• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Yaz Özel Müzayedesi

Yaz Özel Müzayedemize 27 Haziran 2021 Pazar saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:05 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Komisyon Oranı: %20 ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR.

Lot: 27 » Obje

Ermeni Madalya. Gaziantep’te ölenler anısına bastırılan Ermeni Hatıra madalyası, Gümüş, Çok nadir.

19.05 gr., 3.4 cm,
Önyüz: Merkezde; Anıt betimlemesi. Çevrede; Ի ՅԻՇԱՏԱԿ ԱՅՆԹԱՊԻ ԶՈՀՈՒԱԾՆԵՐՈՒՆ, 1920 -1921 (Antep’te ‘Gaziantep’te’ Ölenler Anısına, 1920 – 1921).

Arkayüz: Merkezde; Erivan’ın banliyösünde Antep (Aintab) adıyla kurulan yeni yerleşim yerini yansıtan bina betimlemeleri. Arkayüz: Üstde yarım ay halinde; ՀԱՅՐԵՆԱԿԱՆ ՎԵՐԱԾՆՈՒՆԴ (Anavatanın yeniden doğuşu).

Detaylar
Lot: 42 » Fotoğraf

Fotoğraf ve hukuk tarihi. İçinde Ali Çetinkaya, onun solunda ilk Türk hemşiresi Safiye Elbi’nin bulunduğu grup fotoğrafı. 16 X 22 cm. Orijinal paspartulu. Çok iyi kondisyonda.

Not: Ali Çetinkaya, I. Dünya Savaşı’nda çeşitli cephelerde savaşmış bir subay; İzmir’in işgalinden sonra ‘’Kurtuluş savaşı’’mızın ‘’ilk kurşununu atan kişi’’ olarak Kabul edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Ulaştırma Bakanı’dır. Hukukçu olmamasına rağmen ikinci dönem Ankara İstiklal Mahkemesi Başkanlığı’nı yaparak, Atatürk’e yapılan İzmir Suikastı ve Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası gibi önemli davalara bakmıştır.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 15
sonraki