• Cancel
    Filter
Filter

Exclusive Spring Auction

You can place your bids from our web site until April 25th 2021 at 21:00. Commission rate is 20%

  • Category: Kitap
Lot: 256 » Kitap

İNGİLİZ KAŞİF’İN TATARİSTAN, YARKAND VE KAŞGAR YOLCULUĞU [Almanca]

Robert Barkley Shaw, Reise nach der Hohen Tatarei, Yarkand und Kashghar und Rückreise über den Karakoram-Pass. Autorisierte vollständige Ausgabe für Deutschland. Aus dem Englischen von J. E. A. Martin, Jena, Hermann Constenoble, 1872. XXIII, 420 s. 2 adet

İngiliz kaşif ve diplomat Robert Barkley Shaw (1839 – 1879) Orta Asya’ya ve özellikle de Kaşgar’a ilk giden İngilizlerden biriydi. Bölgenin önde gelen liderleriyle ilişkiler kurdu, daha sonra bölgede diplomat olarak görev yaptı.

Maceracı ruhlu kaşifin, o zamanlar henüz neredeyse keşfedilmemiş olan Kuzey Karakurum bölgesine özel bir ilgisi vardı. Birkaç deneysel seyahatin ardından bir tüccar kimliğiyle Doğu Türkistan’a gitmek üzere 1968 yılının Mayıs ayında yola koyuldu. Orada o zaman kendisine bir tür rakip olan George Hayward ile karşılaştı, fakat amaçları farklıydı; Shaw amacı askeri değil, ticari idi. Hayward’la anlaştıkları konu Pamir Dağları’nın henüz balta girmemiş bölgelerinin haritasını çıkarmanın çok önemli olduğuydu. Shaw yola devam etti, Hayward ise Karakurum’a doğru yöneldi.

Details
Lot: 258 » Kitap

BEŞ HECECİLER’İN KISA ÖMÜRLÜ DERGİSİ: ŞAİR – TAKIM [Osmanlıca] Şair: Haftalık edebî mecmua - 15 sayı [TAKIM]

12 Kanun I [Aralık] 1918 - 20 Mart 1919. Sahib-i imtiyaz ve Müdür-i mesul: Yusuf Ziya. İstanbul, Ahmediye Matbaası, Hilal Matbaası, 1918 - 1919. 228 s; 21x28,5 cm, sırtı deri, kapakları bez yeni yapılmış şık cildinde.

Selanik’te yayınlanan ve öncülüğünü Ömer Seyfettin’in yaptığı Genç Kalemler dergisi Milli Edebiyat akımının oluşumunda önemli bir rol oynamıştır. Şair Yusuf Ziya [Ortaç] ve öğrencisi Sedat Salim [Pak] tarafından yayınlanan

Şair adlı bu dergi de bu akımın etkisiyle yayın hayatına başlayan bir dergidir. Derginin yazı kadrosunu oluşturanların büyük bir bölümü daha sonra Türk edebiyatında Beş Hececiler olarak anılan şairlerdir.

Details
Lot: 274 » Kitap

The Danubian Principalities the Frontier Lands of The Christian and The Turk. Londra Richard Bentley 1854, 423+421 s.

20 Yıl Boyunca Osmanlı Coğrafyasında Dolaşan James Henry Skene İsimli Bir İngiliz Tarafından Kaleme Alınmıştır.

Osmanlı Coğrafyası, Sosyal Kültürel Durumu, Coğrafyada Yaşayan Farklı Halklar ve Adetleri, Önde Gelen Osmanlı Devlet Adamları Hakkında Yapılmış En ayrıntılı Çalışmalardan Bir Tanesidir.

Details
Lot: 537 » Kitap

2 Kitap Birarada

Avaza-i Bizim Sulh Lâhi (Farsça)
Mütercim: Mearif Nezareti Mektubi Kalemi Müdürü Mustafa Reşit Paşa. S32. Resmi Var.
Aziz Kardeşim Naci Bey'e(Hattat Naci Akverdi) 25-2-1966 Muhittin Erev" İbaresiyle İmzalı.

Hattat İbrahim Akverdi Açıklamalarda Bulunup İmzalamıştır. Şiir Kitabı Farça, İçinde Hat Çalışmaları Vardır. 55 s. Gülistan, Şeyh Muhittin Sadi, H1291, Bizı Şiirlerinin Yanına Talik Yazı ile Yazılmış, 228 s.

Details
previous
Go to Page: / 2
next