• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Cemiyet Ekspres Müzayedesi

Cemiyet Ekspres Müzayedemize 22 Mayıs  2023 saat 21:30'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:32 itibariyle canlı müzayede başlayacaktır.

Kitap, Dergi ve süreli yayınlar hariç tüm ürünlerden % 18 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR.

Lot: 38 » Kitap

Edebiyat Tarihi, Eğitimci, Yazar Cemil Sena Ongun İmzalı

Büyük Filozoflar Ansiklopedisi, 4 Cilt Takım, Nebioğlu ve Remzi Yayını, 1969, 1975 Yılı, 24x17 cm, Şömizlerde Yıpranma Mevcut

Cumhuriyet devri yazarlarından olan Cemil Sena, 1894 yılında Konya Seydişehir’de doğmuştur. İstanbul Sultanisi’ne devam etmiş, 1917’de Darülfünun Felsefe Bölümü'nü bitirmiştir. 1925’te Paris’e gönderilerek Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe öğrenimini sürdürmüştür. Anadolu ve İstanbul’da birçok lise ve öğretmen okullarındaki felsefe, sosyoloji ve pedagoji öğretmenliklerinde bulunmuştur. İstiklal Savaşı’na katılmıştır. Türkiye’de felsefenin yaygınlaşması, benimsenmesi bahsinde yazı ve eserleriyle dikkate değer çalışmalar yapmıştır. Başta felsefe olmak üzere, din, pedagoji, ders kitapları, eleştiri, düşünce, psikoloji, kadın, ahlak, sosyoloji ve estetik alanlarında da çalışmaları olmuştur. Cemil Sena 1981 yılında İstanbul’da hayata veda etmiştir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 11
sonraki