• Cancel
    Filter
Filter

Books Auction

You can place your bids from our web site until April 23th at 22:00. Live auction will run live at 22:02. Commission rate is 20%. "PAYMENT PERIOD IS 5 DAYS AFTER AUCTION ENDS."

Lot: 1 » Kitap

Halil Ergün,Burçak Evren, 2007 Türsak,228 sayfa

Türkçe,21*22cm

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali olarak Türk sinemasını 44 yıldır destekleyen ve kutlayan Altın Portakal, son üç yıldır uluslararası çeşitli festivaller arasında kendine sağlam bir yer edinmek adına emin adımlarla yoluna devam ederken, çok yönlü, zengin bir etkinlik olarak kültürel hayatımıza katkıda bulunmaya, sinema odaklı farklı değerler sunmaya devam ediyor.

Details
Lot: 2 » Kitap

Bir Fotoğrafınız da Bende Kalmış,Sıddık Akbayır ,Nisan 2008,Artshop Yayıncılık ,276 sayfa

Türkçe,19,5*24cm

Ayrı ayrı nedenlerle, farklı zamanlarda, farklı dergilerde yayımlanan yazıları kitaplaştırırken, bu yazıları birbirleriyle bir biçimde ilişkilendirmeye, onlara bir çeşit bütünlük kazandıracak bir bağlam oluşturmaya çalıştım. Portreleri; kimi zaman söz aldığım mecralar, kimi zaman da rastlantılar belirledi.

Details

SOLD

Lot: 3 » Kitap

Soylu Yeşil İncirler ve Turuncu Portakal Kabukları...,Nurettin Çelik,2002 Unipro Yayıncılık,95 sayfa

Türkçe,21,5*26cm

Bir lezzet ve sohbet mekanıydı pastaneler... Bundan yıllar yıllar önce. İçinde, pastaların kusursuz biblolar, İnsanların mucizevi kahramanlar gibi göründüğü!... Bir fotoğraf bu... Beyoğlu'na ait. Yüzyıllardır nice yıkımlara, acılara direne, nice yaşamlara, mutluluklara tanıklık eden... Nice romanlara, şiirlere, resimlere, şarkılara ilham veren... Nice seslerden, renklerden esinlenerek, kendi kadim tarihini yaratan, Ve yaratmaya devam eden...

Details
Lot: 4 » Kitap

Düğünler ve İstanbul,Meltem Bayazıt Tepeler,Temmuz 2010,Doğan Kitap,179 sayfa

Türkçe,23*26cm

Benim mesleğim düğünler planlamak ve gerçekleştirmek... On beş sene evvel, büyük bir heyecanla kurduğum şirketim KM Events, bugün Türkiye'nin önde gelen sayılı düğün ve davet organizasyon firmalarından biri... Mesleğimi hep çok sevdim, çünkü beni hep besledi, hep geliştirdi; yeni insanlar tanımamı, yeni dostlar kazanmamı, yerli ve yabancı pek çok güzel ailenin bir ferdi olmamı sağladı...

Details
Lot: 5 » Kitap

Batı'ya Yolculuk Türk Resminin 70 Yıllık Serüveni 1860-1930,Kollektif 2009,Sakıp Sabancı Müzesi,165 sayfa

Türkçe,23*26cm

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, daha çok tanındığı Osmanlı Hat Koleksiyonu'nun yanı sıra, önemli bir resim koleksiyonunun da sahibidir. Türk resminin büyük ustalarının yapıtları ile birlikte, sanat yaşamlarının önemli bir dilimini Osmanlı İmparatorluğu'nda geçirmiş Fausto Zonaro, Ivan Aivazovsky gibi yabancı sanatçıların eserleri de bu koleksiyonda yer almakta, onun yapıtaşlarını oluşturmaktadır.

Details
Lot: 6 » Kitap

Sami Yetik,Kaya Özsezgin,1997 Aralık,YKY ,289 sayfa

Türkçe,21*29cm

Sami Yetik'in ilk gençlik ve olgunluk yılları, İkinci Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e, imparatorluktan yeni Türk devletinin kuruluşuna geçiş döneminin karmaşık siyasal ve kültürel gelişmelerini, farklı görüş ve ideolojilerin çatıştığı ya da kaynaştığı canlı bir ortamın düşünsel etkinliklerini ve nihayet II. Mahmut döneminden bu yana süren Batılılaşma yönündeki çabaların yoğunlaşma süreçlerini kapsar.

Details
Lot: 7 » Kitap

Yeni Başlayanlar İçin Çizim ve Resim Tekniği,Hazel Harrison ,2006 Alkım Kitabevi,256 sayfa

Türkçe,23*29,5cm

Çizim sözcüğünü tanımlamak pek kolay değildir; çünkü bu sözcük birbiriyle bağlantılı ama yine de birbirinden farklı pek çok faaliyeti içerir. Aslında onu en basit biçimde, bir parça kâğıt üzerine yapılmış işaretler olarak tanımlayabiliriz ve bu anlamda insanın en temel faaliyetlerinden biridir. Küçük çocuklar kalem tutabilecek yaşa geldikleri andan itibaren bir kalem ya da mum boyayla karalama yapmaktan hoşlanırlar ve yaptıkları şeyi çevrelerinde gördükleri dünyayla ilişkilendirmeye çalışmazlar.

Details
Lot: 8 » Kitap

Ada Sahillerinde Bekliyorum,Gökhan Akçura,2010 Adalar Müzesi,163 sayfa

Türkçe,24*30cm

"Yer' kavramının adalarda olduğu kadar net şekillendiği bir başka doğal ve coğrafi oluşum her halde yoktur. Kendiyle diğer her şey arasına suyu koyan, isterse dünyadan kopuk yaşayan, isterse bağlanan, bu özelliğinden dolayı karakteri kendine özgü olan bir "yer' olarak adalar... Ada cazibesinin sırrı acaba burada mı saklıdır? Öte yandan yer, belleğimizin demir attığı en büyük limandır da. Bu metafor dahi adalar bağlamında gerçeğe iyice yaklaşır

Details
Lot: 9 » Kitap

Konsoloslukların Penceresinden İstanbul,İstanbul Büyükşehir Bel.Kültür A.ş,Mayıs 2010,207 sayfa

Türkçe-İngilizce 25*29cm

İstanbul'a açılan "pencere"ler... Her semti ayrı bir güzel olan İstanbul, sakinlerine farklı "pencere"lerden eşsiz manzaralar sunar. Bakmasını, duymasını ve görmesini bilenler, bu güzellikler sofrasında leziz bir ziyafetin ortasında bulur kendisini... Methini duyan ya da cisminin cazibesine kapılıp şehre gelenler, sığınacak sakin bir liman bulup dört mevsim 24 saat an be an değişen manzara karşısında kendilerini buldukları bir "an"ın arayışına girerler.

Details

SOLD

Lot: 10 » Kitap

Kahvehaneler,Şakir Eczacıbaşı,2006 Eczacıbaşı Holding,211 sayfa

Türkçe,20*25cm

Günümüzün önde gelen düşünürlerinden George Steiner, en yeni kitaplarından birini, "kahve kültürü"nün Avrupalı olma durumunun temel ölçüsü sayılması gerektiği savına ayırmış. Ağır, derin bir yazardır Steiner; ama bu kez belli ki yumuşak bir metin yazmak istemiş: Kahvelerinin çeşitliliği nedeniyle Viyana'yı, Prag'ı, Lizbon'u 'tipik bir Avrupa şehri' olarak tanımlaması iyi hoş da, kahvesiz Londra'yı salt bu gerekçeyle haritanın dışına itmesi bana biraz zorlama bir çaba olarak göründü.

Details
Lot: 11 » Kitap

İstanbul'u Dinliyorum 1950-2010,Ara Güler,2010 Masa Kitap Yayınevi Ltd.,237 sayfa

Türkçe,26*38cm

Ara Güler, fotoğrafçılığın bir sanat olup olmadığı sorusuna ısrarla hep "hayır" yanıtını vermiştir. Bu "hayır" yanıtını da Oscar Wilde'a gönderme yaparak açıklar. Ara Güler şöyle der: "Fotoğrafın sanatı olmaz ki sanatçısı olsun. Fotoğrafla sanat arasındaki farkı anlatayım sana. Sanat yalandan doğar, yalan söyler. Olmayan şeyden sanat yapılır.

Details
Lot: 12 » Kitap

Şehr-i Şirin İstanbul,Necati Güngör,Ekim 1996 Milliyet Yayınları,223 sayfa

Türkçe,19,5*21,5cm

İstanbul şehrinin büyüsü, İstanbullu insanların gizemli dünyası yüzyıllar boyunca Batılıların ilgi odağı olmuştur. Yüzyıllar boyunca, özellikle Batılılar, uygarlıkların, imparatorlukların beşiği olmuş İstanbul'u ve Türkleri yakından tanımak, incelemelerde bulunmak ya da kendi ülkelerini temsil göreviyle taşınıp durmuşlar... Geçmiş yüzyıllarda kadim İstanbul'u gezip gören yabancılar bu kadarla kalmayıp gözlemlerini, anılarını kâğıda dökmüşler.

Details
Lot: 13 » Kitap

John Freely's Istanbul,John Freely,2005 Scala,216 sayfa

İngilizce,16,5*23,5cm

John Freely is to Istanbul what Augustus Hare was to Rome in the 19th century. For forty-three years he has known, explored, loved and illuminated his adopted city. To walk the streets, to climb the hills, to visit the mosques and palaces of Istanbul with Freely is to learn first-hand the multi-faceted history of the New Rome, and of the Turkish Imperial capital that succeeded it. He knows every nook and cranny, who lived where and when, and the people who live there now.

Details
Lot: 15 » Kitap

Ömrümüzün Kilometre Taşları - STFA'nın Hikayesi,Fevzi Akkya,1989 Cep Kitapları

Türkçe,19*25cm

23.Aralık.1907 doğumlu Fevzi Akkaya, kendisinden sadece beş ay küçük olan ortağı Sezai Türkeş ile görünüşe göre, 30'lu yıllarda başladıkları iş hayatlarının bir öyküsünü anlatıyor. Ancak işlerini kurdukları mekân Türkiye olduğu için bir anda bambaşka bir perspektiften ülkemizin tarihini öğrenmeye başlıyoruz. Araya sıkışan küçük bir cümle o yılları yaşamamış bizleri bir anda tepeden tırnağa ürpertebiliyor.

Details
Lot: 16 » Kitap

Rakı Ansiklopedisi,500 Yıldır Süren Muhabbetin Mirası,2010 Overteam Yayınları,588 sayfa

Türkçe,19,5*25cm

Biz rakı içeriz... Türkiye dendiğinde ilk akla gelen birkaç şeyden biri, içine su katıldığında beyazlaşan o anason kokulu sert içkidir. Doğrusu rakı, böylesine güçlü bir kültürel simge olma ayrıcalığını fazlasıyla hak eder. Bu coğrafyada yaşayan uygarlıkların ortak kültür mirasıdır. Dünyada üstüne özgün yemek kültürü geliştirilmiş yegâne içkidir. Batıda şarap yemeğe uygun biçimde seçilir. Ama çilingir sofrası, rakıya uygun mezelerle kurulur.

Details
Lot: 17 » Kitap

Silsile-i Sultani,Ali Fuat Diriker, Hıfzı Topuz, Orhan Karaveli, Oktay Aras, Ali Sirmen, Nedim Gürsel, Turgay Tuna, Reha Bilge, Vahdettin Engin, Melih Şabanoğlu, İzzeddin Çalışlar, İpek Gökdel, Ali Faik Demir, Aslı Der, Kardelen Nur Kaplıca,Mayıs 2018,Erik Yayınları,392 sayfa

Türkçe,32,5*24,5 cm

Bizi biz yapan mektebimizin kültürel ve sosyal birikimini gelecek nesillere eksiksiz ve yaygın bir miras olarak aktarmak adına yaptığımız bu çalışmalara ek olarak, hem mektebimizin modern eğitime geçişinin 150. yılını hem de devremizin 30. mezuniyet yılını taçlandırmak adına, çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz bir çalışmayı daha tamamlamış bulunuyoruz.

Details
Lot: 19 » Kitap

Denizlerin Güzelleri,Osman Kademoğlu,2000 Duran Kitapları,438 sayfa

Türkçe,23*29cm

Elinize aldığınız bu kitap bir tutkunun eseridir. Araştırmacı Osman Kademoğlu, bir Karadeniz sahil kasabasında çocukluktan delikanlılığa geçerken takaları, çektirmeleri, Karadeniz guletlerini, çaparları, alamatraları tanıdı. Onları hiç unutmadı. Daha sonra Ege ve Akdeniz'in uskunalarını, tırhandillerini, kepçe kıç guletlerini, yarım ayna balıkçı ve süngerci kayıklarını ve piyadelerini gördü... Bütün bunlar denizlerin güzelleriydi.

Details
Lot: 20 » Kitap

Kültür Başkenti İstanbul The Capital of Cultures,Tuna Köprülü,Aralık 2006,İst.Büyük Şehir Bel.Kültür A.ş,264 sayfa

Türkçe-İngilizce 25*29cm

Büyük Türk şairi Yahya Kemal'in "Sade bir semtini sevmek bile bir ömre bedel" diye tanımladığı İstanbul "sırlarla dolu bir şehirdir. Her adımda sizi üç medeniyetin; Roma Bizans ve Osmanlı'nın mimari şaheserleri karşılar. Aya Sofya'nın büyülü atmosferi, su kemerlerinin baş döndürücü güzelliği, Kız Kulesi'nin gizemi, Yerebatan Sarnıcı'nın esrarı Roma ve Bizans'ın M.Ö. 627'lere uzanan sırlarla dolu geçmişine götürür sizi.

Details
Lot: 21 » Kitap

Dadyan Ailesi'nin Osmanlı Toplum, Ekonomi ve Siyaset Hayatındaki Rolü,Pars Tuğlacı,1993 İstanbul,460 sayfa,Kapak Şömizinin Alt Kısmında Ufak Bir Yırtık Mevcut.

Türkçe-İngilizce 25*34cm

Bu kitap, tarihi belgelerin yansıttığı Türk-Ermeni yakınlığının yeni bir kanıtıdır. Yüzyılları aşan uzun bir zaman dilimi içinde gelişen bu yakınlık, iyice pekişip karşılıklı güven ve içtenliğe dayanan bir işbirliğine dönüşmüştür. Bu beraberlikten günümüze intikal eden birçok eser bulunmaktadır. Bu kitapta sunulan olgular zincirinin, yakın bir geçmişe kadar yaşanmış olan mutlu günlerin, bir bakıma, anımsatıcısı olacağını umarım. Pars Tuğlacı

Details
Lot: 22 » Kitap

İstanbul Ermeni Kiliseleri,Pars Tuğlacı,1991 Pars Yayın Ltd.Şti.,451 sayfa

Türkçe-Ermenice 25*33cm

Ermeni Cemaati'nin İstanbul kiliseleri, bu şehrin tarihi, kentsel dalgalanmaları, toplumsal hayatı ve sanatı ile büyük ölçüde bağıntılıdır. Bu itibarla her ne kadar bu kitap "İstanbul Ermeni Kiliseleri" başlığını taşıyor ise de, onun asıl niteliğini ve yerini belirleyen "İstanbul" kelimesidir. Böyle bir eserin başarılı olması, yazarının tarih alanındaki derin bilgisine ve tarafsız tutumuna bağlıdır.

Details
Lot: 23 » Kitap

Uluslar Arası Kuruluşunun 700. Yıl Dönümünde Bütün Yönleriyle Osmanlı Devleti Kongresi,2000 Selçuk Üniversitesi,932 sayfa

Türkçe,20*28cm

Osmanlı Devleti, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının bir kısmında 600 yıla yakın bir süre hüküm sürmüş olup, bugün bu topraklar üzerinde 40'ın üzerinde devlet kurulmuştur. Bu sebeple, Balkan ülkeleri, Macaristan, Güney Rusya ve Arap ülkelerinin 500-600 yıllık tarihlerinin ana kaynağı Osmanlı arşivleridir. Osmanlı arşivlerinin, Akdeniz ve Avrupa tarihinin yazılmasında da birinci derecede önemli arşivlerden biri olduğu bilinmektedir.

Details
Lot: 24 » Kitap

Bir Devir Böyle Geçti Kalanlara Selam Olsun,Ara Güler,2005 İnkılap Yayınları,239 sayfa

Türkçe,24,5*32,5cm

Bir foto muhabirinin işlevi yalnızca olayların gidişini izlemek değil, devrinin yaşamını, sanatını, gelenek ve göreneklerini, insanların nelerle uğraştıklarını, sevinçlerini, üzüntülerini görsel malzeme olarak ileriki çağlara bırakmaktır. Sanatçılar resim olsun, edebiyat olsun, saz, söz olsun, yaşadıkları dönemin birer aynasıdır

Details
Lot: 25 » Kitap

Osmanlı Esnafı,Burçak Evren,1999 Türk Hava Yolları,223 sayfa

Türkçe,24*29cm

Osmanlı Devleti'nde esnaf terimi, eşsiz yeteneklere sahip el sanatı ustalarından sokak satıcılarına, hakkaklardan ciğercilere dek uzanan geniş kapsamlı ve o denli çeşitlilik gösteren bir alanı tanımlıyordu. Üreten, yaratan, satan, kimi zaman yalnızca kol gücüyle taşıyan kişiler tek bir ad altında toplanmışlardı. Bu farklı mesleklerin ortak paydası, lonca ve gediklerdi. Ticaret ve sanat yapma yetkisine gedik, örgütlerine ise lonca deniyordu.

Details
Lot: 26 » Kitap

Ayasofya Efsaneleri,Dr.Ferhat Aslan,İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti,Mayıs 2011,368 sayfa

Türkçe,24*33cm

Ayasofya'nın İstanbul için ne kadar özel ve önemli bir sembol olduğunu hepimiz biliriz. Bilmekten ziyade, belki bunu hissederiz, bunu yaşarız. Çünkü Ayasofya, şehrin tarihinin 1500 yılına tanıklık etmiş, yazılı tarihin kayıt etmediği bütün hikâyeleri duvarlarına saklamıştır. Bizler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak Ayasofya'nın önemini vurgulamak ve bu görkemli tarihi yapıya gereken değeri vermek adına 2009 yılının Ocak ayında kapsamlı restorasyon çalışmaları başlattık.

Details
Lot: 27 » Kitap

İMÇ - İstanbul Manifaturacılar ve Kumaşçılar Çarşısı,Güzel Sanatlar Matbaası,Ocak 1960,108 sayfa

Türkçe,30*33cm

Türk Milleti muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın hummalı gayreti içindedir. Milletimizin layık olduğu medeniyet ve refah seviyesine erişmek için gösterdiği bu hummalı gayrette iş ve fazilet gücüne sahip özel sektör mensuplarına çok büyük vazife ve mesuliyet payı düşmektedir. Özel Sektör mensupları bu büyük görev ve sorumluluğun idraki içindedir.

Details
Lot: 28 » Kitap

Ebristanbul,Hikmet Barutçugil,2003 Ebristan Yayınları,194 sayfa

Türkçe,32*32cm

Katalog mahiyetindeki kitap 32x32 cm boyutunda, 170 gr/m2 mat kuşe kâğıda 194 sayfa olarak basılmıştır. Sert kapak ve bez cildi bulunan kitabın özel mukavva kutusu mevcuttur. Hikmet Barutcugil'in barut ebruları üzerine Hacer Ünal, Hatice Ünal ve Reza Hemmatirad'in yaptığı İstanbul resimlerini içerir. Kitapta yer alan eserler ilk defa Washington'da sergilenmiş ve tamamı işadamı Zeynel Abidin Erdem tarafından satın alınmıştır.

Details
Lot: 29 » Kitap

İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri,Zafer Karaca,Kasım 2008,YKY 679 sayfa

Türkçe,22,5*28,5cm

İstanbul, bin yılı aşkın süre merkezi olduğu Bizans İmparatorluğu'nun yıkılmasından sonra, Osmanlı Devleti'nin başkenti olarak önemini korumuştur. Fetihten sonra, Bizans'ın tarihi mirasını ve Osmanlı'nın himayesini benimseyen Rum Ortodoks toplumu, sosyal yaşamını da Patriklik çatısı altında sürdürür.

Details
Lot: 30 » Kitap

Fatih Sultan Mehmet,Alpay Kabacalı,2006 Denizbank,319 sayfa

Türkçe, 23*30cm

Fatih'in annesi Hıristiyan kökenli miydi? II. Mehmed kaç kez tahta çıktı? İstanbul'un fethinde gemiler Haliç'e hangi yoldan geçirilerek indirildi? Bizanslılar safında çarpışan Osmanlı şehzadesi... Bizanslıların kullandığı "Rum Ateşi"nin formülü... Malkoçoğlu ve öteki ünlü uç beyleri... Ordudaki Hıristiyan askerler: Martaloslar...Osmanlı ordusuyla savaşa tutuşan iki şehzade... Fatih'in büyük rüyası 'Kızıl Elma'.. 'Büyük Türk'ün Hristiyan dini ile ilgilenişi...

Details
Lot: 31 » Kitap

Anılarda İstanbul,2008 Haziran,İstanbul Büyükşehir Bel.Kültür A.ş,215 sayfa

Türkçe,24,5*29,5cm

"Anı"ların İstanbul'u... İnsan ömrü "an"lardan ibarettir... Her an bir "anı"ya dönüşürken geçmiş, yaşanmışlığın yekûnu olarak insan belleğinde yerini alır. Hepten bir "nostalji"nin ayışığında, bugünü karartan ve yaşanmaz kılan bir geçmişten bahsetmek imkânsız gibidir. Bugünü rengin, engin ve zengin kılan, lezzetlendiren ve geleceğe ümitle bakmamıza ışık olan geçmişi keşfetmek ve bu "geçmiş"in izlerinde İstanbul'u bir kez daha aramanın gayretine düştük...

Details
Lot: 32 » Kitap

Türkiye Bir Portre,18 Fotoğrafçının Yapıtları,Jacques Lacarriere,Fertit Edgü ve Şakir Eczacıbaşı,Archipelago Prss Eczacıbaşı Topluluğu ve T.C Kültür Bakanlığı ,1993,191 sayfa

Türkçe,27*33cm

Bozkırı geçtim. Dağlara, ırmaklara, denizlere kavuştum. Bu çorak bozkırda, bu sarp dağlarda, bu bozbulanık akan Dicle'nin, Fırat'ın kıyılarında, Karadeniz'in derin, Ege ve Akdeniz'in cam göbeği sularında neydi aradığın? Bilmiyorum. Herhalde kendimi değil. Bir insanoğlunu ya da insankızını, yani büyük Aile Aşk'ı da aramıyordum. Belki hiçbir şey aramıyordum. Ola ki yalnızca zamanı öldürmek istiyordum. Zamanı öldürmek mi? Bunu hiçbir zaman söyleme. Kimse öldüremez zamanı.

Details
Lot: 34 » Kitap

Şirket-i Hayriye'nin Boğaziçi Vapurları,Ahmet Güleryüz,Denizler Kitabevi ,Kasım 2006,207 sayfa

Türkçe-İngilice,34*24cm

Şehir içi ulaşımının, deniz yolu ile sağlandığına, Hong Kong, New York, Venedik, San Fransisco ve İstanbul gibi şehirlerde rastlamaktayız. Ancak, bu kentlerin belki de en ilgi çekici olanı, binlerce yıl önce kurulmuş ve tarihin her döneminde dünyanın en önemli şehirlerinden biri olma niteliğini taşımış olan İstanbul'dur.

Details
Lot: 36 » Kitap

İstanbul Anıları,Hristo İosifidis,2009 185 sayfa

Türkçe,25*29,5cm

"İSTANBUL ANILARI" adlı kitabımı yayınlamaya karar verdikten sonra, son otuz yıl içinde çektiğim binlerce fotoğrafın arasından bazılarını seçmek çok zor oldu. Sanatsal tarafı önde olanların yanına, bana çocukluğumu hatırlatan nostaljik bir İstanbul'un görüntülerini de katmak istedim. Yeryüzünde eşsiz bir güzelliğe sahip, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan İstanbul, tarihsel anıtları, değişik ve canlı kültürlere bağlı insanlarıyla hepimizi büyüleyen bir şehirdir.

Details
Lot: 38 » Kitap

Türkiye'de Ticaretin Öncü Kuruluşu Dersaadet Ticaret Odası 1882-1923,Prof.Dr.Ufuk Gülsoy,Yrd.Doç.Dr.Bayram Nazır,İstanbul 2009,Özgün Ofset,254 sayfa

Türkçe,23*31,5cm

Osmanlı Hükümeti, Nisan 1880'de, Dersaadet Ticaret Odasının kuruluş sürecini tamamlamak ve öncelikli olarak Oda iç tüzüğünü hazırlamak üzere Dersaadet Ticaret Odası'nın ilk başkanı Aristakis Azaryan Efendi başkanlığında bir hazırlık komitesi kurdurdu. Cemiyet-i Ticariye adındaki bu komite, Nisan 1880'den 14 Ocak 1882 tarihine kadar çalışmalarına devam etti.

