• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Elegant Efemera Müzayedesi-2

Elegant Efemera-2  Müzayedemize 28 Eylül 2021 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR.

  • Kategori: Efemera
Lot: 59 » Efemera

Evkaf-ı Hümayun Tarafından İade Olunan Bazı Dükkanlara Dair Kira Temessüğü. Hicri 1250 (1834) ila 1290 (1873) Yıllarına Ait Kayıtları Kapsamaktadır.

Önyüzdeki Pençe Dikkat Çekicidir. Sultan 2.Mahmut Dönemine Ait Efemeraya Nadiren Rastlanmaktadır.

Arapça’da “Tutunmak, Sarılmak, Yapışmak” Mânasına Gelen Temessük Diplomatik Dilinde Borç Verilmesi, Borcun Ödenmesi, Bir Şeyin Teslim Edilmesi Veya Teslim Alınması Gibi Durumlarda Karşı Tarafa Verilen Belgeyi İfade Eder. Temessükle Eş Anlamlı Olarak Tahvîl ve Daha Çok Son Devirlerde Sened De Kullanılmıştır.

Detaylar
Lot: 60 » Efemera

Erzurum Vilayetinden Trabzon Vilayeti Celilesine 11 Mayıs 1318 (24 Mayıs 1902) Tarihinde Gönderilmiş Dönemin Erzurum Valisi 'Es-Seyid Mustafa Nazım' Mührünü Taşıyan Osmanlıca Devlet İçi Yazışma.

Mustafa Nazım Bey 1902-1906 tarihleri arasında Erzurum Valiliği görevini yürütmüştür. Valilik Dönemine İlişkin Hazırlamış Olduğu Kapsamlı Raporunda, Erzurum Vilayeti’nde Yaptığı Çeşitli Alanlardaki Çalışmaları Detaylı Bir Şekilde Ortaya Koymuştur.

Anlatımlarıyla Vilayetin Genel Durumunu Gün Yüzüne Çıkarmıştır. Ayrıca Erzurum Vilayeti’nin İhtiyaçlarına Değinerek Bu Hususta Plan ve Beklentilerini İzah etmiştir.

Rapor II. Meşrutiyet Öncesinde Erzurum Vilayeti’nin Her Alandaki Sorunlarını ve Vilayet Genelinde Yapılan Çalışmaları Dile Getirmesi Bakımından Önemlidir.

Detaylar
Lot: 67 » Efemera

Bankacılık. Devlet-i Aliyeyi Osmaniye Bankası (Osmanlı Bankası). Muhellafat-ı Umumiye Kasaamlığına Yazılan ve Hakkı Efendi bin Mustafa'nın Veresesinin Satıldığı

ve Banka'da Mevcut Parasının Beytü'l-Mala Devredildiğine Dair 20 Mayıs 1338 (20 Mayıs 1922) Tarihli Yazı.

Banka Tarafından Bu Tür Veresat, Tereke İlişkili Yazılar Muhakkak Osmanlıca Yazılmaktaydı. Soldaki Islak İmza 1920-1925 Döneminde Bankanın 8.Genel Müdürü Olarak Görev Yapan Louis Steeg'e Aittir.

Detaylar
Lot: 69 » Efemera

Madencilik Tarihimiz. Antalya Gazetesi'nin 4. Senesi 6 Teşrin-i Evvel 1341 (6 Ekim 1925) Tarihli ve 984 Nolu Nüshasında Yayımlanan

Maden Nizamnamesinin' Bazı Maddelerinin Tadil ve İkmali Hakkında Orman Baş Müdürü Ali Bey Tarafından Hazırlanan Rapor ve Düzeltme.

Tamamı El Yazısı Osmanlıca Beş Sayfa ve Yirmidokuz Maddeden Oluşmaktadır. Cumhuriyetimizin İlk Yıllarında Yeni Şekillenen Madencilik Mevzuatımıza İlişkin Emsal Nitelikte ve Detaylı Çalışma, Haliyle.

Detaylar
Lot: 73 » Efemera

Osmanlı Dönemi'ndeki Girit Adasındaki Rum Vakıflarıyla İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve Silsile Halinde

Şerhler ve Rumca/Osmanlıca Mühürler İçeren Rumca Katlamalı Belge. En Sondaki Mühür (Hristianiki Orf.

Trapeza Lasithi Kritis 1871) 'Girit'de Laşid Hristiyan Yetimleri İane Sandığı' Olarak Tercüme Edilebilir. Adanın Osmanlı Dönemindeki Kozmoplit Yapısını Gösterir 1881 Tarihli Belge.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki