Lot: 1

Current Price: 200 TL Starting Bid: 200 TL Estimated: TL Losing Winning

Edebiyat Tarihi, Eğitimci, Yazar Cemil Sena Ongun’ un Anılarını Anlattığı ve Basımı Yapılan Kitabı Hakkında Osmanlıca El Yazılı Mektup, Islak İmzalı, 1945 Tarihli, Nadir

Cumhuriyet devri yazarlarından olan Cemil Sena, 1894 yılında Konya Seydişehir’de doğmuştur. İstanbul Sultanisi’ne devam etmiş, 1917’de Darülfünun Felsefe Bölümü'nü bitirmiştir. 1925’te Paris’e gönderilerek Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe öğrenimini sürdürmüştür. Anadolu ve İstanbul’da birçok lise ve öğretmen okullarındaki felsefe, sosyoloji ve pedagoji öğretmenliklerinde bulunmuştur. İstiklal Savaşı’na katılmıştır. Türkiye’de felsefenin yaygınlaşması, benimsenmesi bahsinde yazı ve eserleriyle dikkate değer çalışmalar yapmıştır. Başta felsefe olmak üzere, din, pedagoji, ders kitapları, eleştiri, düşünce, psikoloji, kadın, ahlak, sosyoloji ve estetik alanlarında da çalışmaları olmuştur. Cemil Sena 1981 yılında İstanbul’da hayata veda etmiştir.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Edebiyat Tarihi, Eğitimci, Yazar Cemil Sena Ongun’ un Anılarını Anlattığı ve Basımı Yapılan Kitabı Hakkında Osmanlıca El Yazılı Mektup, Islak İmzalı, 1945 Tarihli, Nadir-Cumhuriyet devri yazarlarından olan Cemil Sena, 1894 yılında Konya Seydişehir’de doğmuştur. İstanbul Sultanisi’ne devam etmiş, 1917’de Darülfünun Felsefe Bölümü'nü bitirmiştir. 1925’te Paris’e gönderilerek Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe öğrenimini sürdürmüştür. Anadolu ve İstanbul’da birçok lise ve öğretmen okullarındaki felsefe, sosyoloji ve pedagoji öğretmenliklerinde bulunmuştur. İstiklal Savaşı’na katılmıştır. Türkiye’de felsefenin yaygınlaşması, benimsenmesi bahsinde yazı ve eserleriyle dikkate değer çalışmalar yapmıştır. Başta felsefe olmak üzere, din, pedagoji, ders kitapları, eleştiri, düşünce, psikoloji, kadın, ahlak, sosyoloji ve estetik alanlarında da çalışmaları olmuştur. Cemil Sena 1981 yılında İstanbul’da hayata veda etmiştir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Edebiyat Tarihi, Eğitimci, Yazar Cemil Sena Ongun’ un Anılarını Anlattığı ve Basımı Yapılan Kitabı Hakkında Osmanlıca El Yazılı Mektup, Islak İmzalı, 1945 Tarihli, Nadir-Cumhuriyet devri yazarlarından olan Cemil Sena, 1894 yılında Konya Seydişehir’de doğmuştur. İstanbul Sultanisi’ne devam etmiş, 1917’de Darülfünun Felsefe Bölümü'nü bitirmiştir. 1925’te Paris’e gönderilerek Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe öğrenimini sürdürmüştür. Anadolu ve İstanbul’da birçok lise ve öğretmen okullarındaki felsefe, sosyoloji ve pedagoji öğretmenliklerinde bulunmuştur. İstiklal Savaşı’na katılmıştır. Türkiye’de felsefenin yaygınlaşması, benimsenmesi bahsinde yazı ve eserleriyle dikkate değer çalışmalar yapmıştır. Başta felsefe olmak üzere, din, pedagoji, ders kitapları, eleştiri, düşünce, psikoloji, kadın, ahlak, sosyoloji ve estetik alanlarında da çalışmaları olmuştur. Cemil Sena 1981 yılında İstanbul’da hayata veda etmiştir.

    TLSold
  • Fotoğraf, Kılıçlı Üniformasıyla Stüdyoda Hatıra Pozu Veren Madalyalı Osmanlı Süvari Zabiti, Yaver Sınıfından, Süvari Çizmeli Ayrıntılı-23*16 cm, Albümden Çıkma

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Fotoğraf, Kılıçlı Üniformasıyla Stüdyoda Hatıra Pozu Veren Madalyalı Osmanlı Süvari Zabiti, Yaver Sınıfından, Süvari Çizmeli Ayrıntılı-23*16 cm, Albümden Çıkma

    TLSold
  • Türk asker, siyasetçi ve diplomat Mehmet Behiç Erkin’ in Türk siyasetçi İsmail Hakkı Kılıçoğlu’na yazdığı kitapları ve bir kişi için referans içerikli Osmanlıca el yazılı mektup ve postadan geçmiş zarfı, Behiç Erkin imzalı, Kadıköy adresli, 1956 Tarihli-Behiç Erkin, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda önemli görevler üstelenen bir komutandır. Devlet Demiryollarının kurucu genel müdürlüğünü yapmıştır, “Demiryollarının Babası” olarak anılmaktadır. Cumhuriyet döneminde İstanbul ve Çankırı milletvekilliği ile bayındırlık bakanı olarak görev yaptı. Millî Emniyet Hizmetleri Teşkilâtı ve Sigorta Sandığının kuruluşunda öncülük etti.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Türk asker, siyasetçi ve diplomat Mehmet Behiç Erkin’ in Türk siyasetçi İsmail Hakkı Kılıçoğlu’na yazdığı kitapları ve bir kişi için referans içerikli Osmanlıca el yazılı mektup ve postadan geçmiş zarfı, Behiç Erkin imzalı, Kadıköy adresli, 1956 Tarihli-Behiç Erkin, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda önemli görevler üstelenen bir komutandır. Devlet Demiryollarının kurucu genel müdürlüğünü yapmıştır, “Demiryollarının Babası” olarak anılmaktadır. Cumhuriyet döneminde İstanbul ve Çankırı milletvekilliği ile bayındırlık bakanı olarak görev yaptı. Millî Emniyet Hizmetleri Teşkilâtı ve Sigorta Sandığının kuruluşunda öncülük etti.

    TLSold
  • Türk Siyasetçi Refik Şevket İnce tarafından Siyasetçi İsmail Hakkı Kılıçoğlu’na yazılmış Osmanlıca El Yazılı Mektup, Refik Şevket İnce’nin avukatlık ofisi antetli, Halk Fırkası Faaliyetleri ve Vatan Gazetesinde Çıkan Bir Haber Hakkında Malumatla İlgili, 1945 Tarihli, Refik İnce Halk Partisinden Ayrılıp Demokrat Parti’ye Geçen Vekiller Arasında Yer Alan İsimlerdendir,-Refik Şevket İnce, Milli Mücadelede görev aldı, 1920 tarihinde Manisa vekili seçildi. Kastamonu İstiklal Mahkemesi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, 3 dönem Manisa vekilliği görevinde bulundu. 1945 yılında Demokrat Parti kurucuları arasında yer aldı. Menderes Hükümetinde Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Ünlü Gazeteci yazar Emin Çölaşan’ın annesi tarafından dedesidir. Hakkı Kılıçoğlu, orduda topçuluk, İstanbul Sütlüce Silah Deposu Müdürlüğü, İttihat ve Terakki Cemiyeti Üyeliği, Divan-ı Harp Üyeliği, çeşitli mecmualarda yazarlık yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün daveti üzerine siyasete girdi, Kocaeli ve Muş milletvekilli seçildi.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Türk Siyasetçi Refik Şevket İnce tarafından Siyasetçi İsmail Hakkı Kılıçoğlu’na yazılmış Osmanlıca El Yazılı Mektup, Refik Şevket İnce’nin avukatlık ofisi antetli, Halk Fırkası Faaliyetleri ve Vatan Gazetesinde Çıkan Bir Haber Hakkında Malumatla İlgili, 1945 Tarihli, Refik İnce Halk Partisinden Ayrılıp Demokrat Parti’ye Geçen Vekiller Arasında Yer Alan İsimlerdendir,-Refik Şevket İnce, Milli Mücadelede görev aldı, 1920 tarihinde Manisa vekili seçildi. Kastamonu İstiklal Mahkemesi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, 3 dönem Manisa vekilliği görevinde bulundu. 1945 yılında Demokrat Parti kurucuları arasında yer aldı. Menderes Hükümetinde Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Ünlü Gazeteci yazar Emin Çölaşan’ın annesi tarafından dedesidir. Hakkı Kılıçoğlu, orduda topçuluk, İstanbul Sütlüce Silah Deposu Müdürlüğü, İttihat ve Terakki Cemiyeti Üyeliği, Divan-ı Harp Üyeliği, çeşitli mecmualarda yazarlık yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün daveti üzerine siyasete girdi, Kocaeli ve Muş milletvekilli seçildi.

    TLSold
  • Almanya’da Bir Kasaba Manzarası El Çizimi, Kara Kalem, 1898 Tarihli-19,5*13,5 cm

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Almanya’da Bir Kasaba Manzarası El Çizimi, Kara Kalem, 1898 Tarihli-19,5*13,5 cm

    TLSold
  • Hasta Yatağında Poz Veren Hanımefendi, Arkası Osmanlıca Yazılı, Hastalığı Hakkında Bilgi İçerikli

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Hasta Yatağında Poz Veren Hanımefendi, Arkası Osmanlıca Yazılı, Hastalığı Hakkında Bilgi İçerikli

    TLSold
  • Kitap, Halkbilgisi Derneği Tarafından Çıkarılan Yunus Emre Hakkında Derleme Çalışma, 1929 Yılı Baskısı, 46 Sayfa, Ekinde Halkbilgisi Derneği Tanıtım Kısmı, 8 Sayfa-Kitap Kapağı Kopuk, Halkbilgisi Derneği 1927 Yılında Ankara’da kurulmuştur. Dönemin önemli aydınları dernek kurucuları arasındadır. Kitap takdim yazısı Köprülüzade Mehmet Fuat tarafından yazılmış, içerisinde Necip Fazıl, Aka Gündüz gibi isimlerin şiir ve yazıları mevcut.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Kitap, Halkbilgisi Derneği Tarafından Çıkarılan Yunus Emre Hakkında Derleme Çalışma, 1929 Yılı Baskısı, 46 Sayfa, Ekinde Halkbilgisi Derneği Tanıtım Kısmı, 8 Sayfa-Kitap Kapağı Kopuk, Halkbilgisi Derneği 1927 Yılında Ankara’da kurulmuştur. Dönemin önemli aydınları dernek kurucuları arasındadır. Kitap takdim yazısı Köprülüzade Mehmet Fuat tarafından yazılmış, içerisinde Necip Fazıl, Aka Gündüz gibi isimlerin şiir ve yazıları mevcut.

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Servet-i Fünun Dönemi Edebiyatçılarından Olan, Osmanlı Dönemi İttihat ve Terakki Partisinden, Cumhuriyet Dönemi CHP'den Vekillik Yapmış Olan Hüseyin Cahit Yalçın Tarafından Kocaeli ve Muş Mebusluğu Yapmış İsmail Hakkı Kılıçoğlu'na Yazılmış Osmanlıca El Yazılı Mektup, Postadan Geçmiş Zarfıyla Birlikte-Hüseyin Cahit Yalçın, Tevfik Fikret’ ten sonra Servet-i Fünun Dergisi yönetimini üstlenmiştir. Dergi, II. Abdülhamid yönetimince kapatılınca bir süre yazı yaşamından çekildi. 1908'de II. Meşrutiyet'in ilanından sonra memuriyetten ayrılan ve edebiyatı bırakıp gazeteciliğe ve siyasete başladı. İttihat ve Terakki yöneticilerinin isteği doğrultusunda Ağustos 1908'de Tanin gazetesini kurdu. İlk sayısı 1 Ağustos 1908’de yayımlanan gazetenin başyazarlığını üstlendi. İttihat ve Terakki'nin siyasi alanda bir nevi kalemşoru oldu

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Siyasi Tarih, Servet-i Fünun Dönemi Edebiyatçılarından Olan, Osmanlı Dönemi İttihat ve Terakki Partisinden, Cumhuriyet Dönemi CHP'den Vekillik Yapmış Olan Hüseyin Cahit Yalçın Tarafından Kocaeli ve Muş Mebusluğu Yapmış İsmail Hakkı Kılıçoğlu'na Yazılmış Osmanlıca El Yazılı Mektup, Postadan Geçmiş Zarfıyla Birlikte-Hüseyin Cahit Yalçın, Tevfik Fikret’ ten sonra Servet-i Fünun Dergisi yönetimini üstlenmiştir. Dergi, II. Abdülhamid yönetimince kapatılınca bir süre yazı yaşamından çekildi. 1908'de II. Meşrutiyet'in ilanından sonra memuriyetten ayrılan ve edebiyatı bırakıp gazeteciliğe ve siyasete başladı. İttihat ve Terakki yöneticilerinin isteği doğrultusunda Ağustos 1908'de Tanin gazetesini kurdu. İlk sayısı 1 Ağustos 1908’de yayımlanan gazetenin başyazarlığını üstlendi. İttihat ve Terakki'nin siyasi alanda bir nevi kalemşoru oldu

    TLSold
  • Ticaret Gemileri Karşılaşama, İzmir Rıhtım

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Ticaret Gemileri Karşılaşama, İzmir Rıhtım

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Üniformalı Kadın Subay Stüdyo Hatıra Pozu, Arkası Osmanlıca Yazılı, Evlilik Günü İthaflı, Photo Yenidoğan Galata Osmanlıca-Fransızca Damgalı

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Erken Cumhuriyet Dönemi Üniformalı Kadın Subay Stüdyo Hatıra Pozu, Arkası Osmanlıca Yazılı, Evlilik Günü İthaflı, Photo Yenidoğan Galata Osmanlıca-Fransızca Damgalı

    TLSold
  • Malatya Şehri Eski Yerleşim Yerlerinden Bir Kalıntı

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Malatya Şehri Eski Yerleşim Yerlerinden Bir Kalıntı

    TLSold
  • Sosyal Yaşam, Eskişehir Porsuk’ta Çeşme Başındaki Çocuk ve Ailesi, 1951 Yılı,

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Sosyal Yaşam, Eskişehir Porsuk’ta Çeşme Başındaki Çocuk ve Ailesi, 1951 Yılı,

    TLSold
  • Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi, Harbiye Mektebi Öğrencileri Tatbikatından Bir Hatıra Pozu, 1929 Yılı,-Arkası İthaflı

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi, Harbiye Mektebi Öğrencileri Tatbikatından Bir Hatıra Pozu, 1929 Yılı,-Arkası İthaflı

    TLSold
  • Adana Umay Bahçesi’nden Bir Görünüm, Foto M. Aldatmaz

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Adana Umay Bahçesi’nden Bir Görünüm, Foto M. Aldatmaz

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Bireysel Teşebbüsle Gaziantep İslahiye’de Yapılan Kültür Sarayı, Dönemin Askeri Yetkilerine Takdim Notuyla, 1939 Yılı

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Bireysel Teşebbüsle Gaziantep İslahiye’de Yapılan Kültür Sarayı, Dönemin Askeri Yetkilerine Takdim Notuyla, 1939 Yılı

    TLSold
  • Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi Kır Şehir Bölüğü Birinci Devre Talim ve Terbiye Kursunu İkmal Eden Kır Bekçileri, 1933 Tarihli

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi Kır Şehir Bölüğü Birinci Devre Talim ve Terbiye Kursunu İkmal Eden Kır Bekçileri, 1933 Tarihli

    TLSold
  • Adana Belediye Bahçesi ( Bağçesi )

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Adana Belediye Bahçesi ( Bağçesi )

    TLSold
  • Osmanlıca Dönemi Şık Giyimli Hanımefendi, Osmanlıca Fotoğrafhane Soğuk Damgalı, Arkası Osmanlıca Yazılı, Ablasına İthaflı, 1926 Yılı

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Osmanlıca Dönemi Şık Giyimli Hanımefendi, Osmanlıca Fotoğrafhane Soğuk Damgalı, Arkası Osmanlıca Yazılı, Ablasına İthaflı, 1926 Yılı

    TLSold
  • Taşrada Yetiştirilmiş Kırat ve Bakıcısı

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Taşrada Yetiştirilmiş Kırat ve Bakıcısı

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Beyefendi Hatıra Pozu, 1929 Tarihli, Arkası İthaflı

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Erken Cumhuriyet Dönemi Beyefendi Hatıra Pozu, 1929 Tarihli, Arkası İthaflı

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Makamında Poz Veren Subay, Erzincan

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Makamında Poz Veren Subay, Erzincan

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Üniformalı Asker, Havacı Pazubentli, 1942 Tarihli, Arkası Osmanlıca Yazılı

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Erken Cumhuriyet Dönemi Üniformalı Asker, Havacı Pazubentli, 1942 Tarihli, Arkası Osmanlıca Yazılı

    TLSold
  • Ziraat Tarihi, Erken Cumhuriyet Dönemi Taşrada Çiftçiyle Poz Veren Askeri Yetkili ve Adana Mebusu Hayrullah Bey, 1931 Tarihli, Arkası Osmanlıca Yazılı-Açıklama: Dönem Tarla Sürme Aracı Detaylı

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Ziraat Tarihi, Erken Cumhuriyet Dönemi Taşrada Çiftçiyle Poz Veren Askeri Yetkili ve Adana Mebusu Hayrullah Bey, 1931 Tarihli, Arkası Osmanlıca Yazılı-Açıklama: Dönem Tarla Sürme Aracı Detaylı

    TLSold
  • Parçalı İstanbul Kartpostalı, Galata Köprüsü, Ayasofya, Sultanahmet, Hisar

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Parçalı İstanbul Kartpostalı, Galata Köprüsü, Ayasofya, Sultanahmet, Hisar

    TLSold
  • İstanbul Boğazı ve Ortaköy Büyük Mecidiye Camii

    Lot No: 25

    Lot: 25

    İstanbul Boğazı ve Ortaköy Büyük Mecidiye Camii

    TLSold
  • Cumhuriyet Dönemi Ailesi, Müstakil Evlerinde Hatıra Pozu, 1923 Tarihli-11*17 cm

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Cumhuriyet Dönemi Ailesi, Müstakil Evlerinde Hatıra Pozu, 1923 Tarihli-11*17 cm

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Jandarma ve Köylülerin Yaban Domuz Av Dönüşü, Tüfek ve Av Köpekleri Ayrıntılı

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Jandarma ve Köylülerin Yaban Domuz Av Dönüşü, Tüfek ve Av Köpekleri Ayrıntılı

    TLSold
  • Dünya Siyasi Tarihi, Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph, 1848-1916 Yılları Arasında Hüküm Süren Avusturya-Macaristan İmparatoru

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Dünya Siyasi Tarihi, Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph, 1848-1916 Yılları Arasında Hüküm Süren Avusturya-Macaristan İmparatoru

    TLSold
  • Şehir Tarihi, Adana Memleket Hastahanesi

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Şehir Tarihi, Adana Memleket Hastahanesi

    TLSold
  • Friedrich August III. – Almanya İmparatorluğuna Bağlı Saksonya’nın Son Kralı ( 1865- 1932 )

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Friedrich August III. – Almanya İmparatorluğuna Bağlı Saksonya’nın Son Kralı ( 1865- 1932 )

    TLSold
  • Bursa Mudanya’da Köprü İnşaatı, Nöbet Tutan Kır Bekçisi ve Şık Giyimli Görevli Detaylı, Arkası Osmanlıca Yazılı, 1929 Tarihli

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Bursa Mudanya’da Köprü İnşaatı, Nöbet Tutan Kır Bekçisi ve Şık Giyimli Görevli Detaylı, Arkası Osmanlıca Yazılı, 1929 Tarihli

    TLSold
  • Bahçede Evcil Ceylanıyla Poz Veren Erkek Çocuk

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Bahçede Evcil Ceylanıyla Poz Veren Erkek Çocuk

    TLSold
  • Demiryolları Tarihi, Anadolu’da Bir Yerde Tren Rayları Üzerinde Köprü Önünde Hatıra Pozu Veren Üniformalı Askerler, Şık Giyimli Beyefendi ve Hanımlar

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Demiryolları Tarihi, Anadolu’da Bir Yerde Tren Rayları Üzerinde Köprü Önünde Hatıra Pozu Veren Üniformalı Askerler, Şık Giyimli Beyefendi ve Hanımlar

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Üniformalı Türk Jandarma Subayları Hatıra Pozu, 18x12 cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Üniformalı Türk Jandarma Subayları Hatıra Pozu, 18x12 cm

    TLSold
  • Laboratuvarda Çalışan Kimyager, Foto Teknik Ankara Damgalı, 1957 Tarihli

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Laboratuvarda Çalışan Kimyager, Foto Teknik Ankara Damgalı, 1957 Tarihli

    TLSold
  • Madencilik Tarihi, Zonguldak’ta Bir Kömür Madeninden Tren Marifetiyle Kömür Çıkaran İşçi, Arkası Erzincan Jandarma Komutanı Gönderilmiş Bayram Tebrik Notlu, Trabzon ve Zonguldak Damgalı, Pullu, 192-39 Tarihli

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Madencilik Tarihi, Zonguldak’ta Bir Kömür Madeninden Tren Marifetiyle Kömür Çıkaran İşçi, Arkası Erzincan Jandarma Komutanı Gönderilmiş Bayram Tebrik Notlu, Trabzon ve Zonguldak Damgalı, Pullu, 192-39 Tarihli

    TLSold
  • Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi Topçu Birliğini Denetleyen Komutan Hatıra Pozları, 3 Adet, Hatay-9x6 cm, 8x6 cm ölçülerinde, Birinde Katlanma İzi Mevcut

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi Topçu Birliğini Denetleyen Komutan Hatıra Pozları, 3 Adet, Hatay-9x6 cm, 8x6 cm ölçülerinde, Birinde Katlanma İzi Mevcut

    TLSold
  • Osmanlı Saray Sakinleri Konulu Siyah Beyaz Kart, Sultan, Sultan ve Kızlar Ağası, Vezir Ali Paşa Görselli, 3 Adet-13,5x8,5 cm

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Osmanlı Saray Sakinleri Konulu Siyah Beyaz Kart, Sultan, Sultan ve Kızlar Ağası, Vezir Ali Paşa Görselli, 3 Adet-13,5x8,5 cm

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Gaziantep İlk Bahar At Yarışı Hatırası, Adli Erkan, Üniformalı Polisler ve Yurttaşlar Birlikte Hatıra Pozu, Arkası Osmanlıca Yazılı

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Erken Cumhuriyet Dönemi Gaziantep İlk Bahar At Yarışı Hatırası, Adli Erkan, Üniformalı Polisler ve Yurttaşlar Birlikte Hatıra Pozu, Arkası Osmanlıca Yazılı

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Urfa Şehri Tüfekli Avcıların Yaban Domuzu Avı Hatırası, 1933 Tarihli

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Erken Cumhuriyet Dönemi Urfa Şehri Tüfekli Avcıların Yaban Domuzu Avı Hatırası, 1933 Tarihli

    TLSold
  • Askeri Tarih, Topçu Okulu Parçalı Görselli Bayram Tebrik Kartı

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Askeri Tarih, Topçu Okulu Parçalı Görselli Bayram Tebrik Kartı

    TLSold
  • İçki Kültürü, Meyhane Hatıra Pozu, Efes Pilsen Marka Bira Şişesi Detaylı, 18x13 cm

    Lot No: 42

    Lot: 42

    İçki Kültürü, Meyhane Hatıra Pozu, Efes Pilsen Marka Bira Şişesi Detaylı, 18x13 cm

    TLSold
  • Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi Makamında Poz Veren Komutan, Birinde Telefon Detayı Mevcut, 3 Adet-9,5x6,5 cm

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi Makamında Poz Veren Komutan, Birinde Telefon Detayı Mevcut, 3 Adet-9,5x6,5 cm

    TLSold
  • Türkiye Kara Sınır Kapısı Önünde Hatıra Pozu Veren Yetkililer-20x13 cm

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Türkiye Kara Sınır Kapısı Önünde Hatıra Pozu Veren Yetkililer-20x13 cm

    TLSold
  • Stüdyo Hatıra Pozu Veren Kız Çocuğu, Foto Akın Beşiktaş ve Foto Yıldız Afyon Damgalı, 4 Adet, 1950’li Yıllar

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Stüdyo Hatıra Pozu Veren Kız Çocuğu, Foto Akın Beşiktaş ve Foto Yıldız Afyon Damgalı, 4 Adet, 1950’li Yıllar

    TLSold
  • Köpeği ve Tüfeğiyle Hatıra Pozu Veren Avcı-21x13 cm

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Köpeği ve Tüfeğiyle Hatıra Pozu Veren Avcı-21x13 cm

    TLSold
  • Türk Gümrük Kapısı İçerisinde Hatıra Pozu Veren Yetkililer, Türk Bayrağı Detaylı, -21x13 cm

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Türk Gümrük Kapısı İçerisinde Hatıra Pozu Veren Yetkililer, Türk Bayrağı Detaylı, -21x13 cm

    TLSold
  • Sınır Noktasındaki Çeşmede Su İçen Yetkililer Hatıra Pozu-20x12 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Sınır Noktasındaki Çeşmede Su İçen Yetkililer Hatıra Pozu-20x12 cm

    TLSold
  • Edirne Tren Garı Önünde Poz Veren Yetkililer-21x13 cm

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Edirne Tren Garı Önünde Poz Veren Yetkililer-21x13 cm

    TLSold
  • Sahilde Güneşlenen Bir Hanımefendi Hatıra Pozu, 3 Adet

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Sahilde Güneşlenen Bir Hanımefendi Hatıra Pozu, 3 Adet

    TLSold
  • Stüdyoda Hatıra Pozu Çektiren Erkek Çocuk, İkisi Erzincan’da Biri Foto Akın Beşiktaş, 1938-1940 Yılları, 3 Adet-Fotoğraflarda Denizci Üniforması Detayı Mevcut

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Stüdyoda Hatıra Pozu Çektiren Erkek Çocuk, İkisi Erzincan’da Biri Foto Akın Beşiktaş, 1938-1940 Yılları, 3 Adet-Fotoğraflarda Denizci Üniforması Detayı Mevcut

    TLSold
  • Öğrencileriyle Hatıra Pozu Veren Öğretmen, 1960’lı Yıllar-18x12 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Öğrencileriyle Hatıra Pozu Veren Öğretmen, 1960’lı Yıllar-18x12 cm

    TLSold
  • Stüdyoda Ailesiyle Hatıra Pozu Veren Üniformalı Subay, Erken Cumhuriyet Dönemi, 18x13 cm, Dönem Sert Karton Üzeri İliştirilmiş

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Stüdyoda Ailesiyle Hatıra Pozu Veren Üniformalı Subay, Erken Cumhuriyet Dönemi, 18x13 cm, Dönem Sert Karton Üzeri İliştirilmiş

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Ney, Keman ve Başkaca Enstrümanlar Eşliğinde Meşk Eden Bir Topluluk ve İzleyenler

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Musiki Tarihi, Ney, Keman ve Başkaca Enstrümanlar Eşliğinde Meşk Eden Bir Topluluk ve İzleyenler

    TLSold
  • Tekke İşi, El Yazma Allah’ın İsimleri-20x13cm

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Tekke İşi, El Yazma Allah’ın İsimleri-20x13cm

    TLSold
  • Askeri Tarih, Sakarya Geyve’de 27. Dağ Alayı Ordu Çardaklarında Hatıra Pozu Veren Üniformalı Subaylar, 1937 Tarihli

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Askeri Tarih, Sakarya Geyve’de 27. Dağ Alayı Ordu Çardaklarında Hatıra Pozu Veren Üniformalı Subaylar, 1937 Tarihli

    TLSold
  • Av Öncesi Tüfekleriyle Hatıra Pozu Veren Üniformalı Asker ve Yurttaşlar, 1930’lu Yıllar

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Av Öncesi Tüfekleriyle Hatıra Pozu Veren Üniformalı Asker ve Yurttaşlar, 1930’lu Yıllar

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Resmi Kurum Önünde Birlikte Hatıra Pozu Veren Sivil ve Askeri Erkan, Kılıçlı Tören Üniformalarıyla Poz Veren Subaylar Arasında İstiklal Madalyalı Komutanlar Mevcut

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Resmi Kurum Önünde Birlikte Hatıra Pozu Veren Sivil ve Askeri Erkan, Kılıçlı Tören Üniformalarıyla Poz Veren Subaylar Arasında İstiklal Madalyalı Komutanlar Mevcut

    TLSold
  • 1961 Yılında İstanbul Türk Ocağı ve Konya Vilayetini Müştereken Düzenledikleri Mevlana’yı Anma Programına Dair Program ve Davetiye-16x10 cm, Programda Abdülbaki Gölpınarlı, General Faruk Güventürk, Sadi Irmak Konuşmacılar Arasında Olduğu Görülüyor

    Lot No: 59

    Lot: 59

    1961 Yılında İstanbul Türk Ocağı ve Konya Vilayetini Müştereken Düzenledikleri Mevlana’yı Anma Programına Dair Program ve Davetiye-16x10 cm, Programda Abdülbaki Gölpınarlı, General Faruk Güventürk, Sadi Irmak Konuşmacılar Arasında Olduğu Görülüyor

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Yurttaşlarla Birlikte Bir Etkinliği İzleyen Askeri ve Yetkililer

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Yurttaşlarla Birlikte Bir Etkinliği İzleyen Askeri ve Yetkililer

    TLSold
  • Sol Tarih, Kızıl Yıldız, Orak Çekiç Görselli Rusça Açıklamalı Karton Levha-15x12 cm

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Sol Tarih, Kızıl Yıldız, Orak Çekiç Görselli Rusça Açıklamalı Karton Levha-15x12 cm

    TLSold
  • Çanakkale Boğazı’nın Müdafaasıyla 1915 Tarihli Düşman Kuvvetleri Asker Kıyafetleri Kronoloji Takvimi, Osmanlıca-14x20 cm

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Çanakkale Boğazı’nın Müdafaasıyla 1915 Tarihli Düşman Kuvvetleri Asker Kıyafetleri Kronoloji Takvimi, Osmanlıca-14x20 cm

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyet Pasaportu, 1997 Tarihli

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Türkiye Cumhuriyet Pasaportu, 1997 Tarihli

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Şık Giyimli Fesli Beyefendi, Baston Detaylı, Şehla Bakışlı Adam-18x12 cm

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Osmanlı Dönemi Şık Giyimli Fesli Beyefendi, Baston Detaylı, Şehla Bakışlı Adam-18x12 cm

    TLSold
  • Bayram Tebrik Kartı, Iydiniz Said Olsun, Arkası Osmanlıca Yazılı

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Bayram Tebrik Kartı, Iydiniz Said Olsun, Arkası Osmanlıca Yazılı

    TLSold
  • Allah Lafzı Hat Yazılı Kart

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Allah Lafzı Hat Yazılı Kart

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Alfabe Okuma Hece Fişi-23x16cm

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Eğitim Tarihi, Alfabe Okuma Hece Fişi-23x16cm

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul 1 Numaralı Seçim Çevresi Cumhuriyet Senatosu Adayları, Adaylar Arasında Kazım Orbay, Tevfik Sağlam Gibi İsimler Mevcut, 1960’lı Yıllar

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Siyasi Tarih, Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul 1 Numaralı Seçim Çevresi Cumhuriyet Senatosu Adayları, Adaylar Arasında Kazım Orbay, Tevfik Sağlam Gibi İsimler Mevcut, 1960’lı Yıllar

    TLSold
  • Şehir Tarihi, İstanbul Constantinople 1912 Yılı Galata Köprüsü, Kapalı Çarşı Görselli Kağıt Levha, Osmanlıca, Fransızca, Rumca Açıklamalı-17x14 cm

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Şehir Tarihi, İstanbul Constantinople 1912 Yılı Galata Köprüsü, Kapalı Çarşı Görselli Kağıt Levha, Osmanlıca, Fransızca, Rumca Açıklamalı-17x14 cm

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Kuzey Vargın Sahnede Şarkı Söylerken-Kuzey Vargın, Türk sinema oyuncusu. Yeşilçam'da 1960'lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürmüştür. Kartal Tibet’ den sonra Karaoğlan'ı canlandırmıştır. Suat Yalaz tarafından çekilen Karaoğlan filmlerinin sonuncusunda yer almıştır. Türk sinemasında 'Yerli James Dean' olarak da bilinir. Oyunculuğunun yanı sıra zaman zaman şarkıcılıkta yapmıştır.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Sinema Tarihi, Kuzey Vargın Sahnede Şarkı Söylerken-Kuzey Vargın, Türk sinema oyuncusu. Yeşilçam'da 1960'lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürmüştür. Kartal Tibet’ den sonra Karaoğlan'ı canlandırmıştır. Suat Yalaz tarafından çekilen Karaoğlan filmlerinin sonuncusunda yer almıştır. Türk sinemasında 'Yerli James Dean' olarak da bilinir. Oyunculuğunun yanı sıra zaman zaman şarkıcılıkta yapmıştır.

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Bestekâr Mısırlı İbrahim Bey Yalnız Bırakup Gitme Bu Akşam Uşşak Makamı Şarkısı Beste ve Güftesi, Kudmanizade Şamlı İskender Neşriyatı, 4 sayfa

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Musiki Tarihi, Bestekâr Mısırlı İbrahim Bey Yalnız Bırakup Gitme Bu Akşam Uşşak Makamı Şarkısı Beste ve Güftesi, Kudmanizade Şamlı İskender Neşriyatı, 4 sayfa

    TLSold
  • Hatay Müzesi Rehberi, Süheyla Keskil, 1969 Yılı, MEB Yayınları, 43 Sayfa ve Fotoğraflar, Müzedeki Eserlere Dair Fotoğraflar İçermekte, İçinde Dönemin Müze Giriş Bileti Mevcut

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Hatay Müzesi Rehberi, Süheyla Keskil, 1969 Yılı, MEB Yayınları, 43 Sayfa ve Fotoğraflar, Müzedeki Eserlere Dair Fotoğraflar İçermekte, İçinde Dönemin Müze Giriş Bileti Mevcut

    TLSold
  • Sol Tarih, 1 Mayıs 1976 İşçi Bayramı Etkinliği Propaganda

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Sol Tarih, 1 Mayıs 1976 İşçi Bayramı Etkinliği Propaganda

    TLSold
  • Sosyal Yaşam, Reklamcılık Tarihi, Sokakta Yürüyen Şık Giyimli Beyefendi ve Hanımefendiler, Tiyatro, İkdam Gazetesi, Marko Polo Maceraları Reklam Duvar Afişi Detaylı, Müstakil Karton Levha

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Sosyal Yaşam, Reklamcılık Tarihi, Sokakta Yürüyen Şık Giyimli Beyefendi ve Hanımefendiler, Tiyatro, İkdam Gazetesi, Marko Polo Maceraları Reklam Duvar Afişi Detaylı, Müstakil Karton Levha

    TLSold
  • Osmanlıca, Abdest Risalesi Envar’ül Vuzû, Hace Yusuf Ziyaeddin, 1328 İstanbul Baskısı, 44 Sayfa

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Osmanlıca, Abdest Risalesi Envar’ül Vuzû, Hace Yusuf Ziyaeddin, 1328 İstanbul Baskısı, 44 Sayfa

    TLSold
  • Eczacılık Tarihi, A.Drossinos Ecza Etiketi, Osmanlıca, Fransızca, Rumca 3 Lisan-6x4 cm

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Eczacılık Tarihi, A.Drossinos Ecza Etiketi, Osmanlıca, Fransızca, Rumca 3 Lisan-6x4 cm

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Kartal Tibet Islak İmzalı Fotoğraf-Kartal Tibet, 1938 Ankara doğumludur, Türk Sinema, Oyuncu, Yönetmen, Senarist Karaoğlan'ın Orta Asya'da başlayan serüvenleri, Tarkan filmleriyle devam etti. Tosun Paşa filmiyle 1976 yılında oyunculuğu bırakıp yönetmenliğe başladı. Önemli filmleri arasında Ölmeyen Aşk, Dağlar Kızı Reyhan, Senede Bir Gün, Sultan, Zübük, Gol Kralı ve Şalvar Davası yer alıyor. 1993 - 1997 yılları arasında yayınlanan Süper Baba (dizi)'sinin ilk 13 bölümünü, 2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Zoraki Koca adlı televiyon dizisini yönetti. 2008 yılında Show TV'de yayınlanan Hayat Güzeldir dizisinin yönetmenliğini üstlendi.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Sinema Tarihi, Kartal Tibet Islak İmzalı Fotoğraf-Kartal Tibet, 1938 Ankara doğumludur, Türk Sinema, Oyuncu, Yönetmen, Senarist Karaoğlan'ın Orta Asya'da başlayan serüvenleri, Tarkan filmleriyle devam etti. Tosun Paşa filmiyle 1976 yılında oyunculuğu bırakıp yönetmenliğe başladı. Önemli filmleri arasında Ölmeyen Aşk, Dağlar Kızı Reyhan, Senede Bir Gün, Sultan, Zübük, Gol Kralı ve Şalvar Davası yer alıyor. 1993 - 1997 yılları arasında yayınlanan Süper Baba (dizi)'sinin ilk 13 bölümünü, 2007 yılında Kanal D'de yayınlanan Zoraki Koca adlı televiyon dizisini yönetti. 2008 yılında Show TV'de yayınlanan Hayat Güzeldir dizisinin yönetmenliğini üstlendi.

    TLSold
  • Sinema Lobi Kartı, Brigitte Bardot Fotoğrafı, Unifrance Film Antetli-18x13 cm

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Sinema Lobi Kartı, Brigitte Bardot Fotoğrafı, Unifrance Film Antetli-18x13 cm

    TLSold
  • Müzik Tarihi, Zerrin Özer

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Müzik Tarihi, Zerrin Özer

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Türkan Şoray’a Plaket Takdim Edilirken, 12 Eylül Dönemi-18x12 cm, Kenarında Katlanma İzi Var

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Sinema Tarihi, Türkan Şoray’a Plaket Takdim Edilirken, 12 Eylül Dönemi-18x12 cm, Kenarında Katlanma İzi Var

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Kartal Tibet, Münir Özkul, Ali Şen, Metin Serezli, Melek Görgün Birlikte Aşk Uğruna Filminden Bir Sahne, 1971 Yılı-18x12 cm

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Sinema Tarihi, Kartal Tibet, Münir Özkul, Ali Şen, Metin Serezli, Melek Görgün Birlikte Aşk Uğruna Filminden Bir Sahne, 1971 Yılı-18x12 cm

    TLSold
  • Müzik Tarihi, Bülent Ersoy Sahnede, Hayranlar Tarafından Tebrik Edilirken, 1970’li Yıllar-8x12cm

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Müzik Tarihi, Bülent Ersoy Sahnede, Hayranlar Tarafından Tebrik Edilirken, 1970’li Yıllar-8x12cm

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Funda Gürçen Islak İmzalı Fotoğraf, 1968 Tarihli, Stüdyo Taç Beyoğlu Kaşeli

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Sinema Tarihi, Funda Gürçen Islak İmzalı Fotoğraf, 1968 Tarihli, Stüdyo Taç Beyoğlu Kaşeli

    TLSold
  • Meşhur, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Mutlucan İmzalı Fotoğraf, Stüdyo Yaşar Beyoğlu Damgalı-Açıklama: Hasan Mutlucan, 1926 Yılında İzmir'de doğdu. Ortaokul yıllarında dekoratör çırağı olarak çalıştığı tiyatroda, oyunculardan biri rahatsızlanınca ilk defa sahneye çıkar. Kısacık repliği seyirciler arasında bulunan Muhsin Ertuğrul'un çok ilgisini çeker ve tiyatroda ufak roller almaya başlar. Daha sonra Muhlis Sebahattin ile tanışır ve onun operet kumpanyasına katılır. Donra İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girer. Münir Nurettin Selçuk, Faust operasına davet etmiştir fakat Mutlucan türküleri çok sevdiği için bu teklifi kabul etmemiştir. 1973 yılında TRT radyosunda 15'er dakikalık programlarla sesini tüm Türkiye tanır. Kahramanlık türküleri söyler ve bir de plak çıkartır. 12 Eylül 1980'de darbe okunan bildirinin ardından Hasan Mutlucan'ın Kahramanlık Türküleri albümünden "Yine de Şahlanıyor" türküsü çalınır. Bu türkü günün şartlarıyla birlikte öyle bir etki yapar ki artık o davudi sesi ve ismi darbelerle özdeşleşir. 2011 yılında İstanbul'da hayatını kaybetti.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Meşhur, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Mutlucan İmzalı Fotoğraf, Stüdyo Yaşar Beyoğlu Damgalı-Açıklama: Hasan Mutlucan, 1926 Yılında İzmir'de doğdu. Ortaokul yıllarında dekoratör çırağı olarak çalıştığı tiyatroda, oyunculardan biri rahatsızlanınca ilk defa sahneye çıkar. Kısacık repliği seyirciler arasında bulunan Muhsin Ertuğrul'un çok ilgisini çeker ve tiyatroda ufak roller almaya başlar. Daha sonra Muhlis Sebahattin ile tanışır ve onun operet kumpanyasına katılır. Donra İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girer. Münir Nurettin Selçuk, Faust operasına davet etmiştir fakat Mutlucan türküleri çok sevdiği için bu teklifi kabul etmemiştir. 1973 yılında TRT radyosunda 15'er dakikalık programlarla sesini tüm Türkiye tanır. Kahramanlık türküleri söyler ve bir de plak çıkartır. 12 Eylül 1980'de darbe okunan bildirinin ardından Hasan Mutlucan'ın Kahramanlık Türküleri albümünden "Yine de Şahlanıyor" türküsü çalınır. Bu türkü günün şartlarıyla birlikte öyle bir etki yapar ki artık o davudi sesi ve ismi darbelerle özdeşleşir. 2011 yılında İstanbul'da hayatını kaybetti.

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Yeşilçam, Zeki Alasya Metin Akpınar Birlikte Islak İmzalı Fotoğraf, Stüdyo Sedat Kaşeli

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Sinema Tarihi, Yeşilçam, Zeki Alasya Metin Akpınar Birlikte Islak İmzalı Fotoğraf, Stüdyo Sedat Kaşeli

    TLSold
  • Ressam Behçet Gürcan’a Antalya Senatörü Reşat Oğuz Tarafından Gönderilen Mektup ve Postadan Geçmiş Zarfı, Senato Antetli, 1975 Tarihli-Ressam Behçet Gürcan 28 Haziran 1918 yılında Antalya Akseki’de doğdu. Atatürk’ün cenazesi sırasında Merasim alayında görev yaptı. Daha sonraki yıllarda İtalya’da bulunan Ressam Roma’dan Firenze’ den, Napoli’den resimler yaptı. Roma’da bir sergi de açan Ressam Behçet Gürcan 2 Haziran 2001 yılında yaşama veda etti. Sanat hayatına 13 kişisel 3 tane karma sergi sığdırdı.
Reşat Oğuz, 1910 yılında Antalya doğdu, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği ve Başmüfettişliği, Bağdat Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü, Türk Dil Kurumu Üyeliği, Cumhuriyet Senatosu Antalya Üyeliği (14 Ekim 1973 – 14 Ekim 1979) yapmıştır. 1987 tarihinde vefat etti.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Ressam Behçet Gürcan’a Antalya Senatörü Reşat Oğuz Tarafından Gönderilen Mektup ve Postadan Geçmiş Zarfı, Senato Antetli, 1975 Tarihli-Ressam Behçet Gürcan 28 Haziran 1918 yılında Antalya Akseki’de doğdu. Atatürk’ün cenazesi sırasında Merasim alayında görev yaptı. Daha sonraki yıllarda İtalya’da bulunan Ressam Roma’dan Firenze’ den, Napoli’den resimler yaptı. Roma’da bir sergi de açan Ressam Behçet Gürcan 2 Haziran 2001 yılında yaşama veda etti. Sanat hayatına 13 kişisel 3 tane karma sergi sığdırdı. Reşat Oğuz, 1910 yılında Antalya doğdu, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği ve Başmüfettişliği, Bağdat Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü, Türk Dil Kurumu Üyeliği, Cumhuriyet Senatosu Antalya Üyeliği (14 Ekim 1973 – 14 Ekim 1979) yapmıştır. 1987 tarihinde vefat etti.

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Kartal Tibet, Karaoğlan Film Sahnesinden Bir Sahne-16x14 cm

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Sinema Tarihi, Kartal Tibet, Karaoğlan Film Sahnesinden Bir Sahne-16x14 cm

    TLSold
  • İlk Gün Zarfı, FDC, Dünya Serbest Güreş Şampiyonası

    Lot No: 88

    Lot: 88

    İlk Gün Zarfı, FDC, Dünya Serbest Güreş Şampiyonası

    TLSold
  • Hoca Şeyh İhani

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Hoca Şeyh İhani

    TLSold
  • Müzik Aleti Çalan Osmanlı Kadını

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Müzik Aleti Çalan Osmanlı Kadını

    TLSold
  • Posta Zarfı, İslamiyet Kutsal Yerler ( Kabe, Mescid-i Aksa, Mescid-i Nebevi vb. ) Görselli

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Posta Zarfı, İslamiyet Kutsal Yerler ( Kabe, Mescid-i Aksa, Mescid-i Nebevi vb. ) Görselli

    TLSold
  • İlk Gün Zarfı, FDC, Fuzuli Yılı Hatırası

    Lot No: 92

    Lot: 92

    İlk Gün Zarfı, FDC, Fuzuli Yılı Hatırası

    TLSold
  • Din Eğitimi, Diyanet İşleri Başkanlığı Balıkesir Sındırgı Kuran Kursu Bitirme Belgesi, 1951 Tarihli, Damgalı, Mühürlü-28x20 cm

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Din Eğitimi, Diyanet İşleri Başkanlığı Balıkesir Sındırgı Kuran Kursu Bitirme Belgesi, 1951 Tarihli, Damgalı, Mühürlü-28x20 cm

    TLSold
  • Reklam Tarihi, Pharmacie D. Hazan, Osmanlı Dönemi İskenderiye’de Bulunan Eczacılık Firması Reklamı, Osmanlıca-Fransızca 2 Lisan-15x10 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Reklam Tarihi, Pharmacie D. Hazan, Osmanlı Dönemi İskenderiye’de Bulunan Eczacılık Firması Reklamı, Osmanlıca-Fransızca 2 Lisan-15x10 cm

    TLSold
  • Havacılık Tarihi, Tayyare Müzesini Gezen Üniformalı Madalyalı Subaylar ile Şık Giyimli Kadın ve Erkekler Hatıra Pozu, Uçak Kuyruğunda Ay Yıldız Türk Bayrağı Mevcut-11,5x7,5 cm

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Havacılık Tarihi, Tayyare Müzesini Gezen Üniformalı Madalyalı Subaylar ile Şık Giyimli Kadın ve Erkekler Hatıra Pozu, Uçak Kuyruğunda Ay Yıldız Türk Bayrağı Mevcut-11,5x7,5 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, 77. Alay 2. Taburda Görevli Asker Maaş Teslim Belgesi, Mühürlü

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Osmanlıca, 77. Alay 2. Taburda Görevli Asker Maaş Teslim Belgesi, Mühürlü

    TLSold
  • Arapça Kartvizit-12x10 cm

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Arapça Kartvizit-12x10 cm

    TLSold
  • Müzik Tarihi, Bülent Ersoy Sahnede, 10,5x9 cm, Kesilmiş, Kenarında İğne Deliği Var

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Müzik Tarihi, Bülent Ersoy Sahnede, 10,5x9 cm, Kesilmiş, Kenarında İğne Deliği Var

    TLSold
  • Tasavvuf, Arapça Ayet Hat Yazı, Eski Kâğıda Baskı, 18x14,5

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Tasavvuf, Arapça Ayet Hat Yazı, Eski Kâğıda Baskı, 18x14,5

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Kalpaklı Subaylar Stüdyo Hatıra Pozu

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Osmanlı Dönemi Kalpaklı Subaylar Stüdyo Hatıra Pozu

    TLSold
  • Atatürk Antiye, Atatürk Pullu, Senpiyer Kalesi Bodrum Görselli, Burgazadası Adresli

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Atatürk Antiye, Atatürk Pullu, Senpiyer Kalesi Bodrum Görselli, Burgazadası Adresli

    TLSold
  • Tekke İşi, Eski Dönem Tarikat Tacı Şerifi Temsili Kağıt Levha, 12 cm

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Tekke İşi, Eski Dönem Tarikat Tacı Şerifi Temsili Kağıt Levha, 12 cm

    TLSold
  • femera, Hava, Deniz, Kara İşbirliği Kursu Katılımcı Listesi ve Üniformalı Subaylar Hatıra Fotoğrafı, 12x8 cm

    Lot No: 103

    Lot: 103

    femera, Hava, Deniz, Kara İşbirliği Kursu Katılımcı Listesi ve Üniformalı Subaylar Hatıra Fotoğrafı, 12x8 cm

    TLSold
  • Osmanlı Üniformalı Subay Stüdyo Hatıra Pozu, Arkası Osmanlıca Yazılı, Jandarma Mektebi Müdürü Kazım’dan İthaflı, Albümden Çıkmış, Köşeleri Kesik

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Osmanlı Üniformalı Subay Stüdyo Hatıra Pozu, Arkası Osmanlıca Yazılı, Jandarma Mektebi Müdürü Kazım’dan İthaflı, Albümden Çıkmış, Köşeleri Kesik

    TLSold
  • Nazlı isimli Ordu Hizmetlerine Kayıtlı At İle Hatıra Pozu, 1935 Yılı Konya, Yüzbaşı Şevket Tarafından Kazım Albaya İthaflı

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Nazlı isimli Ordu Hizmetlerine Kayıtlı At İle Hatıra Pozu, 1935 Yılı Konya, Yüzbaşı Şevket Tarafından Kazım Albaya İthaflı

    TLSold
  • Yabancı Çizim Kart, At Görselli

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Yabancı Çizim Kart, At Görselli

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Jandarma Görevlisinin Atlar ile Hatıra Pozu

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Erken Cumhuriyet Dönemi Jandarma Görevlisinin Atlar ile Hatıra Pozu

    TLSold
  • Yaban Domuzu Avı Tüfekli Avcılar Görselli, Arkası Adana’da Tertip Ettiğimiz Av Merasimi Şeklinde Osmanlıca İthaflı

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Yaban Domuzu Avı Tüfekli Avcılar Görselli, Arkası Adana’da Tertip Ettiğimiz Av Merasimi Şeklinde Osmanlıca İthaflı

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Askeri ve Sivil Erkan Hatıra Fotoğrafı, 1933 Yılı Yerköy, Foto İbrahim, Dönem İtibariyle Kırşehir’e Bağlı Bir Yerleşim Yerli

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Askeri ve Sivil Erkan Hatıra Fotoğrafı, 1933 Yılı Yerköy, Foto İbrahim, Dönem İtibariyle Kırşehir’e Bağlı Bir Yerleşim Yerli

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Adana Ziraat Mektebi Bahçesi, Jandarma Komutanı ve Sivil Erkan, Fotoğraftakiler Jandarma Komutanı Kazım Bey, Emeklilik Müdürü Fazıl Bey, Baytar Müdürü Adil Bey, Baytar Celal Bey, Ragıp Bey, 1931 Tarihli

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Adana Ziraat Mektebi Bahçesi, Jandarma Komutanı ve Sivil Erkan, Fotoğraftakiler Jandarma Komutanı Kazım Bey, Emeklilik Müdürü Fazıl Bey, Baytar Müdürü Adil Bey, Baytar Celal Bey, Ragıp Bey, 1931 Tarihli

    TLSold
  • Askeri Yetkili ve ahali Yaban Domuzu Avı Dönüşü Hatıra Fotoğrafı

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Askeri Yetkili ve ahali Yaban Domuzu Avı Dönüşü Hatıra Fotoğrafı

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Üniformalı Askerler Köylü Çocuğu Ata Bindirirken, 9x6 cm

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Üniformalı Askerler Köylü Çocuğu Ata Bindirirken, 9x6 cm

    TLSold
  • Arapça, Osmanlıca Dönemi, Halep, Ticari Komisyoncular Arası Mukavele

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Arapça, Osmanlıca Dönemi, Halep, Ticari Komisyoncular Arası Mukavele

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Hanımefendi Vesikalık Fotoğraf, El İşi Fotoğraflık İçinde, 9 cm çapında

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Osmanlı Dönemi Hanımefendi Vesikalık Fotoğraf, El İşi Fotoğraflık İçinde, 9 cm çapında

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Erkek Öğrenci Hatıra Fotoğrafı, Önden Osmanlıca İthaflı, Balkan Şehri Kassa Fotoğrafhane Kaşeli, Osmanlıca dönüş

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Osmanlı Dönemi Erkek Öğrenci Hatıra Fotoğrafı, Önden Osmanlıca İthaflı, Balkan Şehri Kassa Fotoğrafhane Kaşeli, Osmanlıca dönüş

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Askeri Öğrenci, Kalpaklı, Hilal Damgalı Kemerli Üniformasıyla-Fotoğrafta Katlanma İzi Mevcut

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Osmanlı Dönemi Askeri Öğrenci, Kalpaklı, Hilal Damgalı Kemerli Üniformasıyla-Fotoğrafta Katlanma İzi Mevcut

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Komutanın Makam Odasında Hatıra Pozu, Dönem Telefon, Vantilatör ve Duvar Halısı Detaylı, Adana, 1931 Yılı

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Komutanın Makam Odasında Hatıra Pozu, Dönem Telefon, Vantilatör ve Duvar Halısı Detaylı, Adana, 1931 Yılı

    TLSold
  • Tek Parti Dönemi, Askeri ve Sivil Bürokrasi Taşrada Bir Yerleşim Yerinde Cumhuriyet Halk Partisi Kongresinde, Parti Logolu Perdeler Detaylı

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Tek Parti Dönemi, Askeri ve Sivil Bürokrasi Taşrada Bir Yerleşim Yerinde Cumhuriyet Halk Partisi Kongresinde, Parti Logolu Perdeler Detaylı

    TLSold
  • Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi, Jandarma Komutanı, Sivil Erkan ve Askeri Kamyonda Tüfekli Jandarma Erleri, Adana, 12x8 cm

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Askeri Tarih, Erken Cumhuriyet Dönemi, Jandarma Komutanı, Sivil Erkan ve Askeri Kamyonda Tüfekli Jandarma Erleri, Adana, 12x8 cm

    TLSold
  • Cumhuriyet Tarihi, Cumhuriyetin 15. Yıl Dönümü Merasimi, Askeri ve Sivil Zevat Tören Alanında, 1938 Yılı Erzincan Ordu Müfettişliği Kışlası

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Cumhuriyet Tarihi, Cumhuriyetin 15. Yıl Dönümü Merasimi, Askeri ve Sivil Zevat Tören Alanında, 1938 Yılı Erzincan Ordu Müfettişliği Kışlası

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Üniformalı Türk Subayı Fotoğrafı

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Erken Cumhuriyet Dönemi Üniformalı Türk Subayı Fotoğrafı

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Kalpaklı Üniformasıyla Türk Subayı Stüdyo Hatıra Fotoğrafı, Önden Osmanlıca İthaflı, Phebus Fotoğrafhanesi, Soğuk Damgalı, Osmanlıca dönüş

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Osmanlı Dönemi Kalpaklı Üniformasıyla Türk Subayı Stüdyo Hatıra Fotoğrafı, Önden Osmanlıca İthaflı, Phebus Fotoğrafhanesi, Soğuk Damgalı, Osmanlıca dönüş

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Askeri Mektep Öğrencileri Kalpaklı, Meç ve Kasaturalı Üniformalarıyla Stüdyo Hatıra Pozu, Ay Yıldız Hilal Damgalı Kemerleri Detaylı-Haliyle Yıpranmış

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Osmanlı Dönemi Askeri Mektep Öğrencileri Kalpaklı, Meç ve Kasaturalı Üniformalarıyla Stüdyo Hatıra Pozu, Ay Yıldız Hilal Damgalı Kemerleri Detaylı-Haliyle Yıpranmış

    TLSold
  • Yabancı Kart, Çift Görselli, 1920’ ler, 3 Adet

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Yabancı Kart, Çift Görselli, 1920’ ler, 3 Adet

    TLSold
  • Yabancı Kart, Flipper Girl, Nü, 1920’ ler

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Yabancı Kart, Flipper Girl, Nü, 1920’ ler

    TLSold
  • Siyasi Tarih, İstanbul Milletvekili Nilüfer Gürsoy Tarafından Gönderilen Bayram Tebrik Kartı-Nilüfer Gürsoy, 1921 Bursa doğumludur, 3 Dönem Milletvekillik yapmıştır, Eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın Kızıdır

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Siyasi Tarih, İstanbul Milletvekili Nilüfer Gürsoy Tarafından Gönderilen Bayram Tebrik Kartı-Nilüfer Gürsoy, 1921 Bursa doğumludur, 3 Dönem Milletvekillik yapmıştır, Eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın Kızıdır

    TLSold
  • Bayram Tebrik Kartı, Trabzon Atatürk Köşkü Görselli, 1937 Tarihli İthaflı, 8,5x4,5 cm

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Bayram Tebrik Kartı, Trabzon Atatürk Köşkü Görselli, 1937 Tarihli İthaflı, 8,5x4,5 cm

    TLSold
  • Erzincan Kemah Acem Oğlu Köprüsü, 1938 Yılı, 9,5x6,5 cm

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Erzincan Kemah Acem Oğlu Köprüsü, 1938 Yılı, 9,5x6,5 cm

    TLSold
  • Yöresel Kına Elbiseli Bir Türk Kadını, Fotoğrafta Fotoğraf Detaylı, 9,5x6,5 cm

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Yöresel Kına Elbiseli Bir Türk Kadını, Fotoğrafta Fotoğraf Detaylı, 9,5x6,5 cm

    TLSold
  • Cumhuriyet Tarihi, Erzincan Cumhuriyet’in 15. Yılı Kutlama Merasiminde Askeri ve Sivil Zevat Tören Alanında, 9,5x6,5 cm, 1938 Yılı

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Cumhuriyet Tarihi, Erzincan Cumhuriyet’in 15. Yılı Kutlama Merasiminde Askeri ve Sivil Zevat Tören Alanında, 9,5x6,5 cm, 1938 Yılı

    TLSold
  • Cumhuriyet Tarihi, Urfa’nın Kurtuluşu Anma Merasimi, Askeri, Sivil Zevat, Yurttaşların ve Öğrencilerin Katılımı, Öğrenciler “Türk Yurdu Düşmanlarına Mezar Olur” Yazılı Pankart Taşıyor, 1940 Yılı, 9,5x6,5 cm

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Cumhuriyet Tarihi, Urfa’nın Kurtuluşu Anma Merasimi, Askeri, Sivil Zevat, Yurttaşların ve Öğrencilerin Katılımı, Öğrenciler “Türk Yurdu Düşmanlarına Mezar Olur” Yazılı Pankart Taşıyor, 1940 Yılı, 9,5x6,5 cm

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Jandarma Üniformalı Subaylarımız Polis Karakolu Önünde Hatıra Pozu, 9,5x6,5 cm

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Jandarma Üniformalı Subaylarımız Polis Karakolu Önünde Hatıra Pozu, 9,5x6,5 cm

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Taşrada At Yarışları Merasiminde Jokey ve Beyaz Atı, İzleyen Yurttaşlar ve Protokol Kısmında Çok Sayıda Türk Bayrağı Donatılmış, 9,5x6,5

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Taşrada At Yarışları Merasiminde Jokey ve Beyaz Atı, İzleyen Yurttaşlar ve Protokol Kısmında Çok Sayıda Türk Bayrağı Donatılmış, 9,5x6,5

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Urfa Jandarma Komutanı, Urfa Yazılı Resmi Plakalı Türk Bayraklı Makam Aracıyla, 6,5x9,5 cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Urfa Jandarma Komutanı, Urfa Yazılı Resmi Plakalı Türk Bayraklı Makam Aracıyla, 6,5x9,5 cm

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Taşrada Bir Okul Önünde Hatıra Pozu Çektiren Erkek Çocuk, Ay Yıldız Türk Bayrağı Detaylı, 6,5x9,5 cm

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Taşrada Bir Okul Önünde Hatıra Pozu Çektiren Erkek Çocuk, Ay Yıldız Türk Bayrağı Detaylı, 6,5x9,5 cm

    TLSold
  • Havacılık Tarihi, Tayyare Müzesi Gezen Şık Giyimli Hanımefendi, Uçak Kuyruğunda Türk Bayrağı Detaylı, 11,5x7,5 cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Havacılık Tarihi, Tayyare Müzesi Gezen Şık Giyimli Hanımefendi, Uçak Kuyruğunda Türk Bayrağı Detaylı, 11,5x7,5 cm

    TLSold
  • Adana Av Hatırası, Jandarma Komutanı, Erler ve Yurttaşlar Birlikte, Davul Zurna Kutlama Eşliğinde, 1931 Yılı

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Adana Av Hatırası, Jandarma Komutanı, Erler ve Yurttaşlar Birlikte, Davul Zurna Kutlama Eşliğinde, 1931 Yılı

    TLSold
  • Osmanlıca Mektup, Cemil Sena Ongun Tarafından İsmail Hakkı Kılıçoğlu’na Yazılmış, Nadir-Cumhuriyet devri yazarlarından olan Cemil Sena Ongun, 1894 yılında Konya Seydişehir’de doğmuştur. İstanbul Sultanisi’ne devam etmiş, 1917’de Darülfünun Felsefe Bölümü'nü bitirmiştir. 1925’te Paris’e gönderilerek Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe öğrenimini sürdürmüştür. Anadolu ve İstanbul’da birçok lise ve öğretmen okullarındaki felsefe, sosyoloji ve pedagoji öğretmenliklerinde bulunmuştur

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Osmanlıca Mektup, Cemil Sena Ongun Tarafından İsmail Hakkı Kılıçoğlu’na Yazılmış, Nadir-Cumhuriyet devri yazarlarından olan Cemil Sena Ongun, 1894 yılında Konya Seydişehir’de doğmuştur. İstanbul Sultanisi’ne devam etmiş, 1917’de Darülfünun Felsefe Bölümü'nü bitirmiştir. 1925’te Paris’e gönderilerek Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe öğrenimini sürdürmüştür. Anadolu ve İstanbul’da birçok lise ve öğretmen okullarındaki felsefe, sosyoloji ve pedagoji öğretmenliklerinde bulunmuştur

    TLSold
  • Resim Tarihi, Şükriye Dikmen Retrospektif Sergisi Kataloğu, 16 Sayfa, 1968 Yılı, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sergisi

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Resim Tarihi, Şükriye Dikmen Retrospektif Sergisi Kataloğu, 16 Sayfa, 1968 Yılı, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sergisi

    TLSold
  • Resim Tarihi, Ressam Abidin Dino’nun Paris’teki Sergisine Dair Davetiye, Fransızca, 1988 yılı

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Resim Tarihi, Ressam Abidin Dino’nun Paris’teki Sergisine Dair Davetiye, Fransızca, 1988 yılı

    TLSold
  • Resim Tarihi, Ressam Abidin Dino’nun Paris’teki Sergisine Dair Davetiye, Fransızca, 1986 Yılı, Abidin Dino Tarafından Paraf İmzalı, Nadir

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Resim Tarihi, Ressam Abidin Dino’nun Paris’teki Sergisine Dair Davetiye, Fransızca, 1986 Yılı, Abidin Dino Tarafından Paraf İmzalı, Nadir

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Taşrada Üniformalı Türk Jandarması Köylülerle Merkebe Binerken-Kenarı Haliyle Lekeli

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Taşrada Üniformalı Türk Jandarması Köylülerle Merkebe Binerken-Kenarı Haliyle Lekeli

    TLSold
  • Gazete, Türklük ve Mukaddesat Düşmanlariyle “SAVAŞ”, Türk Milletindeniz, İslam Ümmetindeniz, Garp Medeniyetindeniz Sloganlı, 16 Mart 1951, 4 Sayfa-Gazete Sahibi, Hüsameddin Akmumcu, Onbeş Günde Bir Çıkan Milliyetçi İslamcı Çizgide Yayın Yapan Siyasi Gençlik Gazetesi, Ali Fuat Başgil, Bekir Berk Gibi dönemin önemli isimlerinin yazı ve açıklamaları mevcut

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Gazete, Türklük ve Mukaddesat Düşmanlariyle “SAVAŞ”, Türk Milletindeniz, İslam Ümmetindeniz, Garp Medeniyetindeniz Sloganlı, 16 Mart 1951, 4 Sayfa-Gazete Sahibi, Hüsameddin Akmumcu, Onbeş Günde Bir Çıkan Milliyetçi İslamcı Çizgide Yayın Yapan Siyasi Gençlik Gazetesi, Ali Fuat Başgil, Bekir Berk Gibi dönemin önemli isimlerinin yazı ve açıklamaları mevcut

    TLSold
  • Gazete, Siyasi Tarih, Hürriyet Gazetesi, 27 Mayıs Darbesi Yassıada Yargılamaları Konulu, 10 Ekim 1960 Tarihli, 6 Sayfa-Kapakta Adnan Menderes ve Celal Bayar’ın İfade Verdiği Anlar Yer Alıyor, Gazetenin Diğer Sayfalarında da Yassıada’dan Çok Sayıda Kare Mevcut

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Gazete, Siyasi Tarih, Hürriyet Gazetesi, 27 Mayıs Darbesi Yassıada Yargılamaları Konulu, 10 Ekim 1960 Tarihli, 6 Sayfa-Kapakta Adnan Menderes ve Celal Bayar’ın İfade Verdiği Anlar Yer Alıyor, Gazetenin Diğer Sayfalarında da Yassıada’dan Çok Sayıda Kare Mevcut

    TLSold
  • Din Tarihi, Arapça, İhya-i Müslimin, Filistin Hakkında Hutbe, Mescid-i Aksa Görselli, Eski Dönem Kâğıda Basılı, 32x17 cm

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Din Tarihi, Arapça, İhya-i Müslimin, Filistin Hakkında Hutbe, Mescid-i Aksa Görselli, Eski Dönem Kâğıda Basılı, 32x17 cm

    TLSold
  • Musiki Tarihi, İstanbul Konservatuvarı Neşriyatı Müzik Notası, Türk Musikisinin Klasikleri No. 137 Üçüncü Selim Zavil Makamından Çenbermurabba, Fiatı 5 Kuruş, 4 Sayfa, 34x25 cm

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Musiki Tarihi, İstanbul Konservatuvarı Neşriyatı Müzik Notası, Türk Musikisinin Klasikleri No. 137 Üçüncü Selim Zavil Makamından Çenbermurabba, Fiatı 5 Kuruş, 4 Sayfa, 34x25 cm

    TLSold
  • Hristiyanlık Kültür ve Yaşam Tarihi, Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı Ölüm ve Defin Belgesi, Beyoğlu Rum Ortodoks Kilise ve Okulları Kaşeli, Pullu ve Damgalı, 1960 Tarihli, 32x22 cm

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Hristiyanlık Kültür ve Yaşam Tarihi, Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı Ölüm ve Defin Belgesi, Beyoğlu Rum Ortodoks Kilise ve Okulları Kaşeli, Pullu ve Damgalı, 1960 Tarihli, 32x22 cm

    TLSold
  • Gazete, Ulus Gazetesi, 11 Sonteşrin 1938 Matem Sayısı, “Kurtarıcını ve En Büyük Evladını Kaybettin Türk Milleti Sen Sağ Ol!” Başlıklı, Tıpkıbasım, 12 Sayfa,

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Gazete, Ulus Gazetesi, 11 Sonteşrin 1938 Matem Sayısı, “Kurtarıcını ve En Büyük Evladını Kaybettin Türk Milleti Sen Sağ Ol!” Başlıklı, Tıpkıbasım, 12 Sayfa,

    TLSold
  • 1920’ler Aydınlatma Şirketi Olan The Original Swedish Optimus Means The Best Antetli Form, Üzeri Sipariş Bilgileri Mevcut

    Lot No: 151

    Lot: 151

    1920’ler Aydınlatma Şirketi Olan The Original Swedish Optimus Means The Best Antetli Form, Üzeri Sipariş Bilgileri Mevcut

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Türkiye Gizli Komünist Partisi ve Cinayetleri, İhsan Taşdelen, 1966 Yılı Baskısı, 41 Sayfa, Yazarından İmzalı, şahıs ciltli-Milliyetçi Türkiye Dergisi Yayınları No.1, Kitabın Künye Sayfasına İliştirilmiş Yazara Ait Gazeteci İlhan Egemen Darendelioğlu ile ilgili bir hatırasına dair daktilo yazısı mevcut, 19x14 cm

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Siyasi Tarih, Türkiye Gizli Komünist Partisi ve Cinayetleri, İhsan Taşdelen, 1966 Yılı Baskısı, 41 Sayfa, Yazarından İmzalı, şahıs ciltli-Milliyetçi Türkiye Dergisi Yayınları No.1, Kitabın Künye Sayfasına İliştirilmiş Yazara Ait Gazeteci İlhan Egemen Darendelioğlu ile ilgili bir hatırasına dair daktilo yazısı mevcut, 19x14 cm

    TLSold
  • Süreli Yayın, Ses Dergisi, 30 Ekim 1976 Tarihli, 350 Kuruş, Zeki Müren Kapaklı, Arka Kapakta Nükhet Duru, 31 Sayfa-Dergi içinde Gülşen Bubikoğlu’nun Posteri Mevcut, Barış Manço’nun Gizli Aşkı Manşet Haberli, Başta Zeki Müren Olmak Üzere Dönemin Popüler İsimlerine Dair Fotoğraf ve Haberler Bulunuyor

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Süreli Yayın, Ses Dergisi, 30 Ekim 1976 Tarihli, 350 Kuruş, Zeki Müren Kapaklı, Arka Kapakta Nükhet Duru, 31 Sayfa-Dergi içinde Gülşen Bubikoğlu’nun Posteri Mevcut, Barış Manço’nun Gizli Aşkı Manşet Haberli, Başta Zeki Müren Olmak Üzere Dönemin Popüler İsimlerine Dair Fotoğraf ve Haberler Bulunuyor

    TLSold
  • Osmanlıca Harita, Meydan Muharebesi Harp Taktik ve Diziliş Düzeni, 40x28 cm

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Osmanlıca Harita, Meydan Muharebesi Harp Taktik ve Diziliş Düzeni, 40x28 cm

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Birlikte, 2. Baskı, 20x13 cm

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Birlikte, 2. Baskı, 20x13 cm

    TLSold
  • Mektup, El Yazısı Arapça Mektup ve Şiir, Arkalı Önlü, 1904 Tarihli

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Mektup, El Yazısı Arapça Mektup ve Şiir, Arkalı Önlü, 1904 Tarihli

    TLSold
  • Siyasi Tarih, İsmet İnönü Yurtiçi Resmi Ziyarette, 17x11 cm

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Siyasi Tarih, İsmet İnönü Yurtiçi Resmi Ziyarette, 17x11 cm

    TLSold
  • Defter-i Hakani Veznesine Mahsus Makbuz, Pullu, Osmanlı Damgalı 25x14 cm

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Defter-i Hakani Veznesine Mahsus Makbuz, Pullu, Osmanlı Damgalı 25x14 cm

    TLSold
  • Tıp Tarihi, Dr. Süreyya Serter Muayenehanesi Reçetesi, Beşir Kemal Pelin ve Mahmud Cevad Pelin Eczacılık Etiketli, 1940 Tarihli

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Tıp Tarihi, Dr. Süreyya Serter Muayenehanesi Reçetesi, Beşir Kemal Pelin ve Mahmud Cevad Pelin Eczacılık Etiketli, 1940 Tarihli

    TLSold
  • Askeri Tarih, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı Yayınları, “Şarkıcı Casus” İsimli İstihbari Eğitim Broşürü, Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Memduh Tağmaç Islak İmzalı, 17 Sayfa, 1963 Tarihli-Memduh Tağmaç, 1904 Erzurum doğumludur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 14. Genelkurmay Başkanıdır. Genelkurmay Başkanlığı sırasında, 9 Mart 1971 darbe teşebbüsüne mani olmak için 12 Mart Muhtırası'nı verip, Millî Demokratik Devrim'in ilk aşaması olan askeri darbeyi gerçekleştirmek isteyen genç subayları ordudan tasfiye etti. 29 Ağustos 1972 tarihinde kendi isteği ile emekli oldu

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Askeri Tarih, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı Yayınları, “Şarkıcı Casus” İsimli İstihbari Eğitim Broşürü, Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Memduh Tağmaç Islak İmzalı, 17 Sayfa, 1963 Tarihli-Memduh Tağmaç, 1904 Erzurum doğumludur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 14. Genelkurmay Başkanıdır. Genelkurmay Başkanlığı sırasında, 9 Mart 1971 darbe teşebbüsüne mani olmak için 12 Mart Muhtırası'nı verip, Millî Demokratik Devrim'in ilk aşaması olan askeri darbeyi gerçekleştirmek isteyen genç subayları ordudan tasfiye etti. 29 Ağustos 1972 tarihinde kendi isteği ile emekli oldu

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyet Muamele Tahririne Mahsus İhtarname, Rum Bir Vatandaşın Noter Aracılığıyla Gönderdiği İhtarname, 1929 Tarihli, 34x25 cm, Tayyare Cemiyeti Logo Antetli-Osmanlıca ve Türkçe 2 Yazı Dili

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Türkiye Cumhuriyet Muamele Tahririne Mahsus İhtarname, Rum Bir Vatandaşın Noter Aracılığıyla Gönderdiği İhtarname, 1929 Tarihli, 34x25 cm, Tayyare Cemiyeti Logo Antetli-Osmanlıca ve Türkçe 2 Yazı Dili

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Şişli Koleji 1961-1962 Dönemi Mezunlarının Mezuniyet Sonrası Oluşturduğu Hayatlarına Dair Bilgi ve Durum İçeren Kitapçık, 22 Sayfa-Hâlihazırdaki iş, durumları, iletişim bilgilerini içeren bir katalog, 30x21 cm

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Eğitim Tarihi, Şişli Koleji 1961-1962 Dönemi Mezunlarının Mezuniyet Sonrası Oluşturduğu Hayatlarına Dair Bilgi ve Durum İçeren Kitapçık, 22 Sayfa-Hâlihazırdaki iş, durumları, iletişim bilgilerini içeren bir katalog, 30x21 cm

    TLSold
  • Askeri Tarih, Tuzla Uçaksavar Topçu Okulu 4714 Dönem Yedek Subay Albümü, Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başvekil Adnan Menderes Fotoğrafları Bulunuyor-Ay Yıldız Kapak, Kitap Künyesinde Çizim Atatürk Görseli Mevcut, 76 Sayfa

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Askeri Tarih, Tuzla Uçaksavar Topçu Okulu 4714 Dönem Yedek Subay Albümü, Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başvekil Adnan Menderes Fotoğrafları Bulunuyor-Ay Yıldız Kapak, Kitap Künyesinde Çizim Atatürk Görseli Mevcut, 76 Sayfa

    TLSold
  • Habeşistan doğumlu Talha Efendinin Başvurusuna Dair Osmanlıca Dilekçesi ve Beşiktaş Nüfus Müdürlüğü ve Vişnezade Muhtarlığı Tarafından Düzenlenen Hüsn-i Ahlak Belgesi, 1931 Tarihli, Posta Zarfıyla Birlikte, Fotoğraflı

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Habeşistan doğumlu Talha Efendinin Başvurusuna Dair Osmanlıca Dilekçesi ve Beşiktaş Nüfus Müdürlüğü ve Vişnezade Muhtarlığı Tarafından Düzenlenen Hüsn-i Ahlak Belgesi, 1931 Tarihli, Posta Zarfıyla Birlikte, Fotoğraflı

    TLSold
  • Finans Tarihi, Kudüs’de Düzenlenen Senet, 1880 Tarihli

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Finans Tarihi, Kudüs’de Düzenlenen Senet, 1880 Tarihli

    TLSold
  • Halkçı Parti Milletvekili Sabit Batumlu Tarafından Gönderilen Bayrak Tebrik Kartı, Pertev Müstahzaratı Sahibi İzzet Ömay Adına Gönderilmiştir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Antetli Zarfıyla-Gazeteci Sabit Batumlu, 12 Eylül’den sonra yapılan seçimlerde Halkçı Parti’den vekil seçilmiştir. Pertev Müstahzaratı, 1896 senesinde İzmir’de kurulmuş diş macunu, pudra, kolonya, krem vb. ürünler imalatı yapan bir firmadır

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Halkçı Parti Milletvekili Sabit Batumlu Tarafından Gönderilen Bayrak Tebrik Kartı, Pertev Müstahzaratı Sahibi İzzet Ömay Adına Gönderilmiştir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Antetli Zarfıyla-Gazeteci Sabit Batumlu, 12 Eylül’den sonra yapılan seçimlerde Halkçı Parti’den vekil seçilmiştir. Pertev Müstahzaratı, 1896 senesinde İzmir’de kurulmuş diş macunu, pudra, kolonya, krem vb. ürünler imalatı yapan bir firmadır

    TLSold
  • Türkiye Biçki Dikiş Yurtları Derneğine Gönderilen Mesleki Bir Konuyla Alakalı Dilekçe ve Cevabı, Adana ve Üsküdar Adresli, Atatürk Görselli Pullu, Postadan Geçmiş Zarfıyla Birlikte

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Türkiye Biçki Dikiş Yurtları Derneğine Gönderilen Mesleki Bir Konuyla Alakalı Dilekçe ve Cevabı, Adana ve Üsküdar Adresli, Atatürk Görselli Pullu, Postadan Geçmiş Zarfıyla Birlikte

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Postaları, Pul Çizim Çalışması, Suluboya, 1969 Tarihli, 10 Kuruş, 23x15 cm

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Türkiye Cumhuriyeti Postaları, Pul Çizim Çalışması, Suluboya, 1969 Tarihli, 10 Kuruş, 23x15 cm

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Devlet Hava Yolları Yolcu Bileti, Uçak Görselli, 1953 Tarihli, Devlet Hava Yolları Eski Logolu

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Hava Yolları Yolcu Bileti, Uçak Görselli, 1953 Tarihli, Devlet Hava Yolları Eski Logolu

    TLSold
  • Gönenli Mehmet Efendi Olarak Tanınan İslam Alimi ve Tasavvufçu Mehmet Öğütçü’ye Eminönü Müftüsü Tarafından Gönderilen Diyanet İşleri Başkanlığı Antetli Resmi Yazı, 1958 Tarihli-Aslen Kırımlı bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak Gönen’de doğdu. İlk öğrenimini ve hıfzını tamamladıktan sonra 1920’li yıllarda İstanbul’a gitti, 1925’te kıraat ilminden icâzet aldı. Medreselerin kapatılması üzerine (1924) yeni açılan İmam-Hatip Mektebi’nin son sınıfına kabul edildi; 1927 yılında bu okuldan mezun oldu. Soyadı kanunu çıktıktan sonra Öğütçü soyadını aldı. Halk arasında daha çok Gönenli Hoca olarak tanınmıştır. İlk görevine Gönen Merkez Camii imam-hatibi olarak başlayan (1930) Mehmet Efendi, İstanbul’da Hacı Kaftanî, Dülgerzâde ve Hacı Hasan camileriyle Sultan Ahmed Camii’nde imamlık yaptı. En uzun görevi Sultan Ahmed Camii imamlığıdır (1954-1982). Bu sırada Üsküdarlı Ali Efendi’nin vefatıyla (1976) boşalan reîsülkurrâlığı da üstlendi. 7 Temmuz 1982’de Sultan Ahmed Camii imamlığından emekli olduktan sonra da hayır ve irşad hizmetlerine koşmaktan geri durmadı. 2 Ocak 1991’de vefat ettikten sonra Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. Adına Gönen’de 1994’te kendi adına bir cami inşa edilmiştir. Ayrıca 1995 yılında İstanbul’da Gönenli Mehmet Efendi İlim ve Hizmet Vakfı adıyla bir vakıf kurulmuştur.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Gönenli Mehmet Efendi Olarak Tanınan İslam Alimi ve Tasavvufçu Mehmet Öğütçü’ye Eminönü Müftüsü Tarafından Gönderilen Diyanet İşleri Başkanlığı Antetli Resmi Yazı, 1958 Tarihli-Aslen Kırımlı bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak Gönen’de doğdu. İlk öğrenimini ve hıfzını tamamladıktan sonra 1920’li yıllarda İstanbul’a gitti, 1925’te kıraat ilminden icâzet aldı. Medreselerin kapatılması üzerine (1924) yeni açılan İmam-Hatip Mektebi’nin son sınıfına kabul edildi; 1927 yılında bu okuldan mezun oldu. Soyadı kanunu çıktıktan sonra Öğütçü soyadını aldı. Halk arasında daha çok Gönenli Hoca olarak tanınmıştır. İlk görevine Gönen Merkez Camii imam-hatibi olarak başlayan (1930) Mehmet Efendi, İstanbul’da Hacı Kaftanî, Dülgerzâde ve Hacı Hasan camileriyle Sultan Ahmed Camii’nde imamlık yaptı. En uzun görevi Sultan Ahmed Camii imamlığıdır (1954-1982). Bu sırada Üsküdarlı Ali Efendi’nin vefatıyla (1976) boşalan reîsülkurrâlığı da üstlendi. 7 Temmuz 1982’de Sultan Ahmed Camii imamlığından emekli olduktan sonra da hayır ve irşad hizmetlerine koşmaktan geri durmadı. 2 Ocak 1991’de vefat ettikten sonra Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. Adına Gönen’de 1994’te kendi adına bir cami inşa edilmiştir. Ayrıca 1995 yılında İstanbul’da Gönenli Mehmet Efendi İlim ve Hizmet Vakfı adıyla bir vakıf kurulmuştur.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Bir Hanımefendi’ye Ait Stüdyo Hatıra Fotoğrafı, Ziynet Eşyalı ve Gerdanlık Detaylı

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Osmanlı Dönemi Bir Hanımefendi’ye Ait Stüdyo Hatıra Fotoğrafı, Ziynet Eşyalı ve Gerdanlık Detaylı

    TLSold
  • Din Tarihi, Mecidiyeköy Kur’an Kursu Öğretmeni ve Yardım Derneği Tarafından Düzenlenen Hafızlık Merasimine Dair Davetiye, 16x12 cm

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Din Tarihi, Mecidiyeköy Kur’an Kursu Öğretmeni ve Yardım Derneği Tarafından Düzenlenen Hafızlık Merasimine Dair Davetiye, 16x12 cm

    TLSold
  • Balkan Treniyle Seyahat Edecek İstanbul Doğumlu Bir Öğrenci Adına Düzenlenen Mürur Tezkeresi, 1918 Tarihli, Osmanlıca-Bulgarca 2 Lisan, Nadir-Mürur Tezkeresi, Osmanlı Devleti’nde ülke içinde seyahat etmek ve İstanbul’a gitmek için alınan izin ve geçiş belgesi; bir nevi iç pasaport. Bu uygulama gelişigüzel yerleşimleri, vergi ihlalini, kaçak işçi ve işsiz akınını önlemeye yöneliktir

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Balkan Treniyle Seyahat Edecek İstanbul Doğumlu Bir Öğrenci Adına Düzenlenen Mürur Tezkeresi, 1918 Tarihli, Osmanlıca-Bulgarca 2 Lisan, Nadir-Mürur Tezkeresi, Osmanlı Devleti’nde ülke içinde seyahat etmek ve İstanbul’a gitmek için alınan izin ve geçiş belgesi; bir nevi iç pasaport. Bu uygulama gelişigüzel yerleşimleri, vergi ihlalini, kaçak işçi ve işsiz akınını önlemeye yöneliktir

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, Üniformalı Subay ve Aileleri Stüdyo Hatıra Pozu, 3 Adet, Birinin Arkası Osmanlıca Yazılı

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Erken Cumhuriyet Dönemi, Üniformalı Subay ve Aileleri Stüdyo Hatıra Pozu, 3 Adet, Birinin Arkası Osmanlıca Yazılı

    TLSold
  • Akın İsimli Destan, 3 Perde, Kitabı Faruk Nafiz (Çamlıbel) Devlet Matbaası 1932 Baskısı, Kapak İhap Hulusi Görey, 62 Sayfa

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Akın İsimli Destan, 3 Perde, Kitabı Faruk Nafiz (Çamlıbel) Devlet Matbaası 1932 Baskısı, Kapak İhap Hulusi Görey, 62 Sayfa

    TLSold
  • Dergi, Sol Tarih, Devrimci Yol Dergisi, “Faşizme Karşı Mücadeleyi Her Alanda Yükseltelim!” Manşetli, Sayı 1, 1 Mayıs 1977 Tarihli, 3 TL, Dergini İlk Sayısı, Arkası 1 Mayıs Görselli, 15 Sayfa, 43x30 cm, Nadir-Elim bir vaka olan Kanlı 1 Mayıs olarak anılan 1 Mayıs 1977 tarihindeki olayların yaşandığı gün yayınlanmıştır. İçerisinde Mahir Çayan’ın İstanbul Maltepe’de yakalanmadan önce kaleme aldığı, daha önce yayınlanmamış bir yazısı bulunuyor

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Dergi, Sol Tarih, Devrimci Yol Dergisi, “Faşizme Karşı Mücadeleyi Her Alanda Yükseltelim!” Manşetli, Sayı 1, 1 Mayıs 1977 Tarihli, 3 TL, Dergini İlk Sayısı, Arkası 1 Mayıs Görselli, 15 Sayfa, 43x30 cm, Nadir-Elim bir vaka olan Kanlı 1 Mayıs olarak anılan 1 Mayıs 1977 tarihindeki olayların yaşandığı gün yayınlanmıştır. İçerisinde Mahir Çayan’ın İstanbul Maltepe’de yakalanmadan önce kaleme aldığı, daha önce yayınlanmamış bir yazısı bulunuyor

    TLSold
  • Dergi, Sebilürreşad, Sayı 170, 25 Kuruş, “Yeni Müslüman Olan İngiliz Kızı” Haberli, 13 Sayfa, 1959 Yılı-Hamdullah Suphi, Burhan Felek, Bedii Faik, Ömer Nasuhi Bilmen gibi isimlerin beyanları mevcut

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Dergi, Sebilürreşad, Sayı 170, 25 Kuruş, “Yeni Müslüman Olan İngiliz Kızı” Haberli, 13 Sayfa, 1959 Yılı-Hamdullah Suphi, Burhan Felek, Bedii Faik, Ömer Nasuhi Bilmen gibi isimlerin beyanları mevcut

    TLSold
  • Dergi, Artist Dergisi, Sayı 3, 5 Mayıs 1960, Sahibi Eşref Ekicigil, Kapakta Lale Oraloğlu, 38 Sayfa, Sırt Kısmı Haliyle-Belgin Doruk, Neriman Köksal, Ayhan Işık, Fikret Hakan gibi isimler başta olmak üzere dönemin önemli film ve tiyatro yıldızlarıyla ilgili haber ve fotoğraf içerikli, Muhterem Nur’a ait sayfa boy afiş mevcut

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Dergi, Artist Dergisi, Sayı 3, 5 Mayıs 1960, Sahibi Eşref Ekicigil, Kapakta Lale Oraloğlu, 38 Sayfa, Sırt Kısmı Haliyle-Belgin Doruk, Neriman Köksal, Ayhan Işık, Fikret Hakan gibi isimler başta olmak üzere dönemin önemli film ve tiyatro yıldızlarıyla ilgili haber ve fotoğraf içerikli, Muhterem Nur’a ait sayfa boy afiş mevcut

    TLSold
  • Dergi,Peri Mecmuası  Haftalık Magazin, Sayı 18, 26 Nisan 1962, Sahibi Hasan Üşümüş, Kapak Sevil Sev, 100 Kuruş

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Dergi,Peri Mecmuası Haftalık Magazin, Sayı 18, 26 Nisan 1962, Sahibi Hasan Üşümüş, Kapak Sevil Sev, 100 Kuruş

    TLSold
  • Dergi, Artist Dergisi, Sayı 83, 28 Mart 1962, Fiatı 150 Kuruş, 38 Sayfa, Sahibi Eşref Ekicigil, Zeki Müren Tüm İsnatlara Cevap Veriyor Manşetli, Ön Kapak Gönül Arsoy’un Partöneri Tülin, Arka Kapak Çolpan İlhan Fotoğrafı Mevcut -Türkan Şoray, Zeki Müren, Fikret Hakan, Gönül Yazar, Kartal Tibet gibi dönemin yıldızlarının fotoğraf, röportaj ve haberleri içerikli

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Dergi, Artist Dergisi, Sayı 83, 28 Mart 1962, Fiatı 150 Kuruş, 38 Sayfa, Sahibi Eşref Ekicigil, Zeki Müren Tüm İsnatlara Cevap Veriyor Manşetli, Ön Kapak Gönül Arsoy’un Partöneri Tülin, Arka Kapak Çolpan İlhan Fotoğrafı Mevcut -Türkan Şoray, Zeki Müren, Fikret Hakan, Gönül Yazar, Kartal Tibet gibi dönemin yıldızlarının fotoğraf, röportaj ve haberleri içerikli

    TLSold
  • Dergi, Artist Dergisi, Özel Sayı, Leyla Sayar, Leyla Sayar’ın Hayatı ve Filmlerine Dair Çıkan Özel Sayı, 34 Sayfa-Leyla Sayar, 1939'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1950'li yıllarda "Caddebostan Plaj Güzeli" seçildi. 1957'de Yıldız dergisinin düzenlediği "artist yarışması"nda Türkiye Güzellik Yarışması'nda ikinciliği kazandı. 1958 yılında sinemaya başladı

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Dergi, Artist Dergisi, Özel Sayı, Leyla Sayar, Leyla Sayar’ın Hayatı ve Filmlerine Dair Çıkan Özel Sayı, 34 Sayfa-Leyla Sayar, 1939'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1950'li yıllarda "Caddebostan Plaj Güzeli" seçildi. 1957'de Yıldız dergisinin düzenlediği "artist yarışması"nda Türkiye Güzellik Yarışması'nda ikinciliği kazandı. 1958 yılında sinemaya başladı

    TLSold
  • Dergi, Film Romanı, Haftalık Film Romanları Mecmuası, Sayı 6, Fiatı 150 Kuruş, 32 Sayfa, 14 Aralık 1961 Tarihli, Sahibi Eşref Ekicigil, Ön Kapak, Belgin Doruk, Muhterem Nur, Ahmet Tarık Tekçe, Peri Han, Fikret Hakan, Arka Kapak Sophia Loren

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Dergi, Film Romanı, Haftalık Film Romanları Mecmuası, Sayı 6, Fiatı 150 Kuruş, 32 Sayfa, 14 Aralık 1961 Tarihli, Sahibi Eşref Ekicigil, Ön Kapak, Belgin Doruk, Muhterem Nur, Ahmet Tarık Tekçe, Peri Han, Fikret Hakan, Arka Kapak Sophia Loren

    TLSold
  • Dergi, Bikini, Haftalık Magazin Dergisi, Sayı 7, 2 Haziran 1964 Tarihli, 150 Kuruş, 34 Sayfa, Sahibi Lütfu Umu

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Dergi, Bikini, Haftalık Magazin Dergisi, Sayı 7, 2 Haziran 1964 Tarihli, 150 Kuruş, 34 Sayfa, Sahibi Lütfu Umu

    TLSold
  • Dergi, Peri Mecmuası, Haftalık Magazin, Sayı 7, 8 Şubat 1962, 35 Sayfa, 75 Kuruş, Sahibi Hasan Üşümüş, Dönemin Magazin Yıldızlarıyla İlgili Çok Sayıda Haber ve Görsel İçeriyor-Kapak Kenarları Haliyle

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Dergi, Peri Mecmuası, Haftalık Magazin, Sayı 7, 8 Şubat 1962, 35 Sayfa, 75 Kuruş, Sahibi Hasan Üşümüş, Dönemin Magazin Yıldızlarıyla İlgili Çok Sayıda Haber ve Görsel İçeriyor-Kapak Kenarları Haliyle

    TLSold
  • Dergi, Peri Mecmuası, Haftalık Magazin, Sayı 10, 28 Şubat 1962 Tarihli, 35 Sayfa, 75 Kuruş, Sahibi Hasan Üşümüş-Ön Kapak Ceylan Dilek, Kapak İçinde Yıldız Kenter’in Fotoğraf ve Hakkında Kısa Bilgilendirme Mevcut

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Dergi, Peri Mecmuası, Haftalık Magazin, Sayı 10, 28 Şubat 1962 Tarihli, 35 Sayfa, 75 Kuruş, Sahibi Hasan Üşümüş-Ön Kapak Ceylan Dilek, Kapak İçinde Yıldız Kenter’in Fotoğraf ve Hakkında Kısa Bilgilendirme Mevcut

    TLSold
  • Dergi, Tiyatro Tarihi, Akademizde Tiyatro, Sayı 3, Kasım 1970, Sahibi Selim Kazak, 22 Sayfa-Metin Akpınar’ın yer aldığını, Aziz Nesin’ in yazdığı oyuna dair inceleme ve haber metini bulunuyor. Emlak Bankası, Halk Bankası, Petrol Ofisi gibi iştiraklere ait tam sayfa reklam içeriyor

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Dergi, Tiyatro Tarihi, Akademizde Tiyatro, Sayı 3, Kasım 1970, Sahibi Selim Kazak, 22 Sayfa-Metin Akpınar’ın yer aldığını, Aziz Nesin’ in yazdığı oyuna dair inceleme ve haber metini bulunuyor. Emlak Bankası, Halk Bankası, Petrol Ofisi gibi iştiraklere ait tam sayfa reklam içeriyor

    TLSold
  • Antetli Fatura, Of Anbarı Süleyman Serdaroğlu, 1955 Tarihli Fatura, Trabzon

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Antetli Fatura, Of Anbarı Süleyman Serdaroğlu, 1955 Tarihli Fatura, Trabzon

    TLSold
  • Besmele, Dört Halifenin İsimleri ve Ayet Yazılı Fotokart, Kartona İlişik, 24x15 cm

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Besmele, Dört Halifenin İsimleri ve Ayet Yazılı Fotokart, Kartona İlişik, 24x15 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, Resimli Gazete Büyük Adamlar Serisi, Lord Nordklif, 12 Sayfa

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Osmanlıca, Resimli Gazete Büyük Adamlar Serisi, Lord Nordklif, 12 Sayfa

    TLSold
  • Gönenli Mehmed Efendi Olarak Tanınan İslam Alimi ve Tasavvufçu Mehmet Öğütçü’nün Baş İmam Olarak Görev Yaptığı Dönemde Sultanahmet Camii’ne Gönderile Diyanet İşleri Başkanlığı Antetli Resmi Yazı-Aslen Kırımlı bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak Gönen’de doğdu. İlk öğrenimini ve hıfzını tamamladıktan sonra 1920’li yıllarda İstanbul’a gitti, 1925’te kıraat ilminden icâzet aldı. Medreselerin kapatılması üzerine (1924) yeni açılan İmam-Hatip Mektebi’nin son sınıfına kabul edildi; 1927 yılında bu okuldan mezun oldu. Soyadı kanunu çıktıktan sonra Öğütçü soyadını aldı. Halk arasında daha çok Gönenli Hoca olarak tanınmıştır. İlk görevine Gönen Merkez Camii imam-hatibi olarak başlayan (1930) Mehmet Efendi, İstanbul’da Hacı Kaftanî, Dülgerzâde ve Hacı Hasan camileriyle Sultan Ahmed Camii’nde imamlık yaptı. En uzun görevi Sultan Ahmed Camii imamlığıdır (1954-1982).

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Gönenli Mehmed Efendi Olarak Tanınan İslam Alimi ve Tasavvufçu Mehmet Öğütçü’nün Baş İmam Olarak Görev Yaptığı Dönemde Sultanahmet Camii’ne Gönderile Diyanet İşleri Başkanlığı Antetli Resmi Yazı-Aslen Kırımlı bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak Gönen’de doğdu. İlk öğrenimini ve hıfzını tamamladıktan sonra 1920’li yıllarda İstanbul’a gitti, 1925’te kıraat ilminden icâzet aldı. Medreselerin kapatılması üzerine (1924) yeni açılan İmam-Hatip Mektebi’nin son sınıfına kabul edildi; 1927 yılında bu okuldan mezun oldu. Soyadı kanunu çıktıktan sonra Öğütçü soyadını aldı. Halk arasında daha çok Gönenli Hoca olarak tanınmıştır. İlk görevine Gönen Merkez Camii imam-hatibi olarak başlayan (1930) Mehmet Efendi, İstanbul’da Hacı Kaftanî, Dülgerzâde ve Hacı Hasan camileriyle Sultan Ahmed Camii’nde imamlık yaptı. En uzun görevi Sultan Ahmed Camii imamlığıdır (1954-1982).

    TLSold
  • Mektup, Gönenli Mehmed Efendi Olarak Tanınan İslam Alimi ve Tasavvufçu Mehmet Öğütçü Tarafından Yazılan Mektup, Islak İmzalı, Nadir-Allah ve Muhammed Lafzı Görselli, Arapça Yazılı Kağıt Üzerine Yazılmış

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Mektup, Gönenli Mehmed Efendi Olarak Tanınan İslam Alimi ve Tasavvufçu Mehmet Öğütçü Tarafından Yazılan Mektup, Islak İmzalı, Nadir-Allah ve Muhammed Lafzı Görselli, Arapça Yazılı Kağıt Üzerine Yazılmış

    TLSold
  • Avusturya Çizim Kartı Soğuk Damgalı Özel Kâğıda Resmedilen Sulu Boya Çizim, 27x19 cm

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Avusturya Çizim Kartı Soğuk Damgalı Özel Kâğıda Resmedilen Sulu Boya Çizim, 27x19 cm

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Tamer Yiğit, Belgin Doruk Bir Film Sahnesinden Kare, 24x18 cm-Üzerinde Etiket İzi Var

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Sinema Tarihi, Tamer Yiğit, Belgin Doruk Bir Film Sahnesinden Kare, 24x18 cm-Üzerinde Etiket İzi Var

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Ayhan Işık, Sezer Sezin, Zerrin Arbaş ve Gürel Ünlüsoy, Şahane Züğürtler Filminde, 24x18 cm

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Sinema Tarihi, Ayhan Işık, Sezer Sezin, Zerrin Arbaş ve Gürel Ünlüsoy, Şahane Züğürtler Filminde, 24x18 cm

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Cüneyt Arkın, Kırbaç Altında Filminden Bir Kare, 1967 yılı, 24x18 cm

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Sinema Tarihi, Cüneyt Arkın, Kırbaç Altında Filminden Bir Kare, 1967 yılı, 24x18 cm

    TLSold
  • Dergi, Spor Tarihi, Türk Spor Haftalık Spor Dergisi, Sayı 7, 10 Mayıs 1976, 19 Sayfa, Fiatı 350 Kuruş, Sahibi Mustafa Kızıltan-Kapakta Fenerbahçeli Engin, Galatasaray’da olayların İç Yüzü Başlıklı, Arka Kapakta Orduspor İlk 11 Kadrosu, 34x24 cm

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Dergi, Spor Tarihi, Türk Spor Haftalık Spor Dergisi, Sayı 7, 10 Mayıs 1976, 19 Sayfa, Fiatı 350 Kuruş, Sahibi Mustafa Kızıltan-Kapakta Fenerbahçeli Engin, Galatasaray’da olayların İç Yüzü Başlıklı, Arka Kapakta Orduspor İlk 11 Kadrosu, 34x24 cm

    TLSold
  • Dergi, Spor Tarihi, Türk Spor Haftalık Spor Gazetesi, 19 Sayfa, Fiatı 350 Kuruş, 34x24 cm, Sahibi Mustafa Kızıltan-Kapakta Galatasaray’lı Büyük Mehmet, Arka Kapakta Beşiktaş’ın Kadrosu yer Alıyor

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Dergi, Spor Tarihi, Türk Spor Haftalık Spor Gazetesi, 19 Sayfa, Fiatı 350 Kuruş, 34x24 cm, Sahibi Mustafa Kızıltan-Kapakta Galatasaray’lı Büyük Mehmet, Arka Kapakta Beşiktaş’ın Kadrosu yer Alıyor

    TLSold
  • Dergi, Spor Tarihi, Fenerbahçe Spor Dergisi, Sayı 39, Şubat 1989, 31 Sayfa, Aylık Yayınlanır, Sahibi Neriman Tekil, Fiyatı 150 TL-Kapakta Rıdvan Dilmen, Garanti Bankası Reklamlı Formasıyla, Arka Kapakta Türkbank Reklamı Mevcut

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Dergi, Spor Tarihi, Fenerbahçe Spor Dergisi, Sayı 39, Şubat 1989, 31 Sayfa, Aylık Yayınlanır, Sahibi Neriman Tekil, Fiyatı 150 TL-Kapakta Rıdvan Dilmen, Garanti Bankası Reklamlı Formasıyla, Arka Kapakta Türkbank Reklamı Mevcut

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Cüneyt Arkın, Özden Çelik, Gurbet Kuşları Filminden Bir Kare, 1964 Yılı, 24x18 cm

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Sinema Tarihi, Cüneyt Arkın, Özden Çelik, Gurbet Kuşları Filminden Bir Kare, 1964 Yılı, 24x18 cm

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Hırçın Kadın Filminden Bir Kare, 1967 yılı, 24x18 cm

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Sinema Tarihi, Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Hırçın Kadın Filminden Bir Kare, 1967 yılı, 24x18 cm

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Hülya Koçyiğit, Ediz hun, Sen Bir Meleksin Filminden Bir Kare, 1969 yılı, 24x18 cm-Bir Köşesi Haliyle

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Sinema Tarihi, Hülya Koçyiğit, Ediz hun, Sen Bir Meleksin Filminden Bir Kare, 1969 yılı, 24x18 cm-Bir Köşesi Haliyle

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Cüneyt Arkın, Şükran Yamakoğlu, Yaralı Kurt Filminden Bir Sahne, 1972 yılı, 24x18 cm-Senaryo Selim İleri, Yönetmen Lütfi Ömer Akad

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Sinema Tarihi, Cüneyt Arkın, Şükran Yamakoğlu, Yaralı Kurt Filminden Bir Sahne, 1972 yılı, 24x18 cm-Senaryo Selim İleri, Yönetmen Lütfi Ömer Akad

    TLSold
  • Osmanlıca, Doğrudan Doğruya Alınan Vergiye Dair Makbuz, Damgalı, Beyoğlu, 1328 H., 35x16 cm

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Osmanlıca, Doğrudan Doğruya Alınan Vergiye Dair Makbuz, Damgalı, Beyoğlu, 1328 H., 35x16 cm

    TLSold
  • Eczacılık-Yüksek Öğrenim Tarihi, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Tarafından Yeni Mezun Eczacılara Verilen Mezuniyet Tebriği ve Temennisi Belgesi, 1983 Tarihli, 29x23 cm

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Eczacılık-Yüksek Öğrenim Tarihi, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Tarafından Yeni Mezun Eczacılara Verilen Mezuniyet Tebriği ve Temennisi Belgesi, 1983 Tarihli, 29x23 cm

    TLSold
  • Gazete, Osmanlıca, İkdam, 19 Kasım 1922 Tarihli, Halife Seçimi Manşetli, 4 sayfa

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Gazete, Osmanlıca, İkdam, 19 Kasım 1922 Tarihli, Halife Seçimi Manşetli, 4 sayfa

    TLSold
  • Evkaf Tarihi, Kastamonu Halid Dergahı Vakfı Kiralama, 35x24 cm

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Evkaf Tarihi, Kastamonu Halid Dergahı Vakfı Kiralama, 35x24 cm

    TLSold
  • Eski Dönem Müstakil Harita, Fransa’nın Kuzeyi, Gotha Justus Perthes Yayını Baskısı, 32x23 cm

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Eski Dönem Müstakil Harita, Fransa’nın Kuzeyi, Gotha Justus Perthes Yayını Baskısı, 32x23 cm

    TLSold
  • Gazete, Osmanlıca, Tevhid-i Efkar, Tayyarecilikte Hava Nakliyatı Manşetli, Tayyare ve Türkiye Görselli, 20 Aralık 1923 Tarihli, 4 Sayfa, kenarları haliyle-O Dönem Devma Eden Siyasi Yargılamalara İlişkin Mahkeme Beyanları Yer Almakta, Kapakta Cami Görsel

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Gazete, Osmanlıca, Tevhid-i Efkar, Tayyarecilikte Hava Nakliyatı Manşetli, Tayyare ve Türkiye Görselli, 20 Aralık 1923 Tarihli, 4 Sayfa, kenarları haliyle-O Dönem Devma Eden Siyasi Yargılamalara İlişkin Mahkeme Beyanları Yer Almakta, Kapakta Cami Görsel

    TLSold
  • Dergi, Anadolu, Aylık Çocuk Mecmuası, Anadolu Bankasının Kültür Hizmeti, Sayı 27, Mart 1965, 18 Sayfa ve ekler-Çocuklara Yönelik Çizim ve Öyküler İçermektedir, Arka Kapak Kenarı Haliyle

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Dergi, Anadolu, Aylık Çocuk Mecmuası, Anadolu Bankasının Kültür Hizmeti, Sayı 27, Mart 1965, 18 Sayfa ve ekler-Çocuklara Yönelik Çizim ve Öyküler İçermektedir, Arka Kapak Kenarı Haliyle

    TLSold
  • Dergi, Pazar Dergisi, Özel Sayı 14, Ekrem Bora Kapaklı ve Konulu, 4 Sayfa, Ekrem Boranın Hayatı ve Kariyerine Dair Çokça Fotoğraf İçerir

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Dergi, Pazar Dergisi, Özel Sayı 14, Ekrem Bora Kapaklı ve Konulu, 4 Sayfa, Ekrem Boranın Hayatı ve Kariyerine Dair Çokça Fotoğraf İçerir

    TLSold
  • Dergi, Peri Mecmuası Haftalık Magazin, Sayı 13, 22 Mart 1962 Tarihli, Sahibi Hasan Üşümüş, 35 Sayfa, 75 Kuruş-Kapakta Aysel Tanju, Fikret Hakan ve İsmet Nedim’ e dair Fotoğraf ve Haber İçerikli, Zeki Müren’ün İç Dünyası Başlıklı Özel Bir Bölüm Bulunuyor

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Dergi, Peri Mecmuası Haftalık Magazin, Sayı 13, 22 Mart 1962 Tarihli, Sahibi Hasan Üşümüş, 35 Sayfa, 75 Kuruş-Kapakta Aysel Tanju, Fikret Hakan ve İsmet Nedim’ e dair Fotoğraf ve Haber İçerikli, Zeki Müren’ün İç Dünyası Başlıklı Özel Bir Bölüm Bulunuyor

    TLSold
  • Dergi, Ses Haftalık Aktüalite, Sinema Tiyatro Müzik ve Gençlik Dergisi, Sayı 45, 6 Kasım 1982, 80 Lira, 38 Sayfa, Sahibi Kemal Uzan-Hülya Koçyiğit Kapaklı, Arka Kapakta İş Bankası Reklamı Mevcut, Posteri Bulunuyor

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Dergi, Ses Haftalık Aktüalite, Sinema Tiyatro Müzik ve Gençlik Dergisi, Sayı 45, 6 Kasım 1982, 80 Lira, 38 Sayfa, Sahibi Kemal Uzan-Hülya Koçyiğit Kapaklı, Arka Kapakta İş Bankası Reklamı Mevcut, Posteri Bulunuyor

    TLSold
  • Süreli Yayın, Meşhur Polis Hikayesi Şerlok Holmes, Büyük Dedektiflik Dergisi, Maskeli Kadın, Sayı 26, 9 Nisan 1954, 15 Kuruş, 16 Sayfa, Haftalık Neşrolunur-Kapak T. Korkmaz Çizimi

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Süreli Yayın, Meşhur Polis Hikayesi Şerlok Holmes, Büyük Dedektiflik Dergisi, Maskeli Kadın, Sayı 26, 9 Nisan 1954, 15 Kuruş, 16 Sayfa, Haftalık Neşrolunur-Kapak T. Korkmaz Çizimi

    TLSold
  • Amatör Futbol Tarihi, Sefaköy Kartalspor Yaka Kartı, r 13 cm -Eşleriyle Gidilen Maç Şeklinde Arkası İthaflı, 1988 Tarihli

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Amatör Futbol Tarihi, Sefaköy Kartalspor Yaka Kartı, r 13 cm -Eşleriyle Gidilen Maç Şeklinde Arkası İthaflı, 1988 Tarihli

    TLSold
  • Süreli Yayın, Nat Pinkerton, Dünyanın En Meşhur Polis Hafiyesi, Ölüm Koltuğu, Sayı 180, 15 Kuruş, 16 sayfa, Sahibi Kemal Uzcan, 22 Eylül 1955 Tarihli

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Süreli Yayın, Nat Pinkerton, Dünyanın En Meşhur Polis Hafiyesi, Ölüm Koltuğu, Sayı 180, 15 Kuruş, 16 sayfa, Sahibi Kemal Uzcan, 22 Eylül 1955 Tarihli

    TLSold
  • Finans Tarihi, Kent Shop, Dostlar Kredi Kartı, Zincir Mağaza Alışveriş Kartı

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Finans Tarihi, Kent Shop, Dostlar Kredi Kartı, Zincir Mağaza Alışveriş Kartı

    TLSold
  • İstanbul’da Ankara Kulübü Antetli Kooperatif Hissesine Dair Yazışma, 1960’lı yılla

    Lot No: 217

    Lot: 217

    İstanbul’da Ankara Kulübü Antetli Kooperatif Hissesine Dair Yazışma, 1960’lı yılla

    TLSold
  • T.&A. Mounajed Commerce-Comission Antetli Arapça Ticari Yazışma, Suriye, Damas, 2 Lisan

    Lot No: 218

    Lot: 218

    T.&A. Mounajed Commerce-Comission Antetli Arapça Ticari Yazışma, Suriye, Damas, 2 Lisan

    TLSold
  • Tanıtım Broşürü, Tiyatro Tarihi, Kent Oyuncuları’nın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki Etkinlik Takvimine Dair Broşür, 30x16 cm, Katlanma yeri haliyle-Tiyatrocu Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter kardeşler ile Şükran Güngör ve Kamuran Yüce tarafından 1959-1960 yılında kurulmuştur. Broşürde Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Kamran Yüce, Mustafa Alabora gibi tiyatromuzun önemli isimlerinin yer aldığı oyunlara dair bilgilendirme mevcut.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Tanıtım Broşürü, Tiyatro Tarihi, Kent Oyuncuları’nın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki Etkinlik Takvimine Dair Broşür, 30x16 cm, Katlanma yeri haliyle-Tiyatrocu Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter kardeşler ile Şükran Güngör ve Kamuran Yüce tarafından 1959-1960 yılında kurulmuştur. Broşürde Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Kamran Yüce, Mustafa Alabora gibi tiyatromuzun önemli isimlerinin yer aldığı oyunlara dair bilgilendirme mevcut.

    TLSold
  • Sinema Tarihi, Ayhan Işık ve Belgin Doruk’un Yer Aldığı Küçük Hanımın Şoförü Filmi Lobi kartı, 28x20 cm

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Sinema Tarihi, Ayhan Işık ve Belgin Doruk’un Yer Aldığı Küçük Hanımın Şoförü Filmi Lobi kartı, 28x20 cm

    TLSold
  • Orijinal Kara Kalem El Çizim Çalışma, Alman Ressam Albrecht Dürer’in Bir Çiziminin Kopyası, 35x25 cm

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Orijinal Kara Kalem El Çizim Çalışma, Alman Ressam Albrecht Dürer’in Bir Çiziminin Kopyası, 35x25 cm

    TLSold
  • Dergi, Pro Familia, Resimli, 3 Ağustos 1930 Tarihli, 14 Sayfa, İtalya Kralı Emanuele ve Alman – Prusya Cumhurbaşkanı Paul Von Hinderburg Kapaklı

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Dergi, Pro Familia, Resimli, 3 Ağustos 1930 Tarihli, 14 Sayfa, İtalya Kralı Emanuele ve Alman – Prusya Cumhurbaşkanı Paul Von Hinderburg Kapaklı

    TLSold
  • Gazete, Osmanlıca, Sabah Gazetesi, 18 Aralık 1908, Meclis-i Mebusan Açılışı Manşetli, 2 Sayfa-Politik ve Dahili Gelişmeler Konulu Haberler Mevcut

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Gazete, Osmanlıca, Sabah Gazetesi, 18 Aralık 1908, Meclis-i Mebusan Açılışı Manşetli, 2 Sayfa-Politik ve Dahili Gelişmeler Konulu Haberler Mevcut

    TLSold
  • Finans Tarihi, Osmanlıca, Süleyman ve Şürekâsı Şirket Kurma Başvuru Belgesi, İmzalı, Mühürlü, 34x21 cm

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Finans Tarihi, Osmanlıca, Süleyman ve Şürekâsı Şirket Kurma Başvuru Belgesi, İmzalı, Mühürlü, 34x21 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, Devlet-i Ali Osmaniye Tezkiresi, Ermeni Anjel Hanıma Ait Osmanlı Nüfus Tezkeresi, 34x25 cm, Osmanlı Damgalı

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Osmanlıca, Devlet-i Ali Osmaniye Tezkiresi, Ermeni Anjel Hanıma Ait Osmanlı Nüfus Tezkeresi, 34x25 cm, Osmanlı Damgalı

    TLSold
  • Hisse Senedi, Türkiye Öğretmenler Bankası, Bir Paylık Hisse Senedi, 1000 Türk Lirası

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Hisse Senedi, Türkiye Öğretmenler Bankası, Bir Paylık Hisse Senedi, 1000 Türk Lirası

    TLSold
  • Dergi, Büyük Doğu, Edebi ve Siyasi Mecmua, Sayı 74, 2 Ocak 1948 Tarihli, 15 Sayfa, 30 Kuruş, Yeni Yıl Tebrik Kapaklı -Büyük Doğu, Necip Fazıl Kısakürek’in Çıkardığı Dergidir. Ali İhsan Sabis’in Yazısı Mevcut, Arka Kapakta Cumhuriyet Gazetesinde Yer Alan Şair Yahya Kemal’in ( Dönemim Pakistan Sefiri ) Kavaklıdere Şarapları İçin Yaptığı Reklamı Eleştiren Bir Yazı Mevcut

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Dergi, Büyük Doğu, Edebi ve Siyasi Mecmua, Sayı 74, 2 Ocak 1948 Tarihli, 15 Sayfa, 30 Kuruş, Yeni Yıl Tebrik Kapaklı -Büyük Doğu, Necip Fazıl Kısakürek’in Çıkardığı Dergidir. Ali İhsan Sabis’in Yazısı Mevcut, Arka Kapakta Cumhuriyet Gazetesinde Yer Alan Şair Yahya Kemal’in ( Dönemim Pakistan Sefiri ) Kavaklıdere Şarapları İçin Yaptığı Reklamı Eleştiren Bir Yazı Mevcut

    TLSold
  • Gazete, Yerel Mecmua, Yeni Meram, Gündelik Demokrat Gazete, 16 Aralık 1957 Tarihli, Mevlana Anma Törenleri Kapaklı, Kıbrıs Konulu Haber Manşetli 4 Sayfa, 5 Kuruş, Sahibi Ahmet Bahçıvan -Ön Sayfa Kenarı Haliyle

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Gazete, Yerel Mecmua, Yeni Meram, Gündelik Demokrat Gazete, 16 Aralık 1957 Tarihli, Mevlana Anma Törenleri Kapaklı, Kıbrıs Konulu Haber Manşetli 4 Sayfa, 5 Kuruş, Sahibi Ahmet Bahçıvan -Ön Sayfa Kenarı Haliyle

    TLSold
  • Müzik Notası, İstanbul Belediye Konservatuarı Neşriyatı Türk Musikisi Klasiklerinden Uşşak Faslı, No. 18, Hüsnütabiat Matbaası, 1956 Tarihli, İstanbul, 16 Sayfa, 31x24 cm-İçinde önemli musiki eserleri yer almakla birlikte Dede Efendi’nin bir eseri de bulunmaktadır

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Müzik Notası, İstanbul Belediye Konservatuarı Neşriyatı Türk Musikisi Klasiklerinden Uşşak Faslı, No. 18, Hüsnütabiat Matbaası, 1956 Tarihli, İstanbul, 16 Sayfa, 31x24 cm-İçinde önemli musiki eserleri yer almakla birlikte Dede Efendi’nin bir eseri de bulunmaktadır

    TLSold
  • Gazete, Osmanlıca, Sabah Gazetesi, 14 Kasım 1914 Tarihli, 2 Sayfa -Osmanlı’nın 1. Cihan Harbine Girişine Dair Cihat İlan Ettiği Tarihli, Cihad-ı Ekber Başlıklı, Rusların Firarı ve Mısır’da İhtilal Haberli, Sayfa Kenarı Haliyle

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Gazete, Osmanlıca, Sabah Gazetesi, 14 Kasım 1914 Tarihli, 2 Sayfa -Osmanlı’nın 1. Cihan Harbine Girişine Dair Cihat İlan Ettiği Tarihli, Cihad-ı Ekber Başlıklı, Rusların Firarı ve Mısır’da İhtilal Haberli, Sayfa Kenarı Haliyle

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Osmanlıca, Darülelhan Külliyatı, Hamamizade İsmail Dede Efendi, Müzik Notası, 4 Sayfa

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Musiki Tarihi, Osmanlıca, Darülelhan Külliyatı, Hamamizade İsmail Dede Efendi, Müzik Notası, 4 Sayfa

    TLSold
  • Gazete, Yerel Mecmua, Yeni Meram, Gündelik Demokrat Gazete, Mevlaa Nüshası, 17 Aralık 1957, Mevlana Görsel ve Anma Törenleri Konulu, 4 Sayfa, 5 Kuruş, Sahibi Ahmet Bahçıvan, Mevlana ve Şeb-i Aruz Anma Programına Dair Bilgiler İçeriyor -İçinde Garanti Bankası, Akbank ve Sigorta Şirketlerine Dair Reklamlar Mevcut

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Gazete, Yerel Mecmua, Yeni Meram, Gündelik Demokrat Gazete, Mevlaa Nüshası, 17 Aralık 1957, Mevlana Görsel ve Anma Törenleri Konulu, 4 Sayfa, 5 Kuruş, Sahibi Ahmet Bahçıvan, Mevlana ve Şeb-i Aruz Anma Programına Dair Bilgiler İçeriyor -İçinde Garanti Bankası, Akbank ve Sigorta Şirketlerine Dair Reklamlar Mevcut

    TLSold
  • Dergi, Spor Tarihi, Fenerbahçe Spor Gazetesi, Haftalık Çıkar, Sayı 44, 18 Haziran 1963 Tarihli, Fiatı 100 Kuruş, 16 Sayfa, Sahibi Vildan Yeker-Kapak Resmi, Fenerbahçe Kürek Takımı, Fenerbahçe Galatasaray Derbisi Haberli, İç Kapaklarda Reklam Mevcut, Arka Kapakta Fenerbahçe Gazozu Reklamlı

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Dergi, Spor Tarihi, Fenerbahçe Spor Gazetesi, Haftalık Çıkar, Sayı 44, 18 Haziran 1963 Tarihli, Fiatı 100 Kuruş, 16 Sayfa, Sahibi Vildan Yeker-Kapak Resmi, Fenerbahçe Kürek Takımı, Fenerbahçe Galatasaray Derbisi Haberli, İç Kapaklarda Reklam Mevcut, Arka Kapakta Fenerbahçe Gazozu Reklamlı

    TLSold
  • Dergi, Spor Tarihi, Fenerbahçe Spor Gazetesi, Haftalık Çıkar, Sayı 42, 4 Haziran 1963 Tarihli, Fiatı 100 Kuruş, 16 Sayfa, Sahibi Vildan Yeker -Kapak Resmi DemirSpor Fenerbahçe Maçından Bir Kare, Fenerbahçe Beşiktaş Derbisi Haberli, Arka Kapakta Euthymol Diş Macunu Reklamlı

    Lot No: 234

    Lot: 234

    Dergi, Spor Tarihi, Fenerbahçe Spor Gazetesi, Haftalık Çıkar, Sayı 42, 4 Haziran 1963 Tarihli, Fiatı 100 Kuruş, 16 Sayfa, Sahibi Vildan Yeker -Kapak Resmi DemirSpor Fenerbahçe Maçından Bir Kare, Fenerbahçe Beşiktaş Derbisi Haberli, Arka Kapakta Euthymol Diş Macunu Reklamlı

    TLSold
  • Hukuk Tarihi, Galata Kara Mustafa Sokak Bosfor Han’da Bulunan Hukuk Bürosuna Dair Evrak, Dava Vekili Dimitraki Apoganidis, Rum Avukat, Osmanlıca Antetli, Rumca Yazılı Hukuk Dilekçesi, 1923 Tarihli, 35x22 cm

    Lot No: 235

    Lot: 235

    Hukuk Tarihi, Galata Kara Mustafa Sokak Bosfor Han’da Bulunan Hukuk Bürosuna Dair Evrak, Dava Vekili Dimitraki Apoganidis, Rum Avukat, Osmanlıca Antetli, Rumca Yazılı Hukuk Dilekçesi, 1923 Tarihli, 35x22 cm

    TLSold
  • Hukuk Tarihi, Osmanlıca, Veraset Belgesi, Pullu, Damgalı, 33x24 cm

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Hukuk Tarihi, Osmanlıca, Veraset Belgesi, Pullu, Damgalı, 33x24 cm

    TLSold
  • Gazete, Hürriyet, Pazar Ekstra Eki, 10 Kasım 1963 Tarihli, Mustafa Kemal Atatürk’ün 25. Ölüm Yıldönümü Konulu, 4 Sayfa -Atatürk’ün Milli Mücadele Yaşadıkları, Atatürk’ün vefat ettiği güne dair canlı tanıkların beyanlarına yer veriyor, Fahrettin Altay’ın Anıları Yer Alıyor, Atatürk’ün Çok Sayıda Fotoğrafı Yer Almaktadır

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Gazete, Hürriyet, Pazar Ekstra Eki, 10 Kasım 1963 Tarihli, Mustafa Kemal Atatürk’ün 25. Ölüm Yıldönümü Konulu, 4 Sayfa -Atatürk’ün Milli Mücadele Yaşadıkları, Atatürk’ün vefat ettiği güne dair canlı tanıkların beyanlarına yer veriyor, Fahrettin Altay’ın Anıları Yer Alıyor, Atatürk’ün Çok Sayıda Fotoğrafı Yer Almaktadır

    TLSold
  • Eski Dönem Müstakil Fransa Hipsometrik Harita, Gotha Justus Perthes Yayını Baskısı, 32x23 cm -Hipsometrik, fiziki yükseltilerin gösterildiği harita örneğidir

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Eski Dönem Müstakil Fransa Hipsometrik Harita, Gotha Justus Perthes Yayını Baskısı, 32x23 cm -Hipsometrik, fiziki yükseltilerin gösterildiği harita örneğidir

    TLSold
  • Dergi, Ses, Radyo, Musiki, Edebiyat, Sinema, Moda, Aktüalite Dergisi, Sayı 5, Kasım 1952, 51 Sayfa, 40 Kuruş, Sahibi Rüştü Şardağ -Zeki Müren Kapaklı, Melahat Pars ile röportaj, Muzaffer ve Mefharet Birtanlar Çifti, Safiye Ayla’nın Kaleme Aldığı Bir Anısı Yer Alıyor, Dergi Çok Sayıda Reklam İçeriyor, Dergi Sonundaki Reklam Sayfasında İş Bankasının İhap Hulusi Görey Tarafından Çizilen Reklamı Mevcut

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Dergi, Ses, Radyo, Musiki, Edebiyat, Sinema, Moda, Aktüalite Dergisi, Sayı 5, Kasım 1952, 51 Sayfa, 40 Kuruş, Sahibi Rüştü Şardağ -Zeki Müren Kapaklı, Melahat Pars ile röportaj, Muzaffer ve Mefharet Birtanlar Çifti, Safiye Ayla’nın Kaleme Aldığı Bir Anısı Yer Alıyor, Dergi Çok Sayıda Reklam İçeriyor, Dergi Sonundaki Reklam Sayfasında İş Bankasının İhap Hulusi Görey Tarafından Çizilen Reklamı Mevcut

    TLSold
  • Poster, Hülya Koçyiğit, Hey Dergi Müstakil Posteri, 53x38 cm

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Poster, Hülya Koçyiğit, Hey Dergi Müstakil Posteri, 53x38 cm

    TLSold
  • Müzik Notası, İstanbul Konservatuvarı Neşriyatı Türk Musikisinin Klasikleri No. 159 Üçüncü Selim Bestesi, Fiatı 5 Kuruş, 4 Sayfa

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Müzik Notası, İstanbul Konservatuvarı Neşriyatı Türk Musikisinin Klasikleri No. 159 Üçüncü Selim Bestesi, Fiatı 5 Kuruş, 4 Sayfa

    TLSold
  • El Yazma, Tekke İşi, Arapça El Yazma Kitaptan Bir Bölüm, Eski Dönem Kâğıda Yazılı, 12 Sayfa, Haliyle

    Lot No: 242

    Lot: 242

    El Yazma, Tekke İşi, Arapça El Yazma Kitaptan Bir Bölüm, Eski Dönem Kâğıda Yazılı, 12 Sayfa, Haliyle

    TLSold
  • 1989 Yılı Takvimi, 12 Ay Mevcut, Her Sayfada Dönemin Meşhur Yıldızları Yer Almaktadır, 27x14 cm -Michael Jackson, Madonna, Bruce Willis, Tom Cruise vb. isimler

    Lot No: 243

    Lot: 243

    1989 Yılı Takvimi, 12 Ay Mevcut, Her Sayfada Dönemin Meşhur Yıldızları Yer Almaktadır, 27x14 cm -Michael Jackson, Madonna, Bruce Willis, Tom Cruise vb. isimler

    TLSold
  • El Çizim, Topkapı Gezisi Üzerine Bir Tur Reklamı, 55x42 cm -Kenarları Haliyle

    Lot No: 244

    Lot: 244

    El Çizim, Topkapı Gezisi Üzerine Bir Tur Reklamı, 55x42 cm -Kenarları Haliyle

    TLSold
  • Hat, Gönenli Hafız Mehmed Efendi’ye Ait El Yazma Kur’an Ayeti, İsra Suresi, 105. Ayet, “Biz onu hak ile indirdik ve o hak ile indi. Seni de ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik.” mealinde, 1362 Senesi, 14 Ramazan Hatırasıdır, 25x16 cm, Nadir-Aslen Kırımlı bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak Gönen’de doğdu. İlköğrenimini ve hıfzını tamamladıktan sonra 1920’li yıllarda İstanbul’a gitti, 1925’te kıraat ilminden icâzet aldı. Medreselerin kapatılması üzerine (1924) yeni açılan İmam-Hatip Mektebi’nin son sınıfına kabul edildi; 1927 yılında bu okuldan mezun oldu. Soyadı kanunu çıktıktan sonra Öğütçü soyadını aldı. Halk arasında daha çok Gönenli Hoca olarak tanınmıştır.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    Hat, Gönenli Hafız Mehmed Efendi’ye Ait El Yazma Kur’an Ayeti, İsra Suresi, 105. Ayet, “Biz onu hak ile indirdik ve o hak ile indi. Seni de ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik.” mealinde, 1362 Senesi, 14 Ramazan Hatırasıdır, 25x16 cm, Nadir-Aslen Kırımlı bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak Gönen’de doğdu. İlköğrenimini ve hıfzını tamamladıktan sonra 1920’li yıllarda İstanbul’a gitti, 1925’te kıraat ilminden icâzet aldı. Medreselerin kapatılması üzerine (1924) yeni açılan İmam-Hatip Mektebi’nin son sınıfına kabul edildi; 1927 yılında bu okuldan mezun oldu. Soyadı kanunu çıktıktan sonra Öğütçü soyadını aldı. Halk arasında daha çok Gönenli Hoca olarak tanınmıştır.

    TLSold
  • Sinema Oyuncusu Hilde Krahl, Photo Ufa, 23x18 cm-Hilde Krahl, Avusturyalı bir sinema oyuncusu, 1936-1994 yılları arasında 70 filmde rol aldı.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    Sinema Oyuncusu Hilde Krahl, Photo Ufa, 23x18 cm-Hilde Krahl, Avusturyalı bir sinema oyuncusu, 1936-1994 yılları arasında 70 filmde rol aldı.

    TLSold
  • Arapça, Bahrul Edhiye, Kurban Risalesi, Karaefendizade Ahmed Nuri Akşehiri, Arif Efendi Matbaası,  1905, 56 Sayfa

    Lot No: 247

    Lot: 247

    Arapça, Bahrul Edhiye, Kurban Risalesi, Karaefendizade Ahmed Nuri Akşehiri, Arif Efendi Matbaası, 1905, 56 Sayfa

    TLSold
  • Dergi, Tiyatro Tarihi, Sahne Aylık Tiyatro Dergisi, Mayıs 1981 Tarihli, 80 Sayfa, Özel Sayı, Kapakta Genco Erkal, Sahibi, Neşe Altıner-Genco Erkal Söyleşisi, Özdemir Nutku, Hülya Nutku, Turgut Özakman gibi isimlerin yazıları mevcut, sayfa kenarları haliyle lekeli

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Dergi, Tiyatro Tarihi, Sahne Aylık Tiyatro Dergisi, Mayıs 1981 Tarihli, 80 Sayfa, Özel Sayı, Kapakta Genco Erkal, Sahibi, Neşe Altıner-Genco Erkal Söyleşisi, Özdemir Nutku, Hülya Nutku, Turgut Özakman gibi isimlerin yazıları mevcut, sayfa kenarları haliyle lekeli

    TLSold
  • Dergi, Tiyatro Tarihi, Karaca Tiyatro ( 1959 – 1960 ), Tahta Çanaklar, Salıncakta İki Kişi ve Burada Gömülü Piyesleri Hakkında Bülten, 16 sayfa ve reklamlar -Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter’ in yer aldığı Salıncakta İki Kişi, Lale Oraloğlu, Şükran Göngör, Kamran Yüce gibi isimlerin yer aldığı Burada Gömülü, Sadri Alışık ve Kamran Yüce’nin yer aldığı Tahta Çanaklar Oyunlarına Dair Fotoğraf ve Değerlendirme Yazıları İçeriyor, Bültenin Ekinde Çok Sayıda Reklam Mevcut

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Dergi, Tiyatro Tarihi, Karaca Tiyatro ( 1959 – 1960 ), Tahta Çanaklar, Salıncakta İki Kişi ve Burada Gömülü Piyesleri Hakkında Bülten, 16 sayfa ve reklamlar -Yıldız Kenter ve Müşfik Kenter’ in yer aldığı Salıncakta İki Kişi, Lale Oraloğlu, Şükran Göngör, Kamran Yüce gibi isimlerin yer aldığı Burada Gömülü, Sadri Alışık ve Kamran Yüce’nin yer aldığı Tahta Çanaklar Oyunlarına Dair Fotoğraf ve Değerlendirme Yazıları İçeriyor, Bültenin Ekinde Çok Sayıda Reklam Mevcut

    TLSold
  • Osmanlıca, Finans Tarihi, Para Tahsil Makbuzu, Pullu 21x17 cm

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Osmanlıca, Finans Tarihi, Para Tahsil Makbuzu, Pullu 21x17 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, Nakliye Vapurunda Zabitanlar ve Kale Sultaniyesi Türk Zabitanın Düşmandan Ganimet Aldıkları Silahlara Ait Görsel, Kağıt Levha, 19x14cm

    Lot No: 251

    Lot: 251

    Osmanlıca, Nakliye Vapurunda Zabitanlar ve Kale Sultaniyesi Türk Zabitanın Düşmandan Ganimet Aldıkları Silahlara Ait Görsel, Kağıt Levha, 19x14cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Cin Ali’nin Topu, No.2, 1973 Yılı Baskısı, İlk Baskı, Yazar Rasim Kaygusuz, Cin Ali Yayınları, Resimleyen Selçuk Seğmen, Ankara

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Eğitim Tarihi, Cin Ali’nin Topu, No.2, 1973 Yılı Baskısı, İlk Baskı, Yazar Rasim Kaygusuz, Cin Ali Yayınları, Resimleyen Selçuk Seğmen, Ankara

    TLSold
  • İstanbul Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü, Nakil İlmuhaberi, Musevi Yurttaş Bir Hanımefendiye Ait, 1954 Tarihli, Pullu, Damgalı, Fotoğraflı

    Lot No: 253

    Lot: 253

    İstanbul Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü, Nakil İlmuhaberi, Musevi Yurttaş Bir Hanımefendiye Ait, 1954 Tarihli, Pullu, Damgalı, Fotoğraflı

    TLSold
  • Taş Baskı Levha, Allah Muhammed Lafzı ile Kabe Görseli -Ortası Haliyle, Kur’an Ayetleri İçeriyor, 54x38 cm

    Lot No: 256

    Lot: 256

    Taş Baskı Levha, Allah Muhammed Lafzı ile Kabe Görseli -Ortası Haliyle, Kur’an Ayetleri İçeriyor, 54x38 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Erken Cumhuriyet Dönemi, VII. İlköğretim Haftası Tanıtım Afişi, “Okulla Aile Her Zaman El Ele” Sloganlı, Çocukların Okula Başlaması Temalı -Kartona iliştirilmiş haliyle, eksik parçaları var, Ay Yıldız Türk Bayrağı Detaylı, C.Özcan Çizimi, 49x33 cm

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Eğitim Tarihi, Erken Cumhuriyet Dönemi, VII. İlköğretim Haftası Tanıtım Afişi, “Okulla Aile Her Zaman El Ele” Sloganlı, Çocukların Okula Başlaması Temalı -Kartona iliştirilmiş haliyle, eksik parçaları var, Ay Yıldız Türk Bayrağı Detaylı, C.Özcan Çizimi, 49x33 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Erken Cumhuriyet Dönemi, VII. İlköğretim Haftası Tanıtım Afişi, “İlköğretim Ne Kadar Yayılırsa, Milletimizin İstidat ve Kabiliyetleri O Kadar Ortaya Çıkar” Sloganlı, Çocukların Okula Başlaması Temalı -Kartona iliştirilmiş haliyle, eksik parçaları var, C.Özcan Çizimi, 49x33 cm

    Lot No: 258

    Lot: 258

    Eğitim Tarihi, Erken Cumhuriyet Dönemi, VII. İlköğretim Haftası Tanıtım Afişi, “İlköğretim Ne Kadar Yayılırsa, Milletimizin İstidat ve Kabiliyetleri O Kadar Ortaya Çıkar” Sloganlı, Çocukların Okula Başlaması Temalı -Kartona iliştirilmiş haliyle, eksik parçaları var, C.Özcan Çizimi, 49x33 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Eski Dönem Okullar İçin Türkiye Fizik Haritası, Faik Reşit Unat, 1/500000 Kanaat Yayınları İstanbul -Eski Dönem Sert Kağıda Basılı, Kenarları Haliyle, 80x120 cm

    Lot No: 259

    Lot: 259

    Eğitim Tarihi, Eski Dönem Okullar İçin Türkiye Fizik Haritası, Faik Reşit Unat, 1/500000 Kanaat Yayınları İstanbul -Eski Dönem Sert Kağıda Basılı, Kenarları Haliyle, 80x120 cm

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet Dönemi, B. Abdülkadir B.N. Mektep Hartaları Külliyatından Orta Seri Asya Fiziki, Türkiye Dahil, 90x120 cm -Eski Dönem Beze Basılı, Harita Asma Tahtasıyla, Mikyas 1/12000000

    Lot No: 260

    Lot: 260

    Erken Cumhuriyet Dönemi, B. Abdülkadir B.N. Mektep Hartaları Külliyatından Orta Seri Asya Fiziki, Türkiye Dahil, 90x120 cm -Eski Dönem Beze Basılı, Harita Asma Tahtasıyla, Mikyas 1/12000000

    TLSold
  • Dinde İlimde Rüya ve Rüya Tabirleri, Kemal Ayaş, 1949 Raşit Bütün Matbaası, İstanbul, 140 Sayfa, Münif Fehim Çizim Kapaklı, Ciltli -Kapak İçinde Sahaf ve Basımevi Etiket ve Kaşesi Mevcut, 21x14 cm

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Dinde İlimde Rüya ve Rüya Tabirleri, Kemal Ayaş, 1949 Raşit Bütün Matbaası, İstanbul, 140 Sayfa, Münif Fehim Çizim Kapaklı, Ciltli -Kapak İçinde Sahaf ve Basımevi Etiket ve Kaşesi Mevcut, 21x14 cm

    TLSold
  • Tebrik Kartı, İstanbul Türk Ocağı Reisi H. Muzaffer İrdem El Yazılı Bayram Tebrik Kartı -Hasan Muzaffer İrdem, Aslen Nevşehirli olan Hasan Muzaffer İrdem, 7 Aralık 1919’ da İstanbul’da doğdu. Babası, Beyazıt Müderrislerinden Ahmet Necip, annesi Şerife Hanımdır.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Tebrik Kartı, İstanbul Türk Ocağı Reisi H. Muzaffer İrdem El Yazılı Bayram Tebrik Kartı -Hasan Muzaffer İrdem, Aslen Nevşehirli olan Hasan Muzaffer İrdem, 7 Aralık 1919’ da İstanbul’da doğdu. Babası, Beyazıt Müderrislerinden Ahmet Necip, annesi Şerife Hanımdır.

    TLSold
  • Eşya Piyangosu, Cibali Rum Kilisesi Vakfı Menfaatine Piyango Bileti 25 Ekim 1879, 30x21 cm

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Eşya Piyangosu, Cibali Rum Kilisesi Vakfı Menfaatine Piyango Bileti 25 Ekim 1879, 30x21 cm

    TLSold
  • Eşya Piyangosu, Samimiyet Ocağı Cemiyeti Reisliği Tarafından Tertip Edilmiştir, 15 Nisan 1932 Cuma Tarihli, 5 Kuruş, No. 134, Afyon

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Eşya Piyangosu, Samimiyet Ocağı Cemiyeti Reisliği Tarafından Tertip Edilmiştir, 15 Nisan 1932 Cuma Tarihli, 5 Kuruş, No. 134, Afyon

    TLSold
  • Orijinal Tankut Bilge Sulu Boya Çizim, İmzalı, Eminönü İstanbul, 25x20 cm, Çerçeveli -Tankut Bilge 1942 İstanbul doğumlu olan ressam Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümünden mezun olmuştur. Sanatçı İstanbul'u işleyen resimleriyle yurtiçi ve yurtdışında 40'ın üzerinde kişisel sergi açmıştır

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Orijinal Tankut Bilge Sulu Boya Çizim, İmzalı, Eminönü İstanbul, 25x20 cm, Çerçeveli -Tankut Bilge 1942 İstanbul doğumlu olan ressam Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümünden mezun olmuştur. Sanatçı İstanbul'u işleyen resimleriyle yurtiçi ve yurtdışında 40'ın üzerinde kişisel sergi açmıştır

    TLSold
  • Sol Siyasi Tarih, 1 Mayıs El Broşürü, Yaşasın 1 Mayıs, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-17*25cm

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Sol Siyasi Tarih, 1 Mayıs El Broşürü, Yaşasın 1 Mayıs, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-17*25cm

    TLSold
  • Afiş, Sol Siyasi Tarih, 1 Mayıs El Broşürü, Yaşasın 1 Mayıs, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-76*55cm

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Afiş, Sol Siyasi Tarih, 1 Mayıs El Broşürü, Yaşasın 1 Mayıs, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-76*55cm

    TLSold
  • Afiş, Sol Siyasi Tarih, 1 Mayıs El Broşürü, Yaşasın 1 Mayıs, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-81*54cm

    Lot No: 268

    Lot: 268

    Afiş, Sol Siyasi Tarih, 1 Mayıs El Broşürü, Yaşasın 1 Mayıs, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-81*54cm

    TLSold
  • Afiş, Sol Siyasi Tarih, Hikmet Kıvılcımlı, Türkiye ve Dünya Halklarının Devrimci Mücadelesinde Yol Gösteriyor, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-54*79cm

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Afiş, Sol Siyasi Tarih, Hikmet Kıvılcımlı, Türkiye ve Dünya Halklarının Devrimci Mücadelesinde Yol Gösteriyor, Devrimci Mücadele-Yaşasın Sosyalizm Sloganlı-54*79cm

    TLSold