• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Elegant Efemera Müzayedesi-2

Elegant Efemera-2  Müzayedemize 28 Eylül 2021 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR.

Lot: 67 » Efemera

Bankacılık. Devlet-i Aliyeyi Osmaniye Bankası (Osmanlı Bankası). Muhellafat-ı Umumiye Kasaamlığına Yazılan ve Hakkı Efendi bin Mustafa'nın Veresesinin Satıldığı

ve Banka'da Mevcut Parasının Beytü'l-Mala Devredildiğine Dair 20 Mayıs 1338 (20 Mayıs 1922) Tarihli Yazı.

Banka Tarafından Bu Tür Veresat, Tereke İlişkili Yazılar Muhakkak Osmanlıca Yazılmaktaydı. Soldaki Islak İmza 1920-1925 Döneminde Bankanın 8.Genel Müdürü Olarak Görev Yapan Louis Steeg'e Aittir.

Detaylar
Lot: 69 » Efemera

Madencilik Tarihimiz. Antalya Gazetesi'nin 4. Senesi 6 Teşrin-i Evvel 1341 (6 Ekim 1925) Tarihli ve 984 Nolu Nüshasında Yayımlanan

Maden Nizamnamesinin' Bazı Maddelerinin Tadil ve İkmali Hakkında Orman Baş Müdürü Ali Bey Tarafından Hazırlanan Rapor ve Düzeltme.

Tamamı El Yazısı Osmanlıca Beş Sayfa ve Yirmidokuz Maddeden Oluşmaktadır. Cumhuriyetimizin İlk Yıllarında Yeni Şekillenen Madencilik Mevzuatımıza İlişkin Emsal Nitelikte ve Detaylı Çalışma, Haliyle.

Detaylar
Lot: 73 » Efemera

Osmanlı Dönemi'ndeki Girit Adasındaki Rum Vakıflarıyla İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve Silsile Halinde

Şerhler ve Rumca/Osmanlıca Mühürler İçeren Rumca Katlamalı Belge. En Sondaki Mühür (Hristianiki Orf.

Trapeza Lasithi Kritis 1871) 'Girit'de Laşid Hristiyan Yetimleri İane Sandığı' Olarak Tercüme Edilebilir. Adanın Osmanlı Dönemindeki Kozmoplit Yapısını Gösterir 1881 Tarihli Belge.

Detaylar
Lot: 81 » Tütün Kültürü

Mısır Sigara Kutusu Etiketi

Detaylar
Lot: 92 » Hisse Senedi

Sınai ve Ticari Zümreler İşletme Türk Anonim Şirketi, 1.Tertip Hamiline 1.000 Lira Nominalli Hisse Senedi. Bulgaristan Türklerinden

Olup Atatürk'ün Davetiyle Türkiye'ye Gelen Şakir Zümre, İlk Yerli ve Milli Silah Fabrikatörlerimizdendir.

Özellikle Uçak Bombaları Üretiminde İhtisaslaşan Bu Şirket, Daha Sonra Rekabet Edemez Hale Gelmiş Üretimini Şakir Zümre Markalı Sobalara Kaydırmıştır. Senet No: 0001 Olup, Sağdaki Islak İmza Bizzat Şakir Zümreye Aittir.

Detaylar
Lot: 114 » Hisse Senedi

Delta Ağaç Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi. 1971 Yılında Adana Merkezli Olarak Orman Ürünleri İş Kolunda Faaliyet Göstermek Amacıyla

Kurulan Şirketin 1971 Tertibi 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi.

Şirket'in İlk Kurucu Ortakları İncelendiğinde Pamukbank T.A.Ş. ve Eski Sanayi Bakanlarından Şahap Kocatopçu İsimleri Dikkat Çekmektedir.

Detaylar
Lot: 122 » Hisse Senedi

Turkish Bank Anonim Şirketi. 1901 Yılında Kıbrıs'ta Kurulan Türk Bankası Limited'in İstanbul Şubesi

1991 Yılında Anonim Şirket Olarak Reorganize Edilmiştir. . 1.Tertip Nama Yazılı 10.000 Lira Nominalli On'luk Hisse Senedi.

Türk Ticaret Bankası'yla İsim Karışıklığı Yaşanmaması Amacıyla Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Tavsiyesiyle Turkisk Bank Adı Tercih Edilmiştir.

Detaylar
Lot: 123 » Hisse Senedi

Turkish Bank Anonim Şirketi. 1901 Yılında Kıbrıs'ta Kurulan Türk Bankası Limited'in İstanbul Şubesi 1991 Yılında

Anonim Şirket Olarak Reorganize Edilmiştir. 1.Tertip Nama Yazılı 1.000.000 Lira Nominalli Bin'lik Hisse Senedi.

Türk Ticaret Bankası'yla İsim Karışıklığı Yaşanmaması Amacıyla Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Tavsiyesiyle Turkisk Bank Adı Tercih Edilmiştir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki