• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Cemiyet Harita ve Afiş Müzayedesi

Cemiyet Harita ve Afiş Müzayedemize 12 Ağustos 2023 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı müzayede başlayacaktır.

Kitap hariç tüm ürünlerden % 20 ürün KDV'si alınmaktadır. Komisyon Oranı: % 20 + KDV'dir. "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR.

Cemiyet Müzayedemizi ilgiyle takip eden koleksiyonerlerimize arz etmek üzere bu haftaki listemizde eğitim tarihi açısından önemli yer tutan harita ve afişlerden bir seçki hazırladık. Koleksiyon değeri yüksek olan, renkli, taş baskı ve oldukça büyük ebatlarda olan mekteplerde görsel eğitim açısından döneminde özel bir yeri olan bez harita ve afişleri kıymetli takipçilerimizin beğenisine sunuyoruz. Eski döneme ait, çoğunluğu Almanya ve Stockholm baskı olan haritalar arasında tarihsel süreçlerde Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyetinin toprak ve sınırlarının da yer aldığı Avrupa ülkeleri-kentleri, Amerika ve Filistin’in siyasi, fiziki ve tarihi haritalarını da görebilmektesiniz. Mekteplerde derslerde kullanılan taş baskı afişlerde insan anatomisi, botanik, zooloji, bitki ve hayvan türlerinden (mantar, elma, karahindiba, kelebek, örümcek, yılan, kurbağa, yırtıcı kuşlar, sürüngenler, mikroorganizmalar vb.) muhtelif örneklerin görselleri yer almaktadır. Alman Tıp Müzesi tarafından basılan, tıp ve botanik bilimi eğitimlerinde kullanılan Prof. Dr. Heimans, Dr. Lips, Dr. Max Schmidt, H.J. Slijper, Druck von J.F. Schreiber vb. isimlerin tablo ve tezlerinin afişleri de listemizdeki göze çarpan ürünler arasındadır. Eski dönem okul eğitim afişlerinin birçoğu ünlü taş baskı afiş tasarımcısı/imalatçısı Jung Koch Quentell tarafından hazırlandığı görülmektedir. Haritaların ise Georg Westermann, W. Leisering, W. U. W. Hilgemann, Justus Perthes, Haack-Painke ve George Lang gibi ünlü isimler tarafından hazırlanmış ve basılmıştır. Eğitim tarihi ile görsel tema doluluğu açısından gören herkesin ilgisini çeken harita ve afişlerin yer aldığı listemizi keyifle incelemenizi temenni ederiz. İlgili takipçilerimizin beğenisine bu ürünlerin yeni çeşit ve temalarını en kısa zamanda tekrardan sunacağımızı belirtmek isteriz. Heyecanla izleyeceğiniz müzayedelerimizde görüşmek üzere efendim.

önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki