Lot: 1

Current Price: 1,500 TL Starting Bid: 1,500 TL Estimated: TL Losing Winning

Manastır Kazasında Abdullah Ağa ve İbrahim Bey ile Bazı Ulah Taifesi Arasındaki Arazi Alış Satışına

Dair Kadı İlamı, 22 Cemaziyelevvel 1259 (20 Haziran 1843). Toplam 20 Satır ve Olağanüstü Nadir. Ulah İsmi (Eşanlamlısı Vlah) Osmanlı Döneminde Romanya Ahalisine Verilen Genel İsimdir. Sultan Abdülmecid'in İlk Saltanat Yılları. Manastır (Bitola) Günümüzde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Sınırları İçindedir.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  •  Manastır Kazasında Abdullah Ağa ve İbrahim Bey ile Bazı Ulah Taifesi Arasındaki Arazi Alış Satışına- Dair Kadı İlamı, 22 Cemaziyelevvel 1259 (20 Haziran 1843). Toplam 20 Satır ve Olağanüstü Nadir. Ulah İsmi (Eşanlamlısı Vlah) Osmanlı Döneminde Romanya Ahalisine Verilen Genel İsimdir. Sultan Abdülmecid'in İlk Saltanat Yılları. Manastır (Bitola) Günümüzde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Sınırları İçindedir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Manastır Kazasında Abdullah Ağa ve İbrahim Bey ile Bazı Ulah Taifesi Arasındaki Arazi Alış Satışına- Dair Kadı İlamı, 22 Cemaziyelevvel 1259 (20 Haziran 1843). Toplam 20 Satır ve Olağanüstü Nadir. Ulah İsmi (Eşanlamlısı Vlah) Osmanlı Döneminde Romanya Ahalisine Verilen Genel İsimdir. Sultan Abdülmecid'in İlk Saltanat Yılları. Manastır (Bitola) Günümüzde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Sınırları İçindedir.

    TLSold
  •  Toplam 92 Satırdan Oluşan ve 'Es-Seyid Mehmed Emin, Kadı-i Mısır' Mührü İçeren Arapça Osmanlı Hüccet. -Osmanlı'nın Mümtaz Mısır Vilayetine İlişkin Hüccetler Ağırlıklı Olarak Arapça Dilinde Tanzim Edilmiştir. 95x34cm. En Altta Farkı Formatlarda Toplam 9 Adet Pençe Görülmektedir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Toplam 92 Satırdan Oluşan ve 'Es-Seyid Mehmed Emin, Kadı-i Mısır' Mührü İçeren Arapça Osmanlı Hüccet. -Osmanlı'nın Mümtaz Mısır Vilayetine İlişkin Hüccetler Ağırlıklı Olarak Arapça Dilinde Tanzim Edilmiştir. 95x34cm. En Altta Farkı Formatlarda Toplam 9 Adet Pençe Görülmektedir.

    TLSold
  •  Numan Paşa Vakfı'nın Selanik'teki Musakkafatı'nın Listesi (Taşınmazlar vs.). Numan Paşa Vakfiyesi ve Medrese'ye Bağışladığı Kitapların Listesi. -Olağanüstü Detaylı Vakıf Kayıtları. Düzenlenme Tarihi: 14 Temmuz 1325 (27 Temmuz 1909). Bu Tarihten Yaklaşık Üç Yıl Sonra Selanik Milli Sınırlar Dışında Kaldığından 1919 Tarihli Yunanca Kayıtlar ve Fiskaller Mevcuttur. Toplam 12 Sayfalık Büyük Boy Defter Şeklinde ve Osmanlı Vakıflarıyla İlişkili Ünik Vesika.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Numan Paşa Vakfı'nın Selanik'teki Musakkafatı'nın Listesi (Taşınmazlar vs.). Numan Paşa Vakfiyesi ve Medrese'ye Bağışladığı Kitapların Listesi. -Olağanüstü Detaylı Vakıf Kayıtları. Düzenlenme Tarihi: 14 Temmuz 1325 (27 Temmuz 1909). Bu Tarihten Yaklaşık Üç Yıl Sonra Selanik Milli Sınırlar Dışında Kaldığından 1919 Tarihli Yunanca Kayıtlar ve Fiskaller Mevcuttur. Toplam 12 Sayfalık Büyük Boy Defter Şeklinde ve Osmanlı Vakıflarıyla İlişkili Ünik Vesika.

    TLSold
  •  Tepedelenli Ali Paşa'nın Delvine'deki Çiftliği'nin 1257 Senesi ve Geriye Dönük Dokuz Senelik Muaccile, Faiz Bedelleri Hakkında Berat-ı Alişan'ın Kopyası. -1261 (1845) Tarihlidir. Delvine Kazası Günümüzde Arnavutluk Sınırları İçindedir. Haliyle. Tamamı El Yazması.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Tepedelenli Ali Paşa'nın Delvine'deki Çiftliği'nin 1257 Senesi ve Geriye Dönük Dokuz Senelik Muaccile, Faiz Bedelleri Hakkında Berat-ı Alişan'ın Kopyası. -1261 (1845) Tarihlidir. Delvine Kazası Günümüzde Arnavutluk Sınırları İçindedir. Haliyle. Tamamı El Yazması.

    TLSold
  •  Medine-yi Manasatır Mahallatında Emir Çelebi Mahallesi Sakinlerinden İsmail Bey ibni Ali Bey'in Veresesinin Zevcesi Esme Hatun'a Nakli Hakkında Kayıtlar. -11 Muharrem 1266 (27 Kasım 1849) Tarihlidir. Yukarıda Matbu Olarak Kağıdın Kıymetinin Otuzüçbin Kuruş Olduğu ve On Yedi Kuruşluk Matbu Fiskal İçerdiği Görülmektedir.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Medine-yi Manasatır Mahallatında Emir Çelebi Mahallesi Sakinlerinden İsmail Bey ibni Ali Bey'in Veresesinin Zevcesi Esme Hatun'a Nakli Hakkında Kayıtlar. -11 Muharrem 1266 (27 Kasım 1849) Tarihlidir. Yukarıda Matbu Olarak Kağıdın Kıymetinin Otuzüçbin Kuruş Olduğu ve On Yedi Kuruşluk Matbu Fiskal İçerdiği Görülmektedir.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Suriye Vilayeti Humus (Homs) Şehrinde 1914 Yılında Düzenlenmiş ve 700 Liralık Bir Ticarete İlişkin Toplam Yirmiiki Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. -Haliyle. Üzerindeki İtalyan Fiskalleri ve İtalyanca Şerhlerden Ticaretin Taraflarından En Az Bir Tanesinin İtalyan Tebalı Olduğu Düşünülmektedir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Osmanlı Dönemi Suriye Vilayeti Humus (Homs) Şehrinde 1914 Yılında Düzenlenmiş ve 700 Liralık Bir Ticarete İlişkin Toplam Yirmiiki Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. -Haliyle. Üzerindeki İtalyan Fiskalleri ve İtalyanca Şerhlerden Ticaretin Taraflarından En Az Bir Tanesinin İtalyan Tebalı Olduğu Düşünülmektedir.

    TLSold
  •  Bursa Balıklı-i Sagir (Küçük Balıklı) Kurasından İken Vefat Eden Arap Selim Ağa'nın Mal ve Terekesinin Zevcesine Devrine Dair 24 Mayıs 1327 (6 Haziran 1911) Tarihli -Osmanlıca Hüccet.  Toplam Otuziki Satır ve Fiskal Pullu. Küçükbalıklı Mevkii Günümüzde Bursa İli Osmangazi İçesine Bağlı Bir Mahalledir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Bursa Balıklı-i Sagir (Küçük Balıklı) Kurasından İken Vefat Eden Arap Selim Ağa'nın Mal ve Terekesinin Zevcesine Devrine Dair 24 Mayıs 1327 (6 Haziran 1911) Tarihli -Osmanlıca Hüccet. Toplam Otuziki Satır ve Fiskal Pullu. Küçükbalıklı Mevkii Günümüzde Bursa İli Osmangazi İçesine Bağlı Bir Mahalledir.

    TLSold
  •  Antalya Kazası Şeyh Sinan Efendi Mahallesi Deliktaş Mevkiinde Kain Osman Efendi Tarafından Vakf Olunan Bahçenin Tevliyetinin -(Tevliyet: Vakıf Mallarına Bakma Görevi) Kendi Uhdesine Verilmesine Dair Esseyit Mustafa Mühürlü 24 Muharrem (23 Aralık 1913) Tarihli Hüccet. Haliyle. Toplam Otuzüç Satır ve Her İki Yüzde Muhtelif Fiskaller

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Antalya Kazası Şeyh Sinan Efendi Mahallesi Deliktaş Mevkiinde Kain Osman Efendi Tarafından Vakf Olunan Bahçenin Tevliyetinin -(Tevliyet: Vakıf Mallarına Bakma Görevi) Kendi Uhdesine Verilmesine Dair Esseyit Mustafa Mühürlü 24 Muharrem (23 Aralık 1913) Tarihli Hüccet. Haliyle. Toplam Otuzüç Satır ve Her İki Yüzde Muhtelif Fiskaller

    TLSold
  •  Ferik (Korgeneral) Ahmed Zühtü Paşa'nın Trablus'dan Dönüşü Sırasında İzmir'de Hastalanıp Burada Vefat Etmesi Üzerine Mal, Miras ve Terekesinin Bölünüp Taksim Edilmesine Dair- İzmir Merkez-i Vilayet Kadılığında Görülen Miras Davasına Dair Hüccet. 11 Mart 1340 (11 Mart 1924) Tarihli. Toplam Otuzbeş Satır ve Her İki Yüzde Muhtelif Fiskaller. Osmanlı Döneminde Başlayıp Erken Cumhuriyet Döneminde Sonlanmış Enteresan Bir Süreç

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Ferik (Korgeneral) Ahmed Zühtü Paşa'nın Trablus'dan Dönüşü Sırasında İzmir'de Hastalanıp Burada Vefat Etmesi Üzerine Mal, Miras ve Terekesinin Bölünüp Taksim Edilmesine Dair- İzmir Merkez-i Vilayet Kadılığında Görülen Miras Davasına Dair Hüccet. 11 Mart 1340 (11 Mart 1924) Tarihli. Toplam Otuzbeş Satır ve Her İki Yüzde Muhtelif Fiskaller. Osmanlı Döneminde Başlayıp Erken Cumhuriyet Döneminde Sonlanmış Enteresan Bir Süreç

    TLSold
  •  Manastır'da Bilyester'de (?) Bir Kıta Yaylak'ın Magorave (?) Halkı Ahalisi Tarafından Gasp Edildiğine Dair Arazinin Sahibi Tarafından Yapılmış 11 Cemaziyelevvel 1285- (30 Ağustos 1868) Tarihli Arz. Alttaki Dairevi 10 Kuruşluk Sultan Aziz Fiskalli İlişik Belgenin Bu Arza Devlet Tarafından Verilen Cevap Olduğu Düşünülmektedir. Haliyle. En Tepede Pençe Şeklinde Şerh (Buyruldu) Mevcuttur.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Manastır'da Bilyester'de (?) Bir Kıta Yaylak'ın Magorave (?) Halkı Ahalisi Tarafından Gasp Edildiğine Dair Arazinin Sahibi Tarafından Yapılmış 11 Cemaziyelevvel 1285- (30 Ağustos 1868) Tarihli Arz. Alttaki Dairevi 10 Kuruşluk Sultan Aziz Fiskalli İlişik Belgenin Bu Arza Devlet Tarafından Verilen Cevap Olduğu Düşünülmektedir. Haliyle. En Tepede Pençe Şeklinde Şerh (Buyruldu) Mevcuttur.

    TLSold
  •  Antalya Sancağı Dahilinde Akseki Kazasına Tabi İbradi Nahiyesinin Üst Mahallesinden Şeyh Ahmet Efendi İbni Hacı Ali Efendi Hakkında Toplam Ellialtı Satırdan Oluşan Hüccet. -Her İki Yüzde Beş Farklı Valörde Toplam Yirmiiki Ader Osmanlı Fiskal Mevcuttur. 12 Teşrin-i Sani (13)37 (12 Kasım 1921) Tarihli. Osmanlı İmparatorluğunun Son Günlerinde Düzenlenmiştir, Haliyle.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Antalya Sancağı Dahilinde Akseki Kazasına Tabi İbradi Nahiyesinin Üst Mahallesinden Şeyh Ahmet Efendi İbni Hacı Ali Efendi Hakkında Toplam Ellialtı Satırdan Oluşan Hüccet. -Her İki Yüzde Beş Farklı Valörde Toplam Yirmiiki Ader Osmanlı Fiskal Mevcuttur. 12 Teşrin-i Sani (13)37 (12 Kasım 1921) Tarihli. Osmanlı İmparatorluğunun Son Günlerinde Düzenlenmiştir, Haliyle.

    TLSold
  •  Divan-ı Hümayun Amedi Kaleminden Mahmut Bey Kullarına Nikah Edildiği ve 15-16 Senedir Geçinmeye Çalıştığı Halde Geçinemeyip Kendisini Perişan Ettiğinden -Merhum Paşanın Hafidesi (Kız Torunu) Olup Boşanmak İstediğinden Şeyhülislam'lık Tarafından Boşanmasının Yapıldığına Dair 1281 (1867) Tarihli ve Mustafa Asım Mühürlü Belge. Haliyle. Osmanlı'da Medeni Hukuka İlişkin Emsal Nitelikte Belge

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Divan-ı Hümayun Amedi Kaleminden Mahmut Bey Kullarına Nikah Edildiği ve 15-16 Senedir Geçinmeye Çalıştığı Halde Geçinemeyip Kendisini Perişan Ettiğinden -Merhum Paşanın Hafidesi (Kız Torunu) Olup Boşanmak İstediğinden Şeyhülislam'lık Tarafından Boşanmasının Yapıldığına Dair 1281 (1867) Tarihli ve Mustafa Asım Mühürlü Belge. Haliyle. Osmanlı'da Medeni Hukuka İlişkin Emsal Nitelikte Belge

    TLSold
  •  Kastamonu Vilayeti Dahilinde Araç Kazasına Mülhak 'Mirgöze' Nahiyesine Tabi Kabaklı Kariyesinden Kürd Osman Oğlu Hasan Bin Mehmed'in Kızını, -Üsküdar Kadıköy Mahallesinde Sakin 'Hazine-yi Hassa' İkinci Reisi Mahmut Bey'e Hizmetçi Olarak Verdiğine Dair Hüccet. Toplam Yirmidokuz Satır ve 28 Kanun-u Sani 1323 (10 Ocak 1908) Tarihlidir. Osmanlı'da Medeni Hukuka İlişkin Emsal Nitelikte Belge.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Kastamonu Vilayeti Dahilinde Araç Kazasına Mülhak 'Mirgöze' Nahiyesine Tabi Kabaklı Kariyesinden Kürd Osman Oğlu Hasan Bin Mehmed'in Kızını, -Üsküdar Kadıköy Mahallesinde Sakin 'Hazine-yi Hassa' İkinci Reisi Mahmut Bey'e Hizmetçi Olarak Verdiğine Dair Hüccet. Toplam Yirmidokuz Satır ve 28 Kanun-u Sani 1323 (10 Ocak 1908) Tarihlidir. Osmanlı'da Medeni Hukuka İlişkin Emsal Nitelikte Belge.

    TLSold
  •  Konya İbradı Kazasında Sakin İken Vefat Eden Şeyh Mehmed Efendi İbni Müteveffa Abdullah'ın Veresesinin Oğlu Abdurrahman Paşa ve Hacı Ali Ahmed -ve Ali ve Osman ve Kızı Kerime Hanım'a Kaldığına İlişkin 15 Teşrin-i Evvel (1)337 (15 Ekim 1921) Tarihli ve Yirmibir Satırdan Oluşan Hüccet. O Dönemki İdari Taksimatta İbradı'nın Bağlı Olduğu Antalya'nın da Konya'ya Bağlı Olduğu Görülmektedir. Osmanlı İmparatorluğunun Son Günleri.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Konya İbradı Kazasında Sakin İken Vefat Eden Şeyh Mehmed Efendi İbni Müteveffa Abdullah'ın Veresesinin Oğlu Abdurrahman Paşa ve Hacı Ali Ahmed -ve Ali ve Osman ve Kızı Kerime Hanım'a Kaldığına İlişkin 15 Teşrin-i Evvel (1)337 (15 Ekim 1921) Tarihli ve Yirmibir Satırdan Oluşan Hüccet. O Dönemki İdari Taksimatta İbradı'nın Bağlı Olduğu Antalya'nın da Konya'ya Bağlı Olduğu Görülmektedir. Osmanlı İmparatorluğunun Son Günleri.

    TLSold
  •  İçeriği Hakkında Ön İnceleme Yapılmamış Ancak İstanbul Galata İle İlişkili Olduğu Değerlendirilen Toplam Ondokuz Satır Hat İçeren Küçük Boy Osmanlıca Hüccet

    Lot No: 15

    Lot: 15

    İçeriği Hakkında Ön İnceleme Yapılmamış Ancak İstanbul Galata İle İlişkili Olduğu Değerlendirilen Toplam Ondokuz Satır Hat İçeren Küçük Boy Osmanlıca Hüccet

    TLSold
  •  Osmanlı Eğitim Tarihi. Hadika-yı Meşveret Mektebinde 3.Sınıf Talebesi İken Üsküdar İdadisine Nakledilen Zekeriya Efendi Oğlu Mustafa'nın -Ücretsiz Eğitim Alma İsteğine Dair 15 Kanun-u Sani (28 Ocak 1328) Tarihli Osmanlıca Belge. Hadika-yı Meşveret Mektebi (İdadisi) 6 Ağustos 1908 Tarihinde Özel İslam Mektebi Statüsünde Kurulmuş ve Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Okuldur.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Osmanlı Eğitim Tarihi. Hadika-yı Meşveret Mektebinde 3.Sınıf Talebesi İken Üsküdar İdadisine Nakledilen Zekeriya Efendi Oğlu Mustafa'nın -Ücretsiz Eğitim Alma İsteğine Dair 15 Kanun-u Sani (28 Ocak 1328) Tarihli Osmanlıca Belge. Hadika-yı Meşveret Mektebi (İdadisi) 6 Ağustos 1908 Tarihinde Özel İslam Mektebi Statüsünde Kurulmuş ve Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Okuldur.

    TLSold
  •  Erzurum'un Aziziye Kazası Vergi Katibi İken Taht-ı Silaha (Silah Altına) Alınmasına Mebni İnfisal Eden (Görevinden Ayrılan) Abdurrahman Efendi'nin -Maaş ve Memuriyetini Gösteren Maliye Nezareti Antetli Belge. 19 Teşrin-i Evvel 1336 (19 Ekim 1920) Tarihlidir. Daha Sonra Aynı Belge Üzerine Cumhuriyet Döneminde Yeni Harflerle 1936 Senesinde İlave Bir Şerh Düşüldüğü ve Devlet Görevlilerince İmza Altına Alındığı Görülmektedir.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Erzurum'un Aziziye Kazası Vergi Katibi İken Taht-ı Silaha (Silah Altına) Alınmasına Mebni İnfisal Eden (Görevinden Ayrılan) Abdurrahman Efendi'nin -Maaş ve Memuriyetini Gösteren Maliye Nezareti Antetli Belge. 19 Teşrin-i Evvel 1336 (19 Ekim 1920) Tarihlidir. Daha Sonra Aynı Belge Üzerine Cumhuriyet Döneminde Yeni Harflerle 1936 Senesinde İlave Bir Şerh Düşüldüğü ve Devlet Görevlilerince İmza Altına Alındığı Görülmektedir.

    TLSold
  •  Osmanlı'da Hukuk Sistemi. (Antalya) Akseki İbradı Evsaf (?) Mahallesinden Müdde-i Umumi (Savcı) İbradılı Esad Efendizade 'Necip Efendi'nin' -Pederi ve Validesinden Kalan Tüm Eşyanın, Necip Efendi'nin Vefatı Üzerine Zekiye Hanım'a Kaldığına Dair Vekaletname. 25 Muharrem 1340 (28 Eylül 1921) Tarihli. Osmanlı İmparatorluğunun Son Günlerine Ait Olup 5 Farklı Valörde Toplam 10 Adet Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Osmanlı'da Hukuk Sistemi. (Antalya) Akseki İbradı Evsaf (?) Mahallesinden Müdde-i Umumi (Savcı) İbradılı Esad Efendizade 'Necip Efendi'nin' -Pederi ve Validesinden Kalan Tüm Eşyanın, Necip Efendi'nin Vefatı Üzerine Zekiye Hanım'a Kaldığına Dair Vekaletname. 25 Muharrem 1340 (28 Eylül 1921) Tarihli. Osmanlı İmparatorluğunun Son Günlerine Ait Olup 5 Farklı Valörde Toplam 10 Adet Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    TLSold
  •  Üsküdar İttihad ve Terakki Mektebinden Mehmed Nurettin Efendi'ye 13 Ağustos 1333 (13 Ağustos 1917) Tarihinde Verilen Fotoğraflı ve- Çift Taraflı Osmanlıca Tasdikname. Okulun Unvanı'nın Daha Sonra Üsküdar İttihad Sultanisi Olarak Değiştirildiği Belge Üzerindeki Sürsajdan Anlaşılmaktadır. Ravza-i Terakki Mektebi Olarak 1892 Yılında Kurulan Okul 1992 Yılından Günümüze Halil Rüştü İlköğretim Okulu Adıyla Faaliyet Göstermektedir. Bülent Ecevit ve Burhan Felek Okulun Mezunları Arasındadır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Üsküdar İttihad ve Terakki Mektebinden Mehmed Nurettin Efendi'ye 13 Ağustos 1333 (13 Ağustos 1917) Tarihinde Verilen Fotoğraflı ve- Çift Taraflı Osmanlıca Tasdikname. Okulun Unvanı'nın Daha Sonra Üsküdar İttihad Sultanisi Olarak Değiştirildiği Belge Üzerindeki Sürsajdan Anlaşılmaktadır. Ravza-i Terakki Mektebi Olarak 1892 Yılında Kurulan Okul 1992 Yılından Günümüze Halil Rüştü İlköğretim Okulu Adıyla Faaliyet Göstermektedir. Bülent Ecevit ve Burhan Felek Okulun Mezunları Arasındadır.

    TLSold
  •  Osmanlı Döneminde Maden İşletmeciliği. Aleks Fason Efendi ile Hüseyin Şükrü Bey Arasında Antalya İcra Dairesinde Görülmekte Olan -Krom Madeni' Davasına İlişkin Çift Taraflı ve Toplam 7 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Hukuki Belge. 7 Ağustos 1336 (7 Ağustos 1920) Tarihlidir. Haliyle. Metalik Madencilik Tarihimiz Açısından Emsal Nitelikte ve Nadir Belge.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Osmanlı Döneminde Maden İşletmeciliği. Aleks Fason Efendi ile Hüseyin Şükrü Bey Arasında Antalya İcra Dairesinde Görülmekte Olan -Krom Madeni' Davasına İlişkin Çift Taraflı ve Toplam 7 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Hukuki Belge. 7 Ağustos 1336 (7 Ağustos 1920) Tarihlidir. Haliyle. Metalik Madencilik Tarihimiz Açısından Emsal Nitelikte ve Nadir Belge.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Sivas Divriği Mekteb-i Rüşdiyesi Şehadetnamesi. Beş Kuruşluk Matbu Fiskal İçeren Hüccet vb. -Resmi Kullanım Amaçlı Kıymetli Kağıt Üzerine 27 Mart 1326 (9 Nisan 1910) Tarihinde Tamemen El Yapımı Olarak Oluşturulan Suret Olduğu Değerlendirilmektedir. Öğrencinin Adı Topçuzade Abdullah Zihni Efendi'dir. Ünlü Tayyare Fabrikatörü Nuri Demirağ da Okulun Tanınmış Mezunları Arasındadır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Sivas Divriği Mekteb-i Rüşdiyesi Şehadetnamesi. Beş Kuruşluk Matbu Fiskal İçeren Hüccet vb. -Resmi Kullanım Amaçlı Kıymetli Kağıt Üzerine 27 Mart 1326 (9 Nisan 1910) Tarihinde Tamemen El Yapımı Olarak Oluşturulan Suret Olduğu Değerlendirilmektedir. Öğrencinin Adı Topçuzade Abdullah Zihni Efendi'dir. Ünlü Tayyare Fabrikatörü Nuri Demirağ da Okulun Tanınmış Mezunları Arasındadır.

    TLSold
  •  Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti-Üsküdar Toptaşı 15. İlk Mektep Tasdiknamesi. İbrahim Efendi Oğlu Mahmud Necati Efendi Adına 25 Haziran 1928 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti-Üsküdar Toptaşı 15. İlk Mektep Tasdiknamesi. İbrahim Efendi Oğlu Mahmud Necati Efendi Adına 25 Haziran 1928 Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    TLSold
  •  Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Manisa Lisesi Birinci Derece (Orta Mektep) Şehadetnamesi. Ahmet Kasım Efendi Adına 14 Eylül 1341 (1925) Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Manisa Lisesi Birinci Derece (Orta Mektep) Şehadetnamesi. Ahmet Kasım Efendi Adına 14 Eylül 1341 (1925) Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye Maarif Nezareti Erzurum Numune Terakki Mektebi, Mekatib-i İptidaiye Şehadetnamesi. -20 Temmuz 1326 (2 Ağustos 1910) Tarihinde Hacı Mustafa Efendizade Sıdkı Adına Tanzim Edilmiştir. Vilayât-ı Şarkiye Müdafaa-ı Hukuk-ı Milliye Cemiyeti Toplantılarını Bu Okul Binasında Yapmaktaydı, Bu Anlamda Sadece Eğitim Tarihimiz İçin Değil Milli Mücadele Tarihimizde de Önemli Bir Yere Sahip Eğitim Müessesesidir.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye Maarif Nezareti Erzurum Numune Terakki Mektebi, Mekatib-i İptidaiye Şehadetnamesi. -20 Temmuz 1326 (2 Ağustos 1910) Tarihinde Hacı Mustafa Efendizade Sıdkı Adına Tanzim Edilmiştir. Vilayât-ı Şarkiye Müdafaa-ı Hukuk-ı Milliye Cemiyeti Toplantılarını Bu Okul Binasında Yapmaktaydı, Bu Anlamda Sadece Eğitim Tarihimiz İçin Değil Milli Mücadele Tarihimizde de Önemli Bir Yere Sahip Eğitim Müessesesidir.

    TLSold
  •  Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Merkez Kenzü'l Fünun Erkek İptidaiyesi Tasdiknamesi. Kaymakam (Yarbay) Mehmet Şemi Bey Oğlu Hüseyin Ata Efendi Adına 13 Teşrin-i Evvel 1341 (13 Ekim 1925) Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Merkez Kenzü'l Fünun Erkek İptidaiyesi Tasdiknamesi. Kaymakam (Yarbay) Mehmet Şemi Bey Oğlu Hüseyin Ata Efendi Adına 13 Teşrin-i Evvel 1341 (13 Ekim 1925) Tarihinde Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Fotoğraflı Olup, Her İki Yüzde Muhtelif Kaşe ve Onaylar Mevcuttur.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Toptaşı Mekatib-i Rüşdiye-yi Askeriyesinde İkmal-i Tahsil Eden Şakirdana Mahsus Şehadetname. -28 Ramazan 1331 (31 Ağustos 1913) Tarihinde Üsküdar Açık Türbe Doğumlu Nevzad Efendi Adına Tanzim Edilmiştir. Toptaşı Askeri Rüşdiyesi Günümüzde Üsküdar Sokullu Mehmed Paşa İlköğretim Okulu Adıyla Eğitim Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Toptaşı Mekatib-i Rüşdiye-yi Askeriyesinde İkmal-i Tahsil Eden Şakirdana Mahsus Şehadetname. -28 Ramazan 1331 (31 Ağustos 1913) Tarihinde Üsküdar Açık Türbe Doğumlu Nevzad Efendi Adına Tanzim Edilmiştir. Toptaşı Askeri Rüşdiyesi Günümüzde Üsküdar Sokullu Mehmed Paşa İlköğretim Okulu Adıyla Eğitim Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Vapur-u Hümayunların Makinelerinde Müstahdem Çarkçılara (Mühendislere) Mahsus Şehadetname. -Çarkçı Rasim Efendi Namına Düzenlenmiştir. 25 Muharrem (12)81 (30 Haziran 1864)Tarihlidir. Tepede Stilize İstif İçinde Sultan Abdülaziz'in Tuğrası Görülmektedir.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Vapur-u Hümayunların Makinelerinde Müstahdem Çarkçılara (Mühendislere) Mahsus Şehadetname. -Çarkçı Rasim Efendi Namına Düzenlenmiştir. 25 Muharrem (12)81 (30 Haziran 1864)Tarihlidir. Tepede Stilize İstif İçinde Sultan Abdülaziz'in Tuğrası Görülmektedir.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Mekatib-i İdadiyi Mülkiye'den Mehmed Refik Efendi'ye Verilen 21 Kanun-u Evvel 1326- (3 Ocak 1911) Tarihli Kayıt İlmühaberi. Paşakapısı Askerî Rüşdiyesi Adı Altında 1292 (1875) Tarihinde 250.000 Kuruşa Yaptırılan Okul Binası Zaman İçinde Farklı Amaçlar İçin Kullanılmıştır.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Mekatib-i İdadiyi Mülkiye'den Mehmed Refik Efendi'ye Verilen 21 Kanun-u Evvel 1326- (3 Ocak 1911) Tarihli Kayıt İlmühaberi. Paşakapısı Askerî Rüşdiyesi Adı Altında 1292 (1875) Tarihinde 250.000 Kuruşa Yaptırılan Okul Binası Zaman İçinde Farklı Amaçlar İçin Kullanılmıştır.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultani Mektebi 5.Sınıf Talebesi Selahaddin Efendi'ye Verilen Say-ü Gayret Hal ve Hareket Cüzdanı (Karnesi). -1335-36 (1919-20) Senesi, Küçük Boy Katlamalı Karton Format.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultani Mektebi 5.Sınıf Talebesi Selahaddin Efendi'ye Verilen Say-ü Gayret Hal ve Hareket Cüzdanı (Karnesi). -1335-36 (1919-20) Senesi, Küçük Boy Katlamalı Karton Format.

    TLSold
  •  Constantinople 1910 Doğumlu, Mademoiselle (Matmazel) Shueyla Hussein'e 1931 Senesinde Fransa'da Verilmiş- 'Section Normale Superieure D'Enseignement Agricole & Menager (Ziraat) Diploması. Dönemin Fransa Tarım Bakanı ve Daha Sonra Fransa'nın 67. Başbakanı Olacak Andre Tardieu Islak İmzalı, Haliyle ve Büyük Boy.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Constantinople 1910 Doğumlu, Mademoiselle (Matmazel) Shueyla Hussein'e 1931 Senesinde Fransa'da Verilmiş- 'Section Normale Superieure D'Enseignement Agricole & Menager (Ziraat) Diploması. Dönemin Fransa Tarım Bakanı ve Daha Sonra Fransa'nın 67. Başbakanı Olacak Andre Tardieu Islak İmzalı, Haliyle ve Büyük Boy.

    TLSold
  •  'Ankara'da Büyük Millet Meclisi Reisi Devletlü Adaletlü Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine' Hitaben Antalyalı Bir Madenci Tarafından Rumi 1337 -(Miladi 1921) Tarihinde Osmanlıca Olarak Kaleme Alınmış Taslak Mektup. Bir Nüshasının Atatürk'e Gönderilip Gönderilmediği Bilinmemektedir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    'Ankara'da Büyük Millet Meclisi Reisi Devletlü Adaletlü Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine' Hitaben Antalyalı Bir Madenci Tarafından Rumi 1337 -(Miladi 1921) Tarihinde Osmanlıca Olarak Kaleme Alınmış Taslak Mektup. Bir Nüshasının Atatürk'e Gönderilip Gönderilmediği Bilinmemektedir.

    TLSold
  •  Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Fransa Devleti Arasındaki Hal-i Harbin Nihayet Bulmasına Dair Akd Olunan 13 Maddelik 20 Teşrin-i Evvel 1337- Tarihli İtilafname Metni. 20 Ekim 1921 Tarihli ve Fransa'yla Savaş Durumunu Sona Erdiren Ankara Antlaşmasının Döneminde Osmanlıca Olarak Yazılan Sureti

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Fransa Devleti Arasındaki Hal-i Harbin Nihayet Bulmasına Dair Akd Olunan 13 Maddelik 20 Teşrin-i Evvel 1337- Tarihli İtilafname Metni. 20 Ekim 1921 Tarihli ve Fransa'yla Savaş Durumunu Sona Erdiren Ankara Antlaşmasının Döneminde Osmanlıca Olarak Yazılan Sureti

    TLSold
  •  Günümüzde Kuzey Makedonya Sınırları İçinde Kalan Prilepe (Prilep) Şehrinde Bulunan Değirmenin İşletilmesine İlişkin Yaşar Bin Adem ile Marko Veledi Yanço -Arasında 9 Teşrin-i Sani 1325 (22 Ekim 1909) Tarihinde Akd Edilen Mukaveleneme, Osmanlıca ve Kısmen Rumca.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Günümüzde Kuzey Makedonya Sınırları İçinde Kalan Prilepe (Prilep) Şehrinde Bulunan Değirmenin İşletilmesine İlişkin Yaşar Bin Adem ile Marko Veledi Yanço -Arasında 9 Teşrin-i Sani 1325 (22 Ekim 1909) Tarihinde Akd Edilen Mukaveleneme, Osmanlıca ve Kısmen Rumca.

    TLSold
  •  Balkanlarda Osmanlı İzleri. Manastır Sancağı Pirlepe Kazası Poçin Kariyesindeki Arazilerin Tapuları ve Sicil Numaralarını Gösterir- İki Sayfalık Katlamalı Cetvel. Ne Amaçla Hazırlandığı Araştırılmamıştır.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Balkanlarda Osmanlı İzleri. Manastır Sancağı Pirlepe Kazası Poçin Kariyesindeki Arazilerin Tapuları ve Sicil Numaralarını Gösterir- İki Sayfalık Katlamalı Cetvel. Ne Amaçla Hazırlandığı Araştırılmamıştır.

    TLSold
  •  Balkanlarda Osmanlı İzleri. Prilepe Kazası Bocilin (?) Kariyesinde Mülkiyet Üzerine Tasarruf Olunan Çiftlik ve Menzillerinin, -Ambarların ve Bahçenin 36.000 Guruş Mukabilinde Satışına Dair Senet. Hicri 1270 Senesi Cemaziyelahiri (Mart 1854) Tarihli ve Ticarete Taraf Olan Şahısların Mühürleri.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Balkanlarda Osmanlı İzleri. Prilepe Kazası Bocilin (?) Kariyesinde Mülkiyet Üzerine Tasarruf Olunan Çiftlik ve Menzillerinin, -Ambarların ve Bahçenin 36.000 Guruş Mukabilinde Satışına Dair Senet. Hicri 1270 Senesi Cemaziyelahiri (Mart 1854) Tarihli ve Ticarete Taraf Olan Şahısların Mühürleri.

    TLSold
  •  Balkanlarda Osmanlı İzleri. Dilberzade Süleyman Ağa'nın Margılıç (?) ve Eydırtan (?) Kazalarında Kiralarında Çiftliklerden -Bir Kısmının Henüz Kendisine Teslim Edilmediğine Dair Yanya Vilayet Makamına Yazmış Olduğu 5 Kanun-u Evvel 1321 (18 Aralık 1905) Tarihli Arz

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Balkanlarda Osmanlı İzleri. Dilberzade Süleyman Ağa'nın Margılıç (?) ve Eydırtan (?) Kazalarında Kiralarında Çiftliklerden -Bir Kısmının Henüz Kendisine Teslim Edilmediğine Dair Yanya Vilayet Makamına Yazmış Olduğu 5 Kanun-u Evvel 1321 (18 Aralık 1905) Tarihli Arz

    TLSold
  •  Osmanlıca Marka Tescil (Alamet-i Farika-yı Sınaiye) Belgesi. Parfüm, Kozmetik, Sabun Gibi Ürünler İçin 'Kohinor' Markasının 1927 Senesi -Ağustos Ayında Tescil Edildiğini ve Bu Amaçla Defterdarlık Hesabına On Lira Yatırıldığını Gösterir Muvakkat İlmühaber

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Osmanlıca Marka Tescil (Alamet-i Farika-yı Sınaiye) Belgesi. Parfüm, Kozmetik, Sabun Gibi Ürünler İçin 'Kohinor' Markasının 1927 Senesi -Ağustos Ayında Tescil Edildiğini ve Bu Amaçla Defterdarlık Hesabına On Lira Yatırıldığını Gösterir Muvakkat İlmühaber

    TLSold
  •  Osmanlı İmparatorluğunun 158. Şeyhülislamı Mehmet Cemaleddin Efendi'nin Mührünü Taşıyan Bab-ı Fetva Dairesi Antetli ve 9 Haziran 1314 (21 Haziran 1898) -Tarihli Resmi Belge.  Tokad Sancağı Mutasarrıflığına Yazılmıştır. Mehmet Cemaleddin Efendi 1891-1909 ve 1912-1913 Dönemlerinde Toplam 20 Sene Şeyhülislamlık Yapmıştır.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Osmanlı İmparatorluğunun 158. Şeyhülislamı Mehmet Cemaleddin Efendi'nin Mührünü Taşıyan Bab-ı Fetva Dairesi Antetli ve 9 Haziran 1314 (21 Haziran 1898) -Tarihli Resmi Belge. Tokad Sancağı Mutasarrıflığına Yazılmıştır. Mehmet Cemaleddin Efendi 1891-1909 ve 1912-1913 Dönemlerinde Toplam 20 Sene Şeyhülislamlık Yapmıştır.

    TLSold
  •  Osmanlı Vakıfları. 'Dersaadet ve Vilayat-ı Selase'de Bulunan Evkaf-ı Muhtelifenin Rüyet Olunan (Bakılan) Muhasebelerini Mübeyyin -Mütevellileri Yeddine Verilen Koçandır'. Çatladıkapı Esseyid Osman Ağa Vakfına Ait Okul ve Çeşmelerin 1303 (1887) Senesi Kayıtlarını İçermektedir.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Osmanlı Vakıfları. 'Dersaadet ve Vilayat-ı Selase'de Bulunan Evkaf-ı Muhtelifenin Rüyet Olunan (Bakılan) Muhasebelerini Mübeyyin -Mütevellileri Yeddine Verilen Koçandır'. Çatladıkapı Esseyid Osman Ağa Vakfına Ait Okul ve Çeşmelerin 1303 (1887) Senesi Kayıtlarını İçermektedir.

    TLSold
  •  Taşrada Yeni Memuriyete Başlayanların Tercüme-i Hal Varakalarının ve Bilgilerinin Yazılarak Düzenli Bir Şekilde Merkeze Gönderilmesi -Konusunda Hüdavendigar (Bursa) Vilayetinden Kütahya Sancağına Gönderilmiş 1 Teşrin-i Evvel (14 Ekim 1903) Tarihli Resmi Yazışma

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Taşrada Yeni Memuriyete Başlayanların Tercüme-i Hal Varakalarının ve Bilgilerinin Yazılarak Düzenli Bir Şekilde Merkeze Gönderilmesi -Konusunda Hüdavendigar (Bursa) Vilayetinden Kütahya Sancağına Gönderilmiş 1 Teşrin-i Evvel (14 Ekim 1903) Tarihli Resmi Yazışma

    TLSold
  •  Osmanlı Vakıfları. (Kütahya) Altuntaş Nahiyesi Akça Kariyesindeki Mescid-i Şerif Vakfının Buğday, Arpa ve Sair Gelirlerine Dair Büyük Boy -2 Nisan 1293 (14 Nisan 1877) Tarihindeki Kayıtlarını İçermektedir. Sultan 2. Abdülhamid'in İlk Saltanat Yılı.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Osmanlı Vakıfları. (Kütahya) Altuntaş Nahiyesi Akça Kariyesindeki Mescid-i Şerif Vakfının Buğday, Arpa ve Sair Gelirlerine Dair Büyük Boy -2 Nisan 1293 (14 Nisan 1877) Tarihindeki Kayıtlarını İçermektedir. Sultan 2. Abdülhamid'in İlk Saltanat Yılı.

    TLSold
  •  Osmanlı Vakıfları. Kütahya Eğrigöz Kazası Musa Kariyesindeki Ahi Doğan Vakfının 1282 Senesine İlişkin Muhasebe Kayıtları. -Belgenin Hazırlandığı Tarih 19 Rebiülahir (12)84 (20 Ağustos 1867) Olup, Günümüzde Eğrigöz Beldesi, Emet İlçesine Bağlı Bir Yerleşimdir.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Osmanlı Vakıfları. Kütahya Eğrigöz Kazası Musa Kariyesindeki Ahi Doğan Vakfının 1282 Senesine İlişkin Muhasebe Kayıtları. -Belgenin Hazırlandığı Tarih 19 Rebiülahir (12)84 (20 Ağustos 1867) Olup, Günümüzde Eğrigöz Beldesi, Emet İlçesine Bağlı Bir Yerleşimdir.

    TLSold
  •  Müskirat (Alkollü İçkiler) Tarihimiz. Balat, Karabaş Mahallesi, İstanbul İskelesi Sokağında 51/5 Numaralı 'Müskirat Fabrikası', -Yetim Hayim Menahim Veledi Hayim'e Ait Olup, Evkaf-ı Hümayun Nezareti Tarafından Bu İşletmeye İlişkin Çıkartılmış 9 Mayıs 1336 (9 Mayıs 1920) Tarihli Kayıt Sureti

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Müskirat (Alkollü İçkiler) Tarihimiz. Balat, Karabaş Mahallesi, İstanbul İskelesi Sokağında 51/5 Numaralı 'Müskirat Fabrikası', -Yetim Hayim Menahim Veledi Hayim'e Ait Olup, Evkaf-ı Hümayun Nezareti Tarafından Bu İşletmeye İlişkin Çıkartılmış 9 Mayıs 1336 (9 Mayıs 1920) Tarihli Kayıt Sureti

    TLSold
  •  Müskirat (Alkollü İçkiler) Tarihimiz. Rakı Fabrikatörü Asafim Anasyastasis (?) Tarafından İstanbul Üçüncü Katib-i Adli -(Noterlik) Dairesinde Düzenlenmiş Osmanlıca Vekaletname-i Hususi. TBMM Hükümeti (23 Nisan 1920-28 Ekim 1923) Dönemi.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Müskirat (Alkollü İçkiler) Tarihimiz. Rakı Fabrikatörü Asafim Anasyastasis (?) Tarafından İstanbul Üçüncü Katib-i Adli -(Noterlik) Dairesinde Düzenlenmiş Osmanlıca Vekaletname-i Hususi. TBMM Hükümeti (23 Nisan 1920-28 Ekim 1923) Dönemi.

    TLSold
  •  (Erzurum) Aziziye Kazası Ahalisinden Müftü Hisarzade Mehmet Hayri Efendi'nin Zimmetinde Olan 8.856 Guruşluk -Borcu Hakkında Bidayet Mahkemesinin İlamı, 5 Şubat 1306 (17 Şubat 1891). İlmiye Sınıfı Mensubu Bir Müftünün Taraf Olduğu Enteresan Hukuki İçerik.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    (Erzurum) Aziziye Kazası Ahalisinden Müftü Hisarzade Mehmet Hayri Efendi'nin Zimmetinde Olan 8.856 Guruşluk -Borcu Hakkında Bidayet Mahkemesinin İlamı, 5 Şubat 1306 (17 Şubat 1891). İlmiye Sınıfı Mensubu Bir Müftünün Taraf Olduğu Enteresan Hukuki İçerik.

    TLSold
  •  Bademağacı Mahallesi Muhtar-ı Evveli ve Sanisi Tarafından 23 Kanun-u Sani 1340 (23 Ocak 1924) Tarihinde -Onaylanan Mahkeme Kaydı. Bademağacı Mahallesi Günümüzde Antalya İli, Döşemealtı İlçesine Bağlı Bir Mahalledir. Her İki Yüzde 5 Farklı Valörde Toplam 32 Adet Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Fiskal Bulunmaktadır.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Bademağacı Mahallesi Muhtar-ı Evveli ve Sanisi Tarafından 23 Kanun-u Sani 1340 (23 Ocak 1924) Tarihinde -Onaylanan Mahkeme Kaydı. Bademağacı Mahallesi Günümüzde Antalya İli, Döşemealtı İlçesine Bağlı Bir Mahalledir. Her İki Yüzde 5 Farklı Valörde Toplam 32 Adet Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Fiskal Bulunmaktadır.

    TLSold
  •  Ankara Müdafa-i Hukuk Riyasetine Hitaben Konya ve İstanbul Müdde-i Umumi-i Sabıkı (Eski Savcısı) Tarafından Yazılmış ve -Yazıya Konu 'Rasih Efendi'nin' İyi Bir İnsan Olduğunu Anlatan Bir Nevi Tavsiye Mektubu. Osmanlıca. Milli Mücadele Dönemi Emsal Efemera

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Ankara Müdafa-i Hukuk Riyasetine Hitaben Konya ve İstanbul Müdde-i Umumi-i Sabıkı (Eski Savcısı) Tarafından Yazılmış ve -Yazıya Konu 'Rasih Efendi'nin' İyi Bir İnsan Olduğunu Anlatan Bir Nevi Tavsiye Mektubu. Osmanlıca. Milli Mücadele Dönemi Emsal Efemera

    TLSold
  •  Balıkpazarı Helvacı Sokağı Balık Pazarı Han No:3'te İkamet Eden Rum Ortodoks Tüccar Stavros Sotiriu Patrikios'un Borçlarına Karşılık -Rehin Verdiği Nacof Marka 61 Çuval Kahve ve Birtakım Yunan ve Mısır Tahvillerini Gösterir Islak İmzalı ve Fotoğraflı 1929 Tarihinde Düzenlenmiş Noterlik Beyanı.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Balıkpazarı Helvacı Sokağı Balık Pazarı Han No:3'te İkamet Eden Rum Ortodoks Tüccar Stavros Sotiriu Patrikios'un Borçlarına Karşılık -Rehin Verdiği Nacof Marka 61 Çuval Kahve ve Birtakım Yunan ve Mısır Tahvillerini Gösterir Islak İmzalı ve Fotoğraflı 1929 Tarihinde Düzenlenmiş Noterlik Beyanı.

    TLSold
  •  Giritli Mehmed Reşad Efendi'nin Mülazım-ı Saniliğe (Teğmenliğe) Terfi Beratı. 19 Şevval 1325 (25 Kasım 1907) -Tarihli Olup Bahriye Nazırı Bahriye Müşiri (Mareşali) Hasan Rami Paşa'nın (1842-1923) Mührünü Taşımaktadır.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Giritli Mehmed Reşad Efendi'nin Mülazım-ı Saniliğe (Teğmenliğe) Terfi Beratı. 19 Şevval 1325 (25 Kasım 1907) -Tarihli Olup Bahriye Nazırı Bahriye Müşiri (Mareşali) Hasan Rami Paşa'nın (1842-1923) Mührünü Taşımaktadır.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Tezkire Suretidir. Manastır 1321 Doğumlu Kasım Efendi Oğlu Zekeriya Efendi'nin -Üsküdar Sultanisine Naklolunduğuna Dair Çift Taraflı Osmanlıca Belge

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Tezkire Suretidir. Manastır 1321 Doğumlu Kasım Efendi Oğlu Zekeriya Efendi'nin -Üsküdar Sultanisine Naklolunduğuna Dair Çift Taraflı Osmanlıca Belge

    TLSold
  •  Toplam 20 Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedine Ait 84.Faaliyet Yılı Temettü Kuponlarının Anılan Banka Galata Şubesi Tarafından 23 Aralık 1957 -Tarihinde Ödendiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Hissedarın Adresinin O Dönem İstanbul Borsasının Faaliyet Gösterdiği 4.Vakıf Han'da Olması Banker/Borsa Simsarı Olduğunu Düşündürmektedir.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Toplam 20 Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedine Ait 84.Faaliyet Yılı Temettü Kuponlarının Anılan Banka Galata Şubesi Tarafından 23 Aralık 1957 -Tarihinde Ödendiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Hissedarın Adresinin O Dönem İstanbul Borsasının Faaliyet Gösterdiği 4.Vakıf Han'da Olması Banker/Borsa Simsarı Olduğunu Düşündürmektedir.

    TLSold
  •  Toplam 225 Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedine Ait 84.Faaliyet Yılı Temettü Kuponlarının Anılan Banka Tarafından 5 Aralık 1957 Tarihinde -Ödendiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Hissedar Giacomo Saban'ın Türk Musevi Cemaati Mensubu Olup Aynı İsmi Taşıyan 1926 Doğumlu Ünlü Bilim Adamı ve Filozof Giacomo Saban Olması Mümkündür.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Toplam 225 Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedine Ait 84.Faaliyet Yılı Temettü Kuponlarının Anılan Banka Tarafından 5 Aralık 1957 Tarihinde -Ödendiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Hissedar Giacomo Saban'ın Türk Musevi Cemaati Mensubu Olup Aynı İsmi Taşıyan 1926 Doğumlu Ünlü Bilim Adamı ve Filozof Giacomo Saban Olması Mümkündür.

    TLSold
  •  Toplam 1 Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedine Ait 84.Faaliyet Yılı Temettü Kuponunun Anılan Banka Galata Şubesi Tarafından 23 Aralık 1957 Tarihinde -Ödendiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Hissedarın Türk Ticaret Bankası Bahçekapı Şubesinde Görevli Bir Bankacı Olduğu Görülmektedir, Kupon Bordroya İlişiktir.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Toplam 1 Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedine Ait 84.Faaliyet Yılı Temettü Kuponunun Anılan Banka Galata Şubesi Tarafından 23 Aralık 1957 Tarihinde -Ödendiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Hissedarın Türk Ticaret Bankası Bahçekapı Şubesinde Görevli Bir Bankacı Olduğu Görülmektedir, Kupon Bordroya İlişiktir.

    TLSold
  •  Osmanlı Devleti Tebasından Musevi Cemaati Mensubu Halep'li Mosi (Moşe?) Diviklin Adına Düzenlenmiş 23 Temmuz (1)325 (7 Ağustos 1909) Tarihli -Dahili'ye Mahsus Mürur Tezkeresi. İmparatorluğun Bir Mahalinden Diğer Bir Mahaline Gidişler İçin Düzenlenen Bir Nevi İç Dolaşım Pasaportudur, Haliye.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Osmanlı Devleti Tebasından Musevi Cemaati Mensubu Halep'li Mosi (Moşe?) Diviklin Adına Düzenlenmiş 23 Temmuz (1)325 (7 Ağustos 1909) Tarihli -Dahili'ye Mahsus Mürur Tezkeresi. İmparatorluğun Bir Mahalinden Diğer Bir Mahaline Gidişler İçin Düzenlenen Bir Nevi İç Dolaşım Pasaportudur, Haliye.

    TLSold
  •  Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo Müslüman Vakıfları İdaresi'ne Ait Bir Yüzü Rumca Diğer Yüzü Osmanlıca 1901 Tarihli -Islak İmzalı ve Kaşeli Kasa Makbuzu. Mübadale Sonrası Girit Adasında Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo Müslüman Vakıfları İdaresi'ne Ait Bir Yüzü Rumca Diğer Yüzü Osmanlıca 1901 Tarihli -Islak İmzalı ve Kaşeli Kasa Makbuzu. Mübadale Sonrası Girit Adasında Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    TLSold
  •  Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo Müslüman Vakıfları İdaresi'ne Ait Bir Yüzü Rumca Diğer Yüzü Osmanlıca 1901 Tarihli -Islak İmzalı ve Kaşeli Kasa Makbuzu (Değişik). Mübadale Sonrası Girit Adasında Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo Müslüman Vakıfları İdaresi'ne Ait Bir Yüzü Rumca Diğer Yüzü Osmanlıca 1901 Tarihli -Islak İmzalı ve Kaşeli Kasa Makbuzu (Değişik). Mübadale Sonrası Girit Adasında Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    TLSold
  •  Osmanlı'da Kağıt İmalatı. Birinde Padişah 5.Mehmet Reşat'ın Büyük Üniformalı Portresi Diğerinde İse Osmanlı Devlet Arması Bulunan -İki Adet Boş Filigranlı Kağıt.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Osmanlı'da Kağıt İmalatı. Birinde Padişah 5.Mehmet Reşat'ın Büyük Üniformalı Portresi Diğerinde İse Osmanlı Devlet Arması Bulunan -İki Adet Boş Filigranlı Kağıt.

    TLSold
  •  Osmanlı Vakıfları. (Kütahya) Altuntaş Nahiyesi Beşkarış Oyuğu Kariyesindeki Toplam Dört Kalem Vakıf Malının Zahire ve Sair -Gelirlerine İlişkin 2 Nisan 1293 (14 Nisan 1877) Tarihindeki Kayıtlarını İçermektedir. Sultan 2. Abdülhamid'in İlk Saltanat Yılı.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Osmanlı Vakıfları. (Kütahya) Altuntaş Nahiyesi Beşkarış Oyuğu Kariyesindeki Toplam Dört Kalem Vakıf Malının Zahire ve Sair -Gelirlerine İlişkin 2 Nisan 1293 (14 Nisan 1877) Tarihindeki Kayıtlarını İçermektedir. Sultan 2. Abdülhamid'in İlk Saltanat Yılı.

    TLSold
  •  Osmanlı Vakıfları. Kütahya Sancağına Tabi Uşak Kazası Mihrişah Kariyesindeki Mescid-i Şerifin 1282 Senesine İlişkin Muhasebe Kayıtları. -Belgenin Hazırlandığı Tarih 15 Safer (12)84 (8 Haziran 1867) Olup, Mihrişah Kariyesinin Günümüzdeki Adı ve Mevcudiyeti Konusunda Bilgi Bulunmamaktadır.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Osmanlı Vakıfları. Kütahya Sancağına Tabi Uşak Kazası Mihrişah Kariyesindeki Mescid-i Şerifin 1282 Senesine İlişkin Muhasebe Kayıtları. -Belgenin Hazırlandığı Tarih 15 Safer (12)84 (8 Haziran 1867) Olup, Mihrişah Kariyesinin Günümüzdeki Adı ve Mevcudiyeti Konusunda Bilgi Bulunmamaktadır.

    TLSold
  •  Finans Tarihimiz. T.C. Özel Tertip Hazine Bonosu, No:23. 1 Nisan 1930'da Doyçe Oreint Bank'a 902.777 Mark Ödenmesi Amacıyla Düzenlenmiştir. -Maliye Vekili Mustafa Abdülhalik (Renda) Bey Islak İmzalı (En Sağda Çizgi İptalli) Olup Osmanlı Dış Borçlarına İlişkin Cumhuriyet Döneminde Yapılan Bir Ödemeye Dair Olduğu Düşünülmektedir.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Finans Tarihimiz. T.C. Özel Tertip Hazine Bonosu, No:23. 1 Nisan 1930'da Doyçe Oreint Bank'a 902.777 Mark Ödenmesi Amacıyla Düzenlenmiştir. -Maliye Vekili Mustafa Abdülhalik (Renda) Bey Islak İmzalı (En Sağda Çizgi İptalli) Olup Osmanlı Dış Borçlarına İlişkin Cumhuriyet Döneminde Yapılan Bir Ödemeye Dair Olduğu Düşünülmektedir.

    TLSold
  •  Üsküdar'da İkamet Ederken Vefat Eden Devlet-i Osmani Tebasından Ermeni Cemaati Mensubu Karabet Efendi'nin Mirasının Çocukları Arasında -Taksim Edilmesi Hakkında 22 Cumadelahire 1327 (11 Temmuz 1909) Tarihinde Düzenlenmiş Onüç Satırdan Oluşan Fiskalli ve Büyük Boy Hüccet

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Üsküdar'da İkamet Ederken Vefat Eden Devlet-i Osmani Tebasından Ermeni Cemaati Mensubu Karabet Efendi'nin Mirasının Çocukları Arasında -Taksim Edilmesi Hakkında 22 Cumadelahire 1327 (11 Temmuz 1909) Tarihinde Düzenlenmiş Onüç Satırdan Oluşan Fiskalli ve Büyük Boy Hüccet

    TLSold
  •  Yanya Vilayeti Celilesi Erkari (?) Livasında Bulunan Birtakım Vakıfların İstanbul'da Sahip Oldukları Malları Konu Alan Sultan Abdülaziz Dönemi Hüccet.- Toplam Otuzüç Satırdan Oluşmakta Olup Sağ Üst Köşede 100 ila 4.000 Kuruş Arasında İşlemlerin Kıymetli Kağıt Bedeli Olan Dairevi 2 Kuruşluk Fiskal Mevcuttur.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Yanya Vilayeti Celilesi Erkari (?) Livasında Bulunan Birtakım Vakıfların İstanbul'da Sahip Oldukları Malları Konu Alan Sultan Abdülaziz Dönemi Hüccet.- Toplam Otuzüç Satırdan Oluşmakta Olup Sağ Üst Köşede 100 ila 4.000 Kuruş Arasında İşlemlerin Kıymetli Kağıt Bedeli Olan Dairevi 2 Kuruşluk Fiskal Mevcuttur.

    TLSold
  •  'Devletlü, İnâyetlü, Atûfetlü, Re’fetlü Veliyyü’n-ni’am Efendim Hazretleri' Hitabıyla Başlayan ve Rodos Ceziresinde (Adasında) İkamete -Memur Edilen Rasim Efendi'nin Sürgün Cezasının Kaldırılarak İskenderiye'ye Gitmesine Müsaade Edilmesi Konusunda 28 Muharrem 1286 (10 Mayıs 1869) Tarihli Talebi. Dönemin Sadrazamına Hitaben Yazıldığı Düşünülmektedir.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    'Devletlü, İnâyetlü, Atûfetlü, Re’fetlü Veliyyü’n-ni’am Efendim Hazretleri' Hitabıyla Başlayan ve Rodos Ceziresinde (Adasında) İkamete -Memur Edilen Rasim Efendi'nin Sürgün Cezasının Kaldırılarak İskenderiye'ye Gitmesine Müsaade Edilmesi Konusunda 28 Muharrem 1286 (10 Mayıs 1869) Tarihli Talebi. Dönemin Sadrazamına Hitaben Yazıldığı Düşünülmektedir.

    TLSold
  •  1925 Tarihli Osmanlıca Fransızca Mason Diploması. Türkiye Maşrık-ı Azamlığı İstanbul Maşrıkı'nca Düzenlenmiştir. -En Aşağıda 33. Dereceden Dönemin Büyük Üstadı Mehmet Servet Bey'in (Mehmed Servet Yesari) Hem Osmanlıca Hem de Latin Harfleriyle İmzası Okunmaktadır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    1925 Tarihli Osmanlıca Fransızca Mason Diploması. Türkiye Maşrık-ı Azamlığı İstanbul Maşrıkı'nca Düzenlenmiştir. -En Aşağıda 33. Dereceden Dönemin Büyük Üstadı Mehmet Servet Bey'in (Mehmed Servet Yesari) Hem Osmanlıca Hem de Latin Harfleriyle İmzası Okunmaktadır.

    TLSold
  •  1924 Tarihli Osmanlıca Fransızca Mason Diploması. Umumi Masonluk Türk Ailesi (Maçonnerie Universelle Famille Turque) Locası'nca Düzenlenmiştir. -En Aşağıdaki 32. Dereceden Büyük Üstadın İsmi Okunamamıştır, 1916 Kuruluşlu Bu Locanın Türkiye Maşrık'ı Azamlığına Bağlı Bir Loca Olduğu En Alttaki Tasdik Mühür ve İmzalarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    1924 Tarihli Osmanlıca Fransızca Mason Diploması. Umumi Masonluk Türk Ailesi (Maçonnerie Universelle Famille Turque) Locası'nca Düzenlenmiştir. -En Aşağıdaki 32. Dereceden Büyük Üstadın İsmi Okunamamıştır, 1916 Kuruluşlu Bu Locanın Türkiye Maşrık'ı Azamlığına Bağlı Bir Loca Olduğu En Alttaki Tasdik Mühür ve İmzalarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezareti Zükur (Erkek) Mekteb-i İptidaiyesi Şehadetnamesi. -1318 Dersaadet (İstanbul) Doğumlu Mehmed Salih Efendi bin Osman Efendi Namına 24 Temmuz 1328 (6 Ağustos 1912) Tarihinde Düzenlenmiştir.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezareti Zükur (Erkek) Mekteb-i İptidaiyesi Şehadetnamesi. -1318 Dersaadet (İstanbul) Doğumlu Mehmed Salih Efendi bin Osman Efendi Namına 24 Temmuz 1328 (6 Ağustos 1912) Tarihinde Düzenlenmiştir.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Menba-ül İrfan İdadisi Şehadetnamesi, Abdülvahid Efendi Adına Düzenlenen Bu Şehadetnamenin -Tamamen El Yapımı Olarak 23 Ağustos 1340 (1924) Tarihinde Osmanlıca Büyük Boy Sureti.Tamirli/Haliyle. Az Bilinen Özel Bir Okul Olup Mezunları Arasında Ordinaryus Prof.Dr.Süheyl Ünver ve Abdülbaki Gölpınarlı Gibi Çok Sayıda Ünlü Kişi Bulunmaktadır.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Menba-ül İrfan İdadisi Şehadetnamesi, Abdülvahid Efendi Adına Düzenlenen Bu Şehadetnamenin -Tamamen El Yapımı Olarak 23 Ağustos 1340 (1924) Tarihinde Osmanlıca Büyük Boy Sureti.Tamirli/Haliyle. Az Bilinen Özel Bir Okul Olup Mezunları Arasında Ordinaryus Prof.Dr.Süheyl Ünver ve Abdülbaki Gölpınarlı Gibi Çok Sayıda Ünlü Kişi Bulunmaktadır.

    TLSold
  •  Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Ahmed Efendi Oğlu Ahmed Mustafa Efendi Adına 1 Temmuz 1928 Tarihinde Balıkesir Orta Mektebince Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Henüz Harf Devrimi Yapılmamış Olmasına Rağmen İzmir Mıntıka Maarif Emini'nin İmzasını Yeni Harflerle 'A.Naili' Olarak Attığı Görülmektedir.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Ahmed Efendi Oğlu Ahmed Mustafa Efendi Adına 1 Temmuz 1928 Tarihinde Balıkesir Orta Mektebince Tanzim Edilmiştir. Haliyle. Henüz Harf Devrimi Yapılmamış Olmasına Rağmen İzmir Mıntıka Maarif Emini'nin İmzasını Yeni Harflerle 'A.Naili' Olarak Attığı Görülmektedir.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezareti Edirne Darül-muallimin-i İptidaisi (Öğretmen Okulu) Şehadetnamesi. -Haliyle. (1)314 Kale Doğumlu Mehmed Şükrü Efendi oğlu Rahmi Efendi Namına 8 Eylül 1333 (8 Eylül 1917) Tarihinde Düzenlenmiştir.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif-i Umumiye Nezareti Edirne Darül-muallimin-i İptidaisi (Öğretmen Okulu) Şehadetnamesi. -Haliyle. (1)314 Kale Doğumlu Mehmed Şükrü Efendi oğlu Rahmi Efendi Namına 8 Eylül 1333 (8 Eylül 1917) Tarihinde Düzenlenmiştir.

    TLSold
  •  Osmanlı Döneminde Azınlıklar. Galata'da Mukim Corci Aslanyan Efendi'ye Hitaben Yazılan Mahkeme Konulu Osmanlıca ve Fiskalli İlmühaber. -En Allta Dairevi Mühür İçinde Osmanlıca 'Dersaadet İtalyan Ceneral Konsilatosu' İbaresi Okunmaktadır, Constantinople 24 Juin (Haziran) 1914 Tarihli

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar. Galata'da Mukim Corci Aslanyan Efendi'ye Hitaben Yazılan Mahkeme Konulu Osmanlıca ve Fiskalli İlmühaber. -En Allta Dairevi Mühür İçinde Osmanlıca 'Dersaadet İtalyan Ceneral Konsilatosu' İbaresi Okunmaktadır, Constantinople 24 Juin (Haziran) 1914 Tarihli

    TLSold
  •  Osmanlı Döneminde Azınlıklar. 'Sefaret-i Devlet-i İtalya Nezd-i Devlet-i Aliye' Antetli ve Paşaköy'de İtalya Devleti Tebasından Cuzeppe Galarini'nin -Hanesini Zevci Sultana'dan İştira Edeceğine Dair Konsolosluk Belgesi. En Allta Dairevi Mühür İçinde Osmanlıca 'Dersaadet İtalyan Ceneral Konsilatosu' İbaresi Okunmaktadır. 18 Eylül 1305 (30 Eylül 1889) Tarihli.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar. 'Sefaret-i Devlet-i İtalya Nezd-i Devlet-i Aliye' Antetli ve Paşaköy'de İtalya Devleti Tebasından Cuzeppe Galarini'nin -Hanesini Zevci Sultana'dan İştira Edeceğine Dair Konsolosluk Belgesi. En Allta Dairevi Mühür İçinde Osmanlıca 'Dersaadet İtalyan Ceneral Konsilatosu' İbaresi Okunmaktadır. 18 Eylül 1305 (30 Eylül 1889) Tarihli.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Ali Rıza Efendi bin Mehmed Halil Efendi Namına 25 Eylül 1334 (25 Eylül 1918) Tarihinde Düzenlenen Tasdikname. -İki Tanesi Hicaz Demiryolu Olmak Üzere Toplam Dört Tane Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Ali Rıza Efendi bin Mehmed Halil Efendi Namına 25 Eylül 1334 (25 Eylül 1918) Tarihinde Düzenlenen Tasdikname. -İki Tanesi Hicaz Demiryolu Olmak Üzere Toplam Dört Tane Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Numune Mektebinden 18 Teşrin-i Evvel 1334 (19 Ekim 1918) Tarihinde -Ayrılan Abdullah Selahaddin Efendi'ye Ait Büyük Boy Fotoğraflı Tasdikname.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Numune Mektebinden 18 Teşrin-i Evvel 1334 (19 Ekim 1918) Tarihinde -Ayrılan Abdullah Selahaddin Efendi'ye Ait Büyük Boy Fotoğraflı Tasdikname.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultani Mektebi Kısm-ı İptidaisinden Mehmed Tevfik Efendi'ye 18 Nisan 1336 (18 Nisan 1920) Tarihinde -Verilen Nakil İlmühaberi.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Üsküdar Sultani Mektebi Kısm-ı İptidaisinden Mehmed Tevfik Efendi'ye 18 Nisan 1336 (18 Nisan 1920) Tarihinde -Verilen Nakil İlmühaberi.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. İsmail Hakkı Efendizade Nurullah Mehmed Bin Behzad Efendi'ye Ait Bursa Mekteb-i Sultanisince- 14 Teşrin-i Sani 1333 (14 Kasım 1917) Tarihinde Düzenlenmiş Öğrenci Belgesi (İyi Hal Kağıdı).

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. İsmail Hakkı Efendizade Nurullah Mehmed Bin Behzad Efendi'ye Ait Bursa Mekteb-i Sultanisince- 14 Teşrin-i Sani 1333 (14 Kasım 1917) Tarihinde Düzenlenmiş Öğrenci Belgesi (İyi Hal Kağıdı).

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Sultan Selim-i Salis (3.Selim) Numune Mektebinden Abdülcevad Efendi'ye Verilen 1 Eylül 1334 (1 Eylül 1918) Tarihli -Nakil İlmühaberi. 1949'da 3.Selim İlkokulu Adını Alan Bu Okulun Tanınmış Mezunları Arasında Ses Sanatçısı Müzeyyen Senar ve Bestekar Avi Anıl da Bulunmaktadır.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Sultan Selim-i Salis (3.Selim) Numune Mektebinden Abdülcevad Efendi'ye Verilen 1 Eylül 1334 (1 Eylül 1918) Tarihli -Nakil İlmühaberi. 1949'da 3.Selim İlkokulu Adını Alan Bu Okulun Tanınmış Mezunları Arasında Ses Sanatçısı Müzeyyen Senar ve Bestekar Avi Anıl da Bulunmaktadır.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Füyuzat-ı Osmaniye Numune Mektebi'ndan Mehmed Emin Efendi'ye Verilen 27 Ağustos 1331 (9 Eylül 1915) Tarihli -Nakil İlmühaberi. İSAM kayıtlarında 14 Ağustos 1903'te Kurulduğu Görülen 'Füyuzat-ı Osmaniye Mektebi'nin' Bu Okul Olduğu Düşünülmektedir.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Füyuzat-ı Osmaniye Numune Mektebi'ndan Mehmed Emin Efendi'ye Verilen 27 Ağustos 1331 (9 Eylül 1915) Tarihli -Nakil İlmühaberi. İSAM kayıtlarında 14 Ağustos 1903'te Kurulduğu Görülen 'Füyuzat-ı Osmaniye Mektebi'nin' Bu Okul Olduğu Düşünülmektedir.

    TLSold
  •  Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Ömer Efendi Oğlu Mehmed Esad Efendi Adına 9 Haziran 1927 Tarihinde Üsküdar İhsaniye 19. İlk Mektebince Tanzim Edilmiştir. Büyük Boy ve Fotoğraflı.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Harf Devrimi Öncesi Osmanlıca Olarak Düzenlenmiş Erken Cumhuriyet Diploma. Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, -Ömer Efendi Oğlu Mehmed Esad Efendi Adına 9 Haziran 1927 Tarihinde Üsküdar İhsaniye 19. İlk Mektebince Tanzim Edilmiştir. Büyük Boy ve Fotoğraflı.

    TLSold
  •  Hicaz'da Vefat Eden Elhac Hüseyin Bin Mustafa'nın Eşi Hatice'ye Kalan Tereke Kayıtları. Haliyle. 15 Zilkade 1251 (3 Mart 1836) Tarihli. -Sultan 2.Mahmut Saltanatı Erken Dönem ve Nadir Efemera.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Hicaz'da Vefat Eden Elhac Hüseyin Bin Mustafa'nın Eşi Hatice'ye Kalan Tereke Kayıtları. Haliyle. 15 Zilkade 1251 (3 Mart 1836) Tarihli. -Sultan 2.Mahmut Saltanatı Erken Dönem ve Nadir Efemera.

    TLSold
  •  Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Tezkire Suretidir. Rumi 1318 (Hicri 1320) Doğumlu Müteveffa -Mehmet Arif Ağa Oğlu İhsan Efendi'nin Üsküdar Sultanisine Naklolunduğuna Dair Çift Taraflı Osmanlıca Belge

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlı Dönemi Eğitim Tarihi. Devlet-i Aliye-i Osmaniye Tezkire Suretidir. Rumi 1318 (Hicri 1320) Doğumlu Müteveffa -Mehmet Arif Ağa Oğlu İhsan Efendi'nin Üsküdar Sultanisine Naklolunduğuna Dair Çift Taraflı Osmanlıca Belge

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 26 Temmuz 1340 Tarihli Sayı, Numero 9809

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 26 Temmuz 1340 Tarihli Sayı, Numero 9809

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 16 Ağustos 1928 Tarihli Sayısı-Muallim Tevdiye Hüseyin Hanım Görselli

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 16 Ağustos 1928 Tarihli Sayısı-Muallim Tevdiye Hüseyin Hanım Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 11 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Tevfik Rüştü Aras Görselli

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 11 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Tevfik Rüştü Aras Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 20 Nisan 1340 Tarihli Sayı, Numero 9718

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 20 Nisan 1340 Tarihli Sayı, Numero 9718

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 24 Kanunievel 1340 Tarihli Sayısı-İnsan Kasabı Herman Haberli

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 24 Kanunievel 1340 Tarihli Sayısı-İnsan Kasabı Herman Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 1 Kanunisani 1326 Tarihli Sayısı

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 1 Kanunisani 1326 Tarihli Sayısı

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 25 Kanunevel 1340 Tarihli Sayısı-Yeni Baş Sefirimiz Cevad Bey ve Çorum Mebusu İsmail Kemal Bey

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 25 Kanunevel 1340 Tarihli Sayısı-Yeni Baş Sefirimiz Cevad Bey ve Çorum Mebusu İsmail Kemal Bey

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 29 Kanunevel 1340 Tarihli Sayısı-Muhterem İsmet Paşa Hazretleri Görselli ve Haberli

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 29 Kanunevel 1340 Tarihli Sayısı-Muhterem İsmet Paşa Hazretleri Görselli ve Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 29 Haziran 1927 Tarihli Sayısı-"Büyük Gazi, Yarın Ondokuzda Ankaradan, Cuma Onda İzmirden Hareket Edecek Edeceklerdir. Halk bugün Halaskarı Karşılamak İçin Ceda.. Heyecan İçinde" Manşetli

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 29 Haziran 1927 Tarihli Sayısı-"Büyük Gazi, Yarın Ondokuzda Ankaradan, Cuma Onda İzmirden Hareket Edecek Edeceklerdir. Halk bugün Halaskarı Karşılamak İçin Ceda.. Heyecan İçinde" Manşetli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 24 Temmuz 1340 Tarihli Sayı, Numero 9807

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 24 Temmuz 1340 Tarihli Sayı, Numero 9807

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 26 Mart 1340 Tarihli Sayı, Numero 9693-"Balkanlarda Birinci Cumhuriyeti Nihayet Yunanistan İlan Etti" Haberli

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 26 Mart 1340 Tarihli Sayı, Numero 9693-"Balkanlarda Birinci Cumhuriyeti Nihayet Yunanistan İlan Etti" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Tasvir-i Efkar Gazetesi, 22 Temmuz 1340 Tarihli

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Osmanlıca, Tasvir-i Efkar Gazetesi, 22 Temmuz 1340 Tarihli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 18  Kanunevel 1340 Tarihli Sayısı-Cevad Paşa Görselli ve Rumlar Başpapazlığa Tam Layıkını Buldular Haberli

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 18 Kanunevel 1340 Tarihli Sayısı-Cevad Paşa Görselli ve Rumlar Başpapazlığa Tam Layıkını Buldular Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 6 Mart 1927 Tarihli Sayı-"Hariciye Vekilimizin Mühim Bir Nutku" Haberli

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 6 Mart 1927 Tarihli Sayı-"Hariciye Vekilimizin Mühim Bir Nutku" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 30 İkinci Teşrin 1928 Tarihli Sayı-Tevfik Rüştü Aras Görselli ve "Millet Meclisi Dün Afganistanla Muhadenet ve İtalya Devleti ile …" Haberli

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 30 İkinci Teşrin 1928 Tarihli Sayı-Tevfik Rüştü Aras Görselli ve "Millet Meclisi Dün Afganistanla Muhadenet ve İtalya Devleti ile …" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 11 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Tevfik Rüştü Aras Görselli ve "Ankarada Yeni Müzakerat-ı Siyasiye Arefesinde" Haberli

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 11 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Tevfik Rüştü Aras Görselli ve "Ankarada Yeni Müzakerat-ı Siyasiye Arefesinde" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 23 Kanunevel 1940 Tarihli Sayısı-"Arnavutluk İhtilali" Haberli, Cevad Paşa Görselli

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 23 Kanunevel 1940 Tarihli Sayısı-"Arnavutluk İhtilali" Haberli, Cevad Paşa Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 20 Teşrinevel 1926 Tarihli-Maliye Vekili Mustafa Abdülhalik Bey ve İtalyan Meclis-i Mebusan Reisi Casertano Görselli

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 20 Teşrinevel 1926 Tarihli-Maliye Vekili Mustafa Abdülhalik Bey ve İtalyan Meclis-i Mebusan Reisi Casertano Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 4 Mayıs 1927 Tarihli-Emniyeti Umumiye Müdürü Refik Bey Görselli ve "İngiltere ve Japonya rusyaya Karşı İttifak Mı Ediyorlar" Haberli

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 4 Mayıs 1927 Tarihli-Emniyeti Umumiye Müdürü Refik Bey Görselli ve "İngiltere ve Japonya rusyaya Karşı İttifak Mı Ediyorlar" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 1 Teşrinevel 1928 Tarihli Sayı, Haliyle-"Yeni ve Güzel Harflerimiz Bulgaristanda Heyecan Derecesinde Bir Alaka Uyandırdı" Haberli, Çift Lisan Kapaklı

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 1 Teşrinevel 1928 Tarihli Sayı, Haliyle-"Yeni ve Güzel Harflerimiz Bulgaristanda Heyecan Derecesinde Bir Alaka Uyandırdı" Haberli, Çift Lisan Kapaklı

    TLSold
  • Osmanlıca, Yeni Gazete, 1 Temmuz 1926 Tarihli Sayı-Ali Fuad Paşa, Erzurumi Sabit Bey, Eskişehirli Arif Bey, Bekir Sami bey, Rüştü Paşa, Selahattin Bey, Feridun Bey Görselli

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Osmanlıca, Yeni Gazete, 1 Temmuz 1926 Tarihli Sayı-Ali Fuad Paşa, Erzurumi Sabit Bey, Eskişehirli Arif Bey, Bekir Sami bey, Rüştü Paşa, Selahattin Bey, Feridun Bey Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Vakit Yevmi Gazete, 19 Kanunevel 1926-"Uşak Fabrikası" Haberli

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Osmanlıca, Vakit Yevmi Gazete, 19 Kanunevel 1926-"Uşak Fabrikası" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 14 Temmuz 1927 Tarihli-İntihabat-ı İnşasında  Reis-i Cumhur Gazi Mustafa Kemal Hazretlerinin  İstanbul'da…" Haberli ve Abdülhak Hamid Tarhan Görselli

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 14 Temmuz 1927 Tarihli-İntihabat-ı İnşasında Reis-i Cumhur Gazi Mustafa Kemal Hazretlerinin İstanbul'da…" Haberli ve Abdülhak Hamid Tarhan Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Akşam Gazetesi, 8 Teşrinevel 1928 Tarihli-"Tramvay Amelesinin Grevi. Venizelos, Türkiye ile Herhalde Anlaşacağız Bu Bir Gün Meselesidir." Haberli, Çift Lisan

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Osmanlıca, Akşam Gazetesi, 8 Teşrinevel 1928 Tarihli-"Tramvay Amelesinin Grevi. Venizelos, Türkiye ile Herhalde Anlaşacağız Bu Bir Gün Meselesidir." Haberli, Çift Lisan

    TLSold
  • Osmanlıca, Akşam Gazetesi, 17 Kanunisani 1926 Tarihli-Sirkeci Tren Garı Görselli

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Osmanlıca, Akşam Gazetesi, 17 Kanunisani 1926 Tarihli-Sirkeci Tren Garı Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Tevhid-i Efkar Gazetesi, 7 Kanunevel 1340 Tarihli-Terakkiperver Cumhuriyet fırkası  Ahmed Rıza Bey

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Osmanlıca, Tevhid-i Efkar Gazetesi, 7 Kanunevel 1340 Tarihli-Terakkiperver Cumhuriyet fırkası Ahmed Rıza Bey

    TLSold
  • Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 23 Kanunisani 1927 Tarihli-İngiltere-İtalya-Yunanistan İttifaka Mı Hazırlanıyor Haberli, Hasan Bey Görselli

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 23 Kanunisani 1927 Tarihli-İngiltere-İtalya-Yunanistan İttifaka Mı Hazırlanıyor Haberli, Hasan Bey Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 23 Kanunisani 1927 Tarihli-Ankara-Kayseri Hattı İkmal Edildi Manşetli, İsmet İnönü ve Lokomotif Görselli

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Osmanlıca, Milliyet Gazetesi, 23 Kanunisani 1927 Tarihli-Ankara-Kayseri Hattı İkmal Edildi Manşetli, İsmet İnönü ve Lokomotif Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 17 Nisan 1928 Tarihli Sayı-Türkiye - İtalya Müzakeresi, İtalya Sefiri Dün akşam Ankara'ya Gitti Haberli

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 17 Nisan 1928 Tarihli Sayı-Türkiye - İtalya Müzakeresi, İtalya Sefiri Dün akşam Ankara'ya Gitti Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 18 Ağustos 1928 Tarihli Sayısı, Kenarı yorgun-İstanbul Şampiyonluğunu Muhafaza eden Galatasaray 12- Altınordu 11, Beykoz 10 Sayı Kazandı Haberli. Kadın Kürek Takımı Müsabakası Görselli

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 18 Ağustos 1928 Tarihli Sayısı, Kenarı yorgun-İstanbul Şampiyonluğunu Muhafaza eden Galatasaray 12- Altınordu 11, Beykoz 10 Sayı Kazandı Haberli. Kadın Kürek Takımı Müsabakası Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 26 Kanunevel  1340 Tarihli Sayısı-Rusya Boğazlar Komisyonuna Neden Gelemiyor ? Alman Reisi Cumhuru ve İzmir Haberli

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 26 Kanunevel 1340 Tarihli Sayısı-Rusya Boğazlar Komisyonuna Neden Gelemiyor ? Alman Reisi Cumhuru ve İzmir Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Vakit Yevmi Gazete, 13 Kanunisani 1926 Tarihli Sayı-Ankara'da İdamlar ve Himaye-i Etfal Haberli, Mahmud Esad Bey Görselli

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Osmanlıca, Vakit Yevmi Gazete, 13 Kanunisani 1926 Tarihli Sayı-Ankara'da İdamlar ve Himaye-i Etfal Haberli, Mahmud Esad Bey Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 11 Eylül 1328 Tarihli Sayısı-Gazimizin Seyahatleri, İbrahim Tali Bey haberli, 2 Lisan

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 11 Eylül 1328 Tarihli Sayısı-Gazimizin Seyahatleri, İbrahim Tali Bey haberli, 2 Lisan

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 20 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Veliefendi'de Bugünkü At Yarışları Haberli

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 20 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Veliefendi'de Bugünkü At Yarışları Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 17 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Divan-ı Ali Tarihi Hakimane Dün Tefhim Etti Haberli ve Alman Tayyarecileri görselli

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 17 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Divan-ı Ali Tarihi Hakimane Dün Tefhim Etti Haberli ve Alman Tayyarecileri görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 14 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-İstanbul Halkı Dünkü Yarışlar Haberli ve Tren Görselli

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 14 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-İstanbul Halkı Dünkü Yarışlar Haberli ve Tren Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 23 Eylül 1341 Tarihli Sayı-"Mektep Kitapları ve Harp Zihniyeti, Gazi Paşa Hararetli Alkışlar Arasında Bursa'ya Muvasalat Etmiştir." Haberli

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 23 Eylül 1341 Tarihli Sayı-"Mektep Kitapları ve Harp Zihniyeti, Gazi Paşa Hararetli Alkışlar Arasında Bursa'ya Muvasalat Etmiştir." Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 1 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-"İzmir ve Havalisinde Evvelki Gece Şiddetli Bir Harekat-ı arz  Vuk-u Buldu" Haberli

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 1 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-"İzmir ve Havalisinde Evvelki Gece Şiddetli Bir Harekat-ı arz Vuk-u Buldu" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 13 Temmuz 1928 Tarihli Sayısı-"Dün Mekteb-i Harbiyede Genç Zabitlerimizin Tahlif ve Diploma Tevzi Merasimi  İcra Edildi" Haberli ve Görselli

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 13 Temmuz 1928 Tarihli Sayısı-"Dün Mekteb-i Harbiyede Genç Zabitlerimizin Tahlif ve Diploma Tevzi Merasimi İcra Edildi" Haberli ve Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Açık Söz Gazetesi, 14 Temmuz 1341, 24 Teşrinevel 1926 Tarihli, 2 Adet-İstiklal Mahkemeleri El Aziz'de (Elazığ)

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Osmanlıca, Açık Söz Gazetesi, 14 Temmuz 1341, 24 Teşrinevel 1926 Tarihli, 2 Adet-İstiklal Mahkemeleri El Aziz'de (Elazığ)

    TLSold
  • Osmanlıca, Son Saat Gazetesi, 19 Kanunevel 1926 Tarihli-Uşak Şeker Fabrikası Haberli ve Görselli

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Osmanlıca, Son Saat Gazetesi, 19 Kanunevel 1926 Tarihli-Uşak Şeker Fabrikası Haberli ve Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Tevhid-i Efkar Gazetesi, 7 Kanunevel 1340 Tarihli-"Fırka Kabiniyye 154 Rey ile Beyan İtimad Etti" Haberli

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Osmanlıca, Tevhid-i Efkar Gazetesi, 7 Kanunevel 1340 Tarihli-"Fırka Kabiniyye 154 Rey ile Beyan İtimad Etti" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 9 Nisan 1928  Tarihli Sayısı-Türkiye - İtalya Dostluğu Haberli ve Tevfik Rüştü Aras ve Haydarpaşa Tren Garı Görselli

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 9 Nisan 1928 Tarihli Sayısı-Türkiye - İtalya Dostluğu Haberli ve Tevfik Rüştü Aras ve Haydarpaşa Tren Garı Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 11 Mart 1928 Tarihli Sayı-" Tahdidi Teslihat Komisyonuna Bizi de Çağırıyorlar" Haberli

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 11 Mart 1928 Tarihli Sayı-" Tahdidi Teslihat Komisyonuna Bizi de Çağırıyorlar" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 23 Mayıs 1928 Tarihli Sayı, Haliyle, Eksik Var.-Afgan Kralı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Haberli ve Görselli

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 23 Mayıs 1928 Tarihli Sayı, Haliyle, Eksik Var.-Afgan Kralı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Haberli ve Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 30 Teşrinisani  1928  Tarihli Sayısı-Bugün Garp Harflerinin Son Günüdür. Yarından İtibar Gazetemiz Yeni Harflerle .. Bir Avrupa Gazetesi Mükemmeliyetinde Cazip Bir Şekilde Çıkacaktır.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 30 Teşrinisani 1928 Tarihli Sayısı-Bugün Garp Harflerinin Son Günüdür. Yarından İtibar Gazetemiz Yeni Harflerle .. Bir Avrupa Gazetesi Mükemmeliyetinde Cazip Bir Şekilde Çıkacaktır.

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 25 Mart 1340 Tarihli Sayı

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 25 Mart 1340 Tarihli Sayı

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 7 Mart 1335 Tarihli Sayı-"Yozgat Tehcir ve Tektili Muhakemesi, Postada Sivas Te'milleri" Haberli

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 7 Mart 1335 Tarihli Sayı-"Yozgat Tehcir ve Tektili Muhakemesi, Postada Sivas Te'milleri" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 24 Haziran 1927 Tarihli Sayısı-"Tütün Enstitüsü, Halıcıoğlu Lisesinin Tenzihi" Haberli

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 24 Haziran 1927 Tarihli Sayısı-"Tütün Enstitüsü, Halıcıoğlu Lisesinin Tenzihi" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 16 Haziran 1927 Tarihli Sayısı-"Kolomb'un yumurtası, Gazimizin Seyahatı, İnsaf Yahu Üç Kuruş da Zam Olur Mu?" Haberli

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Osmanlıca, Cumhuriyet Gazetesi, 16 Haziran 1927 Tarihli Sayısı-"Kolomb'un yumurtası, Gazimizin Seyahatı, İnsaf Yahu Üç Kuruş da Zam Olur Mu?" Haberli

    TLSold
  • Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 30 Teşrinisani 1927 Tarihli Sayısı-"Türkiye-Irak", Poliste Görülen İşlerin Tahkikatı, Dahiliye Vekili, Şarki Avrupa'da Çıkarılan Harb … Devam Ederken" Haberli

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Osmanlıca, İkdam Gazetesi, 30 Teşrinisani 1927 Tarihli Sayısı-"Türkiye-Irak", Poliste Görülen İşlerin Tahkikatı, Dahiliye Vekili, Şarki Avrupa'da Çıkarılan Harb … Devam Ederken" Haberli

    TLSold