dikmen Retrospektif Sergisi, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi 1968 Yayını, Sergi Broşürü-Şükriye Dikmen’in Yaşamı Şükriye Dikmen, 1918 yılında İstanbul’da doğdu. Babası, Cumhuriyet dönemi bilimadamlarından Batumlu Cafer Fahri Bey‘dir. Ressam Tiraje Dikmen‘in ablası, Meclis-i Mebusan ve TBMM milletvekili Ali Dikmen‘in de yeğenidir. Şükriye Dikmen, Üniversite öncesi öğrenimini Arnavutköy Amerikan Koleji‘nde yaparak 1942 yılında bitirdi. 6 yıl sonra, 1948 yılında Resim bölümünde okuduğu İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi‘ni bitirdi ve Paris‘e gitti. 1953 yılında, Paris’teki Ecole du Louvre‘un sanat tarihi bölümünden mezun olana dek üç yıl Fernand Léger‘le ve 2 yıl Sergiler ve Roger Chastel ile birlikte çalıştı. 1953 yılında ilk kişisel sergisini, sonraki yıl ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini açtı. 1957’de Edinburgh festivaline, 1962’de ise Paris, Brüksel ve Viyana’da sergilenen “Çağdaş Türk Sanatı” sergilerine katıldı. 1968’de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi‘nde eski ve yeni resimlerini bir araya toplayan retrospektif bir sergi düzenledi. Sanatçı, 16 Eylül 2000 tarihinde vefat etti.

    TLSold
  • Özgünbaskı -Özgünbaskı Üzerine Notlar-, Urart Sanat Galerisi, 1, 33 Sayfa.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Özgünbaskı -Özgünbaskı Üzerine Notlar-, Urart Sanat Galerisi, 1, 33 Sayfa.

    TLSold
  • Sanatçı İmzalı, Tablo Görselli, Boş Sergi Davetiye Kartı

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Sanatçı İmzalı, Tablo Görselli, Boş Sergi Davetiye Kartı

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetleri Sergisinden: 6. Sergi, Uluslararası Çocuk Resimleri Sergisi, 2. Bölüm Amerika - Asya - Afrika Çocukları, 28 Ocak - 13 Şubat 1965, Sergi Broşürü

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetleri Sergisinden: 6. Sergi, Uluslararası Çocuk Resimleri Sergisi, 2. Bölüm Amerika - Asya - Afrika Çocukları, 28 Ocak - 13 Şubat 1965, Sergi Broşürü

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Sanat Hizmetlerinden: 175. Sergi, Türk Donanma 1979 Gemi Modeli Yarışması, Galatasaray Sanat Galerisi, 4 Aralık - 29 Aralık 1979 Sergi Broşürü

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Yapı ve Kredi Sanat Hizmetlerinden: 175. Sergi, Türk Donanma 1979 Gemi Modeli Yarışması, Galatasaray Sanat Galerisi, 4 Aralık - 29 Aralık 1979 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 4. Sergi, ''Buluş'' İbrahim Kalyon'' Resim Sergisi, 25 Kasım - 15 Aralık 1981, Galatasaray Sanat Galerisi Sergi Broşürü

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 4. Sergi, ''Buluş'' İbrahim Kalyon'' Resim Sergisi, 25 Kasım - 15 Aralık 1981, Galatasaray Sanat Galerisi Sergi Broşürü

    TLSold
  • 'Die Zivilisationen Anatoliens'' Türkei, İstanbul 22 Mai - 30 Oktober 1983, Sergi Broşürü

    Lot No: 74

    Lot: 74

    'Die Zivilisationen Anatoliens'' Türkei, İstanbul 22 Mai - 30 Oktober 1983, Sergi Broşürü

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 176. Sergi, Kadriye Aras'ın Seramik Sergisi ve Türk Motifleriyle Örme Çocuk Elbisesi, 3 Ocak - 30 Ocak 1980, Galatasaray Sanat Galerisi Sergi Broşürü

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 176. Sergi, Kadriye Aras'ın Seramik Sergisi ve Türk Motifleriyle Örme Çocuk Elbisesi, 3 Ocak - 30 Ocak 1980, Galatasaray Sanat Galerisi Sergi Broşürü

    TLSold
  • I. Şeref Akdik Sanat Ödülleri 1985, 24 Mayıs - 7 Haziran 1985, Sanat Broşürü

    Lot No: 76

    Lot: 76

    I. Şeref Akdik Sanat Ödülleri 1985, 24 Mayıs - 7 Haziran 1985, Sanat Broşürü

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 180. Sergi, Türk Motifli Çoraplar Zühtü Ergüz Kolleksiyonu ve Grup F Fotoğraf Sergisi, 21 Nisan - 16 Mayıs 1980, Galatasaray Sanat Galerisi, Sergi Broşürü

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Yapı ve Kredi Bankası Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 180. Sergi, Türk Motifli Çoraplar Zühtü Ergüz Kolleksiyonu ve Grup F Fotoğraf Sergisi, 21 Nisan - 16 Mayıs 1980, Galatasaray Sanat Galerisi, Sergi Broşürü

    TLSold
  • Salih Acar 1976 Sergi Broşürü-Kat İzi Mevcut.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Salih Acar 1976 Sergi Broşürü-Kat İzi Mevcut.

    TLSold
  • Yapı ve Kredi Banaksı Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 160. Sergi, Kelebekler, Böcekler ve Balıklar, 28 Ağustos - 28 Eylül 1978 Sergi Broşürü

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Yapı ve Kredi Banaksı Kültür ve Sanat Hizmetlerinden: 160. Sergi, Kelebekler, Böcekler ve Balıklar, 28 Ağustos - 28 Eylül 1978 Sergi Broşürü

    TLSold
  • Beri Rahmi Eyüboğlu Resim Sergisi, 22 Mart - 12 Nisan 1986 Sergi Davetiyesi, Kile Sanat Galerisi

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Beri Rahmi Eyüboğlu Resim Sergisi, 22 Mart - 12 Nisan 1986 Sergi Davetiyesi, Kile Sanat Galerisi

    TLSold
  • Memiş Aslan Resim Sergisi, Osmanbey Akbank Sanat Galerisinde 8 - 30 Mart 1984, Sergi Broşürü-Memiş Arslan (Isparta, 1949) 1969-1974 Yılları Arasında İDGSA (Mimar Sinan Üniversitesi) Resim Bölümü'nde Devrim Erbil Atölyesinde Sanat Eğitimi Gördü. Fresko ve Scrafito Dalında Aynı Üniversitede Yüksek Lisans Yapmıştır. İlk Kişisel Sergisini 1973'te, İstanbul'da Darüşşafaka Sanat Galerisi'nde Açtı. Sanatçı Resim Öğretmenliğinden Emekli Olup Resim Çalışmalarına Devam Etmektedir. Yaşam ve Doğa Gerçekliği Arasındaki Anlam İlişkilerini Vurguladığı Resimleri, Düşünsel Boyutlar İçerir. Sanatçıya Göre Resim, Kendi Kişisel Büyüsüne Özgün Bir Yapı Olan Sanat Felsefesiyle Üstlenir İnsanları.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Memiş Aslan Resim Sergisi, Osmanbey Akbank Sanat Galerisinde 8 - 30 Mart 1984, Sergi Broşürü-Memiş Arslan (Isparta, 1949) 1969-1974 Yılları Arasında İDGSA (Mimar Sinan Üniversitesi) Resim Bölümü'nde Devrim Erbil Atölyesinde Sanat Eğitimi Gördü. Fresko ve Scrafito Dalında Aynı Üniversitede Yüksek Lisans Yapmıştır. İlk Kişisel Sergisini 1973'te, İstanbul'da Darüşşafaka Sanat Galerisi'nde Açtı. Sanatçı Resim Öğretmenliğinden Emekli Olup Resim Çalışmalarına Devam Etmektedir. Yaşam ve Doğa Gerçekliği Arasındaki Anlam İlişkilerini Vurguladığı Resimleri, Düşünsel Boyutlar İçerir. Sanatçıya Göre Resim, Kendi Kişisel Büyüsüne Özgün Bir Yapı Olan Sanat Felsefesiyle Üstlenir İnsanları.

    TLSold
  • Kolleksiyonumuzdan Sunuyoruz (Şeref Akdik, Hüseyin Bilişik, Cihat Burak, Cevat Dereli, Mustafa Esirkuş, Hamit Görele, Nedim Günsur, Nuri İyem, Naci Kalmıkoğlu, Elif Naci, Orhan Peker, İbrahim Safi, Burhan Uygur, Eşref Üren), 14 Mart - 8 Nisan 1985, Galeri Lebriz Davetiye

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Kolleksiyonumuzdan Sunuyoruz (Şeref Akdik, Hüseyin Bilişik, Cihat Burak, Cevat Dereli, Mustafa Esirkuş, Hamit Görele, Nedim Günsur, Nuri İyem, Naci Kalmıkoğlu, Elif Naci, Orhan Peker, İbrahim Safi, Burhan Uygur, Eşref Üren), 14 Mart - 8 Nisan 1985, Galeri Lebriz Davetiye

    TLSold
  • Romen Çağdaş Resim ve Suluboya Resim Sergisi, Ankara-İstanbul Ekim-Kasım 1977, 8 Sayfa Broşür

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Romen Çağdaş Resim ve Suluboya Resim Sergisi, Ankara-İstanbul Ekim-Kasım 1977, 8 Sayfa Broşür

    TLSold
  • Duiloi Cambellotti ''Art Nouveau'', İstanbul 31.3-20.4 1983 Sanat Broşürü

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Duiloi Cambellotti ''Art Nouveau'', İstanbul 31.3-20.4 1983 Sanat Broşürü

    TLSold