Details
Lot: 40 » Kitap

Konstantinopolis'in Düşüşü - Osmanlıların Bizans'ı Fethi,D.Nicolle-J.Haldon-S.Turnbull,Çeviri:Ali Özdamar,Mayıs 2010,Kitap Yayınevi,287 sayfa

Türkçe,22*29cm

Bizans İmparatorluğu kendi döneminde "Bizans" adıyla anılmıyor, "Bizanslı" kelimesi yalnızca Konstantinopolis'in, yani Boğaziçi'ndeki antik Bizantion'un sakinlerini tanımlamak için kullanılıyordu. İmparatorun Konstantinopolis 'teki uyrukları kendilerine Romei (Romalılar) diyorlardı

Details
Lot: 41 » Kitap

Tarihi Hastaneler - Gureba Hastanesi'nden Memleket Hastaneleri'ne İlk Sivil Hastaneler,Zehra Tonbul&Özgün Forta,Aralık 2009,Novartis,221 sayfa

Türkçe,23,5*33,5cm

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'nın danışmanlığında gerçekleştirilen kitabımız, bugün halen hastane olarak kullanılan ve inşa tarihleri 1800'lere dayanan tarihi binaları konu almaktadır. Ülkemizin ayakta kalabilmiş en eski hastaneleri Ortaçağ'a, 12-13. yüzyıllara tarihlenmektedir. Vakfiyeleri sayesinde nasıl çalıştıkları bilinen bu tesislerin 19. yüzyıla kadar vazifelerini yerine getirdikleri bilinmektedir.

Details
Lot: 42 » Kitap

Osmanlı'da Kurumlar ve Kültür,Murat Belge,Haziran 2005,İst.Bilgi Üniversitesi Yayınları,563 Sayfa

Türkçe,23*27cm

Bu kitap İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde verilmesini üstlendiğim bir dersten türedi. Hikâyesini kısaca anlatayım. "Akademik Kurul" toplantılarımızdan birindeydik -Bilgi'de öğretime başladığımız sürecin daha epey başlarında. Aydın Uğur, öğrencilerinde bir eksikliğin farkına vardığını söyledi. "Osmanlı geçmişi üstüne bilgi zayıf," dedi. "Bu ülkede okula gitmiş veya sadece yaşamış herkesin zihninde, bu tarihle ilgili kavramlar konusunda bir 'haberdar' olma durumu var.

Details
Lot: 43 » Kitap

Atatürk ve Spor,2008 Bahçelievler Belediyesi,96 sayfa

Türkçe,30*24cm

Sevgili Gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram her şeyden evvel istiklal ve hürriyet tarihimizin başlangıcıdır. Yüreklerinizde çarpan vatan sevgisi, zihinlerinizde çağlayan ilim aşkı, benliğinizi kuşatan gençlik coşkusu içinde, sizler bugünden yarınlara ülkemizin aydınlık ufuklarının mimarları olacaksınız. Her bayram yüzlerinizde gördüğümüz canlılık ve heyecan sizinle beraber bütün milletimizin de canlılık ve coşkusudur.

Details
Lot: 44 » Kitap

III. Selim İki Asrın Dönemecinde İstanbul,2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti,520 sayfa (Kutulu)

Türkçe,25*34cm

"Sultan Bayezid Han-ı Veli'ye karşı oğlu Selim Han 1512 tarihinde isyan etti. Çorlu adlı yerde Selim, Bayezid Han ile savaştı. Kul taifesinin galebesi ile babasından padişahlığı alınca Bayezid Han beddua edip, Selimler ömrünüz az olsun ve gaziniz çok olsun. Padişahlığı benden Çorlu'da aldınız yine Çorlu'da veresiz, dedi. Dediği sabittir ki, buna şahit olan sözüne güvenilir kişilerden naklolunur.

Details
Lot: 45 » Kitap

Haliç,Ekim 2008,Rezan Has Müzesi,209 sayfa

Türkçe,23,5*28cm

Coğrafyanın Çanakkale'ye değil de İstanbul'a bağışladığı özel bir armağan vardı: Haliç. Yani her mevsimde, her türlü havada çok güvenli bir liman. Modern teknoloji dünyada ne var, ne yoksa tepeden tırnağa değiştirinceye kadar, Haliç bu avantajını korudu, kentin can damarı oldu. Mısır Çarşısı gibi arastaların, Tahtakale gibi (doğrusu "taht-ı Kale" olmalı) çarşıların öteden beri burada olması, sebepsiz değildi.

Details
Lot: 46 » Kitap

Bir Mimar, Bir Yorum: Alexandre Raymond,Şennue Şentürk,Eylül 1999 YKY,115 sayfa

Türkçe-İngilizce,23*29cm

Yüzyıl dönümü İstanbul'unun önemli kişiliklerinden biri olan Mimar Alexandre Raymond'u, yeni bir yüzyıl dönümünde bir sergi ile yeniden düşünmek, daha doğrusu düşünmeye başlamak istiyoruz. ı8oo'lerin sonundan Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar, Anadolu'yu dolaşarak Selçuklu ve Osmanlı anıtlarının rölövelerini çıkaran Mimar Alexandre Raymond, bu rölöveleri inanılmaz bir renk ve çizgi ustalığı ile desenlere dönüştürmekle kalmıyor; kitaplar yazıyor, dergiler yayınlıyor.

Details
Lot: 47 » Kitap

'Anlamak' Tutkunu Bir Matematikçi Cahit Arf,Tosun Terzioğlu,Akın Yılmaz,2005 Türkiye Bilimler Akademisi,279 sayfa

Türkçe,19,5*26,5cm

Cahit Bey bize çocukluğundan başlayarak, hayat hikâyesini anlattı. Konuşmasını o tarihte KTÜ Fen Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Yavuz Gündüzalp kasete kaydetmişti. KTÜ'de bir yaz okulu için bulunan bir grup fizikçiyle birlikte Cahit Bey ve tören için Trabzon'a gelmiş olan matematikçiler 14 Eylül günü Ankara'ya doğru yola çıktık. Yolumuzun geçtiği her Bu kitap aslında birbirinden farklı birkaç bölümden oluşuyor. Cahit Arf'ın hayatını anlatan ilk bölümü Akın Yılmaz ile beraber yazdık.

Details
Lot: 48 » Kitap

Saray-ı Hümayun Topkapı Sarayı,Necdet Sakaoğlu,Aralık 2002,Denizbank,456 sayfa

Türkçe,21*27,5cm

Kültürümüze "Topkapı" adıyla yerleşmiş olsa da büyük Osmanlı Sarayının resmi adı "Saray-ı Cedide-i Amire" (Bayındır Yeni Saray) ve daha yaygın olarak da "Saray-ı Hümayun" (Kutlu Saltanat Sarayı) 'dur. Belgeler bunu doğruladığı gibi, saray kitabelerinde, -örneğin Karaağalar Dairesi'nin Şadırvanlı Sofa'sındaki yazı kuşağında- "Saray-ı Hümayun" adı okunmaktadır.

Details
Lot: 49 » Kitap

Belgelerle Türk Eczacılğı 1840-1948, I-II-III-IV-V Cilt,Gülnur-Mert Sandalcı,Dr.Nejat Eczacıbaşı Vakfı (Toplam 5 cilt)

Türkçe,22*31cm

CİLT I:Antiyeler,Kartpostallar,Mektup Zarfları,Reçete,İade Zarfları,Posta Havaleleri,Telgraflar,219 sayfa,Cilt II:Reçeteler,271sayfa,Cilt III:Faturalar,Başlıklı Kağıtlar,248 sayfa,Cilt IV:Müstahzar Kutuları ve Şişeler,203 sayfa,Cilt V:Eczacılar,Ecza Depoları,342sayfa

Details
Lot: 50 » Kitap

Fikret Moualla,Hıfzı Topuz,Kerem Topuz,Temmuz 2005,Everest Yayınları,360 sayfa

Türkçe,21,5*27,5cm

Mualla'nın "guvaş"larını, ilk çocukluk yıllarımdan itibaren evin duvarlarında görmeye alışmıştım. Mualla'nın, havada asılı kalmış izlenimini uyandıran insan figürlerini Karagöz oyunlarındaki tiplere benzetiyordum. Mualla'nın, kâğıdın fonunda kullandığı renkler ansızın figürün rengi oluveriyor, resimlerindeki renk cümbüşü arasında sayısız iletişimler kuruluyor, guvaşları her seferinde değişik ve yeni bir biçimde görmek mümkün oluyordu.

Details
previous
Go to Page: / 3
